De mainstream media lijkt eindelijk een klein beetje kritisch te worden inzake de klimaatverandering

Journalistiek is de discipline van het verzamelen, controleren, rapporteren en analyseren van het nieuws; maar controleren en analyseren hoort daar kennelijk, als het gaat om de klimaathysterie, niet meer bij…

Een techneut neemt geen genoegen met een grafiekje. Hij wil weten hoe de afzonderlijke waarnemingen zijn gedaan, welke ‘interpretatie’ over die wolk aan cijfers is gegaan en welke dan uiteindelijk in de grafiek belanden, of de assen logaritmisch of lineair zijn en of er nog een sausje overheen gegaan is om de grafiek ‘leesbaar’ te maken. En dan plots blijkt ons eigen vertrouwde KNMI een mooi politiek sausje over de temperatuurcijfers te gooien om een zogenaamde ‘hockeystick’-grafiek te presenteren. U weet wel, zo eentje waarbij je denkt ‘oei, de laatste jaren gaat de temperatuur wel erg snel omhoog.’ Gelukkig publiceert het KNMI ook nog altijd de wolk aan gegevens zelf zodat al snel duidelijk is dat er nogal creatief is omgegaan met het zogenaamde LOESS-filter om eigenhandig de grafiek veel erger te doen ogen. Laten we eerlijk zijn, als het KNMI morgen zou rapporteren dat de gemiddelde temperatuur weer aan het dalen is, dan zouden ze overmorgen hun deuren moeten sluiten, waarschijnlijk hebben ze geen keuze.

Ook de politieke tak van het IPCC bedient zich van dergelijke methodieken. De wetenschappers van het IPCC rapporteren keurig de cijfers, het politieke sausje geeft een geheel eigen dimensie aan de cijferbrij, namelijk die van de klimaathysterie. Bij een ‘hockeystick’ is slechts argwaan op haar plaats.

De media en de politiek hebben ook een term weten te bedenken voor iemand die kritisch ten aanzien van de klimaathysterie is: de ‘klimaat-ontkenner’, subtiel verwijzend naar de Holocaust-ontkenner. Weggezet als ’klimaatontkenner’ moet je als klimaatcriticus op zoek naar ‘the inconvenient truth’, en dan niet die van Al Gore. De voorspellingen van deze heilprofeet zijn inmiddels al lang achterhaald, er zijn meer ijsberen dan ooit te voren, de zeespiegel stijgt gestaag met 2 centimeter per eeuw en niet exponentieel, en van alle andere Armageddon-scenario’s is nog geen enkel feit zichtbaar. Dit noopt instanties als het IPCC de hockeystick-scenario’s nog steiler te doen presenteren om nóg geloofwaardiger over te komen. De bron voor enigszins (on)betrouwbare informatie is op het onmetelijke internet te vinden. Zoek op ‘denier’ en een keur aan (emeritus-)professoren, geleerden in de klimaatkunde en statistici buitelen over elkaar heen. Zo’n 31.000 ondertekenden een geschrift waarin gesteld wordt dat er sprake is van ‘hysterie’ en niet meer van wetenschap. Ook zijn er zo’n 700 gekwalificeerde internationale wetenschappers die de menselijke broeigashypothese verwerpen.

Opmerkelijk is dat velen inmiddels met pensioen zijn of niet meer werkzaam voor bijvoorbeeld het IPCC. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt tenslotte. Kijk bijvoorbeeld eens naar de  presentaties van ‘Studium Generale’ van de TU Delft. Op nuchtere wijze leggen zij uit op welke wijze klimaatmodellen het beeld vertroebelen van de werkelijkheid, de daadwerkelijk gemeten waarden. En wat blijkt? Klimaatmodellen, veelal de basis van voorspellingen, zitten al decennia lang naast de daadwerkelijke waarnemingen een aantal jaren na deze voorspellingen. Met andere woorden: de modellen zijn in de basis onbetrouwbaar gebleken. Opvallend is ook dat de mate waarin de modellen afwijken van de uiteindelijke realiteit steeds groter wordt, kennelijk is de interpretatie van de cijfers onderhevig aan een vreemdsoortige erosie, die van de klimaathysterie.

Ook de relatie tussen CO2 en opwarming van de aarde is een interessante. Veelal worden door de ‘beliebers’ grafieken gepresenteerd met een stijgend CO2-gehalte en een stijgende temperatuur… uit de periode 1980-1995. Dat klopt inderdaad, maar het is te gemakkelijk een verband te leggen tussen beiden. Want eeuwen daarvoor zijn er periodes geweest dat het CO2-gehalte 4 (!) maal zo hoog was, terwijl de temperatuur daalde… door wetenschappers bepaald door ijsboorkernen te nemen op de Noordpool en geverifieerd met de huidige situatie. Vlak voor het uitbreken van de 2de Wereldoorlog werd ook geconstateerd dat het aantal geboortes sterk afnam, gelijktijdig met de afname van ooievaars. Een verband is nooit aangetoond, simpelweg vanuit de wetenschap dat het één niet met het ander te maken kán hebben.

Voor de main stream media is er nauwelijks nog een weg terug. Jarenlang hebben zij meegelift op de hype van de klimaathysterie. Dat het ontzettend slecht gaat met het milieu is inmiddels zo diepgeworteld dat het voor hen bijna onmogelijk is nog een ander verhaal te publiceren. Een bijkomend probleem is de ontbrekende onafhankelijkheid van de journalistiek. Vrijwel iedere journalist is afhankelijk, zijn brood wordt betaald door zijn broodheer. En de broodheer wil oplages, clicks of kijkcijfers.

De laatste weken verschijnen echter steeds meer kritische publicaties van partijen die toch wel gerekend worden tot de main stream media. Zo verscheen er bij Elsevier een special (Nieuwe energie) met een verfrissende ‘andere kijk’ op de klimaathysterie en de gevolgen daarvan voor de samenleving. Zelfs de Volkskrant begint te ‘fact-checken’ als gesteld wordt dat de Nederlandse klimaatbijdrage slechts 0,0003 graden is, het blijkt te kloppen alleen de conclusie ‘over het nut van klimaatbeleid zegt dat eigenlijk weinig’ klinkt als een contradictio in terminis. De Volkskrant zal inderdaad nog even aan de realiteit moeten wennen, maar er lijkt eindelijk licht aan het einde van de tunnel(visie) te komen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. J.Rademaker

  Uren zure regen op het journaal en het weerbericht zijn we dat nu echt al vergeten.

  1. Dendermonde

   Natuurlijk, Rademaker, die global warming is niks van waar.
   Al die wetenschappers snappen er niets van.

   1. tomygun

    Tuurlijk want jou vodo hoofdman heeft het gezegd
    Gore al lacht zich kapot in z,n vila dank zij mafklappers
    als jou kutspel .

  2. tomygun

   J.Rademaker, yep een goede oude ,Maar kijk nou eens naar
   de groene en klimaat leugen het heeft wel voor honderden
   banen gezorgd van oud amtenaaren die met pensioen waren
   Je zou versteld staan als je daar een lijst van zou zien .

  3. RPML

   De actieve bestrijding van de zure regen heeft wel degelijk een effect gehad.

   Ontzwavelingsinstallaties waarbij door middel van de injectie van ongebluste of gebluste kalk in het rookgasreinigingsproces van bijvoorbeeld kolencentrales en afvalverbrandingsinstallaties calciumsulfaat (gips) als reactie/restproduct overblijft heeft voor aanmerkelijk schonere rookgassen gezorgd. De Nederlandse kolencentrales produceren jaarlijks 300.000 ton ROI-gips waarvoor een nuttige toepassing is gevonden in de gipsverwerkende industrie.

   Overigens is voor de boeren de lucht weer net iets te schoon geworden, zij moeten inmiddels al jarenlang juist zwavel aan de kunstmest toevoegen omdat het ook een belangrijke nutriënt is.

   Een voorbeeld waarbij de media zeker een rol heeft gespeeld, en de oorzaak, het doel en het effect waren meetbaar.

   Dat kan niet gezegd worden van de klimaathysterie. De media speelt een heel gevaarlijk spel door haar eenzijdige berichtgeving, of het nu over het klimaat gaat of het achterhouden van informatie over asielzoekers; uiteindelijk verspelen ze hun geloofwaardigheid. Internet speelt daarbij een belangrijke rol, omdat dit ‘riool’ iedereen de mogelijkheid biedt ook de andere kant van het verhaal te lezen. Vroeger moest je het doen met 1 krantje en 3 televisiezenders, nu haal je je informatie met één muisklik uit de hele wereld.

   1. tomygun

    Dus komen onze gips producten ook zometeen
    allemaal uit China , shit .

    1. RPML

     Nee, de gipsplaten (2 kartonnetjes met wat gips ertussen) en gips voor bv stukadoors zijn door de relatief geringe productiekosten (calcineren en vervolgens je product ermee maken) geen wereldmarkt. Na een kilometer of 500 transport is de rek er wel uit.

     1. tomygun

      Oke dat is goed nieuws dus geen tekort ?

   2. Lugar

    “Vroeger moest je het doen met 1 krantje en 3 televisiezenders, nu haal je je informatie met één muisklik uit de hele wereld.”

    Dat is één van de belangrijkste redenen om directe democratie in te voeren, het electoraat kan tegenwoordig lezen en schrijven, belasting betalen, rijbewijzen halen, gezinnen starten, hypotheken betalen enz…

  4. RPML

   Er doet zich op dit moment overigens een zeer merkwaardig fenomeen voor waarover deskundigen zich het hoofd breken: betonnen gebouwen en kunstwerken die al decennia lang ‘mooi’ grijs waren zijn de laatste jaren plots groen aan het uitslaan, mossen en algen krijgen grip op deze constructies. Ook zijn er recent geplaatste geluidschermen waarvan het ene deel wél plots groen uitslaat, en het andere niet. Het vermoeden bestaat dat de ‘vervuiling’ van de lucht inmiddels dermate gering is door de toegepaste rookgasreinigingstechnieken bij industriële processen dat cruciale elementen die algen of mos in het verleden geen kans gaven, nu onvoldoende aanwezig zijn om dat te voorkomen.

   Een goede zaak dus voor het milieu, iets minder voor gebouwen en kunstwerken.

   1. tomygun

    Ik ben het niet helemaal met je eens op dit punt .
    Alg aanslag is er altijd geweest veel op beton
    en steen wat blootstaat aan regen maar niet
    aan de zon dus de punten die lange tijd vocht
    vasthouden .

    1. RPML

     Klopt, onder galerij-platen en de vochtige delen bij brugdekken hebben altijd al mossen/algen gezeten, maar het betreft nu complete gebouwen die altijd al in weer en wind stonden en ook in vol zonlicht. Gebouwen in de US die al sinds de dertiger jaren grijs waren, zijn plots groen uitgeslagen binnen 2 jaar

     1. tomygun

      Binnen twee jaar is niet normaal maar dan nog zou
      ik kijken naar wat je zegd de US het land van tornados
      het water wat daar bij mee komt is vaak zee water
      dit tast beton nog sneller aan , alg zit in het water
      niet in regen water en net als in water kan je soms
      een alg explosie hebben dit kan het water in 1 dag
      veranderen van mooi zwemwater tot iets waarvan
      je zecht daar ga ik niet in .
      Poliyester boten met een zeer gladde oppervlakte
      zijn ook erg gevoelig voor deze algen zij tasten het
      materiaal aan in een paar dagen terwijl je jaren lang
      niets hoefde tedoen om die boot schoon tehouden .

     2. RPML

      De oorzaak is nog niet bekend, ik spreek slechts een vermoeden uit. In Nederland wordt de discussie wat vertroebeld door een schadeclaim in het HSL-traject. De oorzaak is wel bekend (slechte nabehandeling en te hoge wcf) maar deze is te wijten aan een slecht bestek; de aannemer/betoncentrale heeft geleverd wat gevraagd werd. Het is echter een wereldwijd vraagstuk.

    2. tomygun

     Beton heeft een eigenschap dat de buiten kant
     een film laag heeft wanneer in de jaren door
     regen zon en wind deze film laag verdwenen is
     dan kan het meer water opnemen waardoor
     alg ontstaat , als het water op kan nemen
     dan is het ook instaat om andere kleine deeltjes
     optenemen alg en mos zijn nou eenmaal dingen
     om het met een grap tezeggen aankomen waaien .

     1. RPML

      Nee, beton is het reactieproduct van de hydratatie van cement. Het cementsteen (het reactieproduct) loopt in principe oneindig door, de betonstructuur wordt dichter naargelang de tijd vordert. Beton is het meest kwetsbaar gedurende de eerste 24 uur en moet dan beschermd worden voor weersinvloeden. Na 28 dagen is de ‘eindsterkte’ (die nog altijd blijft doorlopen) bij benadering bereikt. Het betonoppervlak kan daarna alleen door externe invloeden worden aangetast, chemisch zijn het vooral zouten die beton kunnen aantasten. De verhouding tussen water en cement in het betonmengsel bepalen de weerstand tegen externe factoren, hoe lager deze watercementfactor, hoe beter de weerstand. Wateropname werkt juist sterkteverhogend, aangezien cementdeeltjes die nog niet hebben gereageerd (zeker bij een lage wcf) dan alsnog tot cementerende verbindingen reageren. Hetzelfde principe geldt voor ongebluste kalk, die gebruikt is in oude gebouwen, deze zijn ‘zelfhelend’ omdat ze bij contact met water weer calciumhydroxide vormen.

     2. tomygun

      In de betonbouw hanteerde wij een tijd van 6 weken
      voor vloer overspannigen zonder toevoegingen in beton.
      De film laag die er normaal is bij beton zorgd er voor
      dat het vuil zo goed als geen vat op het beton heeft
      in een precast form waar het beton product uitkomt
      maar waar geen goed of onvoldoende los middel is
      gebruikt en de film laag ( dek laag ) stuk is is een
      afgekeurd product ( beton palen ) bij prefab beton
      ondervloeren dient de boven kant geborsteld teworden
      om deze film laag teverwijderen anders is er een
      zeer slechte aanhechting .
      Deze film laag houd geen water tegen maar dit zal
      zeker zeer weinig zijn wat het water binnnen dringt .
      De buiten structuur van beton is poreuzer als deze
      film laag weg is en het word makkelijker voor vuil
      om zich daar te nestellen met dit vuil komt alg en
      mos mee zo als de voeding bodem wat vuil is eenmaal
      genesteld is houd dit vocht vast en kan mos en alg groeien .

     3. RPML

      @tomygun
      Er lopen nogal wat zaken door elkaar in je reactie…

      ‘Zonder toevoegingen’ Welke toevoegingen? Beton bestaat uit een mengsel van cement, zand, grind en eventuele hulp- en/of vulstoffen…

      Met ‘de film’ is bedoeld de zeer dunne film tussen ontkistingsolie en het betonoppervlak, niet de film die je eerder beschreef

      Een deklaag is de laag beton bovenop de bovenste wapeningsstaaf, deze is afhankelijk van de milieuklasse van het beton

      Het opruwen van de toplaag van een vloer heeft als functie meer contactoppervlak (hechting) te creëeren ten behoeve van de instrooi-laag en is alleen van toepassing op binnenvloeren, en daar is geen mosgroei

      Ik kan er geen kaas van maken, allerhande termen en fenomenen lopen door elkaar heen…

     4. tomygun

      RPML . toevoegingen zijn een plastificeerder en
      een versneller de eerste zorgd ervoor dat er
      maar een derde aan water nodig is de tweede
      zorgd voor een snellere uitharding .
      Bij een gebroken vloer element dus niet standaard
      maten maar met sparingen er in werd deze de
      volgende dag al geleverd nadat hij een dag ervoor
      gebroken was door een foutje .

     5. RPML

      Een ‘gebroken’ vloer in dat stadium duidt op onvoldoende ontkistingssterkte; algemeen wordt 14 kN/mm2 aangehouden als een veilige ontkistingssterkte. Als een versneller is toegepast, die pas begint te werken na een uur of 4, zou deze zijn werk onvoldoende (te lage dosering) hebben kunnen gedaan waardoor gedacht werd voldoende ontkistingssterkte te hebben. Als bij hijsen de breuk pas is opgetreden kan ook de wapening bij de sparingen onvoldoende zijn geweest. Beton kan perfect druk opnemen, maar nauwelijks trek, dat is het werk voor de wapening.

      Maar dwalen we niet te veel af 😉

     6. tomygun

      RPML. nee de film is de buiten zijde van het beton
      indien goed gemaakt is dit spiegel glad .
      Deklaag is fimlaag buiten kant beton dus glad
      dek laag is ook zo als jij zegd de laag tussen bewapening
      en buiten kant beton wij spreken dan over hoeveel
      dekking het heeft de een wil 2 cm maar er zijn ook
      constructies die een grootere dekking moeten hebben
      Een deklaag op een vloer hheft niets met alg of wat dan
      ook temaken .
      Opruwing is inderdaat ook om een grooter contact
      oppervlakte temaken maar een hechting is ook noodzakelijk
      Bij een aanhechting op een andere betonbalk dient de
      reeds harde balk aan de kopse kant gezandstraalt
      teworden zo dat de film laag weg is en je een goede
      aanhechting krijgt als dit niet gebeurd zal je na uitharding
      een haar scheur zien op de aanhechting .

     7. RPML

      Ik blijf het moeilijk te begrijpen welk punt je nu wil maken…

      Als het betonoppervlak zo glad als een spiegel is dan is het aannemelijk dat het element van zelfverdichtend beton is gemaakt. Bij zelfverdichtend beton is het risico dat door lichte ontmenging de toplaag alleen nog maar bestaat uit een waterig mengsel van cementpasta, dus zonder zand en al helemaal geen grind. In die zin is aantasting van dat oppervlak kritisch omdat er niet echt sprake is van een dichte structuur omdat lokaal de wcf heel hoog ligt en invloeden van buitenaf een grotere invloed hebben. Gebouwen uit de dertiger jaren zijn in ieder geval niet van dat soort beton gemaakt en slaan toch groen uit…

      Wat dat verder met breuk, sparingen, plastificeerders en versnellers heeft te maken weet ik ook niet.

     8. tomygun

      RPLM , grapje een gebroken vloer is als hij stuk is .
      In dit geval was hij uit z,n hijs juk gedonderd
      kunnen die dingen slecht tegen ik ook trouwens
      ik hield dat kreng in balans stond er dus naast
      dat hij klapte boven op de vloer die we aan
      het leggen waren hij kon er namelijk niet normaal
      horizontaal in .

    3. Floris

     Ik woon al 30 jaar in een bosrijke omgeving en hier zijn altijd veel mossen en algen geweest.

     Iets anders: toen wij hier kwamen wonen stikte het van de insecten. Vooral muggen, ’s zomers veel wespen en tal van andere vliegende insecten. Echt niet normaal meer. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. We sliepen zelfs onder een klamboe.

     En nu? Bijna niks meer. Een paar muggen en (brom)vliegen, dan heb je het wel gehad.

     Ik wijt dat aan milieuvervuiling (de haven van Antwerpen is niet ver weg) en iedere keer als ik uit m’n geliefde Oostenrijk kom ruik ik de stank. Na een paar dagen ruik je het niet meer door gewenning.

     1. tomygun

      Floris , dan moet je toch denken aan vocht
      veel regen met een slechte afwatering samen
      met een hoge grondwater stand het zou zo
      maar kunnen dat de grond water stand nu een
      stuk lager is en muskieten houden nu een maal
      van vocht .

     2. tomygun

      Als mijn antword niet goed is dan heb ik een
      vraagje is er niet een Basf fabriek dichtbij
      die muscito killer maakt? een lekje doet wonderen .

     3. Floris

      @ Tomygun: ik praat over een gestage ontwikkeling van ca 30 jaar. De insecten-populatie is jaar na jaar afgenomen en tegelijkertijd is de (verkeers)drukte enorm toegenomen. Ik leg daar een verband tussen.

      Toen wij hier kwamen wonen was het een heel rustig dorp. Niet zo ver van Antwerpen maar toch nog landelijk. Dat is compleet veranderd.

     4. RPML

      Eén van de grootste ‘Verbundsites’ van BASF ligt inderdaad in Antwerpen…

     5. Floris

      Sinds wanneer?

     6. RPML

      1964; ligt aan de noordkant, een kilometer of 20 van NL

     7. Floris

      Ik woon hier sinds begin jaren 90, dus dan lijkt het mij dat de gestage afname van het aantal vliegende insecten (en die is echt exorbitant) niet aan BASF ligt.

     8. tomygun

      Floris,Ik heb nog een stukje grond dicht bij
      waar ze veel zalm hebben net geen Oosterijk
      maar zeker geen Antwerpen en geen muggen
      Interrese?

 2. poldi

  10.000 jaar geleden begon het Holoceen en eindigde de laatste van de 23(!) ijstijden. Gedurende een aantal van die ijstijden was een groot deel van Nederland bedekt met tientallen meters ijs. Dat ijs is gesmolten. Zouden onze verre voorouders soms door hun kampvuurtjes die klimaatverandering veroorzaakt hebben?
  Het is tijd bij zinnen te komen en te aanvaarden dat de mens het klimaat niet kan beinvloeden.

 3. Dendermonde

  De klimaatsceptici volgen dezelfde logica als die van de Holocaustontkenners: er zijn helemaal geen Joden vermoord door de nazi’s, het waren er boven veel minder dan 6 miljoen en bovendien hadden de Joden de narigheid aan zichzelf te danken.
  De klimaatontkenners hanteren dezelfde flexibele logica: de aarde warmt helemaal niet op en het warmt veel minder op dan door wetenschappers wordt gesteld, de opwarming is bovendien helegaar niet te wijten aan de mens en in de oplossing van dit probleem hebben we niks aan windenergie, zonnepanelen en warmtepompen maar moeten we alles inzetten op siliciumbatterijen en methanol danwel Thoriumcentrales.

  RPML is bereid elk dansje voor je te doen.

  1. ildib

   Voorlopig veegt RPML iedere keer de vloer met je aan in je zwakke pogingen een debat met hem aan te gaan betreffende deze materie, maar ga gerust door hoor sukkel met jezelf belachelijk maken!

   1. Dendermonde

    U weet overigens ook indruk te maken met uw sterke inhoudelijke bijdragen in deze discussie, ildib. U weet van de hoed en de rand en daar profiteren we allemaal van mee.

    1. ildib

     Je weet er geen zak vanaf trol met vier verschillende namen in de week, maar trekt wel een enorme scheve bek open als ware het dat je er verstand van zou hebben, het enige wat je presteert in deze is het klakkeloos na kwaken van die luchtfietsers van Groen Links.

    2. tomygun

     Je bent al jaren aan het profiteren van ons belasting geld
     denk je nog recht te hebben om nog meer temogen
     profteren ,Get a live get a job .

   2. Floris

    De tragiek van de Dunning-Kruger patient is dat hij zichzelf schromelijk overschat en anderen zwaar onderschat.

    Dat leidt ertoe dat dit soort patienten zich willen meten met mensen die vele maten te groot voor ze zijn en in discussie gaan over onderwerpen waar ze de ballen verstand van hebben.

    Dit leidt telkenmale tot een grote afgang voor de patient en dat doet des te meer pijn omdat dit soort patienten zo’n groot ego hebben.

    Wat dan nog overblijft is trachten de opponent te ridiculiseren, hetgeen we bij patient Dendermonde ook nu weer zien.

    Dit onbetamelijke gedrag, in feite voortkomend uit onmacht, sorteert slecht als effect dat de patient door steeds meer deelnemers wordt uitgekotst. En zo marginaliseert de Dunning-Kruger patient zichzelf steeds verder.

    1. RPML

     Het was het Googelen waard 😉 🙂

     1. Floris

      At your service!

      😉

  2. tomygun

   Tuurlijk en islam is liefde en je blijf uit je nek lullen zonder
   enige know how .
   Roddel miep ernst kutspel wil ook graag meedoen .

   1. Dendermonde

    Laten we tomygun ook niet uitvlakken in dit wetenschappelijke debat. Hij weet niet alleen ijzersterke argumenten in te brengen maar deze ook eloquent te verwoorden.

    1. tomygun

     Hou jij je eigen nou maar bij de info van joop want
     verder kijken kan je toch niet .

    2. Groeneveld

     Quispel heeft de klimaathysterie uitgeroepen tot zijn persoonlijke fetisj om iedereen de moeder te trollen. Ook al heeft hij alle hoeken van de ring gezien tijdens zijn ‘debat’ met RPML en bewijst hij met iedere reactie er totaal niets van af te weten laat staan van te begrijpen, door zijn masochistische aard blijft hij als een blinde storm lopen op de klippen van onwetendheid.

     Iedereen weet dat je een halve gare bent Dendermonde. Maar is het echt nodig om dat elk kwartier opnieuw te bewijzen?

  3. Ben Wouters

   Sinds het tijdperk van de dinosaurussen is het op aarde alleen maar kouder geworden.
   (zo’n 15 graden). Om een vergelijkbaar koude periode te vinden als die waar we nu in zitten (afwisseling glacialen/interglacialen) moeten we minstens 300 miljoen jaar terug.

   Kom nog eens terug als de temperatuur zo’n 10-15 graden gestegen is, kunnen we eens kijken of er misschien iets bijzonders aan de hand is.

 4. tomygun

  Dat is waarom ik pleit voor een groen tax van 2.50 euro .
  Ik zou de laatste zijn om voor een dode bomen belasting
  te vragen belasting is sowieso kut , maar de dagelijkse
  bombadering met vragen vind u ook niet dat dit en dat
  juist mieren neukers eerste klas , dan het geen wat zij vinden
  wat u en ik moeten doen ook dagelijks gaat ze geen moer aan.
  daarom die tax ff kijken of ze dan nog voor een belasting zijn
  of nu opeens tegen want zij zullen geen blad meer verkopen .
  Het leuke aan het dom volhouden van al het ijs smelt als zij
  naar de zuidpool gaan met veel tam tam maar geen idee
  hebben dat als het in europa hoog zomer is het op de zuidpool
  winter is en dat die mafklappers dan gered moeten worden
  ( al een paar maal gebeurd ) omdat zij vast zitten in het ijs.
  Zolang er geen zware zons verduistering is door vulkaan
  uitbarstingen die maanden zou kunnen duren is er geen reden
  om aan tenemen dat de natuur wat anders doet dan altijd .

 5. Aytas

  Het probleem met de klimaat discussie is dat de meeste mensen geen idee hebben waar het over gaat. Ik heb er naar aanleiding van de artikelen van rpml veel over gelezen de laatste tijd. Ik word er geen wijs uit, alle naar leken taal omgezette rapporten hebben een punt.

  Ik geloof niet in een energie Transitie die Nederland als enige doet, ook al worden de kosten daarvan schromelijk overdreven, met een investeringsfonds zou je natuurlijk op een creatieve manier een deel van de kosten kunnen opvangen.

  1. Aytas

   Waar ik overigens van overtuigd ben is dat de mens bewuster moet gaan leven.

  2. tomygun

   Dat fonds is er zelf meerdere die worden betaald door
   een collectief belasting .

 6. Florissa

  Gat in de ozonlaag, zure regen , fijnstof, lekker duidelijk allemaal ,natuurrampen zijn echt niet van de laatste 50 jaar .die er goed van leven [Al Gore ]met zijn meelopers wel .

 7. Gerlos

  Slaat totaal door dat geleuter over klimaat en wat er allemaal veranderd moet worden en wie dat gaat betalen, zolang de geleerde mekaar tegenspreken blijf ik mijn twijfels houden of het allemaal drastisch moet veranderen.

  1. tomygun

   Gerlos daar heb je wel een beetje gelijk in bij twijfel
   steek je ook geen drukke weg over maar wacht je tot
   het op zeker wel goed kan .

 8. Paaldanseres

  De vraag is altijd…. hoe lang gaan ze dit volhouden?

  1. RPML

   Sinds Al Gore is het al aan de gang en nauwelijks iemand lijkt deze enorme oplichting in de gaten te hebben… Den Haag doet het lekker stiekem, zonder dat we het weten. Over een Betuwelijn van 4 miljard vergaderen ze decennia, over 32 miljard voor het klimaat nog geen dag, het wordt er slinks tussendoor gefietst…

   Maar het tij begint te keren. De media, die decennia heeft geslapen, zou haar verantwoordelijkheid moeten nemen en haar vak weer ouderwets moeten uitoefenen, ook uit lijfsbehoud. Ter linker zijde begint men wakker te worden, op Joop hebben ze het alleen NIET over de leugen, maar over ‘eerlijk delen’. Ze proberen nu ‘de industrie’ te laten betalen, zich niet realiserend dat deze het gewoon aan de consument doorberekend… Dus een zelf aangewakkerd vuurtje waar ze politiek garen bij spinnen mag nu ook door anderen betaald gaan worden. De warmtepomp wordt straks een inkomensafhankelijke warmtepomp. Maar ‘die anderen’ worden net zo goed kaalgeplukt, en gezien de enorme kosten zullen zij dat niet pikken. Ook zouden ze, naar analogie van de uitspraak van Hilary Clinton richting Merkel, een draai kunnen maken om de ‘populisten’ geen platform te geven. Zogenaamd rechts (VVD) kan alleen nog maar een draai maken door er zogenaamd achter te komen dat het verhaal niet klopt, het geheugen van de VVD-stemmer is maar heel kort…

 9. Lugar

  >1000 miljard voor wat? Lijkt mij logisch dat je kritisch bent. Rutte is kampioen lastenverzwaren en het ziet ernaar uit dat het alleen nog maar meer wordt. Gelukkig kan dat niet eindeloos doorgaan al zou hij, en GroenDemocratischLinks’66, dat wel graag willen.

  1. RPML

   Met de huidige benzine-prijs van 1,40 zal dat niet lukken, we betaalden ook al 1,85. Maar met een energierekening die plots 82,- PER MAAND (zie GeenStijl) hoger ligt kan het snel gaan…

 10. Lugar

  “Globale opwarming levert een fantastisch excuus voor globaal socialisme.”
  ~Margareth Thatcher~

  Nu kun je de dramdwang van GroenDemocratischLinks’66 ook beter begrijpen.

 11. tomygun

  Ik moet zeggen RPML weet waar hij over praat er is niets
  op zijn know how aantemerken maar het blijft een mens
  zo als u en ik ,hij heeft goede materiaal kennis op zeker
  maar laat zig ook op het verkeerde been zetten dit is
  normaal daarom zijn we mensen .
  Klimaat sceptic , klimaat gelovers dat wij dat kunnen veranderen
  Alles hangt af aan het aantonen dit is het punt .
  niet wat je denkt of geloofd dit zelfde hebben we hier het geloof
  dat er iets veranderd maar niet het onderzoek wat aantoond
  wat de orzaak is , Floris had ook een leuk punt maar dit is het zelde
  als je niet weet wat de grondwater stand toen was en nu dan heb
  je geen vergelijk punt , dit is het zelfde met beton je kan dit niet
  vergelijken met de beton die ze toen gebruikte, de Hoover dam
  is beton ingestort waarvan veel mensen denken dat het nu
  vandaag de dag nog steeds niet uitgehard is denk maar eens
  waar het water uit de center naar toe kan gaan het is opgesloten .
  zo welke mening je ook hebt er zit een orzaak achter .
  Mij oude Huis daar zette ik een schep in de grond op 15 centimeter
  had je grond water,toen zijn er grachten gedempt die eigenlijk
  voor het grond water pijlzorgde 10 jaar later zat ik pas op
  grondwater meer dan een meter diep en toen kwam de gemeente
  dat de hele buurt last had van paal rot in de fundatie .
  Denken is een verhaal aantonen is een ander verhaal .

 12. Lugar

  “Door een uitgekiende en voortdurende propagandavoering kan een volk zelfs zo ver worden gebracht dat het de hemel voor de hel aanziet, en andersom.”
  ~Adolf Hitler~

 13. Lugar

  “Wanneer je een grote leugen vertelt en deze vaak genoeg herhaalt, dan zullen de mensen hem uiteindelijk geloven. Je kunt de leugen net zolang in stand houden zolang de staat het lukt om de mensen van de politieke, economische en militaire consequenties af te schermen. Daarom is het van levensbelang voor de staat om al zijn macht in te zetten voor de onderdrukking van afwijkende meningen. De waarheid is de doodsvijand van de leugen, en daarom is de waarheid de grootste vijand van de staat.”
  ~Een bekende Duitser~

 14. DeBruijn

  Heel veel wetenschappers zijn blind of durven zich niet eens uit te spreken, want de pek met veren staan heel snel klaar tegenwoordig.

  Het bijzondere is dat heel veel (nieuwe) wetenschappers niet zeggen we gaan onderzoek doen naar de klimaatverandering, nee, zij gaan bewijs zoeken voor de klimaatverandering.

  Let maar eens op. Als je zo al begint, dan vind je natuurlijk ook het bewijs.

  Veel wetenschappers durven niet meer kritisch te denken, want dat wordt niet gewaardeerd en de meeste media waait mee met de alles wat van de linkse universiteiten komt. Onderzoek doen ze nauwelijks. Kijk voor de grap maar even op Youtube over die Indiaan die zondag belaagd zou zijn door jongeren. Niets van waar, was CNN weer en de NOS slikt dat als zoete koek zonder onderzoek.

  De NOS vind ook dat Trump de schuldige is aan de bombrieven en andere aanvallen op diverse media. Is de NOS dan schuldig aan de dood van Fortuin als ik zo redeneer?

  Overigens de rellen die uitbraken in de VS kwamen van links, maar dan zeggen ze er niet bij dat het daarvan komt.

  Ze zijn zo bevooroordeeld als de pest bij de NOS. Moet je maar eens op de gezichtsuitdrukking letten van de mensen van Nieuwsuur als er bijvoorbeeld iemand zit waar ze het mee oneens zijn. Druipt er echt vanaf!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.