Esther Ouwehand van Partij voor de Dieren doet 50+'ers pesten: "Vlees eten is voor de achterhoede"

Geen categorienov 03 2018, 15:00
Die ouwe rotzakken eten vlees.
Och kijk eens, Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren opent maar eens de aanval op 50+'ers onder het motto: zij eten vlees en zijn dus duidelijk kwaadaardig. Of in ieder geval hopeloos ouderwets, ofzo.
In de Tweede Kamer zei mevrouw onlangs dat "vlees eten echt een vijftigplus-dingetje" is. Ja, mevrouw kreeg dat haar strot uit.
Aangezien niet iedereen daarvan onder de indruk was voelde ze zich uiteindelijk geroepen om de aanval op 'senioren' ietwat te matigen. Maar nog steeds is de boodschap: ouderen zijn ongelooflijk ouderwets.
https://twitter.com/estherouwehand/status/1058001158042730497
Ik word een beetje moe van het paternalisme van mevrouw Ouwehand -- die daarmee overigens duizend keer ouderwetser is dan de gemiddelde vlees etende bejaarde -- en de rest van haar obsessie-clubje. De mensheid -- en onze voorouders -- heeft letterlijk honderdduizenden jaren vlees gegeten. Ik begrijp dat Ouwehand een ander beeld van dieren heeft dan normale mensen -- ongetwijfeld doordat ze veel te veel Disneyfilms gezien heeft -- maar ze hoeft die naïeve houding niet te verpakken als arrogantie... en heel normale mensen vervolgens lekker te beledigen omdat zij een realistischer beeld van de natuur hebben.
Het is al erg genoeg dat er dit soort types zijn in ons land, maar het ergste is dat deze mevrouw zich Tweede Kamerlid mag noemen.
Mens, ga toch koken. Een sparerib, graag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten