Verenigde Staten mikken op denuclearisatie van Noord-Korea in 2021

Geen categoriesep 20 2018, 11:00
We zouden bijna vergeten dat er nog meer is dan alleen Nederland, na het eerste deel van de politieke beschouwingen. Toch heeft onze planeet Aarde niet stilgestaan. Zo wordt er hard gewerkt aan de vrede tussen Zuid-Korea en Noord-Korea. Een belangrijk onderdeel van dat proces is de denuclearisatie van het communistische noorden. De Verenigde Staten willen dat in 2021 de denuclearisatie klaar is.

De VS wil snel weer gaan praten met Noord-Korea over denuclearisatie. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo nadat Noord-Korea had beloofd een belangrijke testlocatie voor raketten te sluiten.

Pompeo heeft een Noord-Koreaanse delegatie uitgenodigd om volgende week te praten in New York. Hij hoopt dat Noord-Korea stopt met zijn kernwapenprogramma voor januari 2021, rond het eind van Trumps eerste termijn als president van de VS.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un deed toezeggingen in gesprekken met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in in Pyongyang de afgelopen dagen. Moon zei gisteren dat de twee het eens zijn geworden over "een manier om denuclearisatie te bereiken".

Naar mijn idee is 2021 wel heel erg enthousiast. Macht geef je niet zomaar op en zeker niet de regering van Noord-Korea. Daarnaast wil het land dat de Amerikanen ook denucleariseren. Dat gaan ze natuurlijk van ze lang zal ze leven niet doen, waardoor je al erg snel tot een impasse komt. Daar zitten ze al decennia in en op deze manier gaat daar niets aan veranderen.
Mocht Donald Trump het wel lukken om de vrede te faciliteren en Noord-Korea te denucleariseren, dan heeft hij iets geflikt wat nog niemand gelukt is. Dan is zelfs vrede tussen de Israëliërs en Palestijnen mogelijk. Noord-Korea wil gezien worden als een machtig land met een nucleair arsenaal. De Noord-Koreaanse leiders willen in hun minderwaardigheidscomplex serieus genomen worden op het wereldtoneel. Zo lang de Verenigde Staten dat niet kunnen bieden, dan gaat er vrij weinig gebeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten