Filmpje! Ronald van Raak (SP) versus Grapperhaus over ICT bij de Rijksoverheid: ‘U komt hier met halve waarheden!’

De betrouwbaarheid van de cijfers van verschillende onderzoeken werd weer eens betwist in de Tweede Kamer. De minister van Justitie en Veiligheid Fred Grapperhaus kwam met cijfers en Ronald van Raak (SP) kwam ook weer met cijfers. Uiteindelijk leken ze het zelfs niet meer eens te worden over het oneens zijn. Het gaat dus weer goed in Den Haag, waar meerdere realiteiten tegenover elkaar staan. De realiteit van Grapperhaus is weer anders dan die van Van Raak vice versa. Op deze manier wordt het aanpakken van maatschappelijke problemen natuurlijk knap lastig. Grapperhaus sprak drie dagen geleden over de voortgang van de nationale politie en duidt de huidige situatie als een “Goed en nieuw stelsel, maar we zijn er nog niet”. 

Een van de verbeterpunten volgens de minister is het delen van kennis tussen de verschillende regionale politiediensten. Deze informatie zou in het huidige stelsel beter worden gedeeld ook de ICT is nu ‘mijlenver’ beter en ontvangt de politie nationale- en internationale prijzen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi en dus verwacht je dat politieagenten deze IT-diensten eveneens goed waarderen. Maar toen kwam de rode rakker van de SP naar de interruptiemicrofoon. Die kwam met cijfers die de voorgaande uitingen van Grapperhuis contrasteerden. Van Raak: “Over die ICT waarmee de minister zo tevreden is…” Nou, dan weet je het wel.

Van Raak kwam met rake cijfers uit een onderzoekje van de SP dat suggereerde dat medewerkers van de politie totaal ontevreden zijn over de ICT-producten die zij moeten gebruiken. En als de IT-diensten waar ik als burger mee in aanraking komt enigszins representatief zijn voor de ‘kwaliteit’ van de IT-producten bij de politie dan is het werkelijk bedroevend gesteld.  Maar het onderzoek van de SP werd tegen gesproken door minister Grapperhaus. En dat is vreemd, want niet alleen ik, Van Raak en collega’s bij de Correspondent zien een verschil tussen de realiteit en de illusies van de topmanagers, maar dus ook politieagenten zelf. Maar die zullen het ongetwijfeld ook bij het verkeerde eind hebben. Of toch niet?

Ook Thierry Baudet (FvD) en Henk Krol (50Plus) hadden wel wat te zeggen over de voortgang.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. marco1

  Halve waarheden en hele leugens, het lijkt wel politiek.

  1. hans-e-pans

   Maar als kiezers krijg je wel waarop je stemt, dus iets meer dan de helft van de Nederlandse kiesgerechtigden heeft dus geen recht om te klagen.

   Gezien de slechte geheugenspanning van de kiezers zal er bij de volgende verkiezingen dus weinig tot niets veranderen. TRIEST!

 2. Siemien

  Dat doen ze vrijwel allemaal in het kabinet..

 3. Gekko

  Goeie vent, die Ronald van Raak. Jammer dat hij bij de verkeerde partij zit. Hij zou voor Forum voor Democratie een enorme aanwinst zijn.

 4. C.A.Barstow

  Dit kabinet heeft liegen en bedriegen tot een kunst verheven.
  Ik wenste wel dat de kiezer dat ook eens in de gaten kreeg.

 5. Lugar

  Nog zo’n mooie, in Den Haag liegen ze niet, ze vertellen halve waarheden.

 6. Expertus_Dico

  Grapperhaus… Alleen die naam zegt al genoeg denk ik… Mensen hebben vaak een achternaam die correspondeert met hun vakgebied of professionele activiteiten…

 7. HendrikJan

  Het is een totale leugen carousel, zeker onder aanvoering van Rutte, die heeft al een kladblok vol met leugens, op zijn conto staan.
  Kijk en de Bilderbergpers beschermt de regeringspartijen, anders kwamen er nog veel meer leugens aan het licht.
  Een land wat door leugens wordt geregeerd, de voorbeelden liggen en lopen op straat.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.