Oranje krabbelt op naar vijftiende plek in FIFA-ranking

Wereldtitels kun je er niet voor kopen en een garantie op succes is het evenmin, maar goed nieuws is het wel. De voetballers van Oranje stijgen twee plaatsen in de wereldranking van FIFA. Daarmee staan ze nu op de vijftiende plek. Afgelopen twee wedstrijden presteerde Oranje goed en wonnen ze met 3 – 0 van de Duitsers. Ook namen ze het op tegen de Belgen en speelden gelijk (1 – 1). De Belgen staan op de eerste plek van de FIFA-ranking. Het lijkt dat het kwakkelen van de afgelopen jaren begint af te nemen en Nederland haar voetballende vorm herpakt. Oranje laat Mexico en Zweden achter zich in de internationale ranking. 

In de UEFA Nations League staat Nederland op de tweede plek van groep A, achter de Fransen. Maar Nederland moet nog wel één extra wedstrijd spelen om Frankrijk in te halen. Met een verloren en een gewonnen pot laten ze de Duitsers wel achter zich. De Duiters presteren bijzonder matig en staan op de laatste plek van de groep. Die mannschaft heeft ondertussen haar vorm volledig verloren. Het ging al niet goed op het Europees Kampioenschap jongstleden, waar de ploeg van Joachim Low matig presteerde. Terwijl de Duiters zich vooral druk maakten om Mesut Özil, speelden ze als een zak aardappelen.

Nu hebben de Duitsers een nieuwe coach, de Engelse Sam Allardyce. De voormalig trainer van Everton staat bekend om zijn kunde op het ‘redden’ van de eer. Zo gaf hij de Engelse ploeg stabiliteit waardoor het voetbalteam niet verder afzakte. Hetzelfde geldt nu voor het Duitse team, dat onderaan de ranglijst van de UEFA Nations League staat en dringend behoefte heeft aan het stabiliseren van het team. Wellicht dat Allardyce daar een aandeel aan kan hebben, maar de mannen op het veld moeten het toch echt met z’n 11-en doen.

Voor Nederland lijken dus nu betere tijden aan te breken. Niet alleen doen de oosterburen het slecht, zelf presteren ze ook steeds beter. De 1 – 1 wedstrijd tegen Belgie biedt zeker hoop voor de toekomst, want de Belgen zijn volgens de FIFA-ranking het beste team.

De FIFA ranking op het moment: Oranje op een vijftiende plek.
De FIFA ranking op het moment: Oranje op een vijftiende plek.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. J.Rademaker

  Die mannen verdienen niet genoeg om te lopen denk ik.

 2. Baaz

  Fijn…

 3. robroy

  Weten we dat ook weer

 4. Michael

  Het is erg jammer dat spelers als Ziyech en Mazraoui kiezen voor het Marokkaanse elftal ipv het Nederlandse, die zouden van meerwaarde zijn. Interessant om eens aan te snijden als discussie punt. Immers, ze zouden een mooi rolmodel kunnen zijn voor succesvol geïntegreerde Marokkaanse Nederlanders. Echter, ze kiezen voor Marokko, dus wat voor boodschap geeft dat af? En wat zegt dat over de integratie?

  Maar aan de andere kant, kun je het ze kwalijk nemen dat ze niet gaan spelen voor een land waar een deel van de bevolking als lemmingen “minder Marokkanen” staat te roepen? Daar zou ik, als Nederlandse Marokkaan ook van denken “bekijk het lekker, ik kom uit voor een land waar wél iedereen me accepteert”

  1. Job Jansen

   Gelijk hebben ze (de Marrokkaanse spelers), maar blijf dan ook daar in het geweldige Marokko. Dit is nou net het grote probleem van de dubbele nationaliteit en dus de loyaliteit. En de vraag waarom er een deel van de Nederlandse bevolking minder (criminele) Marrokkanen wil, behoeft volgens mij geen uitleg. Wederom een gevalletje van oorzaak en gevolg.

   1. Michael

    “Wederom een gevalletje van oorzaak en gevolg.”

    Eerder een neerwaardse spiraal. Mem schreeuwt “minder marokkanen”, waardoor deze hele bevolkingsgroep zich gekwetst en onwelkom voelt. Dit verslechterd de integratie, waardoor nog meer mensen gaan staan roepen “minder Marokkanen” etc. Echter, ze zijn er. Hoe doorbreken we deze negatieve spiraal? We kunnen moeilijk alle Marokkanen gaan deporteren. Ze zijn er nou eenmaal

    1. Job Jansen

     Alle Nederlandse Marrokkanen hoeven van mij niet weg. Wel vind ik het op zijn plaats dat de criminele Marrokkanen met een lang strafblad worden teruggestuurd. Dat geldt ook voor de eeuwige steuntrekkers die sterk vertegenwoordigd zijn bij de Marrokkanen. Tevens is het intergreren of wegwezen. En je geloof oefen je maar uit achter je voordeur. Daarbij wordt het ook hoog tijd dat de dubbele nationaliteit verdwijnt zodat men na enige tijd Nederlander wordt. Ook als Marokko dat niet accepteert. Jammer dan. Is dit niet mogelijk, Dan moet het mogelijk worden gemaakt.

     1. Hermann

      “de dubbele nationaliteit verdwijnt” dan kunt u ze helemaal niet meer uitwijzen.

     2. Job Jansen

      Klopt, dus eerst de rotte appels eruit, zal een flinke klus worden. En de gemeenschap de keuze geven; pas als je succesvol bent (of het tenminste hebt geprobeerd) het Marrokkaanse paspoort opgeven. Toppunt van intergreren.

  2. Ernst Quispel

   Ik betwijfel of er bij Ziyech en Mazraoui nationalistische loyaliteiten meespelen, ze willen graag op het hoogste niveau spelen en zijn er niet zeker van dit bij Oranje lukt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.