Haha ‘We Gaan De Monteur Halen’ opnieuw gestrand!

‘We Gaan Ze Halen’, het clubje mensensmokkelaars in spe, zijn wederom gestrand met de bus. De monteur die ze de eerste keer zijn gaan halen, leverde blijkbaar prutwerk. Ze gaan nu wellicht verder met de auto! Via De Telegraaf.

Gisteren schreef ik er nog over en dacht dat het nog wel even zou duren voor het volgende dilemma op hun route terecht kwam, boy was I wrong. Athene gaat hem niet meer worden met deze miskoop van een Deug-Mobile. De avonturen van DeugForce blijven toch verrassend veel (doch saaie) wendingen te nemen die mijn drang naar leedvermaak eindeloos blijft voeden.

Activist en predikant Rikko Voorberg, de uil die met dit hele idee aan kwam kakken en de meest naïeve GroenLinks-gebreide-trui-types met zich mee wist te sleuren, stelt nu voor om maar verder te gaan met de auto. Dan blijft er natuurlijk knap weinig ruimte over voor de vluchtelingen en is de hele reis pittig onrendabel geworden.

Het OM houdt DeugForce goed in de gaten en pakt ze direct aan als ze hun mensensmokkel-plannen daadwerkelijk uitvoeren. Ook Athene is niet blij met de actie en lijkt dan ook niet bereid hieraan mee te werken. Dat wordt lastig, want Rikko Voorberg wil alleen met Griekse toestemming vluchtelingen meenemen. Het soort voorstel dat je beter kunt maken vóór je de reis maakt, zeg maar.

Wellicht is Rikko nog slechts een paar pech-momenten verwijderd voor hij inziet dat die god van hem misschien subtiele signalen stuurt dat dit toch niet zo’n goed idee is. Hoe het ook zij, the story continues!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Paaldanseres

  Dit geeft mooi weer wat er allemaal mis is, in de maatschappij. Als je echt mensen wil helpen kijk dan eens om je heen, gewoon in Nederland. Genoeg werk te doen maar daar scoor je geen browniepoints mee en daar gaat het om, wat denkt men op social media van je. Bezoek je eenzame buurman eens, geef een zwerver eens een warme bak choco, al dan niet met neut. Kijk eens naar een bijstandsmoeder met drie kinderen zonder een oordeel te vellen over hoe ze zover is gekomen. Liefdadigheid begint bij jezelf en niet op facebook.

  1. Spaanse kok

   Heerlijk die linkse deugmensjes op een rechtse site.
   Lief hoor.

 2. Vit

  Er is van boven ingegrepen denk ik.

  1. Lugar

   +1

  2. Spaanse kok

   Ook Vit denkt: Goed dat er een got is.

   1. Vit

    Als het mij uitkomt wel ja.

    1. Spaanse kok

     Zie hier de flexibele reageerder.
     Rubberen ruggengraat of zoiets?

     1. Vit

      Van spaghetti.

 3. Koos sssss

  Zij gaan “ze” halen. En wie gaat “ze” betalen?

  1. Vit

   Nou ehh jij en ik bevobbeld.

 4. Vit

  Als er een crowdfunding komt om ze terug te brengen zullen ze vermoedelijk een spiksplinternieuwe bus kunnen aanschaffen, wat ik je brom.

  1. Vit

   Ps, met chauffeur.

 5. Ritter

  Maar wie gaan ze dan halen?

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen.

  Ze willen vooral naar landen ( dus Noord/West Europa) waar het meeste gratis geld ( ons sociaal stelsel) is te halen.

  Uiteraard kan de belasting betaler opdraaien voor dit soort onzinnige acties.

  1. Aytas

   Hoe werkt ons heffingstelsel? Onzin opmerking.

   1. Vit

    Er zijn geen potjes meer, alles gaat van de grote hoop.

    1. Aytas

     Ga toch weg. Jij weet toch wat je aan belasting betaald?

     1. Vit

      Ik heb het niet van mijzelf maar van mijn buurman ‘Pecunia’ die hier ook wel eens reageert en belasting inspecteur is, die wil je toch niet tegenspreken wel?

     2. Top

      Jij in ieder geval, weinig tot niets. jij ontvangt alleen maar in de regel. Van huis meegekregen? Allemaal onrendabelenAA

     3. Aytas

      Belastinginspecteur, tja dan lult hij waarschijnlijk. Je hebt gewoon vennootschapsbelasting en dividend belasting en inkomensbelasting etc.

     4. Vit

      En één schatkist.

 6. Ritter

  “Dan blijft er natuurlijk knap weinig ruimte over voor de vluchtelingen en is de hele reis pittig onrendabel geworden.”

  De juiste technische term is “asielzoekers”.

  En van die “asielzoekers” zijn verreweg de meesten illegale migranten en geen echte “vluchtelingen”.

  1. Aytas

   Tuurlijk wel. Net zo’n zwamkous als Trump. Ze vluchten voor jouw honger naar welvaart.

   1. Vit

    Wij zijn nou eenmaal ‘iets’ intelligenter.

    1. Aytas

     Dan Gertler een Israëlische zakenman die in Nederland diverse vennootschappen heeft waaronder de fleurette groep is dan waarschijnlijk iets slimmer. Hij kan je precies uitleggen hoe hij aan neo kolonialisme doet en ondertussen het voor elkaar krijgt steeds minder belasting in Nederland te betalen. Ik vraag me dan af wie dommer is een Afrikaan zonder enige opleiding die er niets van snapt of degene met opleiding in Nederland die het allemaal laat gebeuren en ondertussen de schuld op migranten afschuift.

     1. edoc431

      Kijk aan een Afrikaan die hier steelt wie had dat ooit gedacht .

 7. Duijndam

  Deze mensen verdienen natuurlijk respect en het is een goede zaak dat DDS aandacht besteedt aan hun sympathieke actie.

  1. Vit

   Nou joh zeker so hé inderdaad.

   Als het ware reeds.

   1. Duijndam

    We zijn het weer eens, vit.

 8. Troelstra

  ‘We Gaan Ze Halen’ zonder asielzoekers terug naar Nederland

  Bron: NRC

  De actiegroep wilde 150 asielzoekers uit Griekenland mee terugnemen naar Nederland, maar kreeg geen reactie van autoriteiten.

  Christiaan Paauwe

  De actiegroep We Gaan Ze Halen is woensdag zonder asielzoekers vertrokken uit Griekenland en rijdt terug naar Nederland.

  Organisator Rikko Voorberg leverde maandag een brief af bij het Griekse parlement met het verzoek om vluchtelingen voor te dragen die al in de asielprocedure zitten, maar op Tweede Kerstdag was er nog geen reactie van premier Alexis Tsipras.

  Met een oude stadsbus en zo’n 25 auto’s vertrok de actiegroep vrijdag uit Utrecht. In totaal wilde We Gaan Ze Halen 150 asielzoekers mee terug nemen uit Griekenland, met instemming van Griekse autoriteiten. Dat is dus niet gebeurd. De stadsbus begaf het al in Duitsland, maar de groep zei genoeg geld hebben om desnoods te betalen voor vliegtickets.

  “Niet het wonder waar we op hoopten, maar relocatie uit Griekse vluchtelingenkampen is wel weer onderwerp van gesprek”, zegt Voorberg. Hij vindt het “vreemd” dat Griekse of Europese autoriteiten niet een publieke reactie hebben gegeven op hun voorstel.

  ‘Mensensmokkel’
  Volgens We Gaan Ze Halen heeft Den Haag zich niet aan de Europese afspraken gehouden en moet Nederland meer asielzoekers opnemen. De organisatie verwachtte bij vertrek niet dat Griekenland daadwerkelijk zou instemmen, maar hoopte in ieder geval aandacht vragen voor de zware omstandigheden waar asielzoekers in Griekenland onder leven.

  Het initiatief leidde onder meer tot een scherpe reactie van Harbers, die zei dat de actie neerkwam op mensensmokkel. We Gaan Ze Halen zegt zelf nooit het plan gehad te hebben om mensen illegaal mee over de grens te nemen. De actiegroep haalde via crowdfunding meer dan 54.000 euro binnen.

  De activisten van We Gaan Ze Halen verzamelden zich maandag met twintig auto’s en een gehuurde bus in het centrum van Athene, waar ze werden onthaald door Griekse activisten en enkele tientallen migranten. Voorberg en zijn mede-organisator Johannes van den Akker mochten een brief met hun voorstel afleveren in het parlement.

  De actiegroep zei in een persbericht duidelijk te hebben gecommuniceerd dat ze geen mensen mee kunnen nemen zonder instemming van Griekenland. Toch moest We Gaan Ze Halen meerdere asielzoekers teleurstellen die hoopten mee te mogen naar Nederland.

  1. Bosche draak

   Zie je nou wel waar dit soort “pronkdeugen” toe leid?

   Als ze enkel de aandacht wilden vestigen op het probleem, waarom dan dat hele circus er omheen?
   Al die auto’s, de bus, de verspilde brandstof en waarvoor?
   “We wilden de aandacht vestigen” leugens!
   Als de Griekse autoriteiten het hadden gewild dan hadden ze die auto’s helemaal volgeladen met arme stumpers en teruggebracht.
   Waar gaan we ze huizen? Wie gaat ze voeden?
   Das toch zeker niet hun probleem, welnee!
   Dat soort mensen wil zich graag voordoen als weldoeners maar laten anderen het vuile werk opknappen, dat ze maar naar de azc’s gaan en daar de boel helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.