Bijna oorlogsgebied! Reisadvies Frankrijk aangepast wegens ‘gele hesjes’

U leest het goed, Frankrijk lijkt wel een oorlogsgebied aan het worden. Een reisadvies dat wordt aangescherpt heeft normaliter betrekking op een rampgebied of een land met een flink conflict. Frankrijk valt daar dus nu ook onder in de ogen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via het AD.

Parijs krijgt morgen weer te maken wegblokkades, brandende auto’s, gebroken ruiten en weer flink wat gewonden. De ‘Gilet Jaunes’ en alles wat zich daarbij aan heeft gesloten gaan weer de straat op.

28 Molotovcocktails en drie explosieven zijn al in beslag genomen door de Franse politie in Zuid-Frankrijk. De Franse politie denkt daarmee een signaal te herkennen dat overal in het land flink de pleuris uit gaat breken. De Eiffeltoren is al dicht, het Louvre kunt u ook vergeten en allerlei voetbalwedstrijden en voorstellingen zijn ook afgelast.

De hoofdmotivatie voor veel mensen lijkt het wanbeleid van Macrón te zijn en velen vinden dat hij zijn eigen bevolking vergeet. Slechts ~27 procent heeft nog vertrouwen in de man. Ter vergelijking: dat is beduidend lager dan Trump ooit scoorde. Trump had the worst record of any of the most recent seven presidents en laveerde tussen de 35 en 45 procent, kun je nagaan.

Frankrijk zet zich schrap. 89.000 Veiligheidsmedewerkers zijn op de been, alleen Parijs telt er al 8.000. De geschrapte accijnsverhogingen, waarmee de Franse overheid dus toegaf aan de menigte, blijkt duidelijk niet genoeg om de zaak te sussen. Als dit zo doorgaat is het wachten op de eerste paar doden en krijgt de Franse Revolutie een vervolg, zo lijkt het.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ritter

  Macron is tijdens de verkiezingen sterk gepromoot door de media als de grootte tegenhanger van Trump.

  Maar waar Trump zeer succesvol is ……………………..is Macron alles behalve succesvol met zijn beleid.

  1. Spaanse kok

   Gelukkig heeft Ritter Trump er weer bijgehaald.

   1. Paaldanseres

    Man, trek je luiken open en zit niet zo te suffen. Facts.

 2. Beukman

  Merkwaardig. Ik dacht dat ook de Franse hesjes geweldloosheid voorstonden.

  1. Michel69

   dat zijn je vrienden van afa beukje

 3. Spaanse kok

  Quote: Als dit zo doorgaat is het wachten op de eerste paar doden.
  Volgens mij heeft Wout het een en ander gemist.
  .
  Quote : Parijs krijgt morgen weer te maken wegblokkades, brandende auto’s, gebroken ruiten en weer flink wat gewonden.
  Hoop oprecht dat uw glazen bol defect is.

  1. Gekko

   De Spaanse rat komt weer te voorschijn bij kok: Een (tragisch) ongeluk framen als dode door onlusten. Waar zagen we dat eerder?

 4. HierBenIk

  Goed nieuws.

  1. Spaanse kok

   Wat ?
   Dat Gele Hesjes onvervalste socialistische revolutionairen blijken te zijn?

   1. Dendermonde

    Ja, de Gele Hesjes-revolutie is een linkse opstand van vakbonden en burgers die hun onhoudbare sociale voorzieningen zoal een lage pensioenleeftijd overeind willen houden.

    Het is tekenend en ook onthutsend dat zogenaamd rechtse stemmen, zoals DDS en PVV, dit linkse verzet steunen.

    1. marco1

     Goh dan hebben ze hier toch wel gelijk als er gesteld word dat alle ellende van links komt.

    2. Duke

     Macron is een eurofiel van het niveau D66 en pro-immigratie van het kaliber Merkel. Dat is voldoende reden om de gele hesjes te steunen. Links, rechts, of transgender marsmannetjes doet er dan niet meer toe.

    3. edoc431

     Het gejat van hogerhand moet maar eens afgelopen zijn .

 5. Dendermonde

  Frankrijk heeft economisch een enorme achterstand opgelopen in Europa omdat achtereenvolgende regeringen niet het lef hadden de noodzakelijke economische hervormingen door te voeren.
  Macron begrijpt dat Frankrijk er zonder die hervormingen nooit bovenop zal komen maar moet daarin de macht van de vakbonden doorbreken die onhoudbare sociale voorzieningen en peperdure en volledig vastgelopen bestuurslagen en instituties overeind willen houden. Daarin worden burgers gemobiliseerd voor kwade zaken.

  DDS steunt de vakbonden in hun verzet tegen die noodzakelijke hervormingen. Dat is kortzichtig en gevaarlijk.

  1. Meriadoc Brandebok

   Correct. Macron verdient steun in zijn hervormingen. En laten we hopen dat deze president eindelijk wel tegen de massa durft op te staan,

   1. Gekko

    Macron is een arrogante flapdrol. Hij geeft zijn vrouw 7 chauffeurs en 450.000,- euro per jaar! Lijkt wat dat betreft op zijn voorganger, de socialist Hollande. Die had een persoonlijke kapper in dienst voor 10.000 euro per maand.

    1. Meriadoc Brandebok

     Als Macron een rechtspopulistische president was die op eenendezelfde liberale wijze de economie had getracht te moderniseren, en hij was tegen een en dezelfde linkse protestbeweging aangelopen, was hij hier gepresenteerd als een engel die zo een enkeltje hemel verdient, en deze bende linkse demonstranten als moordzuchtig links Antifa-tuig.

     Macron moet kapot, zo kennen we populistisch haatdragend rechts weer.

     1. Gekko

      Als als als. Als mijn tante een piemeltje had, was het mijn oom.

     2. Meriadoc Brandebok

      Ik begrijp dat rechts Macron niet steunt in zijn diverse economische hervormingen, maar de eerste en de beste linkse protestbeweging. Jammer, maar daarmee valt haatdragend nationalistisch rechts – voor de zoveelste keer – pijnlijk door de mand.

 6. marco1

  Ik heb van 1 van de reageerders hier laatst nog vernomen dat het niet veel omhanden had en dat het vuurtje vanzelf uit zou gaan na een paar dagen.

  1. Dendermonde

   Ik denk inderdaad dat we nog wel de nodige schade van dit tuig zullen moeten incasseren maar dat het politiek weinig betekent.

   1. marco1

    Ok dat zal idd dat het politiek weinig betekent, maar ik voorspel u dat dit gezeik nog een hele tijd gaat duren. Ik waag zelfs te stellen dat het nog erger gaat worden. En weet u wat het wrange aan het geheel is, degene waar het om gaat die maakt het niks maar gewone mensen zoals bv ik die kosg het gewoin serieus geld en ik ben ze kotsbeu die gele hesjes. Normaal maak ik me nergens zo druk om maar dit gezeik bagataluseren maakt me echt woest en dan van die debielen die het toejuichen als het Nederland ook zou gebeuren . We ja laat die Engelsen en Spanjaarden ook gewoon beginnen dan kan ik wel opdoeken maar met een beetje geluk gaat voor JanLul de vliegtax van 7euro er wel ac das toch ook wat waard.

   2. edoc431

    WE ???? wie is we

  2. Groeneveld

   Ja Marco, dat was Ernst Quispel die thans onder de nick Dendermonde opereert.

   1. Lugar

    Geen last meer van… 😛

 7. fusilier

  Marco 1 Dat was toch diegene die zei dat het niet meer was als een vuurtje in een pak stro?

  1. marco1

   Ja dat was die.

 8. Two Ravens Black Kettle

  “Macron is het bewijs dat Europeanen voor Europa kiezen !!” krijste de propagandisten-die-zich-journalisten-en-academici noemen in de kranten en vanuit HUN! gemonopoliseerde radio’s en beeldbuizen.

  De elite zal Europa blijven verkrachten tot er niets meer van over is. Tot alle oorspronkelijkheid is vernietigd. Eén grote grijze conformistische dorre massa. Kneedvee voor de elite, de lafhartige vloerkleedjes voor de Betere Menschen.
  Maar zal de revolutie wederom in Frankrijk haar boreling werpen ?

  Was je nog maar jong, dan kon je de tijdmachine van professor Barrabbas in. Even 20 jaar de tijd vooruit schakelen. Kijken of de conformistische EU-fascisten of de vrije burgers hebben gewonnen.

  Mijn inschatting
  99% zekerheid dat het EUSSR-fascisme zal hebben gewonnen met hun identity Politics Gedanken-Gestapo.
  Maar
  (en ondanks dat ik een echte anglofiel ben)
  Vlak nooit de Kikkervreters uit.

 9. fusilier

  Macron moet oppassen met zijn Eurofiele arrogante houding, een staatsgreep ligt op de loer.

 10. Janna47

  Macron zou het beste kunnen opstappen. Kan nu nog zonder ‘gezichtsverlies’. Nou ja…
  Deze narcist is door velen de hemel ingeprezen, vooral door de EU…en kijk, waar staat hij nu? Aan de puinhopen van Parijs, Frankrijk! Dikke opgeblazen figuur, wat niets tot stand brengt alleen andere landen de maat neemt!

 11. Nuts

  Weer iets verdraaid over Trump???

  Sorry hoor DDS….? Ik begin het nu verdacht te vinden.

  Leg alle vertrouwen statistieken van alle presidenten van de US eens naast elkaar en maak dan eens echt een conclusie op basis van een zelf ontdekte feit….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.