ABN AMRO in verlegenheid vanwege brandbrief managers

Het loopt niet helemaal lekker bij de ABN AMRO. De bank, in 2007 nog van de beurs gehaald vanwege financiële malaise, krijgt felle kritiek in een brandbrief van haar eigen management! De managers zijn niet tevreden over de koers van topman Kees van Dijkhuizen. Al in september werd de eerste brief door de managers verstuurd en nu volgt een tweede: “Onze bank zit zo vast dat gewone processen niet werken

In de brief stellen de managers dat topman Dijkhuizen niet openstaat voor een gesprek over de koers van de organisatie. Ondertussen heeft de topman laten weten dat hij graag met de managers in gesprek was gegaan en dat hij teleurgesteld is vanwege het feit dat ze deze brief stuurden. Ook de ondernemingsraad, medezeggenschap voor het personeel, is ‘ontstemd’ vanwege de brief van de managers. De brief in kwestie dateert uit september 2018, maar eerder dit jaar schreef dezelfde groep ook een andere (anonieme) brief.

Volgens de eerdere brief zou het de bank aan strategie en visie ontbreken, waardoor het concern vatbaar is voor vijandige overnames. In de eerste brief moest onder meer president-commissaris Olga Zoutendijk het ontgelden. Ze zou een angstcultuur hebben gecreëerd binnen het management.  De eerdere anonieme brief nam topman Dijkhuizen ook op de korrel. De topman reageerde vervolgens op de brief waarin hij zijn begrip uit: “Ik begrijp dat alle veranderingen in relatief korte tijd de nodige reuring en onzekerheid hebben veroorzaakt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Aytas

  Een anonieme brief, management dat klaagt. Misschien gaat het wel goed.

  1. Baaz

   Misschien wel…

 2. sjun

  Het komt nog meer in verlegenheid door innige samenwerking met George Soros. Kijk maar eens naar de loonlijsten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.