It giet oan! Blokkeerfriezen halen al meer dan 150.000 euro op voor hoger beroep!

It giet oan! Blokkeerfriezen halen al meer dan 150.000 euro op voor hoger beroep!

Geen categorienov 11, 15:00
Nederland steunt de Blokkeerfriezen.
In Amerika hebben ze een gezegde: put your money where your mouth is. Dit betekent zoiets als dat je niet moet roepen dat je bepaalde zaken belangrijk vindt, maar dat je die zaken ook financieel moet steunen. Doe je dat niet, is de gedachte, dan blijkt eigenlijk dat je die zaken helemaal niet zo belangrijk vindt.
Nou, als dat zo is kunnen we concluderen dat Nederland a) het behoud van Zwarte Piet wel degelijk belangrijk vindt én b) dat Nederlanders vol passie achter de zogenaamde 'Blokkeerfriezen' staan. Wij kunnen namelijk berichten dat de crowdfundingsactie waar we gisteren ook al over schreven ondertussen al 150.000 euro opgehaald heeft. Ja, dat lees je goed: anderhalve ton!
Screen Shot 2018-11-11 at 15.52.17
Dat is een geweldig hoog bedrag. Zo hoog dat het Algemeen Dagblad al laat weten dat de Blokkeerfriezen "binnen lopen" met deze "doneeractie."
Natuurlijk is dat dan wel weer flauwekul. Ja, ze halen flink wat euro's op, maar een rechtszaak kost dan ook bakken met geld. Jenny Douwes en co. worden vertegenwoordigd door de broeders Anker. Dat zijn inderdaad bekende strafpleiters... die (daarom) ook behoorlijk duur zijn. Wat dat betreft is het veelzeggend dat de opbrengst van de inzamelingsactie voor de zaak in eerste aanleg, 43.000 euro, al op is.
En, wie weet, misschien komt deze zaak uiteindelijk wel bij het Hooggerechtshof terecht. Want de kans dat de Blokkeerfriezen welke veroordeling dan ook accepteren lijkt me redelijk klein.
Dit betekent dat elke euro nodig is. Mensen die nog niet hebben gedoneerd worden daarom opgeroepen om dat nu alsnog te doen. Klik gewoon op deze link en maak een paar tientjes over. Individuele giften hoeven niet hoog te zijn, het gaat erom dat heel veel mensen een klein bedrag geven. Dan komt het allemaal prima in orde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten