IS-propaganda in Amsterdam blijkt wijdverspreid en gericht op kinderen

Geen categorieokt 10 2018, 19:58
Dat radicaliseringsbeleid blijkt toch niet helemaal te werken! IS-ronselaars richten zich op kinderen door filmpjes, foto's en zelfs IS-videogames te delen met de 'Amsterdamse' jeugd. Via Het Parool.
De politie wist binnen te dringen bij een Telegram-chatgroep. Twee kinderen werden afgetapt vanwege hun betrokkenheid bij die chatgroep. Hieruit bleek dat ene Abu Bakr, chatbeheerder, ze allerlei propaganda doorstuurde en leerde hoe ze zich als IS-strijder moesten gedragen. Zo was er een spel waarin ze de juiste koran vers moesten aanklikken, dit vers zouden ze dan moeten kennen voor het geval ze ooit op het punt staan te worden gebombardeerd, altijd handig.
Ook riep dezelfde Abu Bakr op om mensen op te blazen en omver te rijden. Dit verdienden de westerlingen vanwege het doden van moslims in het Midden-Oosten. Helemaal overtuigd zijn de jongens gelukkig niet maar het boeit ze wel net iets teveel.
Uiteindelijk komt één van de tieners voor zichzelf op en zegt niet bereid te zijn om een aanslag te plegen. Hij hekelt het feit dat hij overladen wordt met IS-propaganda en toont nog enige logica door te stellen dat een bomaanslag in bijvoorbeeld Amsterdam óók moslims zou kunnen raken. Dat was dan ook niet helemaal de bedoeling volgens Bakr en hij moest dan maar een andere plaats uitzoeken, hij had echter wel 'een zwak geloof' volgens de andere tiener en die was dan ook niet blij.
Abu Bakr blijkt ene 27-jarige Mounim A. te zijn, die met de tieners heeft lopen flyeren voor een website met islamitische informatie. Mounim A. geeft toe dat hij het alias 'Abu Bakr' gebruikt maar ontkent dezelfde Abu Bakr te zijn waarvan de tieners zeiden dat die opriep tot geweld. Déze Abu Bakr stuurt alleen op verzoek IS-propaganda en kijkt zelf amper naar wat hij verstuurt. Je reinste bullshit natuurlijk maar ook zijn advocaat stelt dat Mounim A. een prima figuur is zonder strafblad en netjes vroeg op zijn werk verschijnt.
Mounim A. wordt beschuldigd van aanzetten tot terrorisme en opruiing maar de politie heeft gewoon de verkeerde nep-Abu Bakr. Goeie verdediging, geen wonder dat IS zo makkelijk werd verslagen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten