Duitse inlichtingendienst waarschuwt voor migratiegolven via Marokko

De Bundesnachrichtendienst waarschuwt voor een toename van migratie vanuit Afrika, via Marokko Mensensmokkelaars verdienen duizenden euro’s aan het afleveren van illegale migranten. De migranten zelf worden vaak gouden bergen beloofd en sprookjes vertelt over hoe het leven in Europa is. Hierdoor reizen velen af op basis van foutieve veronderstellingen. De Marokkaanse regering doet veel om de migratiegolven te stoppen, maar kan natuurlijk niet alles voorkomen.

In het licht van het nog te ondertekenen VN-migratieakkoord van 10 en 11 december in Marrakech, is het verstandig de foutieve veronderstellingen van migranten mee te nemen in de nog te publiceren websites met informatie voor migranten. Zoals het VN-akkoord bepleit op pagina 9, doelstelling 3. Als Nederland dergelijke websites daadwerkelijk gaat opzetten dan is het van belang dat valse aannames over hoe het leven in Europa zou zijn in kaart worden gebracht en weerlegd. Anders heeft het natuurlijk weinig zin om een dergelijke website te ontwikkelen.

Volgens de Duitse krant Bild zijn de voornaamste routes vanuit Afrika nu dichtgemetseld, maar is er nog een groot gat in Marokko, waardoor mensensmokkelaars illegale migratie blijven faciliteren. De kampen waarin de migranten verblijven zijn verder ook niet koosjer. Zo worden hun bezittingen vaak verbrand en is er veel geweld onder migranten. Hierbij begint hun kennismaking met het Europese in ieder geval bijster slecht. De kosten om vanuit Afrika naar Europa te reizen verschillen van €1000,- tot €5000,- per persoon.

Het is in het belang van de Nederlandse bevolking dat Rutte dergelijke routes stevig aanpakt en ook de waanbeelden over het leven in Europa ter discussie stelt. Dit om te voorkomen dat de migratiegolven blijven aanhouden. Zelfs voor illegale migranten is dit beter. Denk bijvoorbeeld aan de wanhoopsdaad van een illegaal in Groningen, die zichzelf uit bittere armoede in de brand stak. Het voorkomen van migratiegolven is beter dan genezen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ritter

  Er is maar een manier om deze illegalen tegen te houden…………het sluiten van de (buiten) grenzen. (en het consequent uitzetten van illegalen)

  Zoals Australië ( zeer effectief) heeft gedaan. Een voorbeeld in Europa is Hongarije waar door het sluiten van haar grenzen voor illegalen de toestroom voor een groot gedeelte heeft gestopt.

  In de VS verwacht men een “leger” van illegalen die vanuit Midden-Amerika naar de VS trekt om dat land illegaal binnen te komen. Het is een stoet die nu al is gegroeid tot 14000 illegalen.

  Zojuist is medegedeeld dan er er een tweede stoet illegalen is gevormd die naar de VS trekken vanuit Midden Amerika.

  De grens van de VS is zo lek als een zeef en de wetten zijn dusdanig voordelig voor de illegalen dat ze blijven komen. De Democraten weigeren tot nu toe de wet aan te passen.

  Deze karavaan van illegalen vanuit Midden-Amerika is goed georganiseerd door linkse activisten en word nu “gepromoot” door de Amerikaanse media die sympathie proberen op te wekken voor deze illegalen.

 2. Adriaan

  Er zijn drie partijen die de tomeloze migratie in stand houden. Ten eerste de migranten zelf. Ze maken elkaar helemaal gek omdat er in het rijke westen gratis geld te verkrijgen is. Wie wil dit niet? Partij twee zijn de smokkelaars die voor grof geld die arme sukkels wel willen vervoeren. De derde partij? Het rijke westen die met open arme de gelukzoekers welkom heten. Als we nu eens mee beginnen om die sukkelaars te laten weten dat ze niet echt welkom zijn. Schrijnende gevallen daar gelaten, maar pas na een zeer gedogen onderzoek. Tot die tijd blijven die mensen in kampen in Afrika. Smokkelaars die het toch lukt om mensen met gammele bootjes over te varen, onherroepelijk laten terug varen. Niks oppakken door NGO’s, maar terug begeleiden naar land van herkomst. Deze keiharde maatregelen moet en we toepassen. Er komen straks miljoenen en miljoenen Afrikanen onze kant op. Dat moet een keer echt fout gaan. Extreem rechts krijgt steeds meer aanhangers en dat is een ernstige ontwikkeling. Opvang in de regio is de enige kans op overlevering. Dat Europa daar geld in stopt, lijkt me wel redelijk. Grenzen dus potdicht.

  1. Aytas

   85% van de vluchtelingen wordt opgevangen in de regio. Er is door heel Afrika het besef dat Europa hen liever niet ziet, toch komen ze. Die kampen zijn er al, Libië zal interessante kost voor jou. Afrikaanse meisjes die zich zeer bewust zijn van de secundaire arbeidsvoorwaarden in de Arabische wereld kiezen ervoor toch te gaan. Extreem rechts zit in ons parlement.

   Hoe denk jij dat de Nederlandse economie zo’n welvaart heeft gebracht? Deze vluchtelingen zijn allemaal betaald door hun continent.

   Vluchtelingen blijf Europa onder druk zetten tot er eindelijk een keer aan zoiets als ketenverantwoordelijkheid wordt gedaan!

   1. Adriaan

    Aytas, de percentages lopen nogal uiteen, dus ik geloof niets meer. Het besef dat ze niet welkom zijn, leeft zeker niet onder de migranten. Ze hebben niets te verliezen en daarom komen ze. Ik heb een migrant horen zeggen: ik gaat liever dood op zee, dan in mijn eigen land. Ze spelen een Russisch roulette.
    Hoe kun je de vluchtelingen oproepen om te blijven komen. Jij en vele anderen zorgen voor een complete chaos.
    Quote: ‘Hoe denk jij dat de Nederlandse economie zo’n welvaart heeft gebracht? Deze vluchtelingen zijn allemaal betaald door hun continent.’ Aytas, dit is weer zo’n verwarde uitspraak. De Nederlandse economie is te danken aan de Nederlandse handelsgeest, door het harde werken. Als al die migranten naar Europa komen, gaat onze welvaart tanen. Velen van dit soort mensen kan helemaal niet werken, omdat ze dat nooit hebben geleerd. Ons vermogen zal zeer snel slinken. Het gebeurt nu al. Ouderen die jaar in, jaar uit moeten inleveren. Ziekenhuizen die surseance hebben aangevraagd. Een teken aan de wand.

    1. robroy

     jij moet eens ophouden met hier te zeuren jankdoos je kletst volmondig uit je nek

     1. Adriaan

      @robroy, verklaar je nader, want je legt niet uit waarom.

    2. Aytas

     Adriaan
     Dat is geen onderbouwing van de economie. Ik ontken nergens dat veel Nederlanders hard werken. De vraag is waar begint de economie mee. Dat is inderdaad voor een deel handelsgeest, vaak met grondstoffen van een ander. Uneca heeft hier mooie rapporten over.

     Ik weet waarom de mensen hier bereid zijn die overtocht te maken en vind dat begrijpelijk. Nogmaals ik roep op tot ketenverantwoordelijkheid, iets wat ook voor de Nederlandse arbeider veel welvaart zou kunnen brengen. Natuurlijk ben je daar de eu voor nodig, in een heel andere vorm dan de huidige. De natiestaat dient helemaal te verdwijnen.

 3. Aytas

  ‘Denk bijvoorbeeld aan de wanhoopsdaad van een illegaal in Groningen, die zichzelf uit bittere armoede in de brand stak. Het voorkomen van migratiegolven is beter dan genezen’

  Als je de wanhoopsdaad liever niet ziet, zogezegd kunt wegkijken is migratie stoppen natuurlijk een fantastische oplossing. Ik zou zeggen stop samenwerking met corrupte regimes. Het breekt iedere keer weer mijn hart om de Keniaanse vrouwen in de Arabische wereld te zien. Leef groot van Afrika, de economische waarde van de gemiddelde Europeaan ligt ver beneden zijn welvaart. Wees op zijn minst dankbaar mensen. Hoover onderkende dit al, daarom zag hij het gevaar van Marcus garvey al in.

 4. van Urk

  Ik erger mij aan die foto dat de voormalige Texelse viskotter TX 33 nu naar gelukszoekers vist.

 5. Diederik van Walsum

  Dit stond all dagen geleden op Fenix en Xander.
  Oud nieuws dus DDS!

 6. Gerlos

  Schepenn op zee om al die boorjes regen te houden en retour te zenden naar waar ze vandaan komen en de buiten grenzen sluiten.

 7. sjun

  Die waarschuwing komt 45 jaar te laat al is er ook nu wel met verandering van politici en daarbij meekomende beleidverandering iets tegen te doen.

  1. Aytas

   Wat dan sjun?

   1. sjun

    Verzet, voorlichting en de bereidheid om in geval van nood ook zelf vuile handen te maken hebben uiteindelijk de Duitse invasielegers verdreven. Hetzelfde gold voor bewerking van de herovering van Spanje na eeuwen van bezetting, knechting en brandschatting. Soms moet de vrijheid bevochten worden om beschaving en cultuur te kunnen behouden.

    1. Ernst Quispel

     Ik begrijp dat sjun, Adolf Hitler en Philips II die met hun legers ons land bezetten gelijkstelt met immigranten die hier worden toegelaten.

     Hoe onnozel kan men redeneren?

 8. Siemien

  Nou ik zal het sterker vertellen de Duitse inlichtingendienst hoeft hier helemaal niet voor te waarschuwen iedereen, maar dan ook echt iedereen, weet dit allang, punt is wat gaan inlichtingen diensten en landen hier mee doen dat is de grote vraag.
  Er is maar 1 oplossing en dat is de grenzen sluiten..

 9. P.Sisterons

  Soldaten goede uitrusting geven en ……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.