‘Onderwijspartij’ D66 doet niets! Schooluitval wordt groot probleem in 2019

In 2018 hadden zo’n half miljoen basisschoolleerlingen te maken met lesuitval, 70.000 kinderen zaten zelfs één of meer dagen thuis vanwege een lerarentekort. Dat gaat alleen maar erger worden. Dat meldt De Telegraaf.

De website lerarentekortisnu.nl houdt gegevens bij over uitval en lerarentekorten. De voorgenoemde cijfers zijn op basis van deze website, waar nog geen 65 procent van de scholen hun cijfers naar toestuurt. Dikke kans dus dat het werkelijke aantal eerder bij de miljoen kinderen ligt.

Scholen doen natuurlijk hun uiterste best om de cijfers zoveel mogelijk te drukken, bijvoorbeeld door klassen te verspreiden over andere klassen en zo toch les te kunnen geven. Optimaal leren is dat natuurlijk niet maar veel meer kan zo’n school ook niet doen op zo’n moment.

Het meest frappante hieraan is dat deze trend al langer aan de gang is en D66, ‘partij voor onderwijs’ bij uitstek, in de regering zit en op geen enkele manier een zinnige bijdrage heeft weten te leveren om dit probleem aan te pakken. Deze kwestie heeft twee grote thema’s: meer geld voor goed personeel (en de opleiding dáárvan) en minder werkdruk om personeel ook daadwerkelijk kinderen goed te kunnen laten begeleiden bij hun studie.

Maar goed, dat probleem is blijkbaar minder schrijnend dan het tekort aan elektrische auto’s op de weg of een referendum. Ik kan nog wel gaan zoeken naar een citaat van Rob Jetten waar hij het probleem erkent en onderstreept maar die zijn toch altijd hetzelfde dus kies maar uit deze vluchtig in elkaar geflanste voorselectie:

1. ‘We moeten serieus gaan kijken hoe we dit keer een structurele oplossing kunnen bieden en het vertrouwen van de burger terug kunnen zien te winnen.’
2. ‘Dit is een mooi en rijk land waar we met z’n allen trots op kunnen zijn en daarom moet D66 zich weer hard maken voor onderwijs zodat we iedereen kansen kunnen bieden voor een mooie toekomst.’
3. ‘c://Error_66: please insert coin for new game.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Het is zaterdag ochtend 9:15 en de D66haters van DDS zijn bezig met hun lievelings hobby, terwijl wij normale mensen met reguliere banen van ons vrije ochtend genieten. Knap hoor!

  1. Wout Willemsen

   “Het is zaterdag ochtend 9:15 en de D66haters van DDS zijn bezig met hun werk*”

   Goeiemorgen!

   1. Spaanse kok

    quote:zijn bezig met hun werk*
    .
    Mislukte poging tot humor?

  2. Barry

   ‘wij normale mensen’
   Je gelooft het niet, maar het staat er echt.

 2. Eugenie de la Fleur

  Ik noem het liberalofobie 🙂

  1. Wout Willemsen

   Om 10:00 ga je zien waarom dat niet klopt 😛

   1. Spaanse kok

    Jaja, er is een strak plaatsingsschema.
    Door geen enkele actualiteit te wijzigen.
    Vandaar dat DDS geregeld 12 uur of meer achterloopt.

 3. Duke

  D66 krijgt te weinig credits. Ze doen wel iets. De indoctrinatie van linkse policor-propaganda en genderwaanzinschoolboekjes is er met hulp van D66 gekomen.

 4. Gekko

  Het geklier van de huistrollen van dienst, vandaag Eugenie de la Fleur en Spaanse kok, begint zo langzamerhand irritante trekjes te krijgen.

  1. sonar

   Ach wat wil je Gekko met Eugenie zonder Fleur ,Spaanse pepernoot,en al die vrienden van het bekende lijstje,dom geboren en nooit wat bijgeleerd.
   Het onbegonnen werk om met zulke figuren in discussie te gaan.

   1. edoc431

    Ik zou zeggen doe het dan ook niet .
    Een sneer geven maar niet op reageren dat is het beste

   2. Lugar

    #negeren

   3. Lugar

    D’66 is geen partij meer, ze kan zichzelf opheffen.

    1. Raveltje

     Als het bovenin niet goed zit wordt het niets

 5. Heras

  Lerarentekort is het gevolg van jaren lang bezuinigen. D66 zou er goed aan doen om zich meer te richten op de binnenland problematiek. Laat de milieuregels voor wat het is en bedenk regels (zoals minder immigratie) om de kosten voor Nederlanders te drukken.

  1. Aytas

   Dat kun je niet menen. Ik sta werkelijk versteld van zoveel onwetendheid, als je migratie wilt zien aangepakt zul je als Nederlander heel wat minder geld gaan verdienen. Tenzij je het op de oneerlijke manier wilt stoppen.

   1. edoc431

    dom gelul ten top ga afwassen vent

    1. Aytas

     Onderbouw eens dat dat gelul is?

   2. marco1

    Dus als de migratie stopt heb ik minder te besteden. Ik zou dan zeggen het gaat goed zo met de migratie en er k an best nog wat meer bij.

    1. Aytas

     Marco als je migratie op een eerlijke manier stopt zullen ook bedrijven als fleurette group hun verdienmodel in Afrika niet voort kunnen zetten. Dat bedrijf heeft een belasting verplichting aan Nederland. Ze hebben werknemers en toeleveranciers uit Nederland en veel facilitaire diensten halen ze ook uit Nederland, zo zijn er vele bedrijven waaronder Shell. Daar komt dan de afname en verspilling van de gasbaten door de babyboomers bij en de Nederlandse welvaart zal staan waar hij hoort.

     1. marco1

      Dat moeten we dan maar zien te voorkomen zodat het stukje rundvlees op de bord niet veranderd in kip.

     2. Aytas

      Dat begrijp ik. Ik zie het liever anders.

     3. edoc431

      fleurette group wordt geleid door Dan Gertler een een Israelier en nog een handvol joden .
      Dat Nederland hier bij betrokken is door middel van een brievenbus firma is niet de Nederlander zijn schuld .
      Ik zou zeggen ga naar Den Haag en sla Rutte en aanhang op zijn bek .
      Maar haal hier de babyboomers niet bij ja .
      Ik heb er godver 45 jaar werken op zitten snotneus .Alles wat nu nog aan het werk moet gaat dat op geen meter na halen

     4. edoc431

      FLEURETTE GROUP
      De Fleurette Group is een bedrijf van Dan Gertler, dat fiscaal in Nederland gevestigd is, maar bestuurd wordt vanaf Gibraltar. Het bedrijf heeft vier brievenbusfirma’s in Nederland. In de directie zit een voormalig Nederlandse belastingambtenaar. Het bedrijf is eind vorig jaar door de Amerikanen op de sanctielijst gezet en ook loopt er een strafrechtelijk onderzoek tegen het bedrijf en Gertler wegens omkoping in Congo.

 6. TD

  Nederland heeft waarschijnlijk genoeg docenten,maar teveel zitten in de ziektwet of zijn al verdwenen in de WAO en dan heeft niemand wat aan hen!
  Er moet een voorselectie komen voor mensen die een leraars “roeping” denken te hebben in het vervolgonderwijs,net zo belangrijk dan kennisoverdracht is psychisch overwicht en stabiliteit, stressbeheersing,flexibiliteit.
  Intellectuele watjes zijn voor vervolgonderwijs niet geschikt,wel voor basisonderwijs t/m groep 8.

 7. Duijndam

  Ik begrijp dat Wout de oplossing voor dit structurele probleem van D’66 verwacht.

  De partij is er kennelijk in geslaagd zich als de hoeder van het onderwijs te profileren.

  1. edoc431

   Wat wij van D66 verwachten is dat het zich snel terug trekt net zo snel als een paarden leuter .

 8. Ries

  Gezien de voortdurende aanwezigheid van treitertrollen, kunnen we vaststellen dat iets of iemand ze financiert. De hele dag hier rondhangen voor noppes doet geen mens, zelfs deugers niet. Niet meer op ze reageren, ontneemt ze hun financien en/of hun lol. Van mij dus geen reactie meer op mafklappers en treitertrollen. Het is moeilijk, ik weet het omdat ze ervan uitgaan dat elke reactie een reactie teweeg brengt. Ik hoop dat ik medeactievoerders vind om het geestelijk onvolwaardige linksafvirus te bestrijden.

  1. Lugar

   #negeren

  2. Spaanse kok

   Ja Ries, de lange arm van de linkse mafia is reeds doorgedrongen tot redactie en directie van DDS.
   Er is geen ontkomen meer aan.
   Radio, tv en internet afsluiten zijn de enige kans op redding van de vrije geest.

 9. Ego-non-solus

  Met verbazing lees ik hier de dagelijkse bijdragen van wat veelal de “treitertrollen” wordt genoemd. Verbazing omdat de intentie uitsluitend het uitlokken van voorspelbare en boze reacties lijkt. Maar ook omdat zulk gedrag niet bepaald op een gelukkig leven duidt en dat dan van zovelen.

  Wel het zal een miserabel leven niet erg verlichten maar toch wens ik ook hen het goede in het nieuwe jaar. Dat hen wat meer levensgeluk mag zijn toebedeeld en de discussie op deze site daarmee naar een hoger niveau kan worden opgetild.

 10. Hermann

  DDS heeft zich in het verleden ook weleens iewat laatdunkend over het onderwijs personeel uitgelaten. “Meesters en Juffen (!) de straat op, leraren staken maar weer eens”… Het beeld wordt er zo ook niet beter op. De poging om D66 weer weg te zetten lijkt een hooddoel te zijn. Waarom is mij niet duidelijk, Jetten?

  1. Beukman

   Dat Jetten de nieuwe kop van Jut van de redactie van DDS én haar lezertjes is, moet worden gediagnosticeerd als een ontwenningsverschijnsel, samenhangend met het verdwijnen van Pechtold. De man wordt gewoon gemist, en het rouwproces neemt zijn tijd.

   1. Siemien

    aldus onze nieuwe Aytasje

   2. Gekko

    Huistrol Beukman ontpopt zich als zielenknijper, die DDS en haar lezertjes (sic!) doorlicht. Psychologie van de koude grond, dat dan weer wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.