Grote jongen! Rob Jetten laat tweets vooraf screenen en goedkeuren

Rob Jetten bij Pauw. Bron: Screenshot Pauw / VARA.
Foto: Rob Jetten bij Pauw. Bron: Screenshot Pauw / VARA.

Rob Jetten, volgens sommigen nog maar net uit de luiers maar wel vol brandende passie om de smeulende drek die Pechtold heeft achtergelaten, te gaan redden. Daar komt natuurlijk enige onzekerheid bij kijken want het is nogal een verantwoordelijkheid, dus laat Jetten z’n tweets eerst even screenen! Jetten grote jongen!

Screenshot_2018-10-10 Peter Kwint on Twitter

Peter Kwint, Tweede Kamerlid van de SP, is de beroerdste niet en biedt de politieke nieuwkomer een helpende hand. Maar oh, oh oh, wat beschamend! Het gaat ook niet eens om iets wat moeilijk verkeerd kan worden opgevat of zorgvuldige woordkeus vereist, maar om een nieuw fractielid dat even verwelkomt moet worden met een tweet.

Is dit nou een kwestie van onzekerheid of onwennigheid bij zijn nieuwe functie? Wordt de druk hem nu al teveel dat tweeten mogelijk zo snel mis kan gaan? Leeft de jongen nu al in een existentiële crisis, net als zijn partij, waardoor basale logica en je eigen zinnen kort en bondig formuleren een klus op zich wordt? Of is de software update voor Rob(ot) Jetten eindelijk voltooid en moet hij al z’n persoonlijke instellingen weer opnieuw aangeven?

Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Veel positiefs valt er niet van te maken maar dat is ook precies de boodschap die D66 op dit moment uitdraagt, dus wellicht heeft Jetten wel een echt ‘fingerspitzengefühl’ voor het politieke klimaat maar komt het er op het moment nog niet op de juiste manier uit. Installeer de spindoctor update nog maar een keer opnieuw, D66, deze kwam door de filter!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Er verscheen vandaag een artikel, waarin boos wordt gereageerd op Baudet-bashen bij Late Night – terecht, overigens.

  Er verschenen vandaag vier artikelen met Jetten-bashing. Is Jetten het nieuwe gezicht van de linkse elite en moet hij daarom de grond in worden gestampt?

 2.   

  Lol. Het gaat maar door. Guus is me voor, maar heeft ontzettend gelijk, zowel over Baudet als over Jetten. Erg kinderachtige en hypocriete tactiek van DDS om frontaal de aanval op de man in te zetten, maar verontwaardigd reageren als hetzelfde wordt gedaan over Baudet.

  Kunnen we a.u.b. naar de inhoud ipv deze trieste onzin?

  1.   

   Michael begrijpt de missie en doelstellingen van DDS nog steeds niet. Wellicht zit hij hier op het verkeerde blog en kan Joop beter in zijn behoeften voorzien.

 3.   

  Dit begint wel een tikkeltje obsessief te worden.

  1.   

   Nee hoor, gaat precies de goede kant op, richting de bodem van de grote politieke Hofvijfer. Kaptein Rob aan het roer! Ahoy!

 4.   

  Wat zielig dat een fractie voorzitter zijn tweets laat screenen. Dit zegt genoeg over Netten.

  1.   

   Netten moet natuurlijk Jetten zijn.

  2.   

   Robotje Jetten doet precies wat hij moet doen….tweets laten controleren….want hij begrijpt zelf niet wat er kan en wat er niet kan kennelijk….niet te geloven dit..

 5.   

  Als een fractievoorzitter zelfs de meest simpele tweet niet zonder controle en akkoord durft te plaatsen, is hij een onzekere lichtgewicht die geen knip voor de neus waard is.

  Hoe moet zo’n onbenul nu richting en sturing geven aan een partij, zonder dat hij over enig zelfvertrouwen en charisma beschikt? De hele pers (op links rochelend NRC blaadje na) heeft hem al afgebrand. Dat is precies hun taak. Ook van DDS.

  1.   

   De “dat is precies hun taak” houden we erin. NPO, RTL, NOS, CNN, WAPO, NYT, FOX, Breitbart: zij vervullen allen de terechte taak om politici af te branden.

   1.   

    Heerlijke posting Guus.

    1.   

     :-)

    2.   

     Ja heerlijk…

   2.   

    Guus, met ‘dat is hun taak’ wordt uiteraard bedoeld ‘dat moet hun taak zijn’. Dat staat er ook, maar jij wilt het niet zien, dus verduidelijk ik het maar even.

    Dus het ‘zou hun taak moeten zijn’. Maar helaas oefenen NPO, RTL, NOS, CNN, WAPO en NYT die taak nooit, never, nimmer, niet uit. Dat is nu net de makke met de MSM. Ze lullen maar een beetje over het mooie weer, praten persberichten na, stellen geen kritische vragen, laten zich policor instrueren, enz.

    Kritisch zijn is hun taak. Begrijp je dat nu een beetje? Of heb je nog wat meer uitleg nodig? Geeft niet hoor.

    1.   

     IJsco krabbelt terug. “Afbranden” is verandert in “kritisch zijn”. Daar zit een verschil in.

    2.   

     Begrijp je dat nu een beetje?
     Of heb je nog wat meer uitleg nodig?
     Geeft niet hoor.
     .
     Deze neerbuigendheid komt mij bekend voor.
     Best wel jammer.
     Vriendelijkheid is niet iedereen gegeven.

 6.   

  Uit het bericht kan, voor zover er een touw aan is vast te knopen, niet worden geconcludeerd dat Jetten zijn tweets vooraf laat screenen.

  1.   

   Ja Ernst, daar heb je een punt. Ik helaas ook niet.

   1.   

    Het verhaal is dus verzonnen.

    1.   

     Het verhaal is niet verzonnen, maar de titel spoort niet.

    2.   

     Ja, Quispel, de DDS verzint alles en daarom lees je het ook zo graag. Hier kunt je je onfrisse ei kwijt want Tim vind het waarschijnlijk leuk zoals je hem en zijn collega’s dagelijks schoffeert samen met een paar andere ja knikkende reaguurders. Ik heb bij Joop.nl even gekeken en begrijp je keuze voor DDS echt niet. Een prachtige blog voor jou, een linkse pareltje i.p.v. zoals Joop het noemt deze extreem-rechtse blog. Bij Joop hoeft je niet boos worden en deze stress is slecht voor jouw gezondheid.

  2.   

   En al zou dat uit het bericht wel blijken, dan kan dat altijd nog ontkend worden. Dit is niet het enige onderwerp waarbij dat gebeurt.

 7.   

  Heer Jetten is dus alleen maar de woordvoerder. Wie is dan de baas? Pechtold in de achtergrond zoals Marijnissen bij de SP?

 8.   

  Het Gretig Schandknaapje dat door de Penthouse Profeet en de Groot-Inquisiteur Kasja werd opgedragen om de Inspraak van de Burger de nek om te draaien.

  Zelden zo’n miezerige slakachtig wezen zien rond glibberen.

  Er zijn geruchten dat hij het bed deelt met Frau Merkel’s Schandknaapje Slagroom Rutte en Hillary’s Schandknaapje Eric Mouthaan.
  Weet iemand hier meer over ?
  Het gonst pardoes van geruchten !!

 9.   

  Hij is geen fractieleider maar een fractielijder. Na de volgende verkiezingen wordt hij denk ik wel uit zijn (politieke) lijden verlost als D66 fors heeft verloren.

 10.   

  Blijkbaar wordt deze jongen door DDS al in de grond gestampt voordat hij zelfs de kans krijgt een begin te maken met zijn functie. Triest!

 11.   

  Laten we Jetten nu eens een tijdje in de rol van recruut laten in de politiek.
  Vraag mij niet waarom men Jetten voor de klus heeft gekozen, maar een kans moeten we hem toch geven. Erger dan Pechtold kan het sowieso niet worden. Hij is nog onzeker en laat zijn tweets eerst goedkeuren omdat hij niet meteen problemen wil hebben met zijn partij. Wie nieuw is moet voorzichtig zijn. Dus niet meteen afzeiken, ok?

 12.   

  Het lijkt er op dat D66 aan de trieste afgang van Pechtold met de persoon van Jetten een komisch tintje aan willen toevoegen.

 13.   

  Wie doet Robot Jetten dagelijks netjes opboenen en zijn vestje aan ?
  Is dat nog immer mammie ?
  Of is dat hedentendage de dagelijkse taak van het Blikken Lieg Duo; Rutte en Eric Mouthaan ?

 14.   

  Rob Jetten heeft letterlijk nog niks kunnen doen, dat ons iets kan vertellen over zijn invulling van fractievoorzitter van D66. Desondanks zit DDS volledig op Jetten gelijk een naar eczeem. Als DDS wat fatsoen in de discussie terug wil krijgen, misschien moeten ze dan zelf eens niet de eerste hoop stront gooien…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!