MIVD voorkomt Russische hack van onder andere MH17-onderzoek: wat nu?

De Russen zijn weer lekker bezig geweest in de wereld. Nadat de Britten uitzonderlijke uitspraken hebben gedaan over de Russen met betrekking tot cybercriminaliteit. Nu komt de MIVD met bijzondere uitspraken over de Russen. Zo heeft de organisatie cyberaanvallen afgeslagen vanuit de Russische kant. Zo wilde de Russen het onderzoek naar MH17 hacken. 

De Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD heeft op 13 april een hackaanval van de Russische geheime dienst verhinderd op de OPCW, de organisatie tegen de verspreiding van chemische wapens in Den Haag. De Russen zouden geprobeerd hebben om het wifi-netwerk van de OPCW te hacken.

Vier betrokken Russische officieren zijn dezelfde dag het land uit gezet. Ze moesten hun spullen achterlaten en daarin zat volgens de MIVD apparatuur die gebruikt wordt om mee te hacken. De Russen waren op 10 april naar Nederland gereisd met een diplomatiek paspoort.

Jongens jongens jongens, wat is dit toch allemaal. Zijn er nog steeds mensen in Nederland die denken dat dit fake news is? Hoe kunnen de Russen dit blijven ontkennen? Ik ben benieuwd naar de resultaten en conclusies van het rapport over de MH17, want de waarheid moet eindelijk boven tafel komen. Het enige waar ik bang voor ben, zijn de gevolgen. Hoe zal Rusland gaan reageren en wat zal de rest van de wereld doen? We shall see.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. DolleDries

  Het is inderdaad fake nieuws.Tjonge tjonge wie ontkent er nog dat het westen het zelfde doet.

  1. Ernst Quispel

   Uiteraard ontken ik dat, DolleDries. Meent u dat de AIVD liegt?

 2. Ernst Quispel

  Rusland is maffiose staat. Mooier kan ik het niet maken.

  1. Ernst Quispel

   Bedoeld is ‘een maffiosi staat’.

   1. DolleDries

    Gezien het oorlogsgeweld aangericht de laatste eeuw zou ik meer van een maffiose westen willen spreken en zeker Amerika. Gelukkig met Trump is dat minder geworden met Clinton hadden we al de Stalin orgels om onze oren gehad

    1. Ernst Quispel

     Sedert Trump is de wereld onveiliger dan ooit.

     1. DolleDries

      Onderbouw.

     2. Ernst Quispel

      De internationale verhoudingen zijn door de handelsoorlog, de terugtrekking van de V.S. uit belangrijke internationale akkoorden en insitituties en de verzuurde sfeer tussen de wereldleiders door het botte optreden van Trump ernstig verslechterd.

     3. DolleDries

      Die indruk heb ik niet

     4. Viertel

      Er is geen handelsoorlog Kwispel, dat willen de media ons doen geloven. Er is sprake van handelsbeperkingen. Wist je dat alleen Duitsland er al bijna 400 heeft. DE USA was tot voor kort een open markt, waar iedereen zijn inferieure rommel dumpte. Trump wil daar een einde aan maken en komen tot een level playing field. Heeft niets van doen met oorlog of zo. Verder valt op dat Trump, in tegenstelling tot zijn voorganger Obama, al diverse successen op vredesgebied heeft bereikt. de dialoog met Kim Jung Un is daarvan het meest uitgesproken voorbeeld. En die verzuurde sfeer, ach wat is dat toch voor slappe praat. Trump praat niet met meel in de mond, zoals de nimmer barende May en Merkel. Een verademing.

     5. Aytas

      Volgens mij zegt het genoeg dat Trump netneutraliteit niet wil garanderen. Dat doen leiders die niets te verbergen hebben niet.

      Trump wil helemaal geen eerlijke handel, als dat zo was zou hij handel niet gebruiken om zijn zin te krijgen, Turkije. Inferieure troep dumpen mag dan niet maar oneerlijke concurrentie wel? Belasting maatregelen Trump zijn oneerlijke concurrentie, waarom daalt de werkgelegenheid? Kijk naar de lonen en staatsschuld opbouw.

      De wereld economie begint tot stilstand te komen, dit is direct te wijten aan de onrust die Trump creëert.

 3. DolleDries

  De waarheid over MH17 komt nooit boven water Lars alleen een gecreëerde waarheid. Laten we ook niet vergeten dat deze doden het gevolge zijn door een bemoeienis van het westen met de Oekraïne door het afzetten van een democratisch gekozen president.

  1. DolleDries

   O ja nog vergeten het westen beloont zelfs iemand die zeven oorlogen begon moet meer als een miljoen doden met een Nobel prijs voor vrede.

   Het is of je Himmler het ijzerenkruis geeft voor dapperheid.

   1. Top

    U heeft daar volkomen gelijk in! En dit bericht? Ik zou bijna gaan lachen, als het niet zo intriest was. Bij de belastingen, zijn ze nog niet in staat, de telefoon aan te nemen en dan bij die, op het hemd en meer, uitgeklede hobbyclub, gaat alles naar wens?

    1. DolleDries

     Met een auto vol spionage apparatuur door Nederland rijden met vier Russen.
     Het is toch om te gillen .

     1. nick

      Goed te lezen dat er nog mensen zijn met gezond verstand! De rest laat zich manipuleren. Denk zelf niet na en doet zelf geen onderzoek maar geloofd de corrupte media en politiek! Zo ontzettend dom en beperkt! Daarnaast heel gevaarlijk!

 4. Guus Geluk

  Het Russische regime staat weer eens met de broek tot op de enkels. Een ieder kan nu zien hetgeen de Russen hier uitspoken. In het Westen. In óns land. Hoe zij de Nederlandse soevereiniteit schebden.

  1. JanKlaasen

   En de auto met apparatuur van de Russen is natuurlijk door de MIVD neergezet om de Russen te beschuldigen.

   1. Guus Geluk

    Het is allemaal een false flag, Jan. 😉

   2. DolleDries

    Alles kan Jantje. Denk aan Irak.Ik denk zelfs dat ze nog een grote antenne op dak hadden om op te vallen.

 5. Eugenie de la Fleur

  Gelukkig kan de wereld nu zien waar de smerige dictator Putin toe instaat is

  1. JanKlaasen

   Het is dat de Russen steeds weer met die knullige ontkenningen komen. Dat is aan de ene kant om te lachen maar toch ook wel weer triest. Kijk het westen liegt ook wel eens maar als het uitkomt dan komen ze er tenminste voor uit, denk maar aan Irak.

   1. DolleDries

    Jantje je gaat toch niet bij bedrijven of instellingen waar de zaak geheim moet blijven met wifi werken. Daarom is het al een lachertje.

 6. struisvogelpolitiek

  Ik heb die persconferentie gezien. Veel dia’s met commentaar waaruit ik alleen maar twijfels heb omtrent de waarheid. Waarom komt juist nu de MIVD naar buiten waar anders een strikte geheimhouding gehanteerd wordt. Denken jullie dat de “Russische spionnen” zo stom zijn om zich op heterdaad te laten snappen met een gehuurde auto vol spionage apparatuur voor het gebouw van de OPCW. Ik schat de Russische spionage diensten stukken hoger in dan zo’n knullig opgezette spionage act.

  1. JanKlaasen

   Ja de Russen zijn slim, vandaar ook altijd die knullige ontkenningen.

  2. DolleDries

   Rusland is toch zelf lid van de OPCW.

   1. struisvogelpolitiek

    Juist! Als de russen iets willen weten van de OPCW dan kunnen zij dat op een normale manier doen. Volgens mij zijn er maar 2 mogelijkheden; of Poetin heeft zijn spionage apparaat niet onder controle, of het is een lompe anti-Rusland propaganda, geregisseerd door de EU en VS.

  3. shidaian

   precies!

 7. Ni28

  Spionage is nooit opgehouden en met internet is het allemaal alleen veel makkelijker geworden. Dat de Russen daar een kei in zijn moet men duidelijk zijn geworden in al die tijd. Ook kan men leren van de Russische diplomatie waar menige land op jaloers mag zijn. Niet gezien de inhoud maar de effectiviteit. Iedereen weet dat de Russen jokken maar zij komen er steeds onderuit. Van de vijand moet je leren in plaats van uitlachen.

  1. DolleDries

   En het westen met de EU, Britten en de EU en nog verder de Chinezen jokken niet. Hou toch op met die spelletjes om de bevolking op te naaien wanneer het uitkomt.

  2. JanKlaasen

   Inderdaad, je weet dat als de Russen iets zeggen dat het altijd leugens zijn. Noem dat maar diplomatie. En wat schieten ze er mee op? De ene na de andere boycot. (Vandaar dat de Russen nu wordt aangeraden om meer bier te drinken om de aluminium productie op peil te houden sinds de Amerikaanse boycot op een Russische aluminium producent)

   1. Stanly2000

    Beste Jan,
    “Inderdaad, je weet dat als de Russen iets zeggen dat het altijd leugens zijn.”
    Waar heb ik dit meer gehoord. Oh ja bij de antidemocratenleider Alexander P.

 8. Duke

  “Jongens jongens jongens, wat is dit toch allemaal. Zijn er nog steeds mensen in Nederland die denken dat dit fake news is?”
  Zijn er nog steeds mensen die geloven dat dit geen fake news is?
  Na de uitglijder over ‘extreemrechts’ tijd om met ander ‘nieuws’ te komen.

 9. shidaian

  afleidingsmanoevre. Niemand heeft het meer over de falende defensie maar alle ogen weer gericht op Rusland. Hoe doorzichtig.

 10. Hetzalwelweer

  Creëer een vijand, maak het volk bang, de verenigde staten van de EU sluiten zich precies aan bij datgene wat de verenigde staten van de US willen. Zaai angst en verdeeldheid. De USA zijn de grootste zaaiers van angst en “nep” nieuws, ze hebben het zelf uitgevonden.

 11. Pindas

  Zoals we gewend zijn BLIJ met een DODE MUS.Druppel op de …….
  Duizenden “spionnen “lopen hier de boel af te schuimen.

 12. rexm

  De EU propaganda machine komt weer op toeren, geen hond gelooft die berichten nog.
  Het is te doorzichtig geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.