Dagelijkse drugsdeal: politie vangt €40 miljoen aan cocaïne

We zouden er wel een rubriek van kunnen maken: de dagelijkse drugsdeal. De vraag naar verdovende middelen neemt toe want ADE staat voor de deur. Half studerend Nederland is pillen en andere snoepgoederen via illegale handelaren aan het inslaan en dus elke dag weer nieuws. Wat gebeurde er vannacht weer voor spannends vanaf het drugsfront? Eigenlijk niet veel meer dan de de dagelijkse standaard: substanties gevonden en een truck met afval ontdekt. Dit keer in Vlissingen en Elst.

Ruim 800 kilo cocaïne werd maandag aangetroffen in de haven van Vlissingen. Verstopt tussen de bananen vond de politie de substantie in waarde van zo’n €40 miljoen. Ongetwijfeld tot grote teleurstelling van de consumenten. Het poeder werd aangetroffen in een schip dat vanuit Zuid-Amerika de haven was binnengevaren. Hoe de douane precies de substantie ontdekte was niet bekend. In de meeste gevallen wordt drugs niet ontdekt, dus wellicht dat de douane in dit  geval was getipt. Of de lading bijzonder slecht verstopt was.

Zuidelijk van de Rijn was het weer raak: in Elst vond de politie een vrachtwagen met daarin chemische afval gedumpt door drugsproducenten. Deze vrachtwagens lijken momenteel wel dagelijks te worden aangetroffen in Nederland. Daarom noemen we de vrachtwagens de signaalwagens: ze signaleren naar het kabinet dat er veel schadelijke stoffen worden gedumpt. Hoe gaan we hier mee om? Eerder op dinsdag vond de politie ook al een truck in Nijmegen.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft eindelijk een reactie gegeven op de veelvoud aan drugstrucks. Hij noemt de voorvallen schandalig en gevaarlijk. En dat is het ook. Tijd dus dat de overheid een keuze gaat maken. Vrije drugsconsumptie impliceert dat de productie en distributie legaal plaatsvinden. Waardoor afval kan worden verwerkt op een legale milieuvriendelijke manier.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.