Hij gaat los! Sybrand Buma haalt uit naar falende VVD-minister Bruins

Geen categorienov 03 2018, 18:00
Faillisementen in de zorg.
CDJA'ers zijn niet de enigen die niet honderd procent te spreken zijn over het functioneren van het kabinet. Datzelfde geldt, blijkbaar, voor partijleider Sybrand Buma. Die gebruikte het CDA-congres van vandaag namelijk om ongenadig hard uit te halen naar Bruno Bruins, de VVD-minister van Medische Zorg.

Een ziekenhuis is volgens hem geen ‘stapel stenen’, zoals Bruins eerder had gezegd, en een faillissement is evenmin ‘een stresstest voor de zorg’, zoals de minister ook had beweerd. ,,Een ziekenhuis is geen bedrijf met klanten en contracten. Zorg gaat over over de behandeling van en aandacht voor kwetsbare mensen; over de toewijding van het personeel.”

Natuurlijk is het wel zo dat Buma zijn woorden kracht bij moet zetten door Bruins ook in de Kamer én achter de schermen het vuur aan de schenen te leggen. Want als dat niet gebeurt is alles wat hij op het congres zei niets meer dan holle retoriek.
Heeft Buma de moed om dat te doen, of blijft het bij een paar mooie, sterke uitspraken omringd door mede christen-democraten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten