Beelden! Veldslag tussen politie en elementen van de ‘Gele hesjes’ in Parijs

Spectaculaire beelden van de ‘Gele hesjes’ kunnen we u niet onthouden. In tegenstelling tot de Nederlandse afdeling maken ze het in Parijs véél te bont. Daar raakten agenten en demonstranten weer slaags en werden waterkanonnen ingezet. Op de beelden lijkt het wel oorlog en de raddraaiers verpesten natuurlijk de beeldvorming voor tal van Fransen, die legitieme kritiek hebben op het regeringsbeleid van Emmanuel Macron. De hoeveelheid extra politie is veelzeggend. 

Ravage, rook, traangas, bloed zweet en tranen. En rode sterren!

Op de beelden zien we behoorlijk wat geweld. Maar goed dat deze mensen het nu niet voor het zeggen hebben. Als dit een voorproefje is voor hun visie dan rest Frankrijk niet beter dan dat van Macron. Want de boom herkent men aan de vruchten. Een paar rellende mensen omver spuiten met waterkanonnen behoeft dan ook geen verbazing. Het kan niet zo zijn dat de halve binnenstad wordt gesloopt en dat dit dan mag doorgaan als ‘protest’. Dit is overduidelijk geen respectvol activisme.

Maar veel Fransen zijn nog steeds boos op Macron en die gaan ook de straten op. Die doen het heel anders dan de typetjes op de Champs-Élysées. Het eens zo machtige centrum van het grote Franse republiek werd vandaag het symbool van desintegratie en rebellie. Jammerlijk hoe Frankrijk langzaam vastloopt. Het is wéér een tegenslag voor het mooie Europa waar de problemen zich opstapelen. Sommige relschoppers lijken deel uit te maken van antifa. Vaak te herkennen aan de rode sterren.

Maar er loopt van allerlei gespuis tussen. Het moge duidelijk zijn dat Frankrijk niet in staat is zichzelf in de hand te houden. In Parijs waren 5.000 agenten op de been. In het gehele land waren dat er 80.000! Dat aantal illustreert wel de omvang van de demonstraties in Frankrijk. Terwijl eerst nog gedacht werd dat de protesten afzwakten. Meer dan 50 personen werden gearresteerd en er vielen weer tientallen gewonden.

Gelukkig gaat het in Nederland stukken vriendelijker.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. marco1

  Dat was weer een gezellig dagje in de village de l’amour dan.

 2. Spaanse kok

  Ach, de hier gepredikte revolutie mag wat kosten.

 3. Jantje

  Allerlei sujetten maken misbruik van de situatie door chaos te stichten en te plunderen.
  Net als eigenlijk altijd. Barbaren die het over nemen omdat de staat in zijn eigen decadentie zwelgt.
  De geschiedenis herhaalt zich.

  1. ZiggyStardust

   Mooi verwoord.

 4. Groeneveld

  De protesten zullen uitbreiden en overgaan in een volksopstand, waarna de wezenlijk gewelddadige revolutie begint. Dit zal overslaan naar andere landen van Europa, waarmee de desintegratie van de EU een feit lijkt maar waarschijnlijk via militair ingrijpen en het uitroepen van de noodtoestand zal leiden tot politiestaten en dictatuur.

  1. marco1

   U zou daar best gelijk in kunnen hebben dat er uiteindelijk een militair ingrijpen komt. Het houd erg lang aan en in Parijs is het vreedzame er wel echt vanaf.

  2. Spaanse kok

   Quote: het uitroepen van de noodtoestand zal leiden tot politiestaten en dictatuur.
   .
   Volgens een oude Hollandse ijsverkoper hebben we in de EU reeds een politiestaat en dictatuur.
   Er verandert dus weinig.

  3. Floris

   De protesten in Frankrijk tonen aan dat de onvrede heel diep zit. Gezien de volksaard is het geen verrassing dat het in Frankrijk is begonnen. Het is nog maar de vraag of het op schaal navolging zal vinden in Duitsland, België en Nederland. Waarschijnlijk niet (vanwege de volgzame volksaard in met name Duitsland en Nederland).

   Het blijven spontane protesten zonder duidelijke leiding en zonder een concrete set met eisen. Zolang dat ontbreekt zal het protest stuurloos blijven.

   Van de huidige generatie arrogante en incapabele kartelpolitici valt niet te verwachten dat ze de signalen van de wanhopige bevolking serieus zullen nemen.

   Ergo: het zal blijven rommelen en gisten totdat er daadwerkelijk een staatsgreep komt vanuit het Franse leger. Dat is de enige competente macht die in staat is orde op zaken te stellen.

   Mocht dat gebeuren, waarop ik vurig hoop, dan kan het snel gaan.

   Dan staat niets het opschonen van de augiasstallen in Brussel en Straatsburg meer in de weg en kan de banvloek van het politiek correctisme en het multiculturalisme worden doorbroken. De meelopers en lakeien van deze verderfelijke doctrine zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen voor zover ze aan een berechting kunnen ontsnappen en dan is de weg vrij voor de gezondmaking van West-Europa.

   1. Rien Noppen

    Floris hoopt vurig op een staatsgreep van het Franse leger.

    De arme man raakt met de dag verder de weg kwijt.

   2. Lugar

    “Gezien de volksaard is het geen verrassing dat het in Frankrijk is begonnen. ”

    In 2005 stemde de Fransen ook tegen de EU-Grondwet, dat is niet voor niets!

    “De Fransen hebben zich op op zondag 29 mei 2005 uitgesproken over de Europese Grondwet. 54,9 procent van de opgekomen Franse kiesgerechtigden stemde tegen, het ‘ja’ kreeg 45,1 procent van de stemmen. De opkomst was hoog: 69,7 procent.”

    1. Siemien

     Uiteraard werd met de uitslagen de welbekende bipsen afgeveegd..

     1. Lugar

      @Siem: Toch denk ik dat het uiteindelijk geen stand houdt, je kunt een volk, of het volk, niet blijvend naaien, dat loopt een keer verkeerd af.

   3. Niet L niet R

    Perfect verwoord!
    Hoop ook dat het snel gaat gebeuren!

 5. Original NL

  De fransen zijn het gelul van de politici meer dan zat….ook daar wordt de middenklasse het vel over de oren getrokken en kunnen gezinnen nog nauwelijks rondkomen.
  De eu brengt de bevolking buiten miljoenen import nietsnutten niets en dat gaat zich nu wreken…frankrijk ( ak Nieuw Noord Afrika) gaat ons voor, niet lullen maar poetsen!!

  1. Original NL

   Over de vreedzame protesten en akties door geheel frankrijk wordt door de msm geen aandacht geschonken….dat past niet in het politiek correcte medialand.

   1. marco1

    Nee maar ik heb wel het idee dat die akties wat aan het afnemen zijn.

 6. WWW

  Het gaat gewoon om de koopkracht, betaalbare woningen, pensioenleeftijtijd enz.
  De bevolking wordt gewoon teveel uitgemelkt. op een gegeven moment barst dan de bom.
  Een ander uitgavenpatroon van de overheid is de oplossing, maar dat is erg moeilijk. Je gewoontes veranderen is erg moeilijk en zeker voor de overheid.

  1. Troelstra

   Op deze deelterreinen kunnen de deelnemers zich verenigen. Het valt echter uit elkaar door hun onderlinge verdeeldheid in allerlei verdere eisenpaketten. Maar de onvrede welke niet van vandaag of gisteren is zal niet worden weggenomen.

 7. Hermann

  @Teunis vindt de beelden spectaculair, reaguurder @Groeneveld ziet een politiestaat wel zitten, is er eigenlijk wel plek voor een democratie? Verdiep me zojuist in de partijbeginselen van FvD en constateer dat die voornemens toch niet algeheel omarmd worden. Het moet gewoon harder !

 8. HendrikJan

  Is het de Franse overheid nu duidelijk, dat het kleineren via de pers, deze groep nog opstandiger heeft gemaakt.
  Er is maar één oplossing Macron moet weg.

 9. fusilier

  De Franse president geeft veel, heel veel geld uit aan zich zelf. Ook dat zet kwaad bloed bij de bevolking,die zelf de eindjes aan elkaar moet knopen. Een overname van de macht door het leger is een optie.

  1. Lugar

   @Fusilier: En vergeet niet dat Frankrijk bijna failliet is, dat moet wel betaald worden. Ik weet wie dat moeten doen zal de EU leeft.

 10. Nuts

  Wat de schrijver hier mist is het feit dat het bijna altijd de politie is die begint met de extreme geweld.
  De mensen vechten terug.
  Hoe zwaarder het wapentuig van de politie word, des te zwaarder zal het antwoord zijn.

  Vergis je ook niet in het geweld wat de Nederlandse politie al gebruikt heeft op de gele hesjes…..gewoon zomaar…

  Deep State, illuminatie, Cabal, Bilderberg group, EU…..allemaal echt

  1. marco1

   @Nuts: Misschien zou u eens moeten kijken naar filmpjes hoe de demonstranten huishouden in Parijs. Auto’s die op zijn kant worden gegooid , auto’s die in brand worden gestoken of gesloopt(zelfs die voorbij rijden worden bekogeld met stenen)winkelruiten die sneuvelen en branden die gesticht worden.Waarschijnlijk allemaal spullen van mensen die daar voor gewerkt hebben en er weinig aan kunnen doen het leven zo duur is geworden.Wellicht ziet u het politiegeweld dan toch anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.