Israelische gemeenschappen he-le-maal klaar met geweld: blokkeren Kerem Shalom

Het Kerem Shalom-kruispunt tussen Gaza en Israël werd zaterdag door bewoners geblokkeerd uit protest tegen het geweld dat zij moeten verduren. Afgelopen weken was het weer raak bij de grens tussen Hamas en Israel. Terreurvliegers veroorzaken er bosbranden, maar ook raketten worden  afgevuurd. Hierdoor voelen de bewoners van de grensstreken zich onveilig en zij tekenen protest aan. De Israëlische grensbewoners zijn er helemaal klaar mee en besloten de weg bij Kerem Shalom te blokkeren. Via dit kruispunt komen zo’n 800 trucks per dag langs, deze route bevoorraad de Palestijnse gebieden in Israël. 

Wantrouwen heerst, gevoed door een religieuze strijd tussen jodendom en islam die haar weerga niet kent. De vervlechting van de staat Israël en Hamas in de wereldgeschiedenis maakt bij iedere dode de kans op stabiliteit kleiner. De spanning van islamieten komt wellicht voort uit de angst voor het verlies van hun heilige plaatsen op de Tempelberg. Deze berg is voor moslims van grote symbolische waarde: Mohammed steeg op naar de hemel en er staan twee heiligdommen: de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. Dat deze heilige plaatsen van belang zijn in het Palestijnse-Israëlische conflict zien we overal in de propaganda van de islamieten en ook aan de naamgeving van de de Al-Aqsa Martelarenbrigade en hun logo.

Voor de Israëli’s is die tempelberg ook van religieuze waarde. Plannen om de Joodse tempel te herbouwen zullen ongetwijfeld met veel wantrouwen vanuit de islamitische wereld bekeken. Waar de nieuwe tempel komt te staan is onduidelijk, maar tijdens de viering van de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem sprak premier Benjamin Netanyahu vier keer over de tempel. Elke keer benadrukte hij dat de joden bij terugkeer naar hun thuisland de tempel herbouwden en ook bij de totstandkoming van de staat Israël in het huidige bestel was de Tempelberg van groot belang. Wellicht dat wantrouwen en geweld kan worden voorkomen door deze tempel uiteindelijk in de Stad van David te bouwen en niet op de Tempelberg, maar dat is een keuze niet aan ons.

Ondertussen is de helft van de bebossing rondom de Gazagrens afgebrand door de terreurvliegers, die sinds april de Israëli’s teisteren. Het 70-jarige bestaan van de staat Israël en de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem lijkt dermate veel symbolische impact te hebben gehad dat extremistische elementen in Gaza van geen ophouden weten. Tegelijkertijd met de demonstratie van de blokkeerjoden bij Kerem Shalom was er ook  protest aan de andere kant van de Gazagrens.

Bewoners van Gaza demonstreerden diezelfde nacht tegen de dood van drie jongeren, waarvan wordt aangenomen dat zij omkwamen door een explosief van de Israel Defense Forces (IDF), geplaatst bij de zuidelijke grens. De demonstranten marcheerden langs de huizen van leiders van Hamas (Ismail Haniyeh) en Islamitische Jihad, aldus The Jerusalem Post. Het geweld waar de grensbewoners aan beide zijden mee kampen is overweldigend. Terroristen vuurden afgelopen weekend 37 raketten af op Israëlische doelen en de IDF bombardeerde vervolgens 95 Hamas-stellingen in Gaza. De demonstranten in Gaza eisten wraakacties van Hamas en Islamistische Jihad om de dood van de jongeren te wreken.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. Groeneveld

  “…Via dit kruispunt komen zo’n 800 trucks per dag langs, deze route bevoorraad de Palestijnse gebieden in Israël.”

  Meerdere reaguurders op dit blog zijn van mening dat Gaza hermetisch is afgesloten en ongeveer uitgehongerd wordt. Behalve die volle trucks, levert Israel ook onbeperkt water en stroom.

  1. Siemien

   @Groeneveld sterker nog, er zijn er hier die vinden dat Israël geen bestaansrecht heeft..

   1. Ernst Quispel

    Dat heb ik hier nog niemand horen beweren. Kunt u man en paard noemen?

    1. Meester Kong

     🙂

    2. Spaanse kok

     Ernstige Ernst
     Ik zou bij deze vraag het antwoord van Siemien haar collega Baaz willen herhalen:
     Dit maakt niets uit of het op feiten berust en dat heeft er natuurlijk niets mee te maken.

     1. Ernst Quispel

      Ja, met het vertrek van Baaz zijn we van een hoop surrealistische onzin bevrijd.

      Heel plezierig.

     2. Spaanse kok

      met het vertrek van Baaz
      .
      Dat noem ik nog eens humor, het verdwijnen van een tumor.

     3. Ernst Quispel

      Ik erken dat tumoren te allen tijde de kop weer kunnen opsteken.

     4. Job Jansen

      Mag ik @ Kok erop wijzen dat tumoren zichzelf niet kunnen verwijderen. Tumoren moeten op hele vervelende wijze worden verwijderd. Een Tumor die zichzelf oplost bestaat niet.
      Baaz heeft aangegeven zich een weekje niet te laten zien. En als Baaz een man van zijn woord is houdt hij zich hier ook aan. Daarbij is het makkelijk iemand voor tumor uit te maken terwijl je weet dat deze zich niet gaat verweren. Of probeer je hem toch te verleiden om te reageren zodat hij z’n woord breekt? Baaz en Floris reageren nog wel, inhoudelijk sterk, en een goed tegengewicht wat hard nodig is hier.

     5. Spaanse kok

      @Job Jansen
      Mijn tumor opmerking was een slip off the penn.
      Betreffende Baaz zijn afwezigheid, hij is er gewoon onder een van zijn vele “collega namen”.
      Bekijk het bellentableau maar eens bij zijn tent.

    3. fockingworst

     @ernst ik zal @siemien een beetje helpen.
     In iedere discussie over dit onderwerp die hier de afgelopen bijna 10 jaar word gevoerd, bent u altijd stellig voor palestijnen en tegen joden (u promoot de islam}.
     Als u voor moslims en het ZELF verzonnen volk bent (de palestijnen afgeleid van het volk filistijnen ) , dan bent u automatisch tegen Israël en zijn inwoners.
     Tot nu toe heeft u in uw altijd vage discussies geen enkel bewijs getoond van uw stellingen of beweringen.

     1. Ernst Quispel

      Ik heb hier een en andermaal aangegeven dat ik het bestaansrecht van Israel en het recht op veilige grenzen van Israel erken. Je kunt historische bespiegelingen houden over de rechtmatigheid van de stichting van de staat Israel, maar dat is de koe in de kont, Israel is een feit en er wonen Israëliërs en die hebben recht op een veilig bestaan.
      Het feit dat het Palestijnse volk dat recht ook heeft doet daar niets aan af.

     2. fockingworst

      @ernst de palastijnen mogen daar wonen en werken in israel ook maar ze veroorzaken steeds geweld waardoor israel moet optreden en veiligheidsmaatregelen moet nemen om Israëliërs te beschermen.
      Kijk simpelweg naar israel en dan naar alle islamitische landen erom heen, de islam brengt alleen gesstelijke armoede islamiten en prestatie.
      Noemt u @ernst eens prestaties van islamieten (behalve geweld en voortplanting) die er toe doen in de wereld.
      1 tje mag ook.

     3. Ernst Quispel

      Helaas wordt het meeste geweld in het Israëlisch-Palestijnse conflict door Israel uitgeoefend. Gemiddeld is de slachtofferverhouding van Israëliërs versus Palestijnen 1:100.

     4. fockingworst

      @ernst zie je nou ook in hoe dom de’palastijnen ‘ zijn?
      Gaan ze aanvallen terwijl het zelfmoord is.
      Hun leiders roepen op tot geweld(die zitten zelf veilig) en het domme volk loopt met stenen te gooien katapult te schieten en zo een martelaarsdood te sterven voor 72 maagden en voor de familie geld voor gelukte aanslagen en of geld voor de gevangenen die aanslagen hebben gepleegd.
      En dat allemaal van uw geld.
      Dom volk waar je niet mee kan praten, dat hebben tot nu toe alle leiders van Israël geprobeert zonder succes.
      Het enige wat de palestijnen en overige 1.5 miljard islamieten willen is israel van de kaart en alle joden dood.
      Leest h de koran maar eens een keertje.

     5. Adriaan

      Ernst Quispel 3 uur ago
      Helaas wordt het meeste geweld in het Israëlisch-Palestijnse conflict door Israel uitgeoefend.

      Mee oneens. Het zijn telkens de Palestijnen die met geweld beginnen en Israël reageert daarop altijd heel heftig. Bijna buiten proporties.

    4. Seneca

     @de heer Quispel
     u dient zich onverwijld naar de arts te spoeden, daar dir duidelijk een geval is van vergevorderde dementie. uzelf met uw retoriek wenst niet dat de Jood, een land heeft. een land waarvan de wortels bijna 6000 jaar geleden werden geplant. en u heeft eveneens het gore lef mij een anti semiet te noemen.

     1. Spaanse kok

      Oeps, de oude Seneca is weer eens buiten zichzelf van woede .
      Even tot tien tellen

   2. Aytas

    Siemien
    Israel hoort in Europe, die hebben de holocaust gepleegd. Egoïstich volk die Europeanen.

    1. fockingworst

     @aytas beetje verwarrende text die u plempt, kunt u dit specificeren?

     1. Spaanse kok

      Lijkt mij toch redelijk duidelijk.
      Duitsland heeft met bewoners van andere Europese landen de holocaust veroorzaakt.
      Waarom hebben de Palestijnen een stuk land moeten afstaan voor de Duitse wiedergutmachung?
      Beieren had een betere oplossing geweest.

     2. robroy

      Welnee dat kan ze niet @F.K ,hij … want het is een vent is totaal de weg kwijt.
      Niet op reageren is het beste en dat geld dan meteen voor de rest van zeiktrollen hier, je weet dan wel wie ik bedoel

     3. Teunis Dokter

      Dat wat in het verleden als een ‘betere oplossing’ zou kunnen worden gezien is nu niet meer relevant. We kunnen niet 70-jaar oude besluiten terugdraaien, dus moet er een oplossing komen binnen het huidige framework of dat framework moet worden geupdate.

     4. Aytas

      Teunis
      Fouten uit het verleden kunnen worden rechtgezet. De excuses om maar op de oude manier verder te gaan omdat het nu eenmaal zo is werken binnen een bedrijf ook niet. Het word tijd dat Europa zichzelf eens bekijkt, van het midden oosten en Afrika tot zuid Amerika heeft het een rol die zeer dubieus is. Die hier de welvaart in stand houdt. Crony kapitalisme is een vloek, de bevolking van Europa zou eens moeten gaan inzien hoeveel meer welvaart het hier maar ook in eerder genoemde regio zoek brengen als dat gestopt werd en naar normaal kapitalisme wordt overgegaan. Hoewel men zich hier altijd persoonlijk voelt aangevallen door mij is het de bevolking niet die ik aanval. Wij zijn allemaal simple pionnen, jij zou je door studie en je plaats op een opinie site kunnen bijdragen aan een verandering. Echte informatie ipv wat roepen. Bv marrakech verdrag is een opmaak voor het rabat proces.

    2. Ernst Quispel

     Er zijn ook mensen die menen dat het Palestijnse volk niet in Palestina hoort maar in Jordanië ofzo.

     Met dit soort bespiegelingen schiet niemand wat op.

     1. fockingworst

      Quote van @ernst :Er zijn ook mensen die menen dat het Palestijnse volk niet in Palestina hoort maar in Jordanië ofzo.
      Wat een wijze mening hebben die mensen.
      Gewoon spijker kop raak.
      @ernst word nog wel eens slim.

    3. Groeneveld

     Duitsland heeft de holocaust begaan Aytas. Bayern dus maar aan de Joden geven?

     Ik vind Europeanen helemaal niet egoistisch. De Afrikanen, die vind ik pas egoistisch: het meest gedoneerde geld verdwijnt in de zakken van de dictators-elite en de bevolking lijdt armoede.

     Als je trouwens enigszins van de bijbel op de hoogte zou zijn, weet je dat de Joden uit Israel komen. En daar zijn ze nu weer terug. Logisch toch?

     1. Ernst Quispel

      De Aboriginals schijnen ook enorm egoïstisch te zijn, maar daar gaat het nu niet over.

     2. Groeneveld

      Dat zie je verkeerd Quispel: ik reageerde op Aytas die Europeanen egoistisch volk noemt. Het ging er dus wel degelijk over. Voortaan eerst lezen voor je reageert.

     3. Ernst Quispel

      Tja, Groeneveld, als we het Volkenrecht op oude boeken gaan baseren hebben de Aboriginals en de Indianen ook nog wel een verhaal te vertellen.

     4. Spaanse kok

      Waar moeten onze verre voorouders, de Batavieren naartoe ?
      Welk volk moeten zij verdrijven?
      De Eifel zonder twijfel ?

     5. Groeneveld

      Quispel, ik zal voortaan in Jip & Janneke taal tegen je praten. Aytas zei “Egoïstich volk die Europeanen.” Dat heeft helemaal niets met volkenrecht te maken. O nee.

      Groeneveld reageerde daarop met “De Afrikanen, die vind ik pas egoistisch: het meest gedoneerde geld verdwijnt in de zakken van de dictators-elite en de bevolking lijdt armoede.”

      Begrijp je de logica en samenhang? Anders leg ik het nog wel een keer uit hoor.

     6. Spaanse kok

      Groeneveld, die anderen neerbuigend taalgebruik verwijt, zegt hier ter plekke :
      Quispel, ik zal voortaan in Jip & Janneke taal tegen je praten.
      .
      Daar wilde ik het bij laten .

     7. fockingworst

      @groeneveld het is bekend dat @ernst reaguurt voor 1 van zijn partners in crime(zullen we maar zeggen) ook wel tr…. n genoemd.
      Het is exact weer als vanouds hier.
      Na de ingevoerde huisregels was het even leuk veel nieuwelingen op het forum en er was weer ruimte voor mooie discussies(schone discussies).
      @tengo was opgerot.
      Sinds een week of 2 gaat het weer bergafwaarts vooral het laatste weekend.
      Velen blijven weg en nieuwelingen komen hier niet meer door hetzelfde groepje nicks (die wel continu wisselen omdat ze eraf getrapt worden) wat al bijna 10 jaar hier de boel verziekt.

      Misschien dat Tim onze zingende aardappel bakker eens gaat ingrijpen of handhaven van zijn eigen gestelde huis regels?

     8. Ernst Quispel

      Groeneveld ik reageerde niet op Aytas maar op jouw bizarre logica volgens welke we het Volkenrecht op de Bijbel moeten baseren.

     9. Aytas

      Groeneveld
      Het is Europa die de holocaust heeft begaan, antisemitisme was heel normaal in Europa. De Duitsers hebben voornamelijk medewerking gekregen van andere volken. Het merendeel van de bevolking stoorde zich nergens aan. Het was een handjevol anarchisten communisten en een paar christenen die verzet pleegden.

      Ook in Afrika zijn zeer egoïstische mensen. Toch is het daar niet zo dat een groot deel van de bevolking roept laat de profiteurs in het westen maar creperen. De meeste hebben geen opleiding en hebben geen idee hoe het allemaal werkt.
      Het is als een volwassene die snoep van een kind pakt. 50 jaar vrijheid en mensen als jij verwachten een ontwikkeling als Europa heeft doorgemaakt in 3000 jaar.

    4. Groeneveld

     Aytas en Spaanse kok kunnen goed met elkaar opschieten ziek ik. Dezelfde onbegrijpelijke gedachtegang en wartaal.

     1. Spaanse kok

      Arme, arme Groeneveld.
      Hij mist zijn vriendje Floris zo hard.
      Alleen en verlaten zwerft hij door de spelonken van DDS.

     2. fockingworst

      @spaanse t.. L
      gelukkig bent u hier als dwaallicht aanwezig niet.? en anders als lampie

     3. Spaanse kok

      Een gekopieerde en aangepaste tekst:

      Groeneveld en Fucking-the-worst kunnen goed met elkaar opschieten zie ik. Dezelfde onbegrijpelijke gedachtegang en wartaal.

     4. Adriaan

      Quote: ‘Arme, arme Groeneveld.
      Hij mist zijn vriendje Floris zo hard.
      Alleen en verlaten zwerft hij door de spelonken van DDS.’
      Over neerbuigend gedrag gesproken, @kok, jij bent daar een meester in.

   3. Troelstra

    Bestaansrecht valt of stasat bij een gratie en dat is het (voort)bestaan zelf. En dat Israël in staat is zichzelf te kunnen verdedigen is wat links en de Islam steekt. Want due vernietigingsoorlogen tegen Usraek waren voor die Mislim Arabieren niet echt een doorslaand succes. Ze kregen het prijskaartje wat kleefde aan de Joden uit te willen roeien en zeer terecht.

    1. Ernst Quispel

     Israel heeft het recht zich te verdedigen maar zou moeten ophouden met de illegale bezettingspolitiek.

     1. Troelstra

      Voor klachten over een eventuele bezetting van Gaza moet je je tot Hamas wenden en niet tot Israël. En Hamas begint iedere keer weer waardoor Israël genoodzaakt wordt op te treden om de eigen burgers te beschermen.

    2. Jozias Visser

     Israël is een joodse staat met joodse regels. Het grote voordeel met joden in je omgeving is dat zij vredelievend zijn en uitermate, zeg maar haast extreem, tolerant. Kenmerkend voor het jodendom. Ja maar . . . NEE! Nadenken! Hersens gebruiken! Dat is een groot probleem bij linkse Gutmenschen. Dat is de soort die het minst tolerant is van allemaal. Homo stellen kunnen zonder problemen in Israël bij elkaar gaan hokken en net doen of ze getrouwd zijn. Het is dus geenszins strafbaar. Kom daar maar eens om in een of ander weerzinwekkend fascistisch intolerant moslimland. Het stikt nu in Europa van de moslims; intolerante mensen dus vanwege hun weerzinwekkende intolerante ziekelijke baggerreligie islam waarin de sharia de boventoon voert. Homo’s in Israël moeten niet zo veeleisend en intolerant zijn om te verwachten dat ze officieel gehuwd kunnen worden in Jeruzalem of welke andere stad dan ook in Israël. Probeer eens als mens jezelf te zijn in een islamitisch land. Dat gaat niet lukken.

  2. Troelstra

   Daar moet Israël maar eens mee gaan stippen. No more Mr. Nice Guy!

 2. Ritter

  Het uiteindelijk doel van de Palestijnen ( en de islamitische wereld) is vernietiging van de staat Israël.

  Het zeer succesvolle Israël is een doorn in het islamitische vlees.

  Vergeleken met de islamitische wereld is het optreden van Israel tegen de Palestijnen zachtzinnig.

  In de islamitische wereld treed met onder elkaar veel harder op. Neem de burgeroorlog in Syrië. Daar zijn veel meer Palestijnen omgekomen dan met het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

  Terecht dat Israël nu hardere maatregelen neemt om de Palestijnse terreur te stoppen.

  Verontrustend is dat het antisemitisme in Europa toeneemt en zelfs grote linkse partijen als Labour een antisemiet en Hamas liefhebber als leider hebben.

  1. Guus Geluk

   Je bedoelt een doorn in het islamitische oog of een doorn in de islamitische zij.

  2. Ernst Quispel

   “Het zeer succesvolle Israël is een doorn in het islamitische vlees.”

   Ja, deze Westerse kolonie roept in het Midden Oosten veel ergernis op.

   1. Groeneveld

    Zo’n oase van verlichting en democratie, in een poel van duisternis en middeleeuwse achterlijkheid moeten we koesteren. Misschien ooit, ooit, dat de rest ook zo ver komt.

    1. Ernst Quispel

     Begrijp ik goed dat Groeneveld het ganse Midden Oosten wil gaan bezetten?

     1. Groeneveld

      Waar maakt Quispel dat uit op? Ik zeg toch duidelijk dat ik hoop dat de rest van het Midden Oosten ooit zelf ook democratisch, vooruitstrevend, modern, innovatief en gericht op ontwikkeling wordt, en onderdrukking, geweld en achteruitgang achter zich weet te laten.

      Quispel heeft vandaag een groot leesprobleem.

    2. Troelstra

     Verlichting en democratie kan alleen wortel schieten waar eerst bij wet en gewoonten wordt afgerekend met de poel van duisternis en Middeleeuwse achterlijkheid. En dat zal met de Islam nooit gaan geschieden. Die Islam is nogal moeilijk uit hun hoofden te rammen. Zoals ik al eerder heb gesteld: Je kan een Middeleeuwer wel uit de Middeleeuwen halen, maar niet de Middeleeuwen uit een Middeleeuwer. Zo kan je ook een aap wel uit de jungle halen, maar niet de jungle uit een aap.

   2. fockingworst

    @ernst zit op het niveautje jostiband.
    @ernst doet een ” spaans kokje”
    Ja, deze Westerse kolonie roept in het Midden Oosten veel ergernis op.
    Het staat er echt!

   3. Troelstra

    Je hebt het maar zichtbaar moeilijk met het bestaan van Israël en de millennia lange oude Joodse bewoning en daarmee de ancestrale rechten hè? Je ziet het land zeker liever ontjood worden om jouw islam te pleasen?

    1. Ernst Quispel

     Troelstra is zwak in het debat en hoopt zich te kunnen handhaven door eerst de opponent absurde ideen in de mond te leggen om er vervolgens schande van te spreken.

     Mene, mene, tekel ufarsin.

     1. fockingworst

      @ernst kunt u de geplempte texten waarover u zit te kabbelen van de. Heer troelstra tonen? Dat is wel handig als u beschuldigingen uit

  3. Troelstra

   In Jemen, een land met 100 % Islam, is het ook al zo gezellig.

 3. P.Sisterons

  Palestijntjes blijven vechten. Ze kunnen namelijk niks anders. Zijn de parasieten van de rest van de wereld.

  1. Onno

   Tja, vooral die Palestijnen in Gaza. Die hebben pech, het maakt namelijk wel wat uit in welke postcode je ter wereld komt. Wat dat betreft heeft u geluk dat u dat zelf hebt kunnen bepalen.
   Of zeg ik nu iets raars.

   1. Troelstra

    Als zij blijven kiezen voor de staat van oorlog, haat en vernietiging, dan zullen ze iedere keer weer hun neus stoten aan het prijskaartje wat daaraan kleeft. Ze kunnen ook eens een keer gaan kiezen voor normaal gaan doen en gaan werken bijvoorbeeld. Maar dat wil dat parasietenvolk niet.

    Wie Israël niet slaat wordt niet teruggeslagen (hint hint).

   2. fockingworst

    @onnoz el u zegt iets heel onnozels.
    U probeert met uw uitspraak(Tja, vooral die Palestijnen in Gaza. Die hebben pech, het maakt namelijk wel wat uit in welke postcode je ter wereld komt. Wat dat betreft heeft u geluk dat u dat zelf hebt kunnen bepalen.
    Of zeg ik nu iets raars) geweld te verklaren. Uw uitspraak slaat als. Een tang op een varken.

  2. Viertel

   Zeker. Het martelaarschap levert de Palestijnen flink geld op. Geweld als een soort van verdienmodel dus.

   1. Troelstra

    Dat verdienmodel kan dus worden geneutraliseerd door geen gratis geld meer aan dat parasietenvolk weg te geven. Bovendien is het ONS geld en we hebben dat geld zelf hard nodig.

  3. Troelstra

   Parasieten is de juiste aanduiding voor dit verachtelijke rioolvolk. Het staat me nog als de dag van gisteren bij dat ze allemaal feestvierend de straat op gingen op de Elfde September. Hoeveel gratis geld krijgen deze parasieten eigenlijk van ons? Ik zal de dag prijzen waarop we stoppen met de Gekke Henkie te blijven spelen. No more Mr. Nice Guy!

  4. Troelstra

   Nou je het zegt, ik heb ze ook nog nooit zien werken.

 4. Troelstra

  Er is helaas maar een taal die die Moskim Arabieren wel verstaan en dat is een prijskaartje in rekening gebracht worden. Het is helaas het enige wat hen tot bedaren kan brengen. Ze zinn helaas niet voor rede vatbaar. Die Uslam maakt de hoofden ziek.

 5. Michael

  “Fight fire with fire, and you’ll see that everyone is burning”

  Beter dan dat kunnen we het niet samenvatten denk ik. De spiraal van geweld en vergelding moet stoppen, het is een eindeloos verhaal van ellende die elkaar versterkt. Dialoog is de enige optie, en beide partijen moeten over hun ideologische onzin heen stappen om samen tot een oplossing te komen. Echter, in deze wereld van gepolariseerde politiek (iedereen is tegenwoordig pro-isreal of pro-palestina) zie ik niet zo snel een charismatische leider die dat bewerk kan stellingen.

  1. fockingworst

   @michael wat een algemeen en utpoisch verhaal betoogt u.
   De palastijnen willen niet overleggen.
   De palestijnen willen alleen geweld en als je israel aanvalt krijg je dat ook en terecht verdedigen van je land ben je verplicht naar je volk toe.

   1. Michael

    Het beschouwen van het conflict alsof het probleem van 1 kant komt is precies het probleem. Als er twee vechten hebben er twee schuld.

   2. Jozias Visser

    By the way.

    Er zullen best Palestijnen zijn die zich keurig onopvallend gedragen. Maar daarbij moet dan wel de vraag gesteld worden of zij nog wel moslim zijn overeenkomstig het gedrag van profeet Mohammed dat voor alle moslims geldt om je als moslim te laten gelden.

    1. Troelstra

     Die zullen eerder het lot van een afvallige beschoren zijn.

   3. Jozias Visser

    De wil van Allah valt altijd gunstig uit voor joden, christenen, en atheïsten, maar nooit voor de bewoners van Allah’s afvalputje de islam met daarin verzameld alle mohammedanen van de wereld.

  2. Adriaan

   @Michael, je raakt de kern van het verhaal. Het grootste probleem in het Midden-Oosten conflict is dat beide partijen niet echt met elkaar aan tafel willen gaan zitten om voor eens en altijd de vijandigheid de wereld uit te helpen. Twee ongelooflijk hardleerse partijen.

   1. Viertel

    Zolang er nog staten en organisaties zijn die de vernietiging van Israël in hun doelstellingen hebben staan, heeft praten geen zin. Maar dat dringt toch moeilijk door in de hersenpannen van sommigen.

    1. Ernst Quispel

     Meent Viertel dat Israël zich zou moeten terugtrekken achter de grenzen van 1967?

     1. Adriaan

      @Ernst, je komt met grote regelmaat met dit soort onzinnige conclusies. Daar moet je eens mee ophouden. Je probeert iemand woorden in de mond te leggen. Je hebt dat met mij ook een keer gedaan. Ik heb je toen een antwoord gegeven, waar de honden geen brood van lusten en je bent er nooit op ingegaan. Je bent als een lafaard afgedropen. Ik neem je dat niet kwalijk, omdat je zo bent, je kunt kennelijk niet anders, maar probeer toch dit soort insinuaties achterwege te laten. Het zal de onderlinge discussie ten goede komen. Alvast mijn dank.

     2. Ernst Quispel

      “Ik heb je toen een antwoord gegeven, waar de honden geen brood van lusten en je bent er nooit op ingegaan.”

      Ik herinner me dat niet.
      Wil je het nog een keer afdrukken?

     3. Adriaan

      Ernst Quispel 22 minuten ago
      “Ik heb je toen een antwoord gegeven, waar de honden geen brood van lusten en je bent er nooit op ingegaan.”
      Ik herinner me dat niet.
      Wil je het nog een keer afdrukken?

      @Ernst, nu maak je het wel erg bont. Is al een dikke maand geleden. Je denkt toch niet dat ik dat nog ga opzoeken. Jouw reactie overigens was ver beneden jouw niveau. Je begon zelfs te schelden, hetgeen ik las als een zwaktebod. Je laat het net zo lang sudderen, totdat de ander op opgeeft. Edoch, ik heb het opgegeven, maar het niet vergeten. Maar geef nu eens antwoord op mijn verzoek.

     4. Ernst Quispel

      Ik herinner me niets van dit alles, Adriaan.

      Schelden doe ik nooit.

     5. Adriaan

      @Ernst, een van jouw sterke kanten: blijven ontkennen. Zielig en hopeloos.
      Klaar!

    2. Michael

     Vandaar ook mijn opmerking over “ideologische onzin”. Dat valt daar onder, maar hetzelfde geldt voor Israël.

   2. Jozias Visser

    Daarom heb ik zo’n gruwelijke hekel aan Saudi Arabië. Wat zou de wereld er verrukkelijk uitzien wanneer alle niet Arabische landen alle Arabische landen boycotten. Het lijkt mij meer dan logisch dat enorme hoeveelheden olie zijn opgeslagen in de westerse wereld waardoor men een tijd lang negatieve gevolgen van een mogelijke olieboycot kan opvangen. Ondertussen is de boycot tegen de Arabische landen ingezet. Hahahah! Eens kijken wie er het laatst lacht. Enne . . . al het Arabische kapitaal dat zich in Amerika bevindt bevriezen. Laat gelijktijdig de dollar in waarde halveren en van de rijkdom van die Arabieren blijft niets meer over. Misschien kan een kruisraket op Mekka (recept Mercator) de Arabieren met de neus op de feiten drukken dat ze niets waard zijn en al helemaal niets voorstellen. Nou ja, behalve dan die georganiseerde theedoekenfolklore op hun hoofd. Dat is toch een teken van een cultureel hoogstaande intelligente beschaving die nog steeds tot niets presteren in staat is? Behalve waar het gaat om terroristische godsdienstwaanzin.

  3. Ernst Quispel

   Juist, Michael, een dialoog die leidt tot een faire twee staten oplossing is de enige weg naar vrede.
   Helaas voelt Israël weinig voor zo’n traject omdat de huidige impasse voor hen zeer profijtelijk is en Westen steunt hen hierin.

   1. Adriaan

    @Ernst, zeer eenzijdige benadering. Ook de Palestijnen weigeren toe te geven. Het mes snijdt in deze niet aan twee kanten.

    1. Michael

     Idd. Waar er twee vechten hebben er twee schuld.

     1. Viertel

      Lulkoek van de bovenste plank. In WO2 vochten de Geallieerden tegen de Duitsers. Volgens Michael hadden dus beiden schuld…

     2. Jozias Visser

      Veel joden laten een spoor van wantrouwen achter zich.

      Toeval? Onvoorziene omstandigheden? Joden zijn uniek. Dat is het. Ik heb daar vrede mee. Logisch! Ik concentreer mij op Israël en weet dat de vieze smerige laffe Arabieren, die per definitie moslims zijn, de joden niet hebben kunnen vernietigen. In tegendeel – Allah zij dank – de Arabieren werden keer op keer vernederd terug naar de woestijn verwezen, de habitat voor geestelijk gestoorde heidense primitievelingen van nul en generlei waarde.

      Joden echter, behoren tot het succesverhaal van de 21eeuw. Dit kan niet anders dan de wil van Allah zijn.

 6. Jozias Visser

  Alle omringende Arabische landen hebben al een paar keer eerder geprobeerd de zionisten (joden) van de kaart te vegen. Dat is niet gelukt. Een gezond helder van geest positief kritisch denkend mens die tot de verliezende kliek behoort, zal nu proberen er het beste van te maken. Israël is een welvarende staat van vooruitgang en tolerantie waar 20% Arabieren stemrecht hebben. De meeste Palestijnen denken nog altijd in hun dromen een utopische overwinning op de joden te behalen. Zij haten zionisten maar bedoelen joden. Ik geef moslims sowieso al weinig kans. Wel geef ik hen een welgemeend advies om te beginnen Allah aan de kant te zetten en die in te ruilen voor de spraakmakende god van de joden.

 7. Adriaan

  Spaanse kok 3 uur ago
  met het vertrek van Baaz
  Dat noem ik nog eens humor, het verdwijnen van een tumor.
  Ernst Quispel 3 uur ago
  Ja, met het vertrek van Baaz zijn we van een hoop surrealistische onzin bevrijd.
  Heel plezierig.

  Jullie klinken zeer opgelucht. Zielig.

  1. Guus Geluk

   Baaz is helaas gewoon aanwezig en hij is ook nooit weggegaan. Verder vind ik het onaanvaardbaar De Dagelijkse Standaard te chanteren met een boycot. We leven hier verdorie toch niet in Noord-Korea?

   1. Adriaan

    @Guus, met medewerking van Ernst en Spaanse kok begint het er wel op te lijken. Kritiek kunnen ze heel slecht verdragen. Het zijn zwakke schakels op dit forum.

    1. Guus Geluk

     Adriaan, de zwakke schakels waren de lieden die gisterenavond de redactie probeerden te chanteren door te dreigen met een boycot als de redactie bepaalde mensen niet zou bannen. Zoals gezegd: we leven hier niet in een één of andere dictatuur waar zaken middels chantage worden afgedwongen.

  2. Anticmaster

   De enige tumoren die we hier hebben zijn de vele tumoren van de multinicker quispel waar de redactie ‘met hun nieuwe huisregels’ nog steeds niks aan doen.

  3. Spaanse kok

   Opgelucht ?
   Welnee, Baaz verdwijnt waar Siemien of een van de andere bewoners van zijn tent verschijnen.
   Lachwekkend maar waar

  4. Ernst Quispel

   Nee, opgelucht.

 8. Jozias Visser

  Hamas kan tevreden terugkijken op het geweld in de Gaza. Misschien had Hamas meer doden en gewonden gewild, maar als ik hoor over zo’n 50 doden vind ik dit inderdaad aan de karige kant. De Palestijnen hadden méér doden en (zwaar) gewonden verdiend. Voor de zoveelste keer in hun bestaan heeft Allah hen in de steek gelaten, het spreekwoord gedachtig: ‘De een z’n dood is de ander zijn brood’.

  Een volgende keer beter, zal ik maar zeggen. Zolang Palestijnen zich echter blijven verstikken in hun rol van de mislukte ‘moslims’ zal er een nieuwe Allah moeten opstaan. Eentje met een atheïstische visie en spierballen, welteverstaan!

  U zult begrijpen hoe u stelselmatig werd en wordt misleid door de linkse ms-media.
  O ja, Amerika behoorde de indianen toe. Wordt het niet eens tijd dat land aan hen terug te geven? Hihihi! Lol met al die achterlijke irritante aan onze beschaving onaangepaste opdringerige Palestijnen, die boos zijn omdat ze hun zin niet krijgen en nog altijd overtuigd zijn dat het goed plassen is tegen de wind in.

  Is er dan geen tweestaten-oplossing mogelijk? Jazeker beste mensen. Maar dat willen die Palestijnen nu juist niet. Zij willen onder geen enkele voorwaarde vrede. Dat leest u hierna. Daar past de haat tegen joden bij. Zij willen dat al die joden oprotten en in zee hun eindbestemming vinden. Dood welteverstaan. Pas dan heeft Hamas vrede.

  1. Ernst Quispel

   Jozias toont zich bijzonder tevreden over de smerige oorlog die Israel voert tegen het Palestijnse volk.

   Ik werd er een beetje misselijk van.

   1. Jozias Visser

    Palestijnen in de Gaza zijn uniek: zij zijn de enigen in de wereld die het vluchtelingenschap erven.

   2. Jozias Visser

    Hamas eist $15 miljoen per maand van Israël in ruil voor kalmte aan de grens. Het proberen waard. Nee heb je, en ja kan je krijgen. Ik lach erom. Omdat wij keer op keer kritiek op de zielige machteloze Palestijnse bende van Hamas hebben in de wetenschap dat Israël oppermachtig is en blijft.

    Maar het is een blijvende schande wanneer Europa vanaf nu zijn handen niet aftrekt van hulp aan die smerige corrupte criminele organisatie Hamas.

   3. Adriaan

    @Ernst, het is je gegund.

   4. Groeneveld

    Quispel komt niet verder dan ons deelgenoot te maken van zijn oprispingen, boeren en buikpijn.

    Hij denkt als narcist dat dat iemand interesseert. Nope.

    Helaas heeft hij geen argumenten tegen het betoog van Jozias Visser kunnen aanvoeren. Hetgeen doet vermoeden dat hij met zijn mond vol tanden staat en impliciet Visser gelijk moet geven.

    Begrijpelijk, Quispel is geen hoogvlieger in het debat en moet al heel gauw zijn meerdere erkennen in vrijwel elke opponent.

   5. Troelstra

    Een beetje misselijk? Gaan we het ooit nog meemaken dat je nog eens in je eigen leugenbrei stikt?

 9. Jozias Visser

  Israël heeft tijdig in herhaling gewaarschuwd niet binnen de verboden zone van het hek te komen omdat er anders wordt geschoten. Dat heeft Israël toch verkondigd?

  Ik heb over het gedrag van de ‘kinderen’ van Hamas nagedacht en kom tot de volgende vergelijking. Moeder waarschuwt Pietje niet op het ijs te gaan omdat het ijs gevaarlijk dun is en je daar zo maar doorheen kunt zakken en verdrinken. Pietje doet het toch en wordt betrapt door zijn moeder en krijgt van zijn vader een flink pak rammel. Maar Pietje verdedigt zich op de vraag waarom hij niet geluisterd heeft naar zijn moeder en zegt met een stalen smoelwerk: “Jantje mocht wel van zijn vader op het ijs, dus waarom mag ik het dan niet doen?”

  De vergelijking? De bende van Hamas wordt gewaarschuwd niet te dicht bij het hek te komen, maar doet dit toch. Omdat de profeet Mohammed dit ook zo gedaan zou hebben. Met list en bedrog. Uit de bende van Hamas is waarschijnlijk bewust geen enkel schot gelost. Zij gooien met stenen. Snapt u het al? Zij lokken hun doden en gewonden hiermee op een subtiele manier uit. Zij offeren hun eigen volk op aan het belang van de terroristische leider van Hamas en verduidelijken daarmee hoe zielig zij zijn en hoe slecht gemeen en vals moorddadig de joden weer hebben gehandeld zoals altijd en hopen dan dat de wereld een nog grotere hekel aan Israël (joden) zal krijgen.

 10. Gosselaar333

  Ernst vind dat Israël bestaansrecht heeft , maar toont verder veel begrip en symphatie voor Hamas. Een terroristische organisatie die wereldwijd alle Joden de zee wil in jagen. Twee dingen die nogal haaks op elkaar staan of niet . Verder rept hij altijd over de vuile oorlog van Israël maar hult zich in stilte over de praktijken van Hamas. Dat noemen ze meten met twee maten Quispiel.

  1. Troelstra

   Het stuit Kwispeltje tegen de borst dat de Joden zich weerbaar hebben gemaakt tegenover die roedels Islamitische hyena’s. Hij ziet liever dat ze zichzelf in makke schaapjes veranderen om gemakkelijker door die roedels Islamitische hyena’s verslonden te kunnen worden. Dan gaat zijn Islamofiele ultieme natte droom wat makkelijker in vervulling.

 11. gister

  Zouden de volgelingen van de historische sura’s bekend staande Arabische oorlogscrimineel Mohammed nooit over het volgende nagedacht hebben? Alle lekkere dingen komen oorspronkelijk uit de bodem van christelijke landen. Had alleskunner Allah dit alles niet in de achterlijke islamwoestijn kunnen laten groeien? De knecht van Mohammed, Allah, was toch hartstochtelijk rechtvaardig en mohammedanen goedgezind? Of berust alles maar op stoffige hersenspinsels in warrige bovenkamertjes in armoedig geconstrueerde hersenen van mohammedanen met een woestijndiploma?

  Al het goede heeft Allah onthouden aan Arabieren

  En waarom heeft Allah aan Mohammed niet de kracht gegeven het wiel uit te vinden? Ik weet het antwoord. Allah is al nadenkende dom. Hij zond immers zijn beste engel vanuit de hemel naar de Arabische met kamelen bevolkte woestijn, er van uitgaande dat Mohammed, die analfabeet was, schrijven kon. En mohammedanen noemen Allah de allesweter? Vandaar dat de meeste mohammedanen bekend staan als uiterst primitieve domme mensen. Het enige dat hen rest is massaal parasiteren op de kennisbeschaving van niet-moslims.

 12. Troelstra

  Kwispeltje schreef:

  >>

  Ernst Quispel 1 dag ago
  Helaas wordt het meeste geweld in het Israëlisch-Palestijnse conflict door Israel uitgeoefend. Gemiddeld is de slachtofferverhouding van Israëliërs versus Palestijnen 1:100.

  <<

  Welke bron heeft Kwispeltje hiervan? De dikke duim? Qua aantal burgerslachtoffers kan het soms verschil uitmaken of je een gezonde mindset hebt of een zieke. Tot een gezonde mindset (Israël) reken ik dat militairen eerst hun burgers in veiligheid (in de schuilkelders bijvoorbeeld) brengen en pas daarna zichzelf. Tot een zieke mindset (Hamas) reken ik dat militanten de burgers uit hun schuilkelders verdrijven en het dak opdrijven om te moeten gaan dienen als menselijk schild. Overbodig te stellen dat ik een gezonde mindset prijs en een zieke mindset veracht.

  Maar waarop baseert Kwispeltje die verhouding 1:100 (En soms doet Kwispeltje er nog wel eens een nulletje bij, want hij past zich aan aan achterlijke culturen waarin harder schreeuwen werkt.), anders dan op zijn dikke duim? Was het maar waar. Dan schoonde er nog eens iets op. En bij een dergelijk prijskaartje is Hamas veel eerder tot bedaren te brengen. Hamas kent niet de moderne kracht van de rede zoals wij dat ons eens eigen hebben gemaakt, maar slechts het primitieve Middeleeuwse recht van de agressiefste. Over 1400 jaar is hierin overigens nog niets veranderd. En dan rest helaas alleen een gepast prijskaartje in rekening brengen als de enige oplossing die wel werkt om Hamas tot bedaren te kunnen brengen.

   1. Troelstra

    13:2 is geen 100:1. Helaas niet, want met het laatste cijfer zijn er minder Joodse slachtoffers te betreuren of schoont er in Gaza meer op.

    Nou lees ik in dat artikel wat jij zelf aanlevert het volgende wat die verhouding 13:2 nader verklaart.

    >>

    “Het verschil tussen ons: wij gebruiken raketafweer om onze burgers te beschermen, zij (Hamas -red.) gebruiken hun burgers om hun raketten te beschermen.”

    <<

    Wat is jouw probleem met dat Israël raketafweer heeft ontwikkeld om de eigen burgers te beschermen? Dat er dan minder Joods bloed vloeit? Zeg dat dan gewoon als dat jouw probleem is.

    Je hebt er kennelijk minder problemen mee dat Hamas de eigen onderdanen de daken opstuurt om als menselijk schild te dienen zodat de militanten zelf met hun wapens en explosieven plaats kunnen innemen in hun schuilkelders? Want ik zie je je hierover niet beklagen tegenover Hamas. Een onvermijdelijk gevolg van zo'n aanpak is dan wel weer meer burgerslachtoffers onder de eigen onderdanen, maar daar kiest Hamas zelf voor en jij vindt dit kennelijk allemaal prima.

    1. Troelstra

     En ik lees nog meer.

     >>

     Sinds het einde van de Tweede Intifada, rond 2005, is het aantal Israëlische slachtoffers flink afgenomen en vervolgens laag gebleven. Dit valt te verklaren door het aantal muren dat in die periode is opgetrokken op de grens van het conflictgebied.

     <<

     Nou valt het kwartje. Nou weet ik waarom die linkse agitproppers zoveel huilie huilie deden om het optrekken van muren door Israël om de eigen burgers te beschermen. Die muren werken dus. Die muren blijken de eigen burgers beter te kunnen beschermen. En dat doet links natuurlijk verdriet, want links ziet liever meer Joods bloed vloeien.

    2. Ernst Quispel

     Als u het artikel goed leest ontdekt u dat de verhouding 13:2 over een langere periode is. Als je alleen de laatste 10 jaar neemt is de verhouding veel ongunstiger voor de Palestijnen.

     Een grof schandaal, vindt u ook niet?

     1. Jozias Visser

      Als het kalf verdronken is dempt men de put. Eigenlijk moet ik schrijven dat men jaren tevreden heeft zitten toekijken zonder ook maar een moment kritisch te zijn. Maar gelukkig is er nu Trump. Uiteraard meet hij met twee maten. Dat is altijd nog beter dan met één verkeerde maat meten waar Obama zo verrukt mee was.

     2. Troelstra

      Waarom een grof schandaal? Wat is er mis mee dat Israël de eigen burgers beschermt? Jij hebt liever dat Israël afziet van raketafweer en van muren welke hun merites hebben bewezen inzake de eigen burgers te beschermen? Jij vindt het een grof schandaal dat er te weinig Joods bloed vloeit? Klopt dat?

      En waarom beginnen die Pallezwijnen dan keer op keer op keer weer aan toe te geven aan hun verslaving aan hun ziekelijke agenda van oorlog, haat en vernietiging jegens Israël, wetende dat er aan Israël willen vernietigen en de Joden uit te willen roeien een gepast prijskaartje om hen tot bedaren te brengen kleeft? Misschien is Israël wel te mild en zou het prijskaartje maar eens opgevoerd moeten worden.

     3. Jozias Visser

      Een joodse wijsheid: ‘Wie raketten zaait zal raketten oogsten’

      Aan Mohammed en zijn knechtje Allah heb je in het geheel niets wanneer je Israël tergt, vraag dat maar zijn woestijnzandvolgers. Raket op je kop en je gore kanis in je vieze fieselemie houden.

 13. Jozias Visser

  Een gouwe ouwe. Sigrid Kaag in gesprek met Wiesje (Lea) de Lange.

  In 1996 sprak Buitenhof met Sigrid Kaag , de huidige minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en met de Joodse activiste Wiesje (Lea) de Lange. Alle discussie die we nu rond Israël voeren komen 21 jaar geleden al aan de orde.
  Bron: Buitenhof 6 oktober 1996

 14. Jozias Visser

  Je moet toch echt volslagen achterlijk zijn om als mens ruzie te zoeken met je vredelievende buurman die ook nog eens een krachtpatser met enorme spierballen is waar zelfs Allah ontzag voor heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.