Protestmars in Lelystad voor de zielige edelherten in Oostvaardersplassen: ze mogen worden afgeschoten

Het besluit is genomen: er mogen edelherten afgeschoten worden in de Oostvaardersplassen. Als dat niet gebeurt, dan verdwijnt de balans  van de flora en fauna. Zo veel diertjes moeten natuurlijk wel eten, dus ze mogen worden afgeschoten en dan wordt er vlees van gemaakt, om te eten. Niets van het edelhertje blijft over. Op die manier wordt niets verspild.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet eens zijn met deze beslissing. Die vinden dat de herten mogen blijven leven. Dat ze daarmee op de lange termijn het hele ecosysteem in gevaar brengen, dat maakt hen blijkbaar niet zo veel uit.

In Lelystad is zondagmiddag een protestmars richting het provinciehuis in de stad begonnen. Circa honderd actievoerders protesteren tegen het besluit van eerder deze maand om zeker duizend edelherten in het natuurgebied Oostvaardersplassen af te schieten.

De actievoerders leggen kransen bij het provinciehuis, daarna volgen toespraken. Het afschot is volgens Gedeputeerde Staten noodzakelijk, omdat de dieren met een groot voedseltekort kampen. Er mogen 490 herten in leven blijven. Het schieten begint eind oktober, als de bronstperiode van de edelherten voorbij is.

 De hongersnood onder de dieren zorgt het hele jaar al voor protesten. De demonstranten bepleiten een einde van het dierenleed. Ze kregen het eerder voor elkaar dat de dieren toch bijgevoerd werden. Tegen drie actievoerders loopt een strafzaak wegens het plegen van vernielingen bij een van die acties.
Het zijn dus nog geen eens vredelievende activisten, maar vandalen met een politiek doel. Dat zijn vaak de meest gevaarlijke figuren en schuwen geen geweld. Protesteren mag, maar eigendom vernielen niet. Daarnaast, laat die herten afgeschoten worden, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Activisten zouden ook in aantal gereduceerd moeten worden. Net als de dieren zijn er teveel in een kleine omgeving.

 2. Ni28

  Als je een dierenreservaat wil hebben die zichzelf reguleert moet je vooral geen hekken plaatsen. Nederland is eenmaal niet geschikt voor een Serengeti.

 3. fusilier

  Een roedel wolven bied dat geen uitkomst.

  1. Hans Castorp

   biedt

   1. droef

    Ha Willem de trol…..

 4. penis aqua di rosa

  Waarom moeten deze edele dieren afgeschoten worden. Er is dus een overschot aan deze dieren en dus afknallen maar, een nationale schande. Ik zal er geen vezel van eten.
  Er is in Nederland veel meer overschot, ook onder de mensen is er overbevolking (en daar helpt maar een ding tegen, anticonceptie) en die worden toch ook niet afgeknald, dan komt religie weer om de hoek kijken. Pamperen tot er opstand uitbreekt, gelijk een teveel aan ratten op een kleine oppervlakte, zoals hongerige dieren vanuit hun instinct ook reageren.

 5. worstcase

  De betrokken politici mogen wel oppassen. Volkert van de Graaf loopt immers weer vrij rond. En die heeft ook twee mannen die hem niet zinden afgeschoten. Wie hem in de ogen kijkt weet dat het een gewetensloze recidivist is. Die andere demonstranten. Wat een stakkers.

 6. Gerlos

  En waar moeten de herten dan heen activisten, neem aan niet in jullie achtertuin.

 7. Zeno Cosini

  Onduidelijk blijft wat deze activisten wel met deze dieren zouden willen.

  1. Capo

   Eén van je laatste boeken Willem?

 8. Frits Jansen

  De dierenwereld is hard. Zo is de natuur. De Partij voor de Beesten van die in-keurige Marianne Thieme deugt dus ook niet.
  Wat veel kiezers niet weten is dat de Partij voir de Beesten een uit de hand gelopen grap is van cynische lieden die wilden aantonen hoe dom de kiezer is. De Partij voor de Beesten is het product van Niko Koffeman, de echtgenoot van Antoinette “Radar” Hertsenberg, een gehaaide reclameman, met daar achter de inmiddels bejaarde nep-professor Cliteur, die nu weer het Forum voor Democratie vergiftigt met zijn marionet Baudet.
  Het is je reinste vandalusme: alles moet kapot. Omdat het heerlijk is om te slopen. Hoe cynisch kun je zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.