Amsterdams D66-Raadslid Reinier van Dantzig wordt door iedereen op Twitter een leugenaar genoemd!

Geen categorieokt 10 2018, 21:00
Reinier van Dantzig, raadslid namens D66 Amsterdam, kreeg vandaag felle kritiek van volgers op Twitter. Hij zou hebben gelogen over een uitspraak van FVD-raadslid Annabel Nanninga tijdens de Algemene Beschouwingen.
[embed]https://twitter.com/RvDantzig/status/1050028356626993153[/embed]
Deze tweet heeft tot veel commotie geleid. De ene na de andere reactie heeft de strekking van 'ik kijk live mee en dit is NIET wat er is gezegd' gevolgd door beschuldigingen van leugens en de feiten verdraaien.
Mike Muller, politiek verslaggever voor de Telegraaf, geeft in zijn tweet uitleg over wat hier gebeurde:
[embed]https://twitter.com/_MikeMuller/status/1050031315469443074[/embed]
Er van uitgaande dat Muller hier correct verslag doet, betekent dit dus dat twijfelen aan de haalbaarheid voor een plan om klimaatverandering tegen te gaan, voor Van Dantzig gelijk staat aan klimaatontkenning.
De reacties zijn niet mals!
Screenshot_2018-10-10 Reinier van Dantzig op Twitter Op de dag van de duurzaamheid de klimaatverandering ontkennen Just ano[...]
Ik scrollde nog even verder maar dat is slechts meer van hetzelfde. Het lijkt er dus sterk op dat Van Dantzig willens en wetens de boel probeert te verdraaien terwijl er gewoon een live-uitzending was waarop alles te volgen was. Wellicht dat Van Dantzig nog een politiek handboek uit de vorige eeuw hanteert maar de oplettende kiezer maakt gehakt van zijn sluwe poging om FVD in een kwaad daglicht te zetten.
Wéér een deuk in de geloofwaardigheid van D66, zullen we maar zeggen. Wellicht had hij beter eerst even aan Rob Jetten kunnen vragen hoe hij de tweet het beste had kunnen formuleren, dan was dit nooit gebeurd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten