Angstaanjagend: er zijn in Nederland 500 ISIS-aanhangers, en hun aantal neemt niet af maar toe

Geen categorienov 05 2018, 17:00
Ook na de val van het ISIS-kalifaat geeft de terreurbeweging nog altijd niet op. Sterker nog: de sympathisanten van deze genadeloze moordenaars zijn flink aanwezig in ons land, en er komen er steeds meer bij. De AIVD onthulde die schokkende waarheid vandaag.
Wie had gedacht dat de val van Raqqa het definitieve einde inluidde van de genocidale terreurbeweging genaamd ISIS komt bedrogen uit. De islamistische slachters zijn nog altijd up and running, ook al is hun gedroomd kalifaat in Syrië en Irak zo goed als volledig ingestort. In het verre Nederland, ironisch genoeg, is de groep nu aan kracht aan het winnen.
Dat is de verdrietige waarheid die de AIVD vandaag blootlegde. Behalve 500 actieve ISIS-leden zijn er ook nog duizenden 'sympathisanten' die geen actieve steun leveren, maar het kalifaat wel dik genieten vonden. Lees en huiver:

"Dat AIVD presenteert vandaag het rapport 'De erfenis van Syrië' en beschrijft daarin wat de gevolgen zijn van de opkomst van IS, de oorlog in Syrië en het verdwijnen van het kalifaat.

Hoe groot de toename van het aantal IS-aanhangers in Nederland precies is, wil de dienst niet zeggen. Maar in het verleden werden de IS-aanhangers geschat op enkele honderden. Nu wordt het aantal van 500 genoemd. "Dat is veel."

Daarnaast wonen in Nederland ook nog enkele duizenden sympathisanten van IS, meldt de AIVD. Die sympathisanten geven geen actieve steun aan IS."

Daarmee is de kans op ISIS-aanslagen nog altijd reeël, zo meldt de AIVD er somber bij. Het gevaar van de slachters van Palmyra, Raqqa en Aleppo is dus nog altijd niet geweken. Blijf dus goed opletten als u op straat een man met een baard en een kalashnikov ziet lopen. Misschien dan toch maar even dekking zoeken, want Parijs in november 2015 zou zomaar een Nederlandse stad 2018 of 2019 kunnen worden. Allah akbar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten