Protestmars in Lelystad voor de zielige edelherten in Oostvaardersplassen: ze mogen worden afgeschoten

Geen categoriesep 30 2018, 14:12
Het besluit is genomen: er mogen edelherten afgeschoten worden in de Oostvaardersplassen. Als dat niet gebeurt, dan verdwijnt de balans van de flora en fauna. Zo veel diertjes moeten natuurlijk wel eten, dus ze mogen worden afgeschoten en dan wordt er vlees van gemaakt, om te eten. Niets van het edelhertje blijft over. Op die manier wordt niets verspild.
Natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet eens zijn met deze beslissing. Die vinden dat de herten mogen blijven leven. Dat ze daarmee op de lange termijn het hele ecosysteem in gevaar brengen, dat maakt hen blijkbaar niet zo veel uit.
In Lelystad is zondagmiddag een protestmars richting het provinciehuis in de stad begonnen. Circa honderd actievoerders protesteren tegen het besluit van eerder deze maand om zeker duizend edelherten in het natuurgebied Oostvaardersplassen af te schieten.

De actievoerders leggen kransen bij het provinciehuis, daarna volgen toespraken. Het afschot is volgens Gedeputeerde Staten noodzakelijk, omdat de dieren met een groot voedseltekort kampen. Er mogen 490 herten in leven blijven. Het schieten begint eind oktober, als de bronstperiode van de edelherten voorbij is.

De hongersnood onder de dieren zorgt het hele jaar al voor protesten. De demonstranten bepleiten een einde van het dierenleed. Ze kregen het eerder voor elkaar dat de dieren toch bijgevoerd werden. Tegen drie actievoerders loopt een strafzaak wegens het plegen van vernielingen bij een van die acties.
Het zijn dus nog geen eens vredelievende activisten, maar vandalen met een politiek doel. Dat zijn vaak de meest gevaarlijke figuren en schuwen geen geweld. Protesteren mag, maar eigendom vernielen niet. Daarnaast, laat die herten afgeschoten worden, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten