hugodejonge

Minister Hugo de Jonge: "Je werkt in de zorg om te dienen, niet om te verdienen"

Geen categorienov 11 2018, 16:00
Uh, het ene sluit het andere niet uit, meneer.
Dit is toch wel een heel aparte uitspraak van minister Hugo de Jonge:
https://twitter.com/Mootje_248/status/1061197631878246400
Voor iemand roept dat het nepnieuws betreft, De Volkskrant is de bron van dit nieuws. Nou ja, oké, misschien dat dit het niet minder verdacht maakt, maar toch. In politiekcorrecte, linkse kringen moet dit wel degelijk acceptabel zijn.
De context:

‘We zitten in de zorg om te dienen, niet om te verdienen’, zegt De Jonge. Hij is niet bang dat mensen zonder zorg komen te zitten: de verzekeraar heeft een ‘zorgplicht’ en moet dus in de nabijheid van burgers contracten afsluiten met zorgverleners.

Dit is een volstrekt belachelijke uitspraak. Ten eerste zijn er heel veel artsen die, terecht, bakken met geld verdienen. Een neurochirurg verdient flink veel. En dat hoort ook zo, zowel omdat neurochirurgen er een bijzonder lange opleiding op hebben zitten én omdat hun werk bijzonder moeilijk is. En zo zijn er meer functies in de zorg waarvoor je erg goed betaald wordt.
Nu we het toch over dienen in plaats van verdienen hebben moeten politici als meneer De Jonge maar eens naar zichzelf kijken. Het salaris van een minister is 159.489 euro. Ja, dat lees je goed: bijna 160.000 euro. Dat komt neer op 13290,75 euro per maand.
Ik weet niet hoe u erover denkt, maar ik zou er voor tekenen.
Nou ja, eigenlijk weet ik wél hoe de meeste mensen erover denken: zou zouden hun handtekening ook razendsnel zetten. Mercedes Benz here I come. Of toch maar een splinternieuwe Audi?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten