Segers blijft trouw aan coalitie en staat voor afschaffing dividendbelasting

Segers is ongetwijfeld trots op zijn positie in het kabinet. Als kleine christelijke partij mag hij naast de broeders van het CDA plaatsnemen in de coalitie. ChristenUnie staat pal voor het regeerakkoord. Dat is op zich prijzenswaardig: hij valt Mark Rutte niet af. En dat is belangrijk want de stabiliteit van de regering staat op het spel en als er nieuwe verkiezingen komen is het nog maar zeer de vraag in welke mate Nederland überhaupt nog bestuurbaar is. Voor Segers geldt: doorpakken en investeren in het bedrijfsleven. 

Segers is voorstander van het afschaffen van de dividendbelasting. Wellicht eerder vanwege de stabiliteit van de coalitie, dan het overtuigd zijn van de maatregeleneffectiviteit.Hij spreekt in dezelfde termen als Mark Rutte: ‘vestigingsklimaat’ en ‘concurrentiepositie’. Inderdaad relevante economische concepten waar belastingdruk zeker invloed op heeft. Maar vergeet niet dat een aantal euro’s meer of minder niet direct een probleem zijn voor het internationale bedrijfsleven, dat miljarden aan omzet maakt.

Nederland heeft een uitmuntende infrastructuur (ook al slipt het wat dicht), goede communicatiemiddelen en aansluiting op het industriële hart van Europa: het Rijnland. Nederland kan worden gezien als het ‘Egypte’ van Europa, waar de rivieren van het continent samenkomen, vruchtbare gronden bestaan en veel handel wordt gedreven. Voldoende historische en geografische redenen voor wie dan ook om zich in Nederland te willen vestigen.

Toch bleek Unilever niet overtuigd. Ondanks eerdere berichten die zij verstuurden over het verplaatsen van een kantoor naar Nederland, trokken zij deze ineens weer in. De communicatie vanuit Unilever over hun plannen is sowieso vreemd. Zo lang er geen definitief besluit lag is het communiceren hierover per definitie prematuur. Waarom zou je als bedrijf de onzekerheid van een rectificatie willen lopen? Eerst waren er plannen om te komen, vervolgens werd heroverwogen. Wat Unilever nu precies van plan is blijft onduidelijk. Wel wordt door de communicatie vanuit Unilever het beeld geschetst dat de afschaffing van de dividendbelasting daadwerkelijk relevant is voor hun aandeelhouders.

Begrijpelijk, want het kost hen wél geld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Baaz

  Segers blijft trouw aan coalitie en staat voor afschaffing dividendbelasting want de macht doet vreemde dingen met politici.

  1. wheelboy

   CU= Farizeer
   Die laten zich voor 2 miljard verkopen om zo wat dingen voor mekaar te krijgen . En dat domme gristenlijke schapenvolk blijft er nog op stemmen ook . Zal wel met de dominee te maken hebben die net als bij ons vroeger de pastoor zegt .Stemt SGP of Gristenunie . Einge wat ik kan zeggen is Seegers je hebt geen ballen en democratisch ben je ook niet .Maar goed dat laatste is geen een gristenlijke partij .

   1. Heinz

    @wheelboy , nu maakt u een grapje in deze uiterst serieuze discussie. 😉
    Een pastoor die reklame maakt voor SGP en “Gristen Unie” om daar op te stemmen.

    1. wheelboy

     Heinz
     Sorry .Lol Wij moesten vroeger KVP stemmen .Weet het vergeef je het me .whaha

  2. Top

   Ik hoop, dat zijn achterban, er heel anders over denkt.

   1. Ni28

    Pechtold weg, nu Seegers?

 2. Guus Geluk

  In de eerste alinea vat u de zaken beknopt samen: doorpakken, omwille van de coalitie, want het land is allesbehalve gebaat bij een kabinetsval.

  1. wheelboy

   Guusje
   Seegers en de meeste politici zijn machts geil .En willen die macht niet afstaan . Als je echt principes hebt dan wijk je er niet vanaf . CU wijkt overal vanaf . Alleen al bv als je kijkt op gebied wat D66 wil zouden beide nooit in een kabinet kunnen zitten . Dat je dan je principes verloochend geeft bij mij een ding aan je gaat voor de macht niet voor je kiesvolk .En dat je bij een coalitie water bij de wijn moet doen snapt iedereen . Maar een D66 bv die is opgericht voor een zgn directe democratie en die dat dan verwerpt .Een CU die dan regeerd met D66 en dan op bijbelse dingen aan de kant moet gooien oa donor wet abortus en hulp bij zelfdoding . Das zelfde als de PVV bij mederegeren zijn vluchtelingen poltiek aan de kant zet en het belijd van GL uitvoert qua vluchtelingen .

   1. Guus Geluk

    Compromispolitiek is iets anders dan “principes verloochenen”. Het is compromissen maken om tot een coalitie te komen. De droge feiten zijn dat elke partij in het regeerakkoord iets los heeft gekregen voor haar eigen achterban.

    Uiteraard zijn politici machtsgeil. Macht betekent dat je je idealen kunt verwezenlijken. Baudet roept om de haverklap dat hij de nieuwe minister-president wordt.

    1. Baaz

     “Baudet roept om de haverklap dat hij de nieuwe minister-president wordt.”

     Kun je daar een citaat van geven, een bron waaruit blijkt dat hij dat zegt of heeft gezegd?

     1. Guus Geluk

      Jalta: “HET MESSIASCOMPLEX VAN THIERRY BAUDET”

      Baudet zegt: “Het enige waar ik nu nog aan werk is een autobiografie waarin ik zo’n beetje uitleg hoe het allemaal zo gekomen is en waarin ik mijn politieke programma nog eens kan toelichten. Het boek kan dan in de aanloop van de nieuwe verkiezingen verschijnen, in het jaar dat ik minister-president ga worden.”

    2. marco1

     Persoonlijk hoop ik dat dat dan bij roepen blijft.

     1. Guus Geluk

      Ik ook.

  2. Baaz

   “(…) het land is allesbehalve gebaat bij een kabinetsval.”

   De partijen zijn niet gebaat bij de val van het Kabinet, het land daarentegen is daar juist wel bij gebaat. Het is de hoogste tijd voor directe democratie, voor de gekozen burgemeester, voor sollicitaties met CV naar politieke functies i.p.v. het aangewezen zijn door de leden van het kartel. De oude politiek moet weg, 1848 ia allang voorbij!

   1. wheelboy

    Baaz
    Zelfs een Noord koreaan kiest zijn burgemeester .En net als in de sovjet tijdperk mochten wij ong 8 jaar geleden als proef hier de burgermeester kiezen .Lol Ja we mochten destijds uit 2 PVDA ers kiezen .En toen maar 20% kwam opdagen (ik ook niet want ik stem geen PVDA) was het wegens gebrek aan animo doen we dat niet meer . Ieder westers land kiest zijn burgermeester en gouvaneur of bundelsand president oid . En wij in onze bananen republiek (sorry bananen koningkrijk) stemmen op niets wat de eind verandwoording draagt .U kiest de 2e kamer 1e kamer kiest u niet die wordt via provinciale staten gekozen dus trapsgewijs. Dan die laatste stemt u op maar de voorzitter de CDK kiest u niet zo ook gemeente raad hoofd politie de burgermeester kiest u wederom niet . Zegt zat he en dan roepen ze hier democratie hahah laat me niet lachen . Pechtholds nieuwe baantje als commisaris van de Koning staat al gereed .

   2. Guus Geluk

    Het partijkartel is nooit bewezen.

    1. Baaz

     Dat hoeft ook niet, het staat als een paal boven water! Je hebt Baudet’s boek natuurlijk niet gelezen, maar hij bewijst wel degelijk dat het partijkartel nog springlevend is! Het enige dat jij doet en hoeft te doen is te schrijven dat het niet bestaat of dat er geen bewijs voor bestaat. Als ik vraag om voorbeelden ben je niet thuis.

     Een kort citaat: “In dit boek betoog ik dat de vertegenwoordigende democratie een ernstig structuurprobleem kent, dat ik aanduid als het ‘kartelprobleem’. Dit kartelprobleem veroorzaakt na verloop van tijd – haast onvermijdelijk – een kloof tussen bestuurders en kiezers. Zoals kartels in de zakenwereld prijsafspraken maken en drempels opwerpen om nieuwkomers weg te houden, zo maken politieke partijen opinie-afspraken. Daarmee dekken ze eerst het electorale speelveld af, om vervolgens gezamenlijk de invloedrijke maatschappelijke posities te verdelen. Sluipenderwijs vormt zich een ‘partijkartel’, dat doorgaans goed in staat is om nieuwkomers buiten te sluiten en het politieke landschap te blijven domineren. Het partijkartel is mild voor andere kartelleden, maar vijandig tegen degenen die het spelletje niet langer meespelen. Het is vervlochten geraakt met de gevestigde media en spreidt zijn vleugels uit naar allerlei andere maatschappelijke sectoren – zoals het bankwezen, de zorgverzekeraars, de bouwsector en de ngo’s.”

    2. Stanly2000

     Guus U zijt ziende blind en horende doof! En dat riedeltje over compromissen in het landbelang, slikken van pompoenen enz. is ook al bedaagd. En dat we geen kabinetscrisis moeten accepteren omdat dit slecht is voor het klopt maar gedeeltelijk. Het is voornamelijk slecht voor die partijen die slecht staan in de peilingen.

     1. Guus Geluk

      Het slikken van pompoenen is een treffende duiding.

   3. marco1

    Ik denk ook niet dat het land nu al gebaat is bij de val van het kabinet.Ook ben ik persoonlijk niet echt voorstander van directe democratie maar dat is slechts mijn persoonlijke voorkeur om dat te houden zo het is. Wel mag er van mij op termijn een ander kabinet komen en een andere manier van stemmen.

  3. Ni28

   Dat is de bekende smoes om te kunnen blijven zitten. Waarom is het land gebaat door het blijven zitten van dit kabinet? Omdat mensen nog meer belasting willen betalen?

   1. marco1

    Ik ga voor het gemak maar van uit dat de peilingen redelijk in de buurt komen van een daadwerkelijke verkiezingsuitslag en dan is het bijna niet mogelijk een fatsoenlijke coalitie te vormen. Daarom denk ik dat het kand niet gebaat is bij een vsl van het kabinet hoe slecht ik deze samenstelling ook vind.

  4. Adriaan

   @Geluk, het verleden heeft aangetoond dat we er niet beter of slechter op worden als er een kabinet valt.

   1. Baaz

    We worden wel beter van directe democratie, dus wat dat betreft kan niemand tegen de val van dit Kabinet zijn.

   2. Guus Geluk

    Adriaan, dat ben ik niet met u eens. Sommige kabinetten waren vechtkabinetten en dan is het niet goed voor het land als zij aanblijven.

    1. Baaz

     Dit Kabinet is een roofkabinet, het is om die reden ook niet goed dat het aanblijft. Bovendien is dit Kabinet een antidemocratisch Kabinet dat het referendum van het volk heeft afgepakt. Het was Rutte die de BTW in 2012 opschroefde van 19 naar 21%(!), het is Rutte die voornemens is het lage BTW-tarief met 50%(!) te verhogen. Rutte is kampioen lasterverzwaarder en het is de hoogste tijd dat hij z’n biezen pakt of althans de Regering opheft!

     Het wordt de hoogste tijd voor een Regering die wél doet wat het volk wil, een Regering die het referendum wel respecteert en de bevolking niet bespioneerd (sleepnet). Rutte moet oprutte, hij heeft lang genoeg gezeten!

  5. Viertel

   Het kabinet valt echt niet als de afschaffing van de dividendbelasting niet door gaat, hoor kleutertje GG.

   1. Guus Geluk

    Bent u op de hoogte van de huisregelementen inzake persoonlijke aanvallen?

  6. Duke

   Een onverdedigbaar standpunt tegen beter weten in proberen te blijven verdedigen en doordrukken. Nee, het land is vooral gebaat bij een val van dit soort klunzen.
   Ze zijn het niet waard om kabinet genoemd te worden.

 3. EllyD18

  Segers verraadt zijn ziel en zaligheid om mee te mogen regeren.
  Lijkt heel wat maar is een slappe marionnet.

 4. Ni28

  Het zal waarschijnlijk meevallen met de Brexit nu Unilever prefereert toch om in London te blijven. Ook Seegers prefereert om op de pluche te blijven zitten dus steunt hij iets waar hij niet achter staat. Het is tenslotte de man die van een punt een komma maakte.

 5. poldi

  Ook zo’n weerzinweekend mannetje met zijn morele geleuter.

 6. Viertel

  Tjonge, Wat valt die Segers toch tegen. Als er 1 politicus door de mand is gevallen, is het wel dezewel Gert-Jan. Die verkoopt zijn heiland nog voor 30 zilverlingen, om de coalitie in stand te laten.

 7. Two Ravens Black Kettle

  BTW op eerste levensbehoeften flink omhoog zodat de superrijken nog rijker worden.
  Zo reilen en zeilen de WegMetOns/Open Borders socialisten van de Christen Unie.
  Wellicht wordt het (de hoogste) tijd hun naam om te dopen tot Farizeëer Unie.

 8. AS210854

  En zondags maar voor in de kerk zitten. Walgelijk, veel mensen die hard moeten werken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen worden door deze farizeeër in de kou gezet.

 9. Lex

  Ik hoop toch zo dat de motie van wantrouwen van Geert Wilders gesteund gaat worden als Rutten toch zijn Dividend plannen doorzet.

  Heerlijk januari na de feestdagen naar de stembus.

 10. Pescador

  Tja , hij heeft ervoor gelogen dus kun je het nu niet laten vallen, enuhhh is toch best wel lekker in zo´n machtspositie gewoon doen wat rutte wil dat kun je blijven zitten want als rutte valt val je mee

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.