BELACHELIJKE ACTIE achterblijver kost Max Verstappen winst in Brazilië

Wat een ongelooflijke blunder. Wat een fout. Wat een schande.

Het ging vandaag ongelooflijk goed met Max Verstappen. Hij begon als vijfde aan de race, maar bleek sneller dan iedere andere coureur. Ja, hij ging zelfs sneller dan Lewis Hamilton. Het gevolg: hij kwam aan kop te liggen.

Het leek erop dat Max toen rustig op naar de winst kon rijden. Helaas voor hem kwam hij achterblijver Esteban Ocon tegen van Force India. Die besloot namelijk out of the blue om een strijd aan te gaan met Verstappen terwijl hij maar liefst een hele ronde achter lag. Ocon raakte Max… die spinde… en opeens was de Nederlander tweede, in plaats van eerste, met een achterstand van meer dan vijf seconden op Hamilton.

“Wat een fucking idioot!” riep Max terecht over de boardcomputer. Inderdaad. En dan had hij ook nog eens “massive floor damage.”

Triester dan dit wordt het niet. Een achterblijver, een loser eersteklas, kost Max de winst.

En raad eens wie Ocon precies is? Ja, hij rijdt voor Force India, maar hij is ook een Mercedes Young Driver. Ah. Dat verklaart die actie dus.

Ocon werd door de jury wél bestraft. Hij moest gedwongen tien seconden lang stilstaan in de pitstraat. Dat is voor F1-termen een vrij harde straf, maar helaas had Max daar natuurlijk niets aan.

Ongelooflijk genoeg probeerde Max het toch nog. Zo kennen we hem natuurlijk ook. Met nog 10 ronden te gaan was het gat ‘maar’ 3 seconden. Nou ja, ‘maar’. In de autosport is dat natuurlijk een verschil van jewelste. Zeker als je bedenkt dat Hamilton in een Mercedes rijdt. Lekker dan.

Uiteindelijk was het verschil tussen Max en Hamilton een magere anderhalve seconde. Als Ocon zich gedragen had was de Nederlander dus op z’n gemakkie eerste geworden.

Afijn. Daar hebben we helaas niets aan. Waar we wel iets aan hebben? Zijn knappe tweede plaats. Want ja, dat is echt een prestatie van formaat — en niet alleen omdat die mafketel hem omver reed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.