Zeven Eritreeërs en tien anderen opgepakt op industrieterrein, wilden naar Engeland

Op een industrieterrein genaamd Moerdijk zijn zeven Eritreeërs opgepakt en nog tien anderen.Dat meldt een Moerdijkse wijkagent. Zij wilden via het industrieterrein de oversteek naar Engeland maken. Dat meldt het AD.

Eerst werden er zeven Eritreeërs aangetroffen en aangehouden waarna de politie samen met de Marechaussee een zoektocht begon naar andere verstekelingen op het terrein. Dit resulteerde in nog tien andere aanhoudingen en de inzet van een politiehelikopter.

Het hele clubje is overgeleverd aan de vreemdelingendienst. Burgemeester Klijs van Moerdijk beklaagde zich al langere tijd over de beperkte inzetbaarheid van de agenten bij de haven en schreef zelfs een brief aan minister Grapperhaus. Toen ging het nog over ‘het groeiende probleem’ van Albanese gelukszoekers maar we hebben er nu dus een etniciteit bij!

Dit hele gedoe heeft natuurlijk te maken met de vluchtelingen zoals we die in Calais hebben gezien. Men is in de veronderstelling dat, eenmaal aangekomen in Groot-Brittannië, er een voorspoedig leven op ze zit te wachten. Dé definitie van gelukszoekers dus!

Hoe deze mensen op het idee zijn gekomen om het nu via Moerdijk te proberen is nog niet bekend. Moerdijk is niet de enige haven vanwaaruit ze de oversteek proberen te maken. De kans bestaat dus dat er redelijk wat containers met Eritreeërs in de haven van Rotterdam staan geparkeerd. Rond 2000 poogden veel Aziaten om op deze manier de Verenigde Staten binnen te komen, wat vaak resulteerde in containers vol met gestikte mensen. Het ging hier weliswaar vaak om mensensmokkel voor prostitutie doeleinden maar dat zal zo’n mensensmokkelaar worst wezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Nederland is dus weer 17 migranten rijker of eigenlijk armer. Naar Engeland mogen zij niet dus blijven zij hier. Ook goed.

  1. Ni28

   Correctie: 32

  2. hans-e-pans

   In het land van herkomst weten ze amper dat er een geheel andere wereld bestaat buiten hun eigen dorp en directe omgeving. Maar eenmaal per ongeluk hier in het verdorven westen aangekomen weten ze opeens precies waar ze wezen moeten. Zouden ze een soort GPS ingebouwd gekregen hebben?

 2. Gerlos

  Ze zijn opgepakt dus kunnen ze regelrecht retour thuisland.

  1. Original NL

   Wilden naar engeland?..is dat geen rascistische opmerking??

   1. hans-e-pans

    Denk dat het meer een soort discriminatie is.

    1. Original NL

     Oja…natuurlijk er bestaan immers geen rassen maar mutaties.
     Thanks

 3. PMG

  Laat die gasten lekker naar Engeland gaan, Afrika en de rest van Europa heeft ze naar NL laten reizen, waarom gaan wij dan spelbreker zijn? Deze mensen zijn 1 miljard procent overtuigd dat Engeland het paradijs is, laat ze zelf uitvinden dat ze (voor veel geld) voor de hel hebben gekozen, da’s toch wel het minste waar ze recht op hebben?

 4. Bes Tolen

  Europa kent genoeg criminelen en verraders on de lijnen voor immigratie voor miljoenen uit Afrika open te houden. Aangezien de politiek daar weinig problemen in ziet, zullen we ons er bij neer moeten leggen. Voor welke datum worden de restanten van ons allemaal afgeslacht? Toch wel belangrijk te weten.

 5. henk vintage

  Er is kort geleden vrede gesloten tussen Ethiopië en Eritrea.
  Ze kunnen dus linea recta retour.
  De gelukzoekers uit Eritrea en Ethiopië in Nederland kunnen dus ook de koffers pakken.

 6. P.Sisterons

  Gewoon laten gaan. Zijn ze er hier van af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.