Instanties volledig in paniek vanwege ‘verloren tas’ bij Provinciehuis Flevoland

Iemand verloor zijn tas en de instanties van de Provincie Flevoland waren direct in paniek. Een tas? Nee, een ‘verdacht pakketje’, want elke doodgewone tas zou zomaar een terreurtas kunnen zijn, dachten ze in Lelystad. De mate waarin je dan paranoïde bent is voor mij niet te vatten, maar in Flevoland gebeurt dit dus echt. Naast de onschuldige tas werd ook een spandoek gevonden, die was opgehangen op het Provinciehuis.

Het spandoek had een kritische tekst, die waarschijnlijk verwees naar de situatie van de dieren bij de Oostvaardersplassen. Ondanks dat op dit moment niet kan worden bewezen dat er een verband bestaat tussen de verloren tas en het spandoek worden de woorden ‘verdacht pakketje’, ‘protest’ en ‘Oostvaardersplassen’ in één zin genoemd in diverse media, zoals NU.nl. Het plan is om in november edelherten te gaan schieten op de Oostvaardersplassen.Het is in Nederland blijkbaar normaal om dieren in een concentratiekamp te zetten en af te schieten. De protesten zijn legitiem, en nu proberen instanties de protesten te framen door hen in verband te brengen met een terreurtas.

Dat terwijl niet kan worden bewezen dat 1) actievoerders verantwoordelijk zijn en 2) dat er een relatie bestaat tussen de terreurtas en het spandoek. Dit is ondertussen een bekend patroon, dat zich herhaalt bij andere protesten in het land. Bestuurders en instanties die doodgewone boze burgers framen als extremisten, dat is het nieuwe normaal. De instanties zien hun eigen burgerbevolking ondertussen dus als vijand. Zo wordt het gehele verzet tegen de windmolenparken in de Drentse monden door de autoriteiten als extremistisch weggezet.

In het geval van het protest tegen de bouw van een windmolenpark in Drenthe ging het om één man, die als verdachte werd aangehouden naar aanleiding van brandstichting. Deze éne man was voor De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding voldoende om ‘het gehele verzet’ tegen het windmolenpark als extremistisch te framen in Dagblad van het Noorden. De acties van één man werden symbool voor het gehele verzet tegen het park. En de bewoners kunnen zichzelf op Google terugvinden met het etiket ‘extremistisch’. Daar zullen ze vast heel blij mee zijn. Een goede manier van bruggen bouwen zou ik zeggen.

Wat moet ik de volgende keer doen wanneer een student zijn tas vergeet in de Universiteitsbibliotheek? In paniek naar buiten rennen? Of gewoon even de tas oppakken en bij gevonden voorwerpen droppen? Wat een ongelooflijke paniekacties van de instanties met het doel om protesten tegen de Oostvaardersplassen te framen als extremistisch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ernst Quispel

  “Het is in Nederland blijkbaar normaal om dieren in een concentratiekamp te zetten en af te schieten.”

  Sterker, dagelijks worden in Nederland miljoenen dieren gedood nadat ze een ellendig leven is bezorgd.

  1. droef

   Mensen moeten nu eenmaal eten kwispedoor, wat vegetarisch eten met je doet merken we dagelijks aan jou.

   1. Baaz

    Het geeft kennelijk wel voldoende energie om zeven dagen per week en meer dan 13 uur per dag ultralinkse kletskolderkoekwaus te publiceren op DDS.

   2. Fortiori

    Hormoonvlees heeft evenmin een gunstige uitwerking op het menselijk brein, met uw welnemen. Of zie ik dit verkeerd?

    1. Baaz

     Algemeen wordt aangenomen dat de mens omnivoor is. Ik denk daar anders over. De vraag of herbivoren, veganisten en vegetariërs zich vooral ter linker zijde van het cognitieve spectrum bevinden, beantwoord ik zonder schroom bevestigend.

     1. fockingworst

      @baaz in de regel is de mens een carnivoor, simpelweg de situatie 20. 000 jaar geleden vlees altijd beschikbaar was en groenten en fruit slechts een beperkte tijd van het jaar.
      Wij mensen hebben vlees welzeker deels nodig in ons dieet vanwege de vele voedingsstoffen.
      Het is wel zo dat we de dieren een zo aangenaam mogelijk leven moeten proberen te bezorgen voor de slacht.
      Ook moeten we nadenken over voeding van de dieren, die verbruiken per kilo lichaamsgewicht veel van de beschikbare grond.
      Je kan de situatue ook omdraaien, wij mensen parasieteren de aarde met onze overbevolking, zouden we daar niet wat aan kunnen doen om bv minder vlees te consumeren?
      Btw ben geen millieufreak, maar denk wel dat dit laatste een hoofdbrekend onderserp is waar de mensheid zeker iets aan moet doen maar niet aan wil.

     2. Baaz

      @Worst: Ik ben met je eens, een mens wordt gerekend tot de carnivoor. Echter, de voedingsmiddelenindustrie is een industrie, het woord zegt het al. We eten niet meer zoals dat eigenlijk zou moeten en zoals de natuur ons daarin voorziet.

      Onze agrariërs gebruiken bijna uitsluitend gemanipuleerde zaai- en pootgoed, de veestapels worden (preventief) volgestopt met medicatie en antibiotica om zoveel mogelijk vlees en melk te produceren. Ik heb mij laten vertellen dat een gemiddelde melkkoe vroeger zo’n 10 liter melk per dag gaf (produceerde). Tegenwoordig is dat, door verdeling en manipulatie van de soorten, opgelopen tot 40 liter per dag. De koeien schijnen amper op hun poten te kunnen staan van de dikke uiers en uierontstekingen zijn aan de orde van de dag waardoor de pus ook in de melk terecht komt.

      Hoe dan ook, we zijn aardig ontspoort op het gebied van de voeding. Als je iemand uit 1850 zou loslaten in de moderne supermarkt dat zou hij het meest niet herkennen als voeding.

     3. Ernst Quispel

      Dat de mens evolutionair een omnivoor blijkt uit zijn knobbelkiezen. Carnivoren (en herbivoren) hebben een ander gebit en een ander maagstelsel.

      Dit soort elementaire feiten zijn gemakkelijk te googelen.

     4. fockingworst

      @baaz wat betreft de bii indus zoals je schrijft kloot als een bus heb in de fam veel boeren met vlees en melkvee.
      je mag al bij zijn dat china de 1 kind politiek lang gerund heeft, dat het er niet altijd volgens de mensenrechten aan toe ging, met gedwongen abortussen, mag je toch wel blij mee zijn.
      Als niet zo hadden we waarschijnlijk nog een miljard of meer mondjes te voeden.
      Was er nog meer bio industrie en ga zobmaar door.
      Heel simpel hoe groter de groei van de mensheid , hoe eerder de sterfte van de rest op de planeet,.

     5. wheelboy

      Idd
      Als je het probleem echt wil oplossen zul je meer dan de helft van deze aardkloot aan mensen moeten afslachten en een 1 kind programma wereldwijd moeten invoeren . Anders zal deze aarde door ons als mensen geheel naar zn klote worden geholpen .Ik weet dat dit niet echt een populaire uitspraak is .Maar wel stukkie realisme denk ik .Zo ook met het maar alsmaar het nodig vinden dat de economie groeit . Ook daar zet ik wel eens mijn vraagtekens bij . En volgens mij is de mens altijd een omnivoor geweest .En hoort vlees wel degelijk tot de dagelijkse behoeften .Veganisten oa moeten vitamines en mineralen bijslikken om niet tekort te komen .Oa b12 vitamine D omega3 vet .enz

  2. Fortiori

   Juist, de barbecue moet roken, zo gezellig. Dieren groeien op in kooitjes om vermaakt te worden tot kluifjes. Kalveren worden hokken gestald om later na een gedwongen eetsessie in stukjes in de etalage van de keurslager te belanden.

   1. Fortiori

    *In hokken gestald

   2. fockingworst

    @fiotiori en maatje @erns zijn dus fervent vegetariërs en of veganisten die het leed niet kunnen aan zien en geen wol leer of andere dierenprodukten gebruiken in hun leven.
    Ze zijn beide ook enorme millieu liefhebbers en kijken nooit bv netflix oid waar veel servers achter zitten en vrachten aan energie verbruiken ook rijden ze niet in autovs en hebben geen electra maar kaarzen van bijen was eten koken doen ze ook niet eten alles rauw want ja dan moet je fkkkie stoken en komt er co2 vrij.
    Badderen doen ze in de lokale sloot zonder zeep.
    Altijd als deze onderwerpen voorbij komen zitten ze beiden te jij bakken en doen ze net alsof ze niet mee doen met de de dingen die ze projecteren op een ander als “slecht” gewoonweg hillarisch.

    1. Fortiori

     In een paar een tweetjes met de Baaz komt u met uitstekende argumenten en nu passeert u deze onzinnige reaktie. Dierenwelzijn heeft toch niets te maken met een persoonlijke levensstijl. U was zo goed bezig. 🙂

 2. Viertel

  Wat moet je hier nou weer mee. Als ‘bewijs’ voor zijn stelling plaatst Teunis Dokter een link. Maar die is dood. Waardoor zijn hele verhaal als een plumpudding in elkaar zakt. Ga eens met je water naar de dokter, Teunis!

  1. Hermann

   Neen hoor! Hij is niet dood, maar leeft. In het scherm vul je “oostvaardersplassen” in. Zonder de aanhalingstekens allicht.

   1. Viertel

    Kijk eens aan, Jan Klaassen de Trompetter is ook weer opgestaan. Maar het gaat hierbij om de link die zou verwijzen naar het artikel over het Drentse windmolenpark, wappie.

  2. Teunis Dokter

   Hoi Viertel,

   Scherp opgemerkt, de link werkte inderdaad niet. Ik heb de link opnieuw geplaatst. Nu zou deze moeten werken.

 3. Seneca

  ik ben geen vegetariër en eet dus vlees. hoogstens 2 à 3 keer per week en de rest of vis of ‘vegetarisch’. eerlijk gezegd beschouw ik het topic en de diverse reacties als flauwekul. wat is het probleem? de overbevolking! met z’n allen lullen wij lekker maar het is een feit dat er teveel mensen op de wereld zijn. al die mensen die zo ‘bezorgd’ zijn over het milieu en de rechten van de ‘vluchteling/immigrant/gelukzoeker’ laten die nu eens de koppen bij elkaar steken en geboortebeperking instellen. iedereen op zijn/haar plek op deze aardkloot laten zitten en voor zichzelf laten zorgen. doe wat aan de plastic soep in de oceanen en klets niet verder over de ‘invloed van de mens op het klimaat’, want dat is er niet. slechts één voorbeeld: de laatste 30 jaar zijn de aanwezige poolkappen op de planeet Mars gesmolten. is dat ook door de mens? klimaat hysterici – want dat heeft zijdelings met dit topic van doen – doe eens normaal en gebruik jullie – in geringe mate – aanwezige hersens.

 4. Ries

  Volgens mij gaat het artikel over een verloren tas en het feit dat zoiets schrik aanjaagt. Vanuit links komt dan een voorzet die het verhaal ombuigt naar zielige dieren. Nee, het gaat hier om het feit dat een tas angst aanjaagt. Waar zou die angst toch vandaan komen? Ik hoef het niet uit te leggen geloof ik. Ervaringen met terroristen die zich niet ophouden aan de rechterkant van het politieke spectrum en ook niet onder christenen.

 5. Kim

  Vanaf zes miljoen jaar geleden was er namelijk een wereldwijde klimaatverandering, waarbij oerwouden plaatsmaakten voor savanne. Er bleef een groep primaten in het oerwoud (de huidige apen), en er trok een groep primaten de savanne in (de huidige mens). De voeding van de groep oerwoudprimaten bestond voornamelijk uit groente, terwijl de savanneprimaten steeds meer vlees begonnen te eten. Dat vlees was als het ware de zuurstof van de evolutie van de mens. Niet alleen was vlees een veel meer geconcentreerde bron van energie dan groente en fruit, vlees bevat daarnaast ook bepaalde vetten die onmisbaar waren voor de ontwikkeling van onze gigantische hersenen. In een bestek van enkele miljoenen jaren nam de grootte van onze hersenen toe van amper 400 tot ruim 1400 kubieke centimeter.

  Bron Bedrock.nl

  1. Heinz

   De afname in kubieke centimeters…Dat is heel goed te bemerken Kim. Een goed understatement.

   1. Kim

    Volgens mij staat er toename maar ik kan het mis hebben, tenzij je het voor sommige personen bedoeld.

 6. Kim

  Eigenlijk best frappant hoe een onderwerp kan verwateren.

  1. Heinz

   Het blijft amusant…

 7. Rosasolis

  De mens is van-ouds een omnivoor (alleseter). Degenen die strikt vegetarisch zijn komen vitaminen en mineralen te kort. En deze mensen hebben weinig weerstand tegen vele ziektes. Maar helaas is misbruik van vlees producten uitgegroeid tot vele rampen.
  Vooral van obesitas door het dagelijks het van fast-food uit de bekende restauranten. Die dagelijks op de TV adverteren. Het lijden van varkens en plof-kippen is wel bekend.
  Wij eten nooit varkensvlees omdat zij heel vaak ziek zijn, en geen leven hebben. Er zo is het met de plof-kippen. De allerergste dieren-concentratie kampen zijn op “gewone” boerderijen. Waar bijv. een vrouwtjes varken ligt met een groot aantal biggetjes in een heel kleine kok, waar zij en haar kleintjes niet eens kunnen bewegen. En dat de castraties, en afsnijden van staartjes worden uitgevoerd zonder verdoving. Gelukkig probeert stichting Wakker Dier, en Min. Carole Schouten van landbouw dit ellende tegen te gaan. Een gebalanceerde dieet is de juiste manier te eten. Met veel meer respect voor dieren. Dieren afschieten wanneer er te veel zijn, om ze als groep gezond te houden moet alleen door professional mensen gedaan worden…en niet door gewone jagers die op een gratis maaltijd hopen.

 8. Koos sssss

  Die angst voor een achtergelaten tas komt niet overeen met de enthousiaste mededelingen van de overheid, dat ons land steeds veiliger wordt.

  1. Ernst Quispel

   Dat Nederland veiliger wordt is een feit. Dat Nederlanders zich ondanks de toegenomen veiligheid steeds onveiliger voelen helaas ook.

   1. Baaz

    “Dat Nederland veiliger wordt is een feit.”

    Nee hoor, dat is geen feit. Cijfers kloppen bovendien niet omdat de aangiftebereidheid extreem laag is. Jouw feiten zijn fictie en zijn afkomstig uit de paars-roze media die wordt gevoed door de cijferfetisjisten van justitie en Den Haag.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.