Domkoppen hebben het voor elkaar: media framen voorstanders Zwarte Piet nu massaal als “hooligans”

Goed gedaan hoor, jongens. Zucht.

“Hooligans agressief in Eindhoven.” Dat kopt RTL Nieuws vandaag. Het blijkt namelijk dat de harde kern van PSV het daar gemunt had op de anti-Zwarte Piet-gekkies van Kick Out Zwarte Piet. Natuurlijk zijn heel veel Nederlanders niet blij met die racismeroepers, maar, helaas: de acties van de PSV-supporters stellen de media in staat om te doen wat ze van tevoren al wilden: Zwarte Piet-liefhebbers neerzetten als een stel racistische hooligans.

Martin Bosma, Kamerlid voor de PVV, zag die framing eerder vandaag al aankomen:

Natuurlijk is het duidelijk dat de media én politiekcorrecte politici zaten te springen op een mogelijkheid om dit vuile spel te spelen. Maar toch… Voorstanders van Zwarte Piet hadden dat zelf óók moeten beseffen, en ervoor moeten zorgen dat er geen geweld gebruikt zou worden, ook niet als de Piet-haters daar overduidelijk en bewust op aanstuurden.

In elke stad waar KOZP vandaag demonstreerde hadden Piet-liefhebbers de activisten gewoon kunnen omringen en vervolgens keihard, en met een grote lach op het gezicht, Sinterklaasfeestjes kunnen zingen. Dat was verstandig geweest (en legaal, wat toch ook een prettige bijkomstigheid is zou je denken).

Maar nee. Overdreven fanatieke figuren met meer spieren dan hersenen konden hun emoties niet de baas… en daardoor hebben ze het mediakartel én het partijkartel — beide zijn politiekcorrect tot op het bot — de kans gegeven om de hele pro-Piet beweging zwart te maken (pun intended).

Dom. Dom. Dom.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Duke

  Racistische Tv Luxemburg neem ik al een tijdje niet meer serieus.

 2. marco1

  Een 2 deling in de samenleving. Een racisme discussie (zonder te ontkennen dat racisme bestaat zowel bij blank donker of paars) wie zat daar op te wachten in nederland? Was daar dan zo erg sprake van dat het aangewakkerd moest worden door kopz of wie dan ook? Ik begrijp er geen hol merf van maar ondanks dag ik het waarschijnlijk mooier maak in gedachte dan wat het was wat waren die j aren 80 toch heerlijk ongecompliceerd en wat verlang ik er soms naar terug.

 3. van Urk

  Wat de media schrijft moet de media gaan weten. Heel Nederland is gewoon klaar mee met die anti-Zwarte Piet kanslozen. Doe eens nuttigs en demonstreer liever tegen de hoge benzineprijzen of de verslechtering van ons zorgstelsel of zo.

  1. Troelstra

   Zo, die zit.

 4. fockingworst

  Jammer dat vandaag onze propiet demonstranten niet zo ver zijn gekomen om de antipieters gewoon te blokkeren zodat ze geen kans hadden om te demonstreren.
  Uiteraard op een slimme handige en vreedzame manier.
  Volgend jaar weer een kans.
  Het is wel duidelijk dat veel mensen het niet meer pikken dat een nederlandsch cultureel feestje word gekaapt door slechts een handjevol amoebes.

 5. Gerlos

  Ik kan er niet mee zitten dat die activistische niksnutten de steden uitgejaagd worden.

  1. Ernst Quispel

   Het verbaast niet dat velen hier de domkoppen voor Zwarte Piet als helden vereren.

   Het besef dat dit ook iets zegt over de eigen intelligentie is waarschijnlijk dan weer iets teveel gevraagd.

   1. Siemien

    Dat heeft niets met domkoppen te maken of intelligentie, dit noem je een meerderheid die er iets van vindt, en dat mag, we leven immers in een vrij land.
    Dat jij jezelf verheven vindt zegt natuurlijk iets van jou enorme intelligentie quotiënt die echt uitmuntend en vooral verbluffend is te noemen, getuige jou racistische en vooral schofferende taal naar Nederlanders, in die mate ben je echt uitmuntend en heb je een iq

    1. Siemien

     van minstens boven de 450

   2. fockingworst

    @ernst mag zelfs ook hier een MENING HEBBEN.
    Ook dat is goed.
    @ernst toe maar doe je ding.

   3. Baaz

    “(…) de domkoppen voor Zwarte Piet…”

    Jij mag dat gewoon zeggen hoor, het is jouw mening en een mening is nog altijd een mening.

    (sukkel)

   4. Arie B

    We kunnen niet allemaal zo hyper intelligent zijn als jij bent. Stond jij tussen de anti pieten?
    De pro pieten zijn een beetje de watergeuzen. Niet helemaal zoals het hoorde maar wel mensen die naar voren stappen en zich niet neerleggen bij opgedrongen “feiten”.

    1. Ernst Quispel

     Tot nu toe is het beeld dat de anti-Pieters op een beschaafde manier gebruik maakten van hun demonstratierecht en de agressie en het geweld kwam van de zijde van de dolle pro-Pieters die ook massaal zijn gearresteerd door de politie.

     Het is duidelijk waar de intelligentie zit.

     1. Troelstra

      In Rotterdam gingen jouw zelfhaatpredikanten over de rode lijn door buiten hun hokje te treden.

     2. Ernst Quispel

      Dat was dan ook het enige wat hen te verwijten viel, Troelstra.

     3. Siemien

      “Dat was dan ook het enige wat hen te verwijten viel”

      Nee hoor Ernst, je praat echt onzin, sterker nog, het wordt steeds grotere onzin wat je uitkraamt..

   5. robroy

    Zag je nog rijden in Den haag je nummerbord verraad jou weet je dat wel

    40-45-SS

    1. Ernst Quispel

     verraadt

 6. Ernst Quispel

  Ja, de feiten spreken voor zich: de agressie en het geweld kwam van het pro-Zwarte Piet tuig.

  Eigenlijk is dat ook logisch. De afschaffing van Zwarte Piet is een ethisch hoogwaardig en beschaafd doel. Het verzet ertegen ruikt naar racisme (het is niet voor niets dat de extreem-rechtse NVU prominent demonstreerde) en wordt geladen door tuig dat graag wil matten (het meeste geweld kwam van hooligans).

  De verstandige burger maakt de balans op en snapt dat Zwarte Piet in toenemende mate een ziekmakende splijtzwam in ons land is geworden. Alleen dom volk houdt krampachtig vast aan dit overleefde symbool.

  1. Siemien

   Nee Ernst jouw mening, Ernst je plempt jouw mening meer niet, je was er niet bij, wat mij opvalt is dat het journaille hele lieve verhaaltjes laat horen van de anti-pieten, geen aandacht geeft aan de vieze smerige racistische leuzen naar de Nederlanders toe van deze vredelievende anti-pieten.

   Zwarte piet is een ethisch hoogwaardig en beschaafd doel.

   “Het verzet ertegen ruikt naar racisme”

   Nee hoor onzin, zoals zovele meningen van jouw, JIJ bent hier de racist, niemand vindt het racistisch behalve diegene die het racistisch noemen, dat zijn diegene die het racistisch maken..

   zwarte piet is zwart omdat de traditie ons vertelt dat zwartepiet door de schoorsteen de pakjes bezorgt

   De verstandige burger maakt de balans op en snapt dat Zwarte anti-Pieters in toenemende mate een ziekmakende splijtzwam in ons land zijn geworden.

   1. Baaz

    @Siemien: Met respect en begrip voor jou uitgebreide bijdrage!

    Meneer Quispel vertegenwoordigt in iedere discussie een minderheidsstandpunt. Zeg jij ja dan zegt hij nee, zeg jij nee dan zegt hij ja. Dat is zijn systeem en dat zorgt ervoor dat hij iedere dag van omstreeks 09:00 tot omstreeks 23:30 uur online is op DDS.

    Alles waar je aandacht aan geeft dat groeit. Zo ook meneer Quispel. Ik vertel natuurlijk helemaal niets nieuws en iedereen weet het. Uiteraard kan en mag iedereen op DDS zijn/haar mening geven, dit geldt natuurlijk ook voor meneer Quispel en zijn woordvoerder. Ik heb inmiddels vele tests gedaan en ontdekt dat alleen het volledig negeren ervoor zorgt dat hij uitgepraat zal zijn. Dat is heus wel eens geprobeerd maar dat lukt niet omdat er steeds forummers zijn die toch weer reageren.

    Hoe dan ook, wanneer je net iets dieper kijkt naar zijn discussietrend dan zie je wat hij doet. Daar kun je hem gemakkelijk schaakmat mee zetten.

  2. van Urk

   Ik ben heus niet dom hoor..Ik weet net als het overgrote deel van het volk precies welke tradities nu eenmaal in zijn originele vorm bij Nederland hoort en welke niet.

   1. Ernst Quispel

    Van Urk dat het Sinterklaasfeest een Nederlandse traditie staat niet ter disussie. De discussie is of die traditie in onze tijd nog is te handhaven. Het staat vast dat dit niet het geval is.

    1. van Urk

     Misschien niet in uw stad maar het grootste deel van het land zal ook in de toekomst het Sinterklaasfeest in zijn originele vorm gaan vieren. Zie het maar als een soort invulling van deze folklore per streek.

     1. van Urk

      Ik bedoel ”eigen invulling”

    2. Duke

     Ik geloof je dat dit in jouw hoofd vaststaat. De werkelijkheid in Nederland is heel anders.

    3. IJsbrand Koudvuur

     Ernst Quispel schreef:

     “…Het staat vast dat dit niet het geval is…”

     Hehe 😉

     Vanaf vandaag staat het vast dat het wél het geval is, beste Ernst. Overduidelijk zelfs.

     Accepteren is nu het beste.

    4. Siemien

     “De discussie is of die traditie in onze tijd nog is te handhaven.”

     Er is helemaal geen discussie, buiten dat, getuige de het beeld men vandaag heeft mogen aanschouwen zit je er mijlen ver naast met “Het staat vast dat dit niet het geval is.”
     Wat vast staat is dat Nederland duidelijk heeft gekozen en een statement heeft gemaakt dat zwarte piet moet blijven..

  3. marco1

   Tot op zekere hoogte kan ik nog een heel eind meegaan in uw gedachtegang alleen zal de weldenkende burger nooig de drammertjes hun zin willen geven en z daardoor zwarte piet nog lang zo niet voor altijd blijven best aan. Wat zullen de racisme ro eoende clubjes trots zijn denkt u ook niet?

   1. van Urk

    Dieren of milieuactivisten drammen ook nog steeds door omdat een groot deel van Nederland hen nog steeds negeert. Zo gaat dat ook met deze discussie.

  4. Roughwood

   Volgens narcistische selfkicker Quisling is in dit land 68% van het volk dom. Hij hoort blijkbaar bij die 26%, de moralistisch superieure Übermenschen. De geschiedenis leert ons welke ellende dat moralistisch superieure geteisem heeft veroorzaakt. Hypocriet extreemlinks geteisem heeft altijd de mond vol over extreemrechts geteisem. Maar geteisem is en blijft geteisem. En of dat nu links of rechts is, dat doet er niet toe!

   1. Baaz

    Links heeft z’n langste tijd wel gehad Ruwhout, questie van tijd!

  5. ReJa

   @Quispel. U bent tegen zwart, waarmee u dus heel duidelijk aangeeft een racist te zijn.

   1. Ernst Quispel

    Zwarte Piet is een racistisch symbool dat krenkend is voor een deel van de Nederlandse bevolking. Ik meen dat we als beschaafd land daar rekening mee moeten houden.

  6. robroy

   OVER DOM GESPROKEN DOMME JONGEN DOM DOM DOM OM ZO DOM TE REAGEREN ZEG MAAR NIET ERG SNUGGER MAAR ALLAH WAT IS IN EEN NAAM GA ZO DOOR DOMBOOTJE.

 7. Eugenie de la Fleur

  Ik heb vroeger met alle plezier Sinterklaas gevierd en ik vind het ZP=racisme gedoe van figuren als Sylvana Simons ook overdreven.

  Je hebt pro pieten die de tradities in stand willen houden en je hebt van dat PSV hooligan tuig die de straat op gaan met als enige doel te provoceren, of de blokkeer Friezen die een illegale actie voeren om anderen hun recht om te demonstreren te ontzeggen. Deze mensen doen al die gezinnen en kinderen die het feest in alle rust en vrede willen vieren geen dienst met hun radicaal en idiote gedrag.

  Zelfs al sta je vierkant achter zwarte piet is het onderhand wel duidelijk dat meeste geweld van extreemrechtse racisten komt die de confrontatie opzoeken

  1. IJsbrand Koudvuur

   Eugènie de la Fleur:

   “…is het onderhand wel duidelijk dat meeste geweld van extreemrechtse racisten komt die de confrontatie opzoeken …”

   Als het bloed kookt, discussiëren en redelijkheid het niet meer winnen, tja, dan is de volgende stap geweld. Zowel rechts als links maakt hier gebruik van.
   (Extreem)rechts heeft echter grotere ballen dan die ondervoede KOZP/AFA-hippies…
   ….Je kunt het naar vinden.

   Welkom in de echte wereld!

   1. Eugenie de la Fleur

    @Ijsbrand

    Simpele vraag: welke groep van het betreffende context is begonnen met het plegen van fysieke geweld?

    1. IJsbrand Koudvuur

     Links.
     🙂
     (Erg kinderachtig om aan te halen, en ik doe het ook liever niet, maar zij deelden de eerste trap uit.)

     1. Eugenie de la Fleur

      En waar basseer je het op?

     2. marco1

      Eens ijsbrand het zijn inderdaad provocerende drammers die linkse clubjes en er komt nueenmaal een tijd dat ze leren een minderheid te zijn.die dag komt steeds dichterbij. Welkom in Nederkand ze gadde bet er zonder aandacht re vragen kunnen genieten van hun uitkering due mogrlijkheid was er ook.

     3. IJsbrand Koudvuur

      @Eugènie de la Fleur,
      (Sorry voor de late reactie)
      Ik baseer dat op het feit dat er nooit gezeik was tot dat er in 2011 een zekere Linkse(!) Quincy Gario en Jerry Afriyie hun ondankbare anti-Nederlandpraat begonnen te verkondigen en daarbij blanke zelfhatende nestvervuilers mee trokken. Wat uiteindelijk resulteerde in geweld.

      De eerste trap…

     4. Eugenie de la Fleur

      @Ijsbrand Koudvuur

      Waarom kun jij er niet mee leven dat er mensen in dit land zijn die jouw volkloristische voorkeuren niet delen en daar een zekere bezwaar aan hebben? Natuurlijk heb je onder de anti pieten ook een aantal radicale gekkies tussen maar veruit de meeste zijn ongevaarlijk en willen alleen het recht hebben om vredevol te demonstreren. Dit recht bestaat voor iedereen dus ook voor deze mensen. Misschien sta jij niet achter hun boodschap (ik trouwens ook niet) maar ik gun iedereen het recht om te kunnen demonstreren zolang er geen sprake is van geweld

 8. Adriaan

  Het is grappig om te lezen dat voor- en tegenstanders elkaar voor dom uitmaken.
  Hoe dom is een mens? De mens is dom geboren en zal altijd dom blijven.
  Menigmaal roept bijvoorbeeld @Ernst dat hij zich rekent tot de ‘beschaafde mens’.
  Ernst, een beschaafde mens bestaat niet. De mens is een minderwaardig wezen dat hier slechts een korte periode leeft op deze planeet. Ik heb er absoluut geen hoge pet van op. Kijk maar om je heen. De wereld is om zeep. Van mij mag de aarde in een zwart gat verdwijnen.

  1. Siemien

   Nou even wachten nog hoor, de wereld moet nog goed nieuws horen 😉

  2. Eugenie de la Fleur

   Dat klopt Adriaan. Vernietiging en oorlog zit in de aard van de mens. Extremisten profiteren altijd van verdeeldheid. Wanneer je kunt erkennen dat er aan beide kanten van dit gepolariseerde onderwerp extremisten bevinden die alleen maar uit zijn om te proviceren ben je al een heel stuk verder in het debat

  3. marco1

   Buiten het zwarte gat ben ik het met u eens. Niet dat het boeiend is waar ik het wem of niet mee eens ben maar ik had toch de onweerstaanbare drang het u te meldrn. Daar zult u vast blij en vrolijk van worde n.

 9. Ritter

  RTL , NRC en andere gevestigde media die sympathiek staan tegenover de anti-Zwarte Piet activisten trekken wel zeer snel de racisme kaart. Deze media hebben zo hun eigen agenda.

  Wat is er nu precies gebeurt.

  Volgens de supporters het volgende:

  “We hebben gedemonstreerd in Eindhoven. Tegen KOZP. We hebben gezongen en er is geen geweld gebruikt tegen KOZP; alleen enkele schermutselingen met de politie. We hebben geen racistische dingen gezongen of geroepen. Toch meent het NRC dat we ongebreideld racisme hebben gebezigd. Absoluut niet waar. Zelfs de mensen waar we bang voor waren dat ze verkeerde dingen zouden gaan zingen/roepen hebben zich prima ingehouden. De racisme kaart is wel heel snel uitgedeeld door het NRC.”

  1. Beukman

   We hebben geen racistische dingen gezongen of geroepen. Toch meent het NRC dat we ongebreideld racisme hebben gebezigd. Absoluut niet waar.

   Woehaaaa!

   „Vuile kutneger”, „ga terug naar je eigen land” en „kruip een boom in”, zijn maar enkele van de verwensingen die ze naar hun hoofd kregen geslingerd.
   Saeed Siyad uit Arnhem deed voor het eerst mee met het protest. Vol adrenaline vertelt hij over zijn eerste ervaring aan het front van de Nederlandse Pietprotesten. „Ik had nooit verwacht dat zo veel volwassen mannen ons groepje met eieren, blikjes en bananen zouden gaan bekogelen”, zegt Siyad.

   1. marco1

    Een erg mooie erv aring lijkt me voor siyad nu weet hij gelijk hoe het is om buitrn de roel te vallen en beter mee te doen met dr gang van zaken.

   2. van Urk

    ”Dom is niet hij die een domheid begaat, doch die ze daarna niet weet te verbergen” A.Schopenhauer 1788-1860

   3. Siemien

    @Beukstra uiteraard zijn de anti-pieters ontzettend lieve mensen die niets maar dan ook helemaal niets provocerend hebben gezegd of gedaan.
    Behalve dan het bloed onder bijna elke Nederlander zijn nagels vandaan halen.
    De “nieuwe” generatie die tradities als zwarte piet, dodenherdenking etc etc onderuit willen halen zou je eens wat meer respect bij moeten brengen…

    De grove schande die hier ten toon gespreid word is dat sommige Nederlanders zich hierachter scharen, echt om te kotsen zijn jullie…waar maken JULLIE je in vredesnaam druk over, oh wacht zwarte piet

    1. Beukman

     Onzin Siemstra, de anti-pieters zijn helemaal geen lieve mensen, en ze provoceren er flink op los in de beste Wilders-traditie.
     Maar het is duidelijk dat die voetbalsupporters die zich zogenaamd keurig hebben gedragen, grote jokkebrokken zijn.
     Ben jij daar verbaasd over, Siemstra? Dat zal toch niet?

     1. Siemien

      @Beuksülsün, “de anti-pieters zijn helemaal geen lieve mensen, en ze provoceren er flink op los”.

      Precies.

     2. Seneca

      @beuk
      wat een ongelooflijk gelul. je bent zo geobsedeerd door de PVV dat je zelfs bij dit anti Z.P. krapuul Wilders er bij haalt. je laat je wel kennen…

     3. Baaz

      “Maar het is duidelijk…”

      Dat vind jij en dat mag.

 10. Duke

  Als het om de zwaksten van de samenleving gaat, kinderen en ouderen, doet de overheid hun best om vaccinaties te regelen. De vaccinatie die hier nodig is om kinderen te beschermen, is demonstraties bij de intocht verbieden.

 11. FLP

  Geweld is niet goed….maar de pro pieten hebben deze reactie zelf uitgelokt…de beer is nu los en gaat niet meer terug in zijn hok. Volgend jaar gaat het helemaal los. Omdat justitie en politiek niet optreden moeten mensen nu zelf het recht nemen. Deze cultuur terroristen moeten geen ruimte krijgen in Nederland . Tot voor kort had ik nog begrip maar nu is de discussie gesloten.

  1. van Urk

   ”maar de pro pieten hebben deze reactie zelf uitgelokt” Ik denk niet dat deze zin klopt met de overige zinnen.

   1. robroy

    NEE MAAR WE WETEN WEL WAT HIJ BEDOELT TOCH ?

  2. Eugenie de la Fleur

   De extremisten aan beide kanten hebben dit uitgelokt. Het gaat de extremisten niet om principes maar om het halen van hun eigen gelijk, om te provoceren en om chaos te creëren. Ik kan het gerust met jou oneens zijn maar ik ga jou daardoor zeker niet trappen uitdelen, zeker niet om iets onzinnigs als de kleur van piet

   1. Duke

    Zwart Piet is zwart. Alleen extremisten proberen daar iets anders van te maken. Je kan proberen te framen dat er van beide kanten extremisten zijn, maar de idioten zitten alleen aan de kant van de ontkenners.

    1. Eugenie de la Fleur

     Ik geloof toch dat de meeste sinterklaasliefhebbers uit onschuldige gezinnen en kinderen bestaan. Niet uit geweldadige hooligans

 12. IJsbrand Koudvuur

  Vandaag in Apeldoorn hielden de KOZP’ers het maar voor gezien, de helden die het zijn.
  Bedankt heren van #GAE!

  Was een koud maar leuk en gezellig anderhalf uurtje!
  Volgend jaar weer.

  1. marco1

   Hahaha fijn dat nederkandrrs toch zichzelf vermaakt hebben met minderheden die een sterke nening hebben o ver het invullen van tradities.

 13. Pescador

  Dit heeft helemaal niks met rasisme te maken sinterklaar en zwartepiet is een oud nederlandse bezigheid en leuk voor de kinderen, en dan komt er een donker gekleurd persoon en die vind dat rasisme en dan komt er een grote groep eikels aan die te beroerd zijn om te werken die daar wel even aan mee gaan doen ¨ze moeten wat te doen hebben¨. Er is een stroming in nederland die alles kapot willen maken wat met nederland te maken heeft. En als de regering daar niets aan doet ( en dat doen ze niet ) dan duurt het niet langmeer dat nederland echt naar de knoppen is. De werkende mensen hebben geen tijd om te demonstreren of zo iets want die werken alemaal met tweeen en daarna thuis en voor de kids zorgen. Maar dat volk wat telui is om te werken willen zich op allerlei verkeerde manier te manivesteren

 14. Seneca

  de media en de ‘politici’ zoals de benoemde burgemeester(s) – die daar zitten door geleverde ‘diensten’ aan hun vriendjes in de politieke echelons op Haags, provinciaal of gemeentelijk niveau, realiseren zich niet dat de kruik net zolang te water gaat tot dat-ie barst. als deze hetze doorgaat, bestaat de kans dat er iemand het ‘recht’ in eigen hand neemt en er dodelijke slachtoffers vallen. als dat gebeurt, dan is het hek van de dam en een knappe overheid die dan nog de geest in de fles krijgt.

 15. Heinz

  Mike reageert veel te zwartgallig op de gebeurtenissen van vandaag. De pro zwarte Pieten hebben het straks weer op Sylvana voorzien. Reageren as usual. Hypocrisie..

 16. Bart

  Het maakt niet meer uit, ze hebben vandaag geweld soort van gelegitimeerd.

  KOZP en vijandige pers zullen aangevallen worden in de toekomst. Daar ben ik van overtuigd, tenzij burgemeesters eens ophouden met hun domme acties en de intocht demonstratie vrijhouden.

 17. nienke

  @Ernst.
  De discussie is of de traditie in onze tijd nog is te handhaven.

  Is de traditie van HALAL slachten nog van deze tijd?? NEE.
  Is de traditie van RAMADAN van deze tijd waar zoveel mensen ziek van worden. NEE.
  Waarom zijn ONZE tradities niet meer van deze tijd en hun tradities wel.
  Moet je eens proberen 1 van hun tradities te veranderen dan breekt de hel los.
  Wij moeten onze tradities inleveren terwijl zij geen 1 van hun tradities willen inleveren.

  1. Baaz

   @Nienke: Hoewel meneer Quispel voortdurend beweert dat hij helemaal niets heeft met islam, springt hij toch iedere keer op wanneer de islam onderwerp van gesprek is. Nu even niet natuurlijk, zijn kunstgebit staat al in de Steradent en hij ligt al op één oor.

   Op vragen krijg je van meneer Quispel (bijna) nooit antwoord, dat geldt vooral voor de vragen die ervoor zorgen dat hij wordt ontmaskert, maar dat is logisch.

 18. Bes Tolen

  Het hele probleem is dat de Nederlandse overheid al tientallen jaren verstek laat gaan om de oorspronkelijke bevolking te beschermen. Het kan natuurlijk niet zo zijn, dat vreemdelingen en extreem links de wet hier stellen maar dat gebeurt al wel sinds jaar en dag op veel gebieden. Daartoe geholpen door onnoemelijk veel door de overheid direct of indirect betaalde professionals. Nederlanders wordt echt niet verteld wat er allemaal aan foute zaken gebeurt. Daardoor heb je geen oplossing en heb je een onzekere dom gehouden bevolking gekregen, die zich al te passief opstelt, mee vanwege doorlopende woordelijke machinaties en bedreiging van het individu door de staat of door haar beïnvloede organisaties of door bepaalde groepen beheerste organisaties. Alles ten onrechte. Het vergif van de maatschappij, die de democratie heeft ondergedompeld in smurrie. Ieder, die zich kritisch opstelt, wordt daarvoor wel in één en andere vorm maatschappelijk gestraft. Er gaan elke jaar de miljarden aan euro’s, misschien wel tegen de honderd miljard per jaar, naar de uit de vreemde tot ons gekomen lieden waarvan de meesten zichzelf hebben uitgenodigd of anders wel via allerlei soort handelaren. En zelfs Nederlandse vakantiegangers menen in de vreemde goed te moeten zijn! Het kan de overheid allemaal niks verdommen als ze maar haar handen vrij kan houden en haar eigen mensen kan kiezen, die het land stil zullen houden. De overheid als valse godheid. In een land als Nederland kunnen we niet veel tot niets van lieden uit achterlijke landen leren. Maar op de punten waarop we wel wat kunnen leren zoals allerlei gemeenheden en smerige trucs wil ze dat niet. Alsof ze daar de vrijheid toe heeft. Nee dus. De overheid beschermt ten onrechte de vreemdelingen boven de oorspronkelijke bevolking. De gevolgen kun je steeds maar weer aanhoren uit de mond van bijvoorbeeld een politiecommissaris of van een hoogleraar. Basis de vreemdelingen hebben ook hun gelijk. Maar dat hebben ze niet want ze weten niks van hier. Maar het ellendige is dat de afbraak van de Nederlandse cultuur, die hier echt niet meer leidend is, heeft gemaakt dat die vanouds echte Nederlanders vaak al niet meer weten hoe de vork in de steel zit. Al die gezagsdragers moeten zich diep schamen. Zo is de verdediging van het Sinterklaasfeest niet alleen maar dat feest maar ook de uiting van het opgekropte ongenoegen en dat zouden die autoriteiten al lang hebben moeten begrepen. De toekomst wordt voor de oorspronkelijke bevolking steeds beroerder maar het zal geen besproken onderwerp zijn als de bevolking onvoldoende voor zichzelf op komt en daarbij ook de velen uit eigen volk, die nooit gevaar zien, niet tot de orde roept. De orde zoals hier hoort. Dat is op basis van de ervaring van hier. Voor dit werk zijn mensen zoals de politiecommissaris en de hoogleraar ongeschikt omdat ze daarvoor de nodige harde normen missen. Ernstig genoeg.

 19. victus

  Het zal die groter wordende groep een biet zijn hoe ze genoemd worden in de “toonaangevende” media. Oprotten met dat gezeik is hun boodschap. Duidelijker kan het niet.

  1. Ernst Quispel

   Daar hebben de dolle hooligans wel een taakstrafje voor over.

   1. Baaz

    “de dolle hooligans”

    Geen verrassende typering, jij hebt ook een mening.

 20. Robert Leiden

  Ik vind het op zich wel een idee om die oude tradities iets aan te passen.
  Een vent in een jurk met een baard? Denk even aan Conchita Wurst.
  Is het dan geen tijd voor bijvoorbeeld een Klaasje en Petra?
  https://www.delicious-entertainment.nl/strippers/vrouwelijke-strippers/sinterklaas

 21. Two Ravens Black Kettle

  Och gut
  Moeten nu gaan kruipen voor de Fake News MSM ?
  Het is dit tuig dat de Identity Fascisten al jarenlang een podium biedt.
  Het is dit MSM-tuig dat een oorlog voert tegen de Westerse samenleving.

  Die ‘hooligans’ stonden er tenminste
  Hulde daarvoor
  Want het kruipvolk zal het niet doen.
  Nederland wordt bewoond door eunichen, mini-Quislings, draaihalzen en stemvee.
  Ik zou er bijkans misantropisch van worden.

  Ontmantel de Haatmedia
  Ontmantel de verrotte Staatsmedia !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.