Tweede Kamer neemt overbevolking en immigratie serieus: staatscommissie om de oorzaken te onderzoeken

We hebben het deze week vaak in de media vaak gehad over de cijfers van de VN als het gaat om overbevolking en de belangrijkste oorzaak daarvan: immigratie. Als we niet uitkijken dan zijn er over iets minder dan een halve eeuw meer dan 20 miljoen Nederlanders. Dat gaat dit kleine land niet aankunnen en we moeten oppassen voor de demografische en economische gevolgen

Hoogleraar sociale demografie Jan Latten noemt het ‘hoognodig’ dat er een onderzoek komt naar de bevolkingsgroei in Nederland. Hij maakt zich zorgen over de veranderende samenstelling van de bevolking, door immigratie. ,,We zien al jaren dat gelijkgestemden in Nederland samenklitten, van integratie is nauwelijks sprake.”

Als het aandeel allochtonen in Nederland de komende jaren toeneemt, wat de verwachting is, dan neemt de tweedeling ook toe, stelt Latten. ,,Uit recent onderzoek blijkt dat veel jonge Turkse en Marokkaanse moslims in Nederland steeds orthodoxer worden. En die jongeren nemen ook afstand van de Nederlandse samenleving.”

De hele coalitie lijkt voorstander te zijn voor een onderzoek en een staatscommissie die zich daarmee bezighoudt. Alleen D66 beklemt nadrukkelijk dat het niet alleen een onderzoek moet zijn dat gericht is op immigratie. Volgens Pechtold is immigratie nodig om de economie draaiende te houden en om de vergrijzing tegen te gaan. De kans is dus aanwezig dat het onderzoek door politieke invloed fundamenteel aangetast kan worden.

Er moet onderzoek gedaan worden naar alle oorzaken en gevolgen, daar ben ik het mee eens, maar om van tevoren al op deze manier het onderzoek af te bakenen, dat is zeer onverstandig. Ik ben al blij met het feit dat de Tweede Kamer dit fenomeen serieus genoeg neemt om een grootschalig onderzoek in te stellen.

In de jaren 70 is voor het laatst door een staatscommissie onderzoek gedaan naar de bevolkingsgroei. ,,Dat was niet simpel en de materie lag uitermate gevoelig”, zegt VVD’er Dijkhoff. Dat is ook nu het geval: net als toen vinden partijen dat Nederlandse waarden onder druk staan door de komst van mensen van niet-westerse afkomst.

Scheffer is blij met de steun voor het onderzoek. ,,In Canada gebeurt dit al veel langer. Daar is meer rust rond het immigratievraagstuk, omdat mensen meer houvast hebben. Zij weten: zoveel arbeidsmigranten komen erbij, zoveel vluchtelingen vangen we op.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. lIN-T

  Heel verstandig, Nederland is nu al veels te druk. Oudjes maakt het niet uit en willen juist meer volk om hun pensioen te kunnen betalen. Dat Nederland na hun dood te vol is om fatsoenlijk te kunnen leven interesseerd de ikke ikke ikke en de rest kan stikken generatie niet.

  1. AS210854

   Int. Wat weet jij nu van de oudjes snothamel. De oudjes hebben het pensioen betaald voor hun ouders toen die aow kregen en er nog geen pensioenstelsel bestond, en hebben altijd zeer hard moeten werken, zonder 3 maal opvankantie te gaan op vakantie te gaan. Zonder elke week 3 maal te gaan lunchen, uit eten te gaan enz enz.

   1. Aytas

    Maar vaak wel gratis personeel thuis dat aow opbouwt en van de voorzieningen gebruik maakt zonder eraan bij te dragen. Het pensioen stelsel is een verkapt omslagstelsel, laat mij maar een direct opeisbaar spaarpotje zien.

   2. lIN-T

    Ach doe niet zo zielig man ouwe gladiool. Ouwe mensen zijn pure egoisten en zitten altijd te zeiken dat ze tekort komen. De generatie voor jullie die het land heeft opgebouwd verdient respect maar jullie zijn een stel verwende ouwe blagen.

    1. Aytas

     Waar zijn ouderen volgens jou allemaal egoïstich? Het is natuurlijk wel zo dat wat zij hebben opgebouwd door de prinsjes en prinsesjes allemaal wordt afgebroken. Jammeren over studieleningen en zorg bijdrage.

     1. lIN-T

      Nou bedankt voor het importeren van al dat buitenlandse tuig. Jullie hebben Nederland verneukt door al die import.

     2. Aytas

      Volgens mij begrijp je helemaal niet hoe het in de wereld werkt. Je bent eigenlijk gewoon een voorstander van diefstal. Ik ben kind van import en ben er nu al van overtuigd, aangezien jij totaal niet kunt onderbouwen dat ik heel wat meer bijdraag aan het herverdelingsstelsel wat belasting heet. Gewoon een ontevreden klager die zich op een minderheid Afreageer.

  2. Gewoonomdathetkan

   IIn-t Wat ben jij een dom varken.
   En idioot die beter niet kan reageren .
   Domschoen poep praat kraam je uit .

   1. lIN-T

    Wacht maar af. Het einde is dichterbij dan je denkt. RIP Nederland.

  3. deelszon

   @lIN ben jij soms een beetje ziek in je hoofd.
   Juist jij bent van de generatie ik, ik, ik, want ja, lIN wil niet delen, graag wil lIN incasseren waar de mensen die ons land hebben opgebouwd keihard voor gewerkt hebben en daar ook geld voor opzij hebben gelegd.

  4. penis aqua di rosa

   IN-T
   Ik heb nog nooit zo’n debielig antwoord gelezen.
   Ik als oudere schreeuwt het net zo uit, als sinds wijlen koningin Juliana meldde, dat Nederland vol was. Daarvoor moeten wij echt 10-tallen jaren terug in de tijd.
   Even terzijde: heb jij nu echt het idee dat jij mijn pensioen betaalt? Want daar komt jouw reactie op neer. Ik zal je even bijpraten: ik als 74 jarige vrouw, mijn levenlang hard gewerkt in de zorg en altijd voor mijn pensioen betaald (uitgesteld salaris/loon), wordt nu door Zorg en Welzijn afgescheept met een pensioentje waar ik maar nauwelijks mijn hoofd boven van water zal kunnen houden, met al die verschrikkelijke maatregelen door dit NEP-kabinet. Ruim 10 jaar niet geindexeerd, maar alle verhogingen (ook in het verschiet) zullen mijn leven er niet beter/gezonder op maken.
   IN-T: heeft u nog in leven zijnde ouders/grootouders? Wenst u hen de laatste jaren an hun leven in armoede toe? Denk daar eens over na?

   1. lIN-T

    Too little too late en nu zijn we fucked.

 2. Ritter

  Je kan “onderzoeken” totdat je een ons weegt……………..de illegale massa migratie kan alleen gestopt worden als je de (buiten) grenzen sluit en stopt met het vertroetelen van illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa afreizen omdat het “gratis geld” (ons sociaal stelsel) een sterke aanzuigende werking heeft.

  Zoals b.v. Australië en een aantal Oost-Europese landen heeft gedaan. Dat beleid heeft gewerkt. En daar is geen lange studie voor nodig.

  1. wheelboy

   Ritter
   Als het aan de PVDA en GL en SP ligt niet .Waar Buma nog opperde het vluchtelingen verdrag in de VN ter sprake te brengen omdat dir verdrag ergens uit de 50s is en de wereld er heel anders uitziet .Wilde de 3 bovenstaande olv Asscher .Dat verdrag niet aangepast hebben . PvDA heeft het toh nog steeds niet begrepen dat hun kiezers op de allochtonen na niet willen daarom loopt er iedereen weg .Den arbeider herkend zich niet meer in de PVDA .

  2. Aytas

   Onze economie zou zonder neo kolonialisme geen bal voorstellen. Is het werkelijk zo moeilijk te begrijpen hoe het werkt? Vertel jij mij eens hoe Europa een dergelijke welvaart had kunnen opbouwen zonder? Onze overheid biedt jou, mits jij een goed ondernemingsplan kunt overleggen subsidie om in Afrika mensen uit te buiten.

   1. sjun

    Verdiep je eens in de historie van Duitsland dat nagenoeg zonder koloniën haar eigen rijkdom *produceerde*. Ook de Nederlandse centen komen eerst en vooral van arbeidsmoraal. De handen uit de mouwen, ondernemen en/of aan de ploeg in plaats van aan het zwaard om elkaar vanwege religieuze geschillen uit te moorden.

    1. Aytas

     Sjun
     Ik heb het over neo kolonialisme, niet over het verleden. Het gaat over grondstoffen. Zou jij mij kunnen vertellen wat je zonder grondstoffen kunt opbouwen? Tuurlijk hebben Nederlanders een goede arbeidsmoraal ook al is die de laatste 40 jaar flink achteruit gegaan. Elkaar de pan niet uitvechten? 1945 was de laatste grote oorlog, voor die tijd was het schering en inslag. De huidige tijd is ook niet echt veelbelovend.

     Eigenlijk is het veel interessanter hoe we het huidige niveau van welvaart zouden kunnen vasthouden, zoals het nu gaat gaat het niet lukken.

     1. sjun

      Als je daar serieus antwoord op wilt dan kom je toch uit op een heroriëntatie op bouw van kerncentrales en de inzet daarvan zodat er minde rgrondstoffen van eders nodig zijn en energievoorziening in eigen hand komt. Maar vanwege gevestigde belangen in de lternatieve energie die nooit constante energie kan leveren worden verschrikkelijke verhalen de wereld in geholpen zodra er serieus aan de bouw van een tweede centrale bij Borssele gedacht wordt.

      Naast het energieprobleem zullen we toch ook moeten erkennen dat het behoorlijk druk is geworden in Nederland en dat niet iedereen die op goed geluk, via misbruik van de term vluchteling of via een vorm van gezinhereniging deze kant op komt maar binnengelaten zou moeten worden. De reden dat de huizenprijzen de pan uit reizen heeft domweg met deze bevolkingsgroei te maken. Het voedt speculatie die weer ergens van bekostigd moet worden. Het land steeds voller bouwen en verder asfalteren is domweg geen optie omdat er ook nog voedsel verbouwd en gezonde lucht ingeademd moet worden.

      We hebben dus een langere termijnvisie dan ‘kumbaya’ nodig om te voorkomen dat het land evenals Pakistan uitgewoond raakt. Van die visie moet ook de aandacht voor een zekere Leitkultuur en aanspreekbaarheid deel gaan uitmaken omdat ingezetenen anders elkaar in een strijd om steeds schaarser wordende middelen de tent zullen gaan uitvechten.

 3. wheelboy

  Als je dat nu al weet waarom laat je dan hele volksstammen hier heen komen die niets toevoegen aan onze maatschappij als alleen hoop criminaliteit .Wilders en Baudet zijden het gisteren al .Maar de rest van de kamer was er weer als de kippen bij wilders te bashen . Vooral pechthold en buma .

  1. Aytas

   Misschien dat de rest minder achterbaks is en wel in staat is tot enig moraal?

 4. fenderbender

  Pure misleiding.

  Lees het Kalergiplan.

  Dan word dit beleid duidelijk.

  Wie wint de Kalergiprijs???, Lachen toch.
  Het word eens tijd dat mensen zich gaan informeren.

  1. cornholio

   Ik heb het lang geleden al gelezen.
   Je zou wel eens gelijk kunnen hebben!

  2. Aytas

   En dat jouw leven mislukt is is de schuld van de Rothschilds. Doe toch normaal. De genocides hebben overal plaatsgevonden maar haast niet in Europa. Wie is de werkelijke massamigrant? Dat mensen vermengen is een natuurlijk gevolg van migratie, sterke mensen zoeken elkaar op, natuurlijke selectie.

 5. Capo

  Onderzoekjes, die worden onderzocht en dan verdwijnen de resultaten onderin de lade.

 6. Duke

  En dit onderzoek duurt zo lang als Rutte 3 zodat een volgend kabinet dit rapport terzijde kan schuiven en de massa-immigratie ongehinderd door kan gaan.

  1. wheelboy

   Duke
   Klopt helemaal .Dat kan je alleen al zien als Wilders of Baudet het over goudzoekers heeft .Dan staat zowat de hele kamer bij de microfoon om die twee te beschimpen . Dat zegt al zat .Want die overbevolking komt daar vandaan . En wat de meeste vergeten behalve Wederom wilders en Baudet .Is dat dan de verzorgings staat die we hebben niet meer te betalen is .Maw dan wordt het wederom god voor ons alle de rest voor ons eigen .De enige die dan nog oud wordt zijn de rijke .Maar wij gewone burgers niet .Die worden alleen maar verder uitgekleed .

   1. Aytas

    En waar is de Nederlandse welvaart op gebaseerd? Goudzoeken op andere continenten.

 7. cornholio

  Automatisering/robotisering nemen toe.
  Nederland is beter af met minder mensen.

 8. RS

  en onze Juliana sprak in 1959 AL DE WIJZE WOORDEN:”NEDERLAND IS VOL”maar Juultje wist toen natuurlijk nog niet wat “men “voor ons in petto had!!!!!!!!!!!!

 9. Jynx

  Weer zo’n loze belofte van die kliek.
  Wasse neus!

 10. Morales

  Griekse misdaad NGO strijkt winst van half miljard op met illegale mensensmokkel
  https://tinyurl.com/yay56ft9

  Lock them up!

 11. Gerlos

  Je mag het geloof ik niet zeggen of schrijven maar ONS LAND, EENS zo’n mooie Nederland is nu al meer dan vol.

 12. Frits Jansen

  We hebben nu net 17 miljoen inwoners. Dus schrik ik niet van 20 miljoen over een aantal jaren.
  En anders polderen we de Markerwaard gewoon alsnog in.
  Of we kijken naar Hongkong, dat nog veel dichter bevolkt is: Nederland ruim 500/km2, Hong Kong ruim 6000, en dan is nog niet meegerekend dat dit landje voor een deel uit steil onbewoonbaar bergland bestaat.

  1. sjun

   Hoeveel andersculturele migranten heeft HongKong dan. Kent de stad ook soortgelijke problematiek als Amsterdam West? Of is het daar zo anders dat er weer eens appels met peren vergeleken worden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.