Bijna oorlogsgebied! Reisadvies Frankrijk aangepast wegens 'gele hesjes'

Geen categoriedec 07 2018, 16:00
U leest het goed, Frankrijk lijkt wel een oorlogsgebied aan het worden. Een reisadvies dat wordt aangescherpt heeft normaliter betrekking op een rampgebied of een land met een flink conflict. Frankrijk valt daar dus nu ook onder in de ogen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via het AD.
Parijs krijgt morgen weer te maken wegblokkades, brandende auto's, gebroken ruiten en weer flink wat gewonden. De 'Gilet Jaunes' en alles wat zich daarbij aan heeft gesloten gaan weer de straat op.
28 Molotovcocktails en drie explosieven zijn al in beslag genomen door de Franse politie in Zuid-Frankrijk. De Franse politie denkt daarmee een signaal te herkennen dat overal in het land flink de pleuris uit gaat breken. De Eiffeltoren is al dicht, het Louvre kunt u ook vergeten en allerlei voetbalwedstrijden en voorstellingen zijn ook afgelast.
De hoofdmotivatie voor veel mensen lijkt het wanbeleid van Macrón te zijn en velen vinden dat hij zijn eigen bevolking vergeet. Slechts ~27 procent heeft nog vertrouwen in de man. Ter vergelijking: dat is beduidend lager dan Trump ooit scoorde. Trump had the worst record of any of the most recent seven presidents en laveerde tussen de 35 en 45 procent, kun je nagaan.
Frankrijk zet zich schrap. 89.000 Veiligheidsmedewerkers zijn op de been, alleen Parijs telt er al 8.000. De geschrapte accijnsverhogingen, waarmee de Franse overheid dus toegaf aan de menigte, blijkt duidelijk niet genoeg om de zaak te sussen. Als dit zo doorgaat is het wachten op de eerste paar doden en krijgt de Franse Revolutie een vervolg, zo lijkt het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten