Column Jan Roos: ‘Hopelijk begrijpt Merkel ooit hoeveel kwaad ze ons continent deed met ‘Wir schaffen das”

Deze week kondigde de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan dat ze gaat opstappen als partijleider, en in 2021 ook als bondskanselier. Jan Roos schreef alvast de politieke lijkrede voor de regeringsleider van onze Oosterburen. Onverdeeld positief is Jan niet: “Haar zin “Wir schaffen das” zal over tientallen jaren nog steeds bekend staan als het startschot van de ontwrichting van de Europese samenleving!”

Er komt een einde aan het tijdperk Merkel. En dat is maar goed ook. Ze wordt vaak Mutti Merkel genoemd, maar ze heeft zich zeker niet als moeder van Europa gedragen. Liever gezegd: ze heeft ons continent meer kwaad dan goed gedaan. Duitsland heeft onder haar leiding namelijk een totale metamorfose doorgemaakt.

Natuurlijk worstelen onze oosterburen met hun verleden: na de Tweede Wereldoorlog probeerden ze uit alle macht te tonen dat ze niet meer xenofoob zijn en waren daardoor erg gastvrij voor buitenlanders die zich er wilden vestigen.

Maar de extreme welkomstcultuur van Merkel was nooit eerder vertoond. Haar zin “Wir schaffen das” zal over tientallen jaren nog steeds bekend staan als het startschot van de ontwrichting van de Europese samenleving. Een stortvloed aan vluchtelingen, asielzoekers en gelukszoekers kwamen – en komen nog steeds – onze kant op, met alle ellende van dien. Bijna twee miljoen mensen, waar we economisch werkelijk niets aan hebben, konden ongestoord naar binnen lopen.

De kosten zullen in de miljarden per jaar lopen. Merkel zadelde de bevolking op met de import van een enorme hoeveelheid criminaliteit, islamisme, onveiligheid voor vrouwen en een nog grotere parallelle samenleving. De gevolgen zullen nog generaties lang gevoeld worden. Niet dat Merkel zich daar druk over hoeft te maken, want zij heeft immers geen kinderen.

Maar niet alleen Duitsland, ook de rest van de EU-landen moeten als gevolg van hun pact met Merkel meewerken aan hun eigen ondergang. En dat deed Mark Rutte, als haar favoriete schoothondje, natuurlijk graag. Overigens heeft ook hij geen kinderen. Net als de baas van de EU, Jean-Claude Juncker. En de Franse president Emmanuel Marcon. Allemaal mensen die zonder kinderen over onze kinderen regeren. En dat moet ons nageslacht, niet die van hen, dan maar uiteindelijk gaan “schaffen”, wat een belachelijk visieloos egocentrisme toont van onze huidige leiders.

Ik hoop dat Merkel dat op een dag zal begrijpen, maar ben bang van niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Ritter

  De gevolgen van de massale (illegale) migratie zullen verstrekkend zijn. Sociaal; cultureel; religieus en financieel.

  Massa immigratie heeft grote demografische gevolgen die in de nabij toekomst steeds meer zichtbaar zullen worden. Neem als voorbeeld de bevolking van de grote Europese steden in Noord/West Europa. Daar word sluipend de autochtone bevolking vervangen door migranten. Maar het zal in de toekomst ook gebeuren in de kleinere steden omdat de massale illegale migratie ( onder het mom van “vluchteling”) gewoon doorgaat.

  Daarbij zijn deze gevolgen onomkeerbaar. Dat is een van de kenmerken van massa migratie Gevolgen daarvan zijn onomkeerbaar.

 2. Ben Zine

  “wat een belachelijk visieloos egocentrisme toont van onze huidige leiders.”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Narcisme

  Merkel, Rutte, Juncker en Macron zijn stuk voor stuk narcisten. Het gaat verder dan egocentrisme, wat deze lieden tentoonspreiden in puur narcisme.

 3. tomygun

  Dat zie je heel vaak die geen kinderen hebben of kunnen krijgen
  gaan voor adoptie en zo,n oude tang wil dus ook volwassen kinderen .

 4. Troelstra

  Wir schaffen das?
  Wif schaffen Deutschland ab.
  En heel West-Europa wordt meegezogen in deze shit hole die ze daarmee over haar eigen land en de rest van Europa heeft afgeroepen.
  Ze moet voor het hekje!

 5. Two Ravens Black Kettle

  Kop, spijker, raak.

  Frau Merkel heeft onherstelbare verwoestingen aangericht.
  Duizenden slachtoffers gemaakt.
  Meisjes in rivieren verzopen, vrouwen op ongekende schaal aangerand, baby’s onder vrachtauto’s, winterfeesten onder de betonblokken.

  De val van deze bloeddorstige DDR-dame is tevens een inktzwarte dag voor 99% van haar MSM-groupies.

 6. Jozias Visser

  Merkel, de ‘baarmoeder’ van islam, de opengrensbewaker die er sowieso niet stond toen ze met miljoenen binnenkwamen, de besmette islamvolgers, de profeetaanhangers, ze hebben dezelfde missie als hun grote voorbeeld.

 7. fusilier

  Ieder weldenkend mens ,weet dat mens merkel thuis hoort in een gesticht, achter slot en grendel. Zij heeft bloed aan haar handen , van onschuldige slachtoffers die zij bloot gesteld heeft aan dat woestijnvolk met hun achterlijke ideologie .

 8. Original NL

  Q…..Ik hoop dat Merkel dat op een dag zal begrijpen, maar ben bang van niet…..
  Idd Jan, de plaat DDR graniet voor haar overigens lelijke kop voorkomt enig inzicht, heerlijk als dat smoelwerk niet meer te zien zal zijn!

 9. Two Ravens Black Kettle

  Was ik journalist (een uitgestorven beroep zowel in Duitsland als Nederland) dan zou ik deze moreel bedorven DDR-tante vragen:
  “Bent U van plan een Mea Maxima Culpa tour te plannen waarbij U alle slachtoffers en nabestaanden met een bezoek ‘vereert’ ?”
  Gaarne begeleid met een kat-met-de-negen-staarten en een fust hete pek.

  1. Aytas

   Was jij een mens met moraal zou jij oproepen tot ketenverantwoordelijkheid. De moraalloze propagandisten bedenken hun complotten (macdonald) herschrijven hun geschiedenis (Molyneux) en vinden hun legitimering (Peterson). Hun marionetten laten zich gewillig bespelen, hun mislukking is niet aan zichzelf te wijten maar de rotschilds en Rockefellers.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Weer die eeuwige Jüde vergelijking Aytas.
    Je fascisme en antisemitisme wordt vermoeiend.

    Jordan Peterson versus de Identity Politics Fascisten van de UvA
    100 – 0
    Wat een held
    In zijn uppie tegen het links fascistisch grauw.

    Vroeger had je hoogleraren en professoren die ergens verstand van hadden.
    Nu zijn het activisten die op kosten van de corrupte Staat de zombies hersenspoelen.

    1. Aytas

     Peterson is goed in het onderbouwen van excuses, meer is het niet. Het feit dat jullie van ons geld leven is niet te weerleggen.

     1. Stanly2000

      En jij nu kennelijk van mijn geld!

   2. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigt, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

    1. Aytas

     Ik ben niet bang voor dreigementen.

     1. Top

      Nee, natuurlijk niet! De angst voor je vader en broers is een Universum groter. En dat met een reden, die ik hier maar niet beschrijf!

 10. tomygun

  If i were a carpenter and you were a lady?
  you would f***ck me of any way because you are not a lady .

 11. Ernst Quispel

  Het is wel een botte gotspe dat een platte non-valeur als Jan Roos hier denkt de grote staatsvrouw Merkel te kunnen bekritiseren.

  Gênant.

  1. Job Jansen

   Hoge bomen vangen veel wind. Wie het voortouw neemt, kan kritiek verwachten. Of is kritiek leveren alleen voorbehouden aan de linkse media?

   1. Troelstra

    Links kan geen kritiek verdragen. Daaraan valt fascisme ook te herkennen.

    Want waar een ideologie of religie geen kritiek kan verdragen, daar begint fascisme.

    1. Aytas

     Fascisme is te herkennen aan nationalisme.

     1. Troelstra

      Fascisme is eigenlijk een soort atmosfeer die je vooral opsnuift in een moskee of in een zaal vol linkse mensen.

     2. Ernst Quispel

      Ja, zeker als nationalisme doorschiet naar volksnationalisme is fascisme en racisme niet meer ver weg.

     3. Aytas

      Ernst
      Maak dat extremisten maar eens duidelijk.

     4. HW

      Ernst is toch feitelijke de nazi hier op dit forum.
      Hij duldt geen kritiek en weet met zijn linkse gedachtegoed altijd anderen weg te zetten als zijnde fascist.
      Hij vergeet elke morgen even in de spiegel te kijken.

     5. Ernst Quispel

      Wil de redactie even naar de trieste bijdrage van HW kijken? Als we elkaar hier gaan uitkafferen voor nazi gaat het met DDS de verkeerde kant op.

     6. HW

      Ik doe nu, wat jij al jaren bij anderen doet en men zou eerst eens maatregelen tegen jouw linkse hersenloze reacties moeten nemen.

     7. Adriaan

      Ernst Quispel 52 minuten ago
      Wil de redactie even naar de trieste bijdrage van HW kijken? Als we elkaar hier gaan uitkafferen voor nazi gaat het met DDS de verkeerde kant op.

      @Ernst, was jij vroeger op de kleuterschool al een klikspaan?

     8. henkC

      Troost je kerel…
      Nagenoeg alle kenmerken van fascisme zijn 1 op 1 te vertalen naar omze linker “broeder”
      Zoekt rechts nog de dialoog en toont bereidheid tot consessie, iets dat bij links zelden te vinden is.
      Wel schaamt links zich absoluut niet om te roepen “Het doel heiligt de middelen.”
      Het is tegenwoordig geen zeldzaamheid dat men vanuit die hoek zonder enige gene oproept tot geweld. En dit ook zonder enog probleem toepast.

    2. Veteraan

     Juist, goed geformuleerd.
     En mensen als Ernst, in welke vorm hij ook opduikt, en Aytas en de rest van die idioten haten Israëliërs en zijn dus inderdaad Nazi’s.
     En erg laf vanachter hun toetsenbord waar ze de hele dag achter zitten.
     Ik ga weer even verder met mijn leven maar sta altijd open voor een uitnodiging voor een ‘goed gesprek’ als ze het lef maar hadden.
     Stelletje lafbekken.

     1. Guus Geluk

      Dat is een heftige beschuldiging, Veteraan. Kunt u onderbouwen dat Aytas en Ernst Israëliërs haten? En kunt u bewijzen dat zij het nationaal-socialisme aanhangen?

  2. Adriaan

   @Ernst, wat zeg je dat toch weer dêftig.

 12. Aytas

  ‘Bijna twee miljoen mensen, waar we economisch werkelijk niets aan hebben, konden ongestoord naar binnen lopen.’

  80 miljard kapitaalvlucht ieder jaar uit Afrika. Als je het over het ontwrichten van een samenleving wilt hebben. Dan hebben we het alleen over kapitaalvlucht.

  1. tomygun

   Ayyy is er een dokter in de zaal ?

   1. Troelstra

    Lees ik Aytas dan denk ik wel eens dat DDS fungeert als asielzoekerscentrum voor psychiatrische patiënten.

   2. Aytas

    Sinds de jaren zestig 2,3 triljoen. Alleen aan kapitaalvlucht.

    1. tomygun

     Ayyy , ff een jasy hoeveel nullen heeft dat ?

     1. Troelstra

      Een triljoen is een miljard in het kwadraat. 18 nullen. Dan kom je op een aantal nullen terecht of waarschijnlijk zelfs een tekort aantal nullen op een Zimbabwiaans geldbriefje. Je weet wel, die failed state. Eens de graanschuur van Afrika welke zichzelf van eigen voedsel kon voorzien en waarvan de landbouwexporten 30 % van de deviezeninkomsten genereerde. Dit was dan wel voor Mugabe. Daarna ging het land eroderen.

     2. tomygun

      Ayyy is stil hij doet ff een jasy .
      Je ziet Ayyy een paar goede cijfers
      en voor de rest zij het allemaal nullen .

  2. Aytas

   Troelstra

   ‘Eens de graanschuur van Afrika welke zichzelf van eigen voedsel kon voorzien en waarvan de landbouwexporten 30 % van de deviezeninkomsten genereerde’

   Totdat Europese bedrijven hun overschotten gingen dumpen waardoor het niet meer lonend is voor lokale producenten.

   1. tomygun

    Ayyy klok klepel waar jij over praat dat kwam van de blanke boer .
    En ja die hebben ze verdreven en vermoord op een paar na
    de afro boer is in de meeste gevallen te lui om z,n land tebewerken .
    De president alhier heeft gezecht , jullie hebben allemaal een stuk
    land verbouw je er niets op oke jouw probleem maar van af nu
    kan je je hand ophouden maar van ons krijg je niets
    sterf je dat is dan aan jezelf tedanken .

  3. Adriaan

   @Aytas en wie heeft dit allemaal laten gebeuren?

   1. Aytas

    Adriaan
    De Afrikaanse leiders die hun volk onderdrukken voor de westerse wereld, zodat zij in het westen een welvaart hebben die niet bij hun mogelijkheden past.

    Congo het rijkste land ter wereld wat betreft grondstoffen heeft een bevolking van 67 miljoen waarvan 73% van een dollar per dag leeft. Iedere keer als daar een leider opstaat om de trekpop van het westen Kabila van zijn troon te stoten gaat de vn op ‘vredesmissie ‘. Door het samenwerken met deze leiders blijft Afrika arm, dit doet het westen zeer bewust.

    1. toetssteen

     @Aytas
     Ah, dus al die corrupte miljardaire Afrikaanse leider hebben zelf geen schuld? Hoe zot kan iemand denken…..

    2. Adriaan

     @Aytas en vervolgens geef jij ons Nederlanders daar de schuld van? Flikker toch op man. Het is de corruptie in Afrikaanse landen die daar schuld aan zijn. En dat is jouw taak samen met al je andere medestrijders, om die corruptie de kop in te drukken. Daar moet je voor vechten, maar niet lijdzaam toezien hoe die landen kapot worden gemaakt. En zeker niet naar Europa vluchten om er zelf beter van te worden. Wel naar Europa komen om hulp te zoeken, prima. Creëer mensen om je heen die samen met jou de strijd aanbinden, maar een positieve insteek. Tot hiertoe proef ik enkel negativiteit.

 13. P.Sisterons

  Merkel is een uitgerangeerde snol voor de elite. Weg ermee. Niet wachten tot 2021 maar direct de bajes in wegens hoogverraad.

  1. sonar

   P.Sisterons niet alleen Merkel maar ook Rutte ,Macron ,en alle misdadige EU bestuurders en EU lovers.
   Opbergen achter slot en grendel en er nooit meer uit ,ze hebben allen vuile handen die niet meer te reinigen zijn.

   1. Troelstra

    De tijd is rijp en meer dan rijp voor een Neurenberg 2.0. Laat deze oorlogsmisdadigers en misdadigers tegen de mensheid er niet mee weg kunnen komen!

 14. C.A.Barstow

  Je zult maar gezegend zijn met zo’n ”Mutti”, gelukkig vertrekt zij maar het kwaad is al geschied, die neanderthalers krijg je nooit meer weg.

  1. Ernst Quispel

   Gelukkig vertrekt ze voorlopig nog niet.
   Ze beseft haar verantwoordelijkheid en belangrijke rol.

   1. tomygun

    Als iedere keer dat zij ergens is en ieder doet spontaan mee met mijn lied
    dan is ze zo weg .

 15. Two Ravens Black Kettle

  Voor de vernietiging van de verlichte Westerse Cultuur krijg je in Nederland prijzen.

  Terwijl kinderen lagen dood te bloeden op straat na de zoveelste aanslag kreeg Merkel van de landverraders de Four Freedoms Award.
  Het werd uitgereikt door haar schandknaapje Frau Rutte.

 16. Ries

  Kwispel is de Rob Jetten van het trollenfront. Zijn teksten zijn als patronen uit de houder van een repeteergeweer. Dagen, weken, maanden achteern hetzelfde riedeltje. Ik heb het enkele dagen uitgehouden om een beetje boekhouding te voeren en kon daarna het boek sluiten. Het is steeds meer van hetzelfde.
  Quotes: “…een levensgevaarlijke snelwegblokkade…,”rechts-extremisten…”,…’tokkiedorp…’ …best triest’,…’dat hort niet…’, ‘extremistische minderheidsgroep…’, …’dit trieste…’, …’aandoenlijk’…,…’een kleine minderheid’…,…’doet er goed aan’…,…’ranzige insinuaties’…,…’het is evident dat’…,…eenvoduig amusement voor laag opgeleiden’…
  Het magazijn is nog niet leeg. Het is allemaal zo naargeestig, neerbuigend en betweterig. Zou zo’n mens niet eens doodziek van zichzelf worden? Kom er maar in Kwispel. Je hebt vast nog wel wat losse flodders in je magazijn.

 17. Adriaan

  Jan Roos schrijft ware woorden. Dat Europa over een aantal jaren compleet is getransformeerd in een Islamitsiche samenleving, staat voor mij vast. Enkelen op dit forum ontkennen dat deze kentering al enige tijd bezig is. En het zijn deze gelijkdenkende mensen die de westerse wereld de nek omdraaien. Door de instroom van zeer laag geschoolden zal onze economie hard achteruit lopen. De rijken zullen wel goed voor zichzelf zorgen, maar de armen worden de dupe. De armoe uit het oosten en uit het zuiden komt in zevenmijlslaarzen deze kant op.

 18. Seneca

  @de heer Aytas
  betreft uw reactie 10
  nu pas begrijp ik uw reacties. u bent zeer anti joods, anti Israël als er geen Jood in de buurt is en eveneens bent u geslacht X. ook u heeft geen kinderen en mocht dat toch zo zijn, dan beklaag ik uw kinderen… je zult zo’n vader of moeder of geslachtsloos figuur als voorbeeld hebben.

 19. Heinz

  Jan blijft dollen. Hij wordt er tenslotte voor betaald. De metamorfose die hij zelf in gedachte had m.b.t. de nederlandse politiek heeft uiteindelijk geen gestalte gekregen, de kiezer was een beetje huiverig voor zijn experiment. Marginaal is het niet eens in de buurt. Mevrouw Merkel heeft met heel veel kunde Europa feitelijk bestuurd en door een diepe economische crisis geleid.

  1. Groeneveld

   Deze hele tekst heeft qua toonzetting en woordkeus een enorme Guus-geur en -gehalte.

 20. sjun

  Intussen begrijpt iedereen het wel en precies daarom wordt overal de sociaal-democratie al afgerekend. Maar ook de andere bevolkingsvervangers moeten nog tijdig vervangen worden om te voorkomen dat de diversiteit aan Westerse culturen verdwijnen: https://www.youtube.com/watch?v=nwyevHwUlKQ

 21. ruudjeenjose

  Martelen van dat vuile kutwijf. Hopelijk gaat ze dood aan een enge ziekte. Zij heeft mede samen met die huichelaar prutte de toekomst vernield voor onze kinderen en kleinkinderen

 22. ruudjeenjose

  Heinz ben jij die lul van de ketchup?

 23. Gerlos

  De sluizen stonden wijd open voor de asiel/gelukszoekers en de problemen zijn zeer groot, niet alleen bij Mutti maar ook in West Europa. Er zijn enkele landen die dat zeer goed begrijpen Oostenrijk Polen en Hongarije, kunnen wij een voorbeeld aan nemen.

 24. Jozias Visser

  150.000 Nederlanders emigreren per jaar. Heel divers. Van kok, vrachtwagenchauffeur tot chirurg. Maar niet één moslim die zijn geluk in een of ander vies smerig achterlijk ondemocratisch pervers moslimland wil uitproberen. Nederlanders zijn op zoek naar andere kwaliteit van leven. Begrijpelijk met al die islamvolgers die hier naartoe zijn gekomen om op onze kenniseconomie en beschaving te parasiteren en slechts de kwaliteit van leven kennen die ze in hun maag kunnen stoppen.

  1. Ad Infinitum

   Ik prijs mij gelukkig in dit land te leven, @Jozias. Goede voorzieningen voor een ieder. Vrede, vrijheid van pers. Stemrecht voor een ieder. Op iedere nar die opstaat kan het vakje rood gekleurd worden. En zoveel meer.

 25. Rud56

  Jan, uiteindelijk zal dat Duitse mokkel zeggen: “ich habe das nicht gewust”!
  En met haar een parlement hier dat “diep geschokt” zal zijn!

 26. Rud56

  Ach Jan, we zijn en worden ongedompeld in goor, achterbaks en totaal ondemocratisch politiek handelen waarvan wij, het klootjesvolk, de lasten moeten en zullen dragen.

  Dat zelfde klootjesvolk dat elke vier jaar toch weer stemt op de partijen die ons telkenmale belazeren en voorliegen!

  En die duitse muts: als het moment van de waarheid aanbreekt zal ze jammeren: Ich habe es nicht gewust” en zal ons parlement weer diep geschokt zijn.

  Tja Jan, baggerpolitiek van het ergste soort.
  Ik hoop dat deze reactie nu wél wordt geplaatst!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.