Angstaanjagend: er zijn in Nederland 500 ISIS-aanhangers, en hun aantal neemt niet af maar toe

Ook na de val van het ISIS-kalifaat geeft de terreurbeweging nog altijd niet op. Sterker nog: de sympathisanten van deze genadeloze moordenaars zijn flink aanwezig in ons land, en er komen er steeds meer bij. De AIVD onthulde die schokkende waarheid vandaag.

Wie had gedacht dat de val van Raqqa het definitieve einde inluidde van de genocidale terreurbeweging genaamd ISIS komt bedrogen uit. De islamistische slachters zijn nog altijd up and running, ook al is hun gedroomd kalifaat in Syrië en Irak zo goed als volledig ingestort. In het verre Nederland, ironisch genoeg, is de groep nu aan kracht aan het winnen.

Dat is de verdrietige waarheid die de AIVD vandaag blootlegde. Behalve 500 actieve ISIS-leden zijn er ook nog duizenden ‘sympathisanten’ die geen actieve steun leveren, maar het kalifaat wel dik genieten vonden. Lees en huiver:

“Dat AIVD presenteert vandaag het rapport ‘De erfenis van Syrië’ en beschrijft daarin wat de gevolgen zijn van de opkomst van IS, de oorlog in Syrië en het verdwijnen van het kalifaat.

Hoe groot de toename van het aantal IS-aanhangers in Nederland precies is, wil de dienst niet zeggen. Maar in het verleden werden de IS-aanhangers geschat op enkele honderden. Nu wordt het aantal van 500 genoemd. “Dat is veel.”

Daarnaast wonen in Nederland ook nog enkele duizenden sympathisanten van IS, meldt de AIVD. Die sympathisanten geven geen actieve steun aan IS.”

Daarmee is de kans op ISIS-aanslagen nog altijd reeël, zo meldt de AIVD er somber bij. Het gevaar van de slachters van Palmyra, Raqqa en Aleppo is dus nog altijd niet geweken. Blijf dus goed opletten als u op straat een man met een baard en een kalashnikov ziet lopen. Misschien dan toch maar even dekking zoeken, want Parijs in november 2015 zou zomaar een Nederlandse stad 2018 of 2019 kunnen worden. Allah akbar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Ik heb vertrouwen in de AIVD dat ze hun werk doen en vermeende daders opsporen dus ik lig er niet wakker van. Extreem-rechtse clubs zoals PEGIDA vormen een grotere bedreiging voor Nederland

  1. toetssteen

   @De la Fleur
   Noemt u dan maar 1 aanslag van Pegida….
   Overigens, Pegida kent geen politieke richting.

   1. Ernst Quispel

    Jawel hoor, die richting is extreem rechts.

    1. Groeneveld

     Nee hoor: tegen de verdere islamisering van Nederland zijn heeft totaal niets met een politieke kleur te maken. Laat staan met extreem rechts.

     Quispel kletst, zoals altijd, weer uit zijn nek.

     1. Ernst Quispel

      Ik ben het wel met Groeneveld eens dan de vermeende islamisering inderdaad geen politieke richting heeft.

     2. Aytas

      ‘ de verdere islamisering’

      Welke islamisering? Gebruik je dit woord in de werkelijke betekenis of is het een soort nieuwvorming? Als het nieuwvorming is zou je mij dan willen uitleggen hoe je het precies bedoelt?

     3. gister

      Nieuwvorming is een ziekelijke weefselontaarding die gepaard gaat met het optreden van goedaardige of kwaadaardige gezwellen. Dit moet gepaard gaan met vorming van nieuwe cellen, niet uitsluitend met zwelling door oedeem of vergroting van al bestaande cellen.

     4. Groeneveld

      Aytas, hier een stukje tekst gecopypaste van GeenStijl over de verdere islamisering in Nederland. In dit geval over Turks islamtuig dat Wilders van Twitter tracht te verbannen omdat hij voor hen onwelgevallige dingen zegt.

      Het ontnemen van de vrijheid van meningsuiting is een van de eerste punten die gerealiseerd worden door een dictatuur, in dit geval de islamdictatuur.

      “Kennelijk hebben we reeds 144 Turkse moskeeën in dit land en die 144 Turkse moskeeën hebben allemaal een snottebel. Als @geertwilderspvv niet van Twitter wordt gejorist gaan ze klikken bij de juf meester. 
      Daarnaast wil de koepel VAN TURKSE MOSKEEËN IN NEDERLAND in vier islamitische landen aangifte doen tegen Twitter. Het gaat om Turkije, Marokko, Pakistan en Indonesië. Weet je wat nou helemaal mooi zou zijn? Als die Turkse islamofascisten tijdens het aangifte doen hun kekke geloofje inpakken en die samen met huis en haard in een door de Nederlandse overheid gesemisponsorde verhuistruck pleuren en fijn in Turkije, Marokko, Pakistan of Indonesië blijven. Lekker allemaal de vrouwtjes naar aparte ingangen sturen en homo’s van gebouwen afkletteren in je eigen land.

      Honderden lichaamsdelen die in Europa door de metrostations, de terminals, de concertzaaltjes en de cafés vlogen. We hebben maffe Syriërs die in Den Haag zomaar mensen in hun nek steken. Arnhemse jongeren zitten volop in de kunstmest. Vage broederschappen financieren vervelende moskeeën. Radicale imams hitsen op in vervelende moskeeën. Die moskeeën zitten door het hele land. De Turkse overheid stuurt haatpaleizen aan. Moslimjongeren gaan naar moslimscholen omdat daar tenminste niet van die malle ongelovige kinderen zitten. Bepaalde wijken zijn broeinesten voor radicale jongeren en indien niet radicaal, dan gaan ze wel in de cokehandel. “Vrouweningang”. Een cartoonist moet met nikaab om zijn lijf aanschuiven bij een praatprogramma. Theo van Gogh ligt met een mes in zijn pens uit te bloeden aan de Linnaeusstraat. Ayaan Hirsi Ali is gevlucht. Geert Wilders wordt bedreigd.

      Allemaal & altijd omdat er iemand op de lange tenen van de islam staat. Omdat het altijd de schuld is van degene die op de tenen staat, nooit de schuld van degene die misschien een keer zijn lompe poten uit het gangpad moet trekken. Nog steeds probeert moedertje Nederland een pamper om de reet van de islam te trekken, met kraamhulp GroenLinks en kraamhulp D66 voorop. Burgemeesters die het salafisme willen omarmen, ruimte voor moskeeën, subsidies, dialoog, gesprek, politieke partij. Een pamper om de kont van de islam; een geadopteerd kind dat allang de hele pot zit vol te schijten. Geert ziet het, maar Geert is geen opvoedkundige. Geert is een hork van een vader. Een vlegel, een eenoog in het land der blinden, een roepende in een woestijn, maar hij mág en móet dingen kunnen roepen in die leuke toffe gave vrije meningen- en vrije geesten-samenleving die we zijn, anders zijn we (straks?) reddeloos verloren. Zoals ze in Venlo zouden zeggen: “Ik ben het niet met alle dingen eens die hij zegt, maar sommige dingen zijn wel waar.” FIJN HÈ, die vrijheid van meningsuiting in Nederland. Nog wel, ja.”

     5. Aytas

      Hier ben ik het in grote lijnen mee eens. Ik vind alleen dat wilders af en toe compleet op hol slaat wat mij het dan weer moeilijk maakt hem serieus te nemen. Ik ben opgevoed door een moslima die mij erg vrij heeft gelaten, ik kon bv zowel een vriendje als vriendinnetje meenemen. Mijn moeder is erg tegen salafisme, de verandering in de stad mombasa is triest, voor de mooie kleurige Oost Afrikaanse hoofddoeken komt het grauwe salafisten kleed in de plaats. Op dit moment zie ik in Nederland geen sharia of hoofdrol voor de islam. Vandaar mijn vraag om verduidelijking.

      Bedankt voor je antwoord.

     6. Aytas

      Gister
      ‘Een neologisme of nieuwvorming is een taalelement dat nieuw is in een taal.’

    2. Jacco

     En das goed.links moet opgeruimd worden

    3. HW

     Jij bent extreem links, dus ook foute boel Nazi!! komt in de buurt.

  2. Groeneveld

   Eu Genie acht een handjevol dommige varkensmutsjes die vreedzaam demonstreren, een groter gevaar dan 500 gehersenspoelde, getrainde, actieve en bewapende ISIS-strijders.

   Hoe zwakzinnig kun je zijn?

   1. Spaanse kok

    500 gehersenspoelde, getrainde, actieve en bewapende ISIS-strijders.

    Hoe zwakzinnig kun je zijn om dit te beweren?

    1. Groeneveld

     Spaans debieltje, denk je soms dat ze met nagelvijltjes uitgerust zijn?

     Op de zwarte markt en langs illegale aanvoerlijnen zijn alle wapens te koop die je je maar kunt bedenken. Maar jij kunt niet denken, dat is het probleem,

    2. sjun

     Inderdaad, want die jongens laten zich natuurlijk niet allemaaal als IS-aanhanger registreren.

    3. slayer

     ja hoe zwakzinnig kun je zijn ,de AIVD zegt alleen maar sympathisanten ,iedereen weet toch dat die is fanboys zich alleen in woorden uitspreken en geweld schuwen?

    4. Siemien

     @Spaanse Kok noem jij eens wat positieve en zonnige kant(en) van isis strijders.

  3. Blue monday

   Het rechts-extremisme begint idd. een ware plaag te worden…gelukkig zijn ze in Nederland nog niet te gewelddadig, dat is in Duitsland en de USA wel anders.

   Maar ja, je hebt van die gasten die steeds extremer worden in de media en dan heb je altijd gekken die denken dat de grens van het betamelijke nog wat verder moeten worden opgerekt.

   Man…ik wou dat er “maar” 500 extreem rechtse idioten waten in Nederland…
   Dat is goed te overzien.

   1. Job Jansen

    Extreem rechts was 30 jaar geleden zo goed als weg. Door de Islam hier te halen zijn ze terug van weggeweest, en worden met de dag groter. Er is geen kip of ei verhaal. De Islam is de zieke bron.

    1. Aytas

     Ze zijn nooit weggeweest, zullen nooit weggaan. Hun aanhang is de ene keer groter als de andere. Hier het halen van islam als enige oorzaak van te noemen is niet juist. Anti semitisme is onder extreem rechts weer erg in opkomst, complotten als van irving en macdonald zijn erg in trek. Overigens is salafisme ook extreem rechts.

     1. Job Jansen

      Anti semitisme bij Nationaal extreem rechtse groeperingen nu is tegenwoordig ver te zoeken. Het anti semitisme is juist teruggekomen door de Islam.
      Daarbij is het oude extreem rechts niet meer het extreme rechts van nu. Al wordt het vaak wel zo genoemd. Er zijn volksgroepen zat die roepen dat de PVV extreem rechts is.

     2. Aytas

      Hier vergis je je, erkenbrand studiegenootschap is anti semietisch. Je zou voor de grap eens moeten kijken met wie deze groep contacten heeft. Extreem rechts is vaak anti semietisch, het zijn namelijk gewoon racisten.

      Extreem rechts vind wilders veel te soft en is bijna allemaal bij het fvd, ze kennen baudet nog van zijn begin tijd.

      Bij de pvv zitten naar mijn mening ook extreem rechtse mensen maar ook heel fatsoenlijke burgers. Het is net als met zwarten.

     3. Job Jansen

      Dit bedoel ik juist, niet elke groep is anti semitisch. Dit zijn er maar enkelen. Er is namelijk ook veel versplintering op extreem rechts. Wel zijn de meeste rascistisch. Maar Jodenhaat is allang niet meer de hoofdzaak.

     4. Aytas

      Ok zeker zijn ze niet allemaal anti semietisch. Extreem links is overigens net zo erg.

     5. sjun

      Straks ga je nog beweren dat AntiFa ook extreem rechts is…

  4. henkC

   Je hebt volkomen gelijk… Het zijn ook inderdaad de extreme partijen die geweld gebruiken.

   In Nederland tot nu toe voornamelijk voorbehouden aan linkse partijen.
   Wat zeg ik? Zelfs zonder enige gene gepromoot.

   Juffrouw Bloem…

  5. Rosasolis

   @Eugenie. Je heb gelijk. De Alt-right groepen in Duitsland vallen regelmatig gewone burgers aan. Dat deden ze vorige maanden in Berlijn en en andere steden.

 2. Adriaan

  Zolang de wereld militair ingrijpt in die gebieden waar dit tuig vandaan komt, zal de dreiging ongehinderd doorgaan en zeer zeker uitbreiden. IS, Al Qaida, Taliban en wat er nog meer rondloopt, zijn in feite opgestaan door de Westerse interventie in hun gebieden.

  1. Spaanse kok

   Mee eens Adriaan

  2. Aytas

   Dit is geen verklaring waarom jeugd hier sympathieke gevoelens voor dit soort tuig heeft. Dat verbaast mij persoonlijk nog altijd het meest, het is in Nederland allemaal erg goed.

   1. Groeneveld

    Omdat jij niet kunt begrijpen dat een ideologie -elke ideologie met overtuigingskracht- de geest van mensen zodanig kan inpalmen dat ze hun leven er voor geven.

   2. Siemien

    @Aytas dit soort jeugd heeft de slachtofferrol op zich genomen, kotsen op Nederland, wensen zich niet aan te passen en worden via internet opgehitst en inderdaad het is hier zo goed want ze worden geen strobreed in de weggelegd.
    Sterker nog, er zijn mensen die het zien zitten om dit soort terug naar Nederland te halen…

  3. Arie B

   Volgens mij waren de Russen al tientallen jaren aan het kloten in Afghanistan. Op zich ben ik wel voor geen bemoeienis met die moslimlanden. Laten we ons dan ook niet bemoeien met vluchtelingen die daar ontstaan uit oorlogen en conflicten.

 3. Ritter

  Jihadisme is een belangrijk onderdeel van de islam.

  Dus zolang er islam is zal er Jihadisme zijn.

  Nu veel moslims naar Europa migreren nemen die hun islam en bijbehorende gebruiken met zich mee……………..dus ook jihadisme. Ook dingen zoals eerwraak; kinderhuwelijken; Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken; vrouwenbesnijdenis; enzovoorts.

  Het betreft dus niet alleen ISIS. Er zijn vele jihadistische groepen in de islam en iedere moslim kan in principe jihadist worden als die zich geroepen voelt.

 4. henkC

  Och het zijn er maar 500… wat kunnen die nu toch beginnen.
  Hooguit 500 zelfmoordaanslagen dan is het weer opgelost?

  Of heeft u een andere mening?

 5. Arie B

  We moeten volgens de AIVD rekening houden met de dreiging van deze haatbaarden in de komende jaren. Ik vrees dat we hier ook meerdere slachtoffers gaan krijgen omdat er gemakkelijk mensen door de mazen kunnen glippen. Dat gebeurt ook in Engeland en België. Dan zijn de rapen pas echt gaar. Dat is de lont in het kruidvat.

 6. Ruth

  sommige mensen willen nog steeds niet inzien dat islamisering al lang bezig is nog even en we gaan terug naar de middeleeuwen.
  Linkse rakkers doe die oogkleppen eens af en stop met het demoniseren van mensen die het gevaar wel inzien en een andere mening hebben dan jullie.
  De linkse zooi werkt gewillig mee aan de ondergang van Nederland.

  1. Jacco

   Jij snapt het tenminste

   1. Mart

    Nog steeds weinigen ……net zoals ze mijn nieuwe president als ultra rechts uit maken, dus zowat een NAZI. Wel raar dan dat hij onze ambasade naar Jerusalem gaat verplaatsen ,iets waar zowat alle europeese landen huiverig voor zijn,want dan worden de baardapen weer erg boos.Mart Brasil.

 7. Siemien

  Nou dit is voor Ernst, Aytas en co natuurlijk een geweldig bericht, die de islam natuurlijk een zéér warm hart toedragen, sterker nog, het als vredelievend beschouwen.
  Kop diep, diep in het zand zodat zij het niet zien, de bewering en stellige domheid dat er geen islamisering plaats vindt is helemaal achterlijk natuurlijk.

 8. Rosasolis

  Dit nieuws bericht is nogal overdreven. Vandaag was er een uitgebreide rapport van de
  AIVD in Trouw, en ook op de radio nieuws. In Nederland is er geen enorm grote groep met 500 IS aanhangers, maar volgens de AIVD wat gevaarlijker is, is een enkel persoon of een kleine groep van 2 of 3, die wapens in hun flat verborgen houden. Deze fanatiekelingen “werken” of alleen, of met een partner. En daarom zijn ze moeilijk op te sporen en te arresteren.

  1. Blue monday

   DDS leunt soms op de rede, maar blijven de extreem rechtse fantasieën faciliteren met dit soort angstverhalen.

   Dat Macron nu het doelwit is van extreem rechts is hier geen nieuws en signaal dat
   de hysterie omtrent de islam beter kan worden vervangen door fatsoenlijke berichtgeving over de opkomst van gewelddadig rechts.

 9. Blue monday

  Vandaag blijkt wederom dat rechts-extremisten met de dag brutaler en gevaarlijker worden.
  Vooral door de hysterische angstverhalen over de Islam is de opkomst van dit diepbruine leger niet te stoppen.

  Na de democraten en joden in de USA, Hongarije, Polen, Duitsland is nu Macron in Frankrijk het doelwit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.