Domkoppen hebben het voor elkaar: media framen voorstanders Zwarte Piet nu massaal als "hooligans"

Geen categorienov 17 2018, 20:00
Goed gedaan hoor, jongens. Zucht.
"Hooligans agressief in Eindhoven." Dat kopt RTL Nieuws vandaag. Het blijkt namelijk dat de harde kern van PSV het daar gemunt had op de anti-Zwarte Piet-gekkies van Kick Out Zwarte Piet. Natuurlijk zijn heel veel Nederlanders niet blij met die racismeroepers, maar, helaas: de acties van de PSV-supporters stellen de media in staat om te doen wat ze van tevoren al wilden: Zwarte Piet-liefhebbers neerzetten als een stel racistische hooligans.
Martin Bosma, Kamerlid voor de PVV, zag die framing eerder vandaag al aankomen:
https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/1063779434363346944
Natuurlijk is het duidelijk dat de media én politiekcorrecte politici zaten te springen op een mogelijkheid om dit vuile spel te spelen. Maar toch... Voorstanders van Zwarte Piet hadden dat zelf óók moeten beseffen, en ervoor moeten zorgen dat er geen geweld gebruikt zou worden, ook niet als de Piet-haters daar overduidelijk en bewust op aanstuurden.
In elke stad waar KOZP vandaag demonstreerde hadden Piet-liefhebbers de activisten gewoon kunnen omringen en vervolgens keihard, en met een grote lach op het gezicht, Sinterklaasfeestjes kunnen zingen. Dat was verstandig geweest (en legaal, wat toch ook een prettige bijkomstigheid is zou je denken).
Maar nee. Overdreven fanatieke figuren met meer spieren dan hersenen konden hun emoties niet de baas... en daardoor hebben ze het mediakartel én het partijkartel -- beide zijn politiekcorrect tot op het bot -- de kans gegeven om de hele pro-Piet beweging zwart te maken (pun intended).
Dom. Dom. Dom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten