Schandaaltje! ING hielp criminelen met geld witwassen

Het Openbaar Ministerie levert een flinke dreun aan het imago van ING. De bank blijkt namelijk corruptie en witwaspraktijken te faciliteren en dat gaat om bedragen rond de 150 miljoen euro! Zo meldt de Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie riep een onderzoek naar ING in het leven onder de naam ‘Houston’. De politie en FIOD merkten op dat diverse criminelen, en verdachten van corruptie en geld witwassen, een rekening bij de bank hadden. Hierdoor leek het alsof ING mogelijk betrokken of te laks zou zijn geweest met hun screening van klanten.

Als dat het geval blijkt dan is ING in overtreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. De wet stelt dat bij ongebruikelijke transacties een melding moet worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij bedragen boven de tienduizend dollar zoals Amerikaanse banken dat doorgaans doen.

ING blijkt te hebben gekort op personeel die daar toezicht op dienen te houden waardoor er dus een ‘lek’ is ontstaan en criminelen praktisch vrij spel hadden. Een schrijnend voorbeeld is een Curaçaos bedrijf dat via een Nederlandse bankrekening van ING zo’n 150 miljoen euro heeft weten door te sluizen in slechts vier jaar tijd!

De FIOD constateerde dat er bijna niet werd gecontroleerd en dus gaat ING flink nat! Natuurlijk mogen Russische en Oezbeekse bedrijven en personen niet ontbreken in dit grove schandaal en jawel hoor! Steekpenningen tussen een Russisch telecombedrijf en de dochter van de voormalige Oezbeekse president ter waarde van, schrik niet, 55 miljoen euro! Allemaal via een Nederlandse ING bankrekening!

Het wordt helemaal mooi nu blijkt dat ING in 2012 al aanwijzingen had dat er iets niet in de haak was en meldde dit pas in 2015, drie jaar later! Wat de vervolgstappen van het Openbaar Ministerie nu zullen zijn moet nog blijken maar dikke kans dat ING hard wordt aangepakt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Adriaan

  Zo jammer dat dit aan het licht is gekomen. Ik heb er toch jaren plezier van gehad 🙂

 2. DolleDries

  Volgens normale maatstaven is de ING een criminele organisatie.

 3. Duke

  Als er vanaf 2012 is witgewassen en de ING staatssteun in 2014 is afgelost, met (gedeeltelijk) witgewassen geld, heeft Rutte ook iets uit te leggen.

 4. DolleDries

  ING dat is toch verzamelplaats voor oud politici.

 5. bifbof

  Het is duidelijk dat die Hamers zijn bonus en salaris verhoging MEER dan verdiend had

 6. wheelboy

  Och als je zwart geld wil witwassen om zo de torenhoge belastingen te ontlopen ben je een crimineel .Als je Rutte heet of een andere bestuurder en je verhoogt belastingen geeft 2 miljard weg aan buitenlandse zakkenvullers dan noemen we het Wet!! ik zie geen verschil eerlijk gezegd .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.