Dit is Rusland, geen Rapland! Hiphopconcerten overal in Rusland afgelast

In Rusland is een ware hetze gaande tegen de ‘rap-scene’. Er zou namelijk teveel gerapt worden over vrijheden, overheidsbeleid en zelfs opstand! Dat meldt de NOS.

Het lijkt er op dat Poetin de toenemende populariteit van rap uiterst serieus neemt. Dat is niet zo gek want politieke boodschappen, verpakt in muziek, kunnen behoorlijke impact hebben op heersende machtsstructuren. Poetin beseft dat maar al te goed en dus draait men daar het ene hiphopconcert na het andere pardoes de nek om.

De NOS meent echter dat dit het enige is waar het Poetin om te doen is, het idee dat zijn positie in gevaar komt. Er valt echter best wel wat te zeggen voor een wat harder optreden tegen sommige muziekgenres met bijbehorende subculturen. Denk bijvoorbeeld aan gangsterrap waar het alleen maar gaat over bitches en hoeveel geld je hebt, laat staan op wat voor manier ze aan dat geld zijn gekomen. Is dergelijke muziek niet in conflict met dit #Metoo-tijdperk waardoor nu ‘écht wat is veranderend’?

Ik wil best aannemen dat het Poetin inderdaad alleen om z’n eigen hachje te doen is maar vanuit zijn positie gezien zou ik het argument maken dat het een negatieve invloed op onze cultuur heeft. En ja, wie heeft er dan gelijk? Zijn er echt alleen maar hiphopconcerten afgelast vanwege politieke teksten? Is de rest van het repertoire wél netjes en apolitiek? Daar wordt totaal niet bij stilgestaan in het NOS artikel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Aytas

  Dit is al een poosje aan de gang. Volksprotesten in Hongarije wel meegekregen tegen uitbuiting wetgeving?
  Heerlijk dat extreem rechts.

 2. C.A.Barstow

  Jammer, Rusland is praktisch terug bij af.
  Dat volk heeft de afgelopen 80/90 jaar wat te lijden gehad.

  1. Florissa

   80,90 jaar lijden staan hier voor de deur,alleen begrijpen de meesten het nog niet .

  2. Gekko

   Rappen om het lijden te verlichten? Ben je gek, joh, de Russische ziel heeft lijden nodig. Met een goeie borrel erbij,
   In plaats van rappen: tappen!

 3. marco1

  Gangsterrap gewoon een wat garedere vorm van hiphop net als speedmetal dat van de hardrock is. Wat een onzin dit te verbieden overigens wel grappig dat Poetin een jas met bontkraag heeft op de foto.

  1. marco1

   Wat hardere vorm moest dat zijn

  2. Aytas

   Rap is maatschappij kritisch. Dan weet je genoeg als ver rechts of links aan de macht is.

 4. Duke

  In rap verheerlijken ze geweld en misdaad. Je zou het als oproepen tot een strafbaar feit kunnen zien. Heel goed dat dit een halt wordt toegebracht.
  In Nederland worden er regelmatig rap feesten afgelast door ongeregeldheden. Wat mij betreft volgen we Rusland en verbieden we die zooi.

  1. marco1

   Gewoon een muzieksoort , je houd ervan of niet. Als Gert en Hermien zingen over alle duifjes op de dam ga je toch ook geen duiven vangen en naar de Dam brengen.

   1. Duke

    Dit is meer dan gewoon een muzieksoort. Kijk maar naar alle rapmoorden en rapcriminaliteit in Amerika en Engeland. Je hoort dat niet over mensen die luisteren naar Gert en Hermien.

    1. marco1

     Rap met name de gangstarap is idd populair in criminele kringen maar het heet ook gangstarap die naam is niet voor niks.

 5. JanKlaasen

  Rusland al 19 geregeerd door dezelfde dictator. De bevolking is er in die 19 jaar alleen maar flink op achteruit gegaan. Is gewoon een 3e wereldland.

  1. JanKlaasen

   En wat de gemiddelde DDS reageerder hier neerplempt over zijn leiders daar zou hij in Rusland al voor zijn opgepakt.

  2. Gekko

   Lenin was een dictator. En Stalin helemaal. Daarna is het geleidelijk aan beter gegaan in Rusland. Met Gorbatsjov kwam de democratie (glasnost). Helaas heeft Jeltsin daarna de economie in handen gegeven van oligarchen die Rusland financieel hebben leeg gezogen. Onder Poetin is de weg omhoog weer ingeslagen. Zijn populariteit is groter dan ooit.

   1. JanKlaasen

    Haha geloof je het zelf?

  3. Duke

   Poetin is democratisch gekozen en een stuk democratischer en kundiger dan Rutte’s bende. Rutte stort ons in de financiele ellende (belastingverhogingen, premieverhogingen, massa-immigratie, ESM), negeert de kiezer (afschaffen referendum), bespiedt de burgers (sleepwet), sloopt de rechtsstaat (politieke processen, iftar-bezoek politie),
   en schaft grondrechten af (organenroof, twitteraars met een onwelvallige mening laten bezoeken door de politie en soevereiniteitsoverdracht naar Brussel).

   Dat Rusland het slechter doet komt vooral door de illegale sancties opgelegd door de EU en Obama. Onder Jeltsin ging het veel slechter met Rusland en die had niet te maken met sancties. Poetin doet het dus erg goed.

 6. Floris

  Pure negermuziek. Niet om aan te horen.

  1. Lugar

   @Floris: Het heeft iets ‘protestachtigs’.
   Motherf*cker dit en motherf*cker dat, ik haak dan al direct af.

   1. Siemien

    Ik hou ook niet van rapmuziek ook omdat ik het geen muziek vind, die gasten kunnen niet zingen zonder stemvervormer echt vreselijk gewoon..

 7. Raveltje

  Of het nu om muziek of sport gaat, er zijn altijd mensen die voor rellen zorgen
  En meestal vernielingen. Het is wel goed om daar tegen te zijn.

 8. TD

  Ik vind rappen hiphop ook niks en ben meer liefhebber van Andrea Bocelli,Sarah Brightman en soortgelijk,maar Poetin heeft 2 redenen om rappen geen goede muziek vinden,de eerste reden deelt hij met mij maar de tweede is doorslaggevend,opruiing!
  Hij had ook al een hekel aan de band pussy en nog wat omdat het meer over politiek ging dan muziek,zijn onderdanen mogen niet op rare gedachten komen.
  Politiek is niet voor het voetvolk,daar moet niemand zich mee bemoeien,daar gaan enkel hij en zijn vazallen over.
  Een echte dictator.
  Maar toch één vet detailgeen enkele vluchteling wil daarheen,dat is dan weer positief!

  1. Lugar

   @TD: Rappen schijnt bij de jeugdigen wel aardig te scoren. Nu ben ik niet heel oud maar het kan mij niet bekoren. Pratend ‘zingen’, tja…

   1. TD

    Lugar:
    Emile Ratelband is 69 jaar,en is zoals je waarschijnlijk wel weet,naar de gemeente geweest om zijn leeftijd met 20 jaar te verlagen!
    Volgens mij omdat hij nog wat wilt hiphop wippen of zo,kleurspoelingkje,botox en zo
    simsalabim 49 jaar haha

    1. Lugar

     Emile staat dan ook, anders dan ik, in de publieke aandacht. 😛

     1. TD

      Lugar:
      oké

  2. Floris

   Poetin zit stevig in het zadel en is echt niet bang voor z’n eigen positie. De reden waarom hij dit soort rommel weert is waarschijnlijk dat hij ziet dat het voor moreel bederf onder de jeugd zorgt.

   Dat is in het westen ook gebeurd in de jaren 60 en 70. Muziek met een politieke boodschap kan een generatie sterk beïnvloeden. De muziek was op zich goed maar het zorgde voor een hele kudde langharige stuffrokers. De voorlopers van GroenLinks…

 9. Seneca

  rap? rap is geen muziek; het is geestelijke armoede van een generatie die geen enkel benul heeft van kwaliteit in het leven en niet in staat is iets behoorlijks te creëren dus ook geen muziek kan maken. dat er massa’s lieden zijn die hier achteraan lopen zegt meer over die lieden dan over – in dit geval – Poetin. dat is eveneens van toepassing op die lieden die hel en verdoemenis preken over dit besluit van Poetin.

 10. Gerlos

  Dictator Poetin is bang dat de rappers hem totaal zullen afbreken vanwege zijn politiek ideeën die niet stroken met de meerderheid van het Russische volk. Gevaarlijk man deze dictator.

 11. Ad Infinitum

  Wat Poetin in feite doet is een script toepassen op de muziek, de rap. Een hem onwelgevallige uiting van muziek wegfilteren.

 12. J.Rademaker

  Nos en nuance, nooit.

 13. B. Pascal

  Die rap-cultuur is puur satanisch. Met steekt continu de duim-wijs-pink vingers op! Het teken van de satan, die overal zichtbaar wordt gemaakt waar ze ‘’kerk’’ houd. De rockcultuur heeft het communisme de nek omgedraaid. Het had grote invloed om anarchie te promoten!

  De rap / hiphop cultuur draait alle menselijke waarden en normen de nek om. En wil anarchie. Zie toch hoe Europa zucht onder de deze slechte vormen. Het ontwricht alle normale omgang tussen mannen en vrouwen. Het is alleen maar f*uck, WTF, bitch en aanverwanten. Daarnaast valt niet te ontkennen dat veel rappers lid zijn van de Illuminati. Dat moet je als overheid serieus nemen en gewoon de nek omdraaien.

  1. Henk-Jansen

   Dat je daarmee een grove schending van de vrijheid van meningsuiting maakt kan de heer/mevrouw Pascal natuurlijk niets schelen zolang de door rechts geliefde semi-dictator Poetin maar verdedigd wordt.

   1. B. Pascal

    Het uiten van WTF, F*CK, SH*T, D*MM, B*TCH enz; is een grote schending van de vrijheid van mening binnen de rechtstaat. Ongetemd slecht gedrag heeft niets met ‘’vrijheid van meningsuiting’’ te maken. Dit onbeschaafde laag morele manier van denken en spreken ondermijnd te rechtstaat en de onderlinge gemeenschap.

    Democratie is de dictatuur van de tolerantie geworden. In de naam van de ‘’vrijheid’’ worden alle normale omgangsvormen om zeep geholpen. We moeten dit van Links (ook van u) maar tolereren omdat het valt onder ‘’vrijheid van meningsuiting’’; je mag in naam van ‘’vrijheid van meningsuiting’’ de slechtste dingen zeggen over iedereen!
    U ketst wel over semi-dictator maar u legt domweg immoreel gedrag ongevraagd in iemands gehoor. Iemand wordt ongevraagd feitelijke gedwongen tot het plegen van slecht gedrag, wanneer hij het schelden en vloeken hoort en moet accepteren, omdat schelden en vloeken slechte handelingen betreffen; daardoor illegaal zijn. De eerbaarheid van mensen wordt moedwillig ongevraagd geschonden (Art. 246 WvS). Schelden en vloeken promoten ondermijnd de rechtstaat en geeft anarchie!

    Vrijheid van meningsuiting valt onder de bescherming van de rechtstaat. Daarom zijn lage uitingen WTF, F*CK, SH*T, D*MM, B*TCH binnen de wet nog strafbaar. Gelukkig wel! Dat de rechtelijke macht dit slechte gedrag niet meer straft is het begin van het einde van de rechtstaat. Anarchie krijgt meer vorm!

    Domme Putin lijkt op dit punt meer te begrijpen dan Links Europa! Hij houdt de teugels kort, hij weet dat er anders anarchie dreigt. De val van het communisme staat hem nog op het netvlies. Slechte muziek was toen ook een middel om te komen tot anarchie en de val van een systeem.

  2. IJsbrand Koudvuur

   B.pascal schreef:

   “…Daarnaast valt niet te ontkennen dat veel rappers lid zijn van de Illuminati…”

   Dat valt wel wel degelijk te ontkennen! Wat een onzin. Denk je nu echt dat als een rapper succesvol wordt, hij gebeld wordt door een zekere “I.L. Luminatie” om te vragen of hij zin heeft om bij hun vereniging te horen?!

   Hollywood, MSM, het culturele marxisme en decadentie, om zo maar een paar dingen te noemen lijken mij meer schuldig aan het ophemelen van deze muzikaal talentloze lui!

   Ik snap Putin, wel! Hip hop/rap is van zeer bedenkelijk niveau en niet om aan te horen. Zeker niet in het ‘Slavisch’! 🙂

 14. Drollevanger

  Ik ben gelukkig niet overdreven muzikaal, maar ik vind dan ook rap geen muziek, maar herrie.
  Rap zit volgens mij in dezelfde hoek als vroeger een paardenwagen die met lege melkbussen over de straatklinkers langs kwam denderen.
  Waar zijn de vroegere Anneke Gronlows, Heintjes, en Harry Bellafonte,s enz gebleven?

 15. Drollevanger

  Rap zit volgens mij bij dezelfde afdeling waarin de meester zat, die ons vroeger onder een aardrijkskundeles de rijen dorpen in Groningen op liet dreunen.
  Hoogezand, Sappemeer, Zuidbroek, enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.