Esther Ouwehand van Partij voor de Dieren doet 50+’ers pesten: “Vlees eten is voor de achterhoede”

Die ouwe rotzakken eten vlees.

Och kijk eens, Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren opent maar eens de aanval op 50+’ers onder het motto: zij eten vlees en zijn dus duidelijk kwaadaardig. Of in ieder geval hopeloos ouderwets, ofzo.

In de Tweede Kamer zei mevrouw onlangs dat “vlees eten echt een vijftigplus-dingetje” is. Ja, mevrouw kreeg dat haar strot uit.

Aangezien niet iedereen daarvan onder de indruk was voelde ze zich uiteindelijk geroepen om de aanval op ‘senioren’ ietwat te matigen. Maar nog steeds is de boodschap: ouderen zijn ongelooflijk ouderwets.

Ik word een beetje moe van het paternalisme van mevrouw Ouwehand — die daarmee overigens duizend keer ouderwetser is dan de gemiddelde vlees etende bejaarde — en de rest van haar obsessie-clubje. De mensheid — en onze voorouders — heeft letterlijk honderdduizenden jaren vlees gegeten. Ik begrijp dat Ouwehand een ander beeld van dieren heeft dan normale mensen — ongetwijfeld doordat ze veel te veel Disneyfilms gezien heeft — maar ze hoeft die naïeve houding niet te verpakken als arrogantie… en heel normale mensen vervolgens lekker te beledigen omdat zij een realistischer beeld van de natuur hebben.

Het is al erg genoeg dat er dit soort types zijn in ons land, maar het ergste is dat deze mevrouw zich Tweede Kamerlid mag noemen.

Mens, ga toch koken. Een sparerib, graag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. sjun

  Zo’n opmerking kost weer een paar zetels. Misschien moet Esther Ouwehand toch eens haar B12 in de gaten gaan houden voordat de partij iemand aanstelt die meer empatisch en strategisch weet te communiceren om daarmee tegen te gaan dat kiezers zich vroegtijdig van de partij afkeren.

  1. Aytas

   Vlees is daarnaast ook gewoon lekker naast onmisbaar in het dieet. Bij veganisten komt sectarisch gedachtegoed niet voor niets vaak om de hoek kijken.

 2. Guus Geluk

  Wellicht kan mevrouw Ouwehand deze bewering onderbouwen: klopt het dat vlees eten iets van de “achterhoede” is of kletst ze uit haar nek?

 3. bifbof

  Ik kende Ouwehand inderdaad als zure haring merk . Ik weet nu wie ze inlegt .

 4. edoc431

  Ze ziet een beetje bleekjes dat krijg je als je alleen maar peterselie vreet en geen vlees lol

 5. Ernst Quispel

  Ik vermoed dat Ouwehand met haar opmerking op de partij 50+ doelde.

  Hoe het zij: het is inderdaad waar dat de oudere generatie meer aan vlees is gehecht, terwijl ze voor hun gezondheid er beter aan zouden doen minder vlees te eten.

  1. Siemien

   Onzin

  2. Groeneveld

   Graag een bron voor je boude bewering Quispel. Ik kon niets dienaangaande vinden. Wat Belgie betreft ligt het in ieder geval anders dan jij denkt: “Jongeren onder de 24 jaar zijn duidelijk beter op de hoogte van de negatieve milieu-impact van vlees. Toch geven ze aan vaker vlees te eten dan de oudere leeftijdsgroepen.” (Newsmonkey.be)

   1. Ernst Quispel

    Je zou toch mogen veronderstellen dat de kennis die onder jongeren bestaat over negatieve impact van vlees op gezondheid en milieu leidt tot minder vlees eten, Groeneveld.

    1. Groeneveld

     Quispel verpakte dus voor de zoveelste keer zijn ‘veronderstelling’ als een waarheid en feit. Quispel, het orakel van DDS.

     1. Ernst Quispel

      Ik plaatste een link, Groeneveld. Even geduld.

     2. Siemien

      @Groeneveld Ernst gebruikt met name veel bijvoeglijke naamwoorden om zijn naargeestige miezerige reacties te plempen.

  3. Janna47

   Quispeltje…

   u begrijpt het weer niet…..vlees=proteinen
   en dat wil judasje Ouwehand de ouderen onthouden?
   Ik dacht dat ze van de PVDD was en niet van D66

 6. Gerlos

  Het begint een zielige vertoning te worden met die uitspraken van de Partij van de zeurpieten. ZO NU EERST EEN LEKKERE BIEFSTUK VAN DE HAAS. Eet smakelijk trollen.

  1. Ernst Quispel

   Maar dan toch wel halal geslacht, Gerlos?

   🙂

   1. Siemien

    Jij moet je islamitische naargeestige commentaar even voor je houden, oh wacht dit is onmogelijk, sterker nog, Ernst meent dat het de schuld is van de christenen uh ik bedoel Nederlanders

    1. Jozias Visser

     N e g e r e n

 7. Gerlos

  Nee Ernst niet halal geslacht, mag niet van de Partij van de Dieren.

 8. Eugenie de la Fleur

  Mevrouw Ouwehand heeft helemaal gelijk. De feiten spreken voor zich dat ouderen veel meer gehecht zijn aan vlees. Als kind van de jaren 90 sta ik onder mijn leeftijdgenoten in goede gezelschap als vegetarier

  1. Janna47

   bloemenmeisje…

   eet lekker vegetarisch dan neem ik een groter stuk vlees…..heerlijk!
   Veel proteinen….erg gezond!

 9. Pescador

  Laat die ouwehand maar lullen , neem ik wel een lekker biefstukkie 🙂

 10. Florissa

  Ze had zich liever zo druk gemaakt toen alle dieren in de winter geen vreten kregen in de Oost vaardersplassen .

 11. victus

  Aan dit soort babbels hebben de Schapen en koeien niets die 400 km op veetransport moeten omdat een slachthuis daar een stuiver goedkoper is.

 12. victus

  En de pot verwijt de ketel. Op de afbeelding van het twiiter bericht is te zien hoe het wel moet volgens al die moderne flippo’s ; kinderen die alleen macdonalds voer lekker vinden in plaats van aardappelen met spruitjes en een gehaktballetjes. Onze plaatselijke vestiging van de gele mmm barst vaak uit zijn voegen door de enorme hoeveelheid schransende kinderen met hun happy kijkende ouders. 12 jarige jochies die al broekmaat 36 hebben.

 13. Anders55

  Opmerkelijk hoe anderen steeds weer een ander de maat wil meten??
  Als je vlees wil eten, dan eet je vlees;
  wil je geen vlees, dan eet je het niet,
  simpel lijkt me?
  maar anderen jou mening opleggen,?
  lijkt me niet erg fijn/ erg leuk?
  we zijn tenslotte volwassen mensen en kunnen heus onze eigen keuze maken?
  respecteer dat dan?

  1. Ernst Quispel

   Niemand belet anderen om vlees te eten.
   Wel is relevant te beseffen dat vlees eten schadelijk is voor milieu en gezondheid.

 14. victus

  Op je brommertje door de stad rijden is ook funest voor het milieu volgens de klimaatknurften. Net zo vernietigend als koeien die windjes laten.

 15. Heras

  Moet je eens kijken hoeveel vlees er in het buitenland genuttigd wordt. Behoren zij ook tot de “achterhoede”. Trouwens ik wil zelf blijven uitmaken of ik vlees eet of niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.