Video! DENK-beer Öztürk zet vol in op identiteitspolitiek met pleidooi tegen ‘blanke mensen op televisie’

Geen kans onbenut laten om verschillen tussen groepen te benoemen en uit te vergroten tot de grootste problemen van de 21e eeuw, dat is waar Öztürk en DENK zich de afgelopen maanden druk mee hebben bezig gehouden. Eerlijkheid verwacht van ons dat we daarbij vermelden dat dit natuurlijk niet het enige onderwerp is waar de Turkse partij mee bezig is, maar een belangrijke is het wel. DENK sluit zich aan bij de kritieken die de Nederlandse Omroep Stichting (NPO) over zich heen krijgt. Zo wil nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD) de NPO saneren. DENK vind evenzo dat de NPO te weinig representatief is voor Nederland en noemt praatprogramma’s ‘te wit’. Maar er zit een verschil tussen de kritieken van FvD en DENK. Waar de eerste vooral kritiek heeft op de ideologische lijn en de ideeen die worden gepresenteerd, daar heeft DENK problemen met de afkomst van personen op televisie. 

De NPO was ongetwijfeld blij met het pleidooi van Öztürk, want dankzij al deze ideologische luchtkastelen krijgt de staatsmedia er weer duizenden euro’s aan subsidie bij. Allemaal voor het goede doel. Allemaal om stereotypering te voorkomen: dat is een uitdaging, maar goed waar een wil is, is een weg zullen ze in Hilversum denken. En eigenlijk is het een gevaarlijke stap in de verkeerde richting, want door juist zoveel moeite te doen om bij te dragen aan positieve attitudes tegenover een bepaalde groep creëer je ongenoegen. Want één specifieke groep verdient op basis van waargenomen verschillen een extra plekje aan tafel, een extra uitzending hier en een aanvullend column daar. En het houdt zichzelf in stand. Stopzetten van dergelijke subsidies of het omdraaien van privileges leidt namelijk altijd tot klachten. De subsidies zijn dan ook eerder een belemmering voor verandering dan een aanmoediging, de NPO kan zeggen: ‘wij bewegen ons pas als we geld zien’.

En als je de subsidies en speciale behandeling stop zet, wat dan? Zoals de Amerikaanse econoom, libertariër en denker Thomas Sowell al treffend schreef over zo’n situatie: “When people get used to preferential treatment, equal treatment seems like discrimination.” Leuk dus die aandacht, voor even. En Öztürk houdt het argument ook niet bij zichzelf. Hij communiceert als een venijnige juffrouw die vooral de anderen de schuld geeft van de stereotypes en de representatie van zijn ‘groepen’. Hij zegt niet ‘wij willen graag ons verhaal vertellen’, maar begint met ‘we zien alleen witte mensen’. Dat is raar, want het gaat hier toch niet om de positie van blanke personen op televisie? Het gaat hier toch om de representatie van zijn groepen in de media? Een tip aan Öztürk: blijf gewoon dicht bij jezelf. Het is niet nodig om af te geven op de huidige mensen bij de NPO om je punt te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. TD

  Indien ik ongebonden was en verder geen familiebanden,emigreerde ik naar Hongarije of Polen.
  wat een idioot land is dit,word steeds gekker!

 2. Koos sssss

  Het wil blijkbaar maar niet tot die Denk-kerels doordringen, dat de witte Nederlanders in meerderheid aan het werk zijn, om de oververtegenwoordiging van de turkse en marokkaanse mensen in de bijstand, of in de gevangenis te financieren.

  Dat zelfs de succesvolle Turken en Marokkanen in ons land wel de kans kregen, die ze in Turkije of Marokko dus niet kregen.

  Zodra Denk Nederland onderworpen heeft aan haar mores, is Nederland net zo een shithole country als Turkije of Marokko.

 3. struisvogelpolitiek

  Ik wil een pleidooi voor minder malloten in de politiek.

 4. Bennie49

  Dinsdagavond bij opsporing verzocht zie je bijna geen witte mensen

  1. Lugar

   @Bennie: Ik heb wel eens een avond geteld, en de verhoudingen zijn helder.

  2. Moh de pedo

   Vergeet de Oost Europese criminele bendes niet. Wat hebben ze te winnen? Veel. Wat hebben ze te verliezen? Zeg het maar, het voordeel weegt op tegen het nadeel klaarblijkelijk.

 5. Troelstra

  Wat zie ik als ik een weekje televisie met de schotel gericht op Marokko of Turkije kijk?

  1. MennoF

   terreur

 6. meanstreak2099

  dus nieuwe maan en straks de tv serie wij moslims gelden niet?

  1. marco1

   Wat dacht je van opsporing verzocht

 7. Lugar

  Islam… Nee dank je!

 8. Ries

  Een land dat barbaren hun gang laat gaan, verwordt tot een barbarij.

 9. C.A.Barstow

  Ik vind het überhaupt de moeite niet waard naar de Vaderlandse TV te kijken,
  het is daar een grote verzameling linkse ratten.

  1. Arie B

   Eens! Afschaffen is het beste. Al doet RTL ook haar best zeer politiek correct te zijn.

 10. Duke

  Als ‘minder, minder Marrokanen’ in de criminaliteit strafbaar is omdat de Marrokaanse nationaliteit via een kronkel tot ras wordt opgewaardeerd, dan is dit ‘minder, minder blanken’ op tv ook strafbaar. Gaat het OM Ozturk nu ook vervolgen?

 11. marco1

  Misschien kunnen ze de Cosbyshow op nieuw uitzenden om osturky tegemoet te komen.

 12. Benny

  Moet je luisteren naar die gekke mocro. 1 de meeste mensen op tv zijn wit: juist we leven dan ook in (deels en vooralsnog) een blanke maatschappij. 2 de meeste experts op tv zijn wit.:juist de meeste experts en geleerden zijn blank, en dat is ook geen verassing aangezien opleiding enz enz enz, 3 bij comedians op tv is dat niet het geval :juist negers zijn best grappig en Turkse of Marokkaanse comedians zullen waarschijnlijk niet meer leven of in de gevangenis zitten…. 4 de npo is Negatief over moslims…. WHaHAHAHA…… Misbaksel oproerkraaier zielige vent.

 13. Karel de Grote

  Hij heeft bijna gelijk, er zin verschillen tussen mensen, als ik er vroeger na het buitenspelen vies uitzag noemde m’n moeder me een vieze Turk. Ze wist het toen niet maar ze sloeg de spijker op de kop. Bovendien, wat is een Turkse maagd? Een geit die harder kan lopen dan een Turk. I rest my case!

 14. Benny

  O sorry klopt het is een tuuurkk

 15. Gerlos

  Deze kakkerlak met zijn aardappel in zijn keel heeft weer eens een kut verhaal afgestoken die de overgrote meerderheid van ONS LAND niet wil en helaas voor deze maloot Nederland is wit.

 16. Arie B

  Ik vind juist dat de NPO haar uiterste best doet (teveel naar mijn zin) zoveel mogelijk afkomst en kleurtjes in een uitzending te stoppen. Let maar eens op affiches, foto’s bij artikelen etc. Ook in de programma’s zit altijd wel een kleurtje, homo of anderszins. DENK wil een afspiegeling van de maatschappij en denkt in de getto’s waar ze zelf vandaan komen. Daar is een blanke een uitzondering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.