Haha! Moedige Spaanse kapitein zet demonstrerende Greenpeace-gekkies vast op zijn vrachtschip

Geen categorienov 17 2018, 19:00
"We hebben beperkt radiocontact met onze vrijwilligers en vragen aan de kapitein hen vrij te laten om hun vreedzame protest voort te kunnen zetten," aldus Greenpeace.
Ieder weldenkend mens heeft natuurlijk een hekel aan de radicaal-linkse organisatie Greenpeace. Het zijn niet meer of minder dan groene hooligans. Punt.
Daarom is het zo fantastisch om dit te lezen:

Zes actievoerders van Greenpeace worden vastgehouden door de kapitein van een vrachtschip bij de Spaanse havenstad Cádiz. Het vrachtschip van palmoliehandelaar Wilmar vervoert palmolieproducten van Indonesië naar Rotterdam.

De gekken eisen dat het bedrijf even bewijst dat de palmolie niet afkomstig is van plantages die het regenwoud hoegenaamd "beschadigen." Daarnaast willen ze dat fabrikant Mondelez, u kent dit bedrijf van de bekende Oreo-koekjes, voortaan sowieso geen palmolie van Wilmar meer gebruikt.
Toen de activistische mafketels op het dek van het vrachtschip klommen rolden ze spandoeken uit met teksten als "Oreo Drop Dirty Palm Oil" en "Rainforest Destroyers." Het zal niemand verbazen dat de kapitein daar bepaald niet blij mee was. In plaats van alleen maar te mopperen -- wat de meeste mensen zouden doen -- besloot hij om in te grijpen. Hij liet de zes groene malloten 'aanhouden,' en zette ze vervolgens vast in een hut.
Het gevolg? Hij kon lekker doorvaren... en Greenpeace zeikt en zeurt dat het geen contact kan krijgen met "de activisten." Een woordvoerder legt uit:

"We hebben beperkt radiocontact met onze vrijwilligers en vragen aan de kapitein hen vrij te laten om hun vreedzame protest voort te kunnen zetten."

Ja jongens, dat krijg je er nou van. Je kunt niet zomaar een schip proberen te bezetten en dan heel verbaasd zijn dat de kapitein in kwestie daar a) niet van gediend is en b) ingrijpt.
Oh, en trouwens, dat "vreedzaam" kun je ook wel achterwege laten. Er is niets "vreedzaams" aan het kapen van een vrachtschip.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten