Haha! Moedige Spaanse kapitein zet demonstrerende Greenpeace-gekkies vast op zijn vrachtschip

“We hebben beperkt radiocontact met onze vrijwilligers en vragen aan de kapitein hen vrij te laten om hun vreedzame protest voort te kunnen zetten,” aldus Greenpeace.

Ieder weldenkend mens heeft natuurlijk een hekel aan de radicaal-linkse organisatie Greenpeace. Het zijn niet meer of minder dan groene hooligans. Punt.

Daarom is het zo fantastisch om dit te lezen:

Zes actievoerders van Greenpeace worden vastgehouden door de kapitein van een vrachtschip bij de Spaanse havenstad Cádiz. Het vrachtschip van palmoliehandelaar Wilmar vervoert palmolieproducten van Indonesië naar Rotterdam.

De gekken eisen dat het bedrijf even bewijst dat de palmolie niet afkomstig is van plantages die het regenwoud hoegenaamd “beschadigen.” Daarnaast willen ze dat fabrikant Mondelez, u kent dit bedrijf van de bekende Oreo-koekjes, voortaan sowieso geen palmolie van Wilmar meer gebruikt.

Toen de activistische mafketels op het dek van het vrachtschip klommen rolden ze spandoeken uit met teksten als “Oreo Drop Dirty Palm Oil” en “Rainforest Destroyers.” Het zal niemand verbazen dat de kapitein daar bepaald niet blij mee was. In plaats van alleen maar te mopperen — wat de meeste mensen zouden doen — besloot hij om in te grijpen. Hij liet de zes groene malloten ‘aanhouden,’ en zette ze vervolgens vast in een hut.

Het gevolg? Hij kon lekker doorvaren… en Greenpeace zeikt en zeurt dat het geen contact kan krijgen met “de activisten.” Een woordvoerder legt uit:

“We hebben beperkt radiocontact met onze vrijwilligers en vragen aan de kapitein hen vrij te laten om hun vreedzame protest voort te kunnen zetten.”

Ja jongens, dat krijg je er nou van. Je kunt niet zomaar een schip proberen te bezetten en dan heel verbaasd zijn dat de kapitein in kwestie daar a) niet van gediend is en b) ingrijpt.

Oh, en trouwens, dat “vreedzaam” kun je ook wel achterwege laten. Er is niets “vreedzaams” aan het kapen van een vrachtschip.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Duke

  Een Spaanse kapitein en demonstraties. Dat doet me ergens aan denken.

 2. Florissa

  Ze mogen blij zijn dat deze kapitein zo genadig is ,vroeger stond op muiterij kielhalen .

 3. Pescador

  Midden in de oceaan overboord zetten dom volk

  1. van Urk

   Zullen wel weer van die Nederlandse hippies zijn waar onze overheid hun kostbare tijd weer aan moeten besteden om ze vrij te krijgen. Net als die Nederlandse activiste die het voor elkaar kreeg om twee maanden een Russische cel van binnen te kunnen bekijken.

 4. Ter Deege

  Milieucriminelen die oerbossen slopen voor de aanplant van palmbomen moet je niks in de weg leggen. Dat mag best leefgebied van mensapen kosten. Walgelijke aantijgingen tegen goedbedoelende ondernemingen. Hypocriete leden van Greenpeace verdienen het schandblok en dienen een zware pijp te roken met Turmac tabac. Of 2 liter palmolie te drinken. De foto’s van de brandende wouden retoucheren we wel.

 5. Gerlos

  Vasthouden tot dat ze uitgehongerd zijn.

 6. worstcase

  Doorvaren naar Rusland! En daar het tuig op de wal zetten. Poetin heeft ervaring met broeklopende Green”peace”sukkels. Toen ze een Gazprom olieplatform beklommen en de bak in draaiden. Daar worden gevangenen nu eenmaal anders behandeld dan in onze detentiehotels. Tja, sinds die tijd durven ze Rusland geen strobreed meer in de weg te leggen en richten de lafaards zich gewoon weer op Nederlandse bedrijven, zoals Shell. Zijn er nog malloten die Greenpeace doneren? Nee toch zeker? Weggegooid geld en je helpt het milieu er geen cent mee. Integendeel, je subsidieert agressie.

 7. FLP

  Harrr op zee gelden er andere wetten.

 8. poldi

  Heerlijk, die kaakslag op die smoelen dat groene gespuis !

 9. Karel de Grote

  En nu dat zootje nog kielhalen, dan piepen ze wel anders

 10. Nuts

  Als de overheid het niet doet, dan moeten wij het zelf maar doen…

  …en wachten tot we bevrijd worden van de corrupte overheid (Deep State)

 11. kapitein

  Dit heeft niks met moed te maken, onze Spaanse vriend heeft gewoon zijn verstand gebruikt. Die mutsen bevinden zich wederrechtelijk op schip en dat mag niet. ze zullen niet uitgenodigd wezen. En ja dan heeft hij de bevoegdheid om ze op te sluiten om zo de veiligheid van de bemanning niet verder in gevaar te brengen.

 12. Farao

  Jammer dat bijna iedereen hier het echte probleem negeert, namelijk dat de actievoerders wel degelijk gelijk hebben. De productie van palmolie is verwoestend voor de natuur.

  1. fockingworst

   @farao daar heeft u zeker een goed punt.
   Behalve dat auto’s schadelijke stoffen produceren, komt het staal voor een groot deel uit het anazonegebied evenals het staal voor windmolens en vele andere producten.
   En wat te denken van de latex/rubber industrie die vereist ook veel oppervlak van de aardbol die anders gebruikt kon worden.
   Wij mensen zijn een plaag voor de wereld en we zouden een 1 kind politiek wereldwijd moeten invoeren.
   De industriëlen willen dit niet.
   Ik geloof dat we met zijn allen de aarde op Dit moment zwaar vervuilen, wat ik wel vreemd vind is dat er wereldwijd word ingezet op co2 reductie.
   Co 2 is juist een millieu Zeer vriendelijk produkt.
   En de concentratie en stijging van co2 is zeeeeeeer verwaarloosbaar.

   Wat dat betrefdlt word de mensheid op dit moment op zijn zachts gezegd zwaar bij de neus genomen met een co2 hoax en de schandalige windmolenbedriegerij erbij.
   Maar zoals je op de reclames op de radio ook hoort:het geeft zon goed gevoel beleggen in groen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.