Nigel Farage boert goed bij Brexit: €172.000,- 'transitievergoeding'

Geen categoriejan 12 2019, 20:00
Nigel Farage. De man die de geschiedenisboeken in gaat als mr. Brexit. De voormalig voorman van UKIP was hij een prominentje in het 'Leave' kamp ten tijde van het Britse referendum over lidmaatschap van de Europese Unie. We kennen hem onder meer van de oraties in het Europees Parlement, waar hij fel van leer is op alles dat ook maar een beetje eurofiel is. Iedereen moest het ontgelden: Juncker, Schultz, Timmermans you name it. En zijn kritiek was vaak terecht. Als de Brexit slaagt dan vervalt zijn functie als Europarlementariër. Gelukkig voor hem hoeft hij niet met lege handen terug te keren naar Londen.
In tijden van een Brexit waarbij de onzekerheden zich opstapelen laat hij nog steeds geregeld van zich horen. Nigel Farage: 'Leave means Leave.' Hoe dat populistische alternatief eruitziet weet niemand want het is er simpelweg niet. Hij heeft geen oplossing voor een complexe Brexit. Enkel voor een soort 'reset'. Toch ondermijnt hij graag de regering van May, ach wie niet?. Maar met Farage is meer aan de hand. Hij krijgt, mits de Brexit van May slaagt, een flinke vergoeding vanuit Brussel, dat meldt De Telegraaf.
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/1084127363749732352
Tenminste als Brussel over de brug komt. In het verleden is zijn vergoeding gehalveerd door het Europees Parlement.Volgens Brussel zou Farage een fraudeur zijn en moet hij het verschuldigde bedrag terugbetalen. Als dit ook geldt voor de transitievergoeding dan bedraagt deze 'slechts' €~ 86.3000 i.p.v. het mooie bedrag €172.000. Maar wat heeft Farage Europa eigenlijk opgeleverd? En het Verenigd Koninkrijk?
De zaken waar Farage kritiek op had zijn ondanks 19 jaar Europarlementariër enkel verergerd. En is dit Brexit-akkoord, het referendum of een 'Leave means Leave'-demonstratie dan zijn bijdrage geweest aan het oplossen van die problemen? Als dat het enige is dan kan hij met recht een populist worden genoemd. Farage wordt daarmee iemand die het verschil laat zien tussen een populist en een politicus die zich enkel van populistische retoriek bediend.
Een sterk contrast met bijvoorbeeld Thierry Baudet (FvD), die vaak van populisme verweten wordt. In tegenstelling tot Farage draagt zijn partij wel concrete oplossingen aan. Denk bijvoorbeeld aan het idee van een 'Luchthaven op de Noordzee.' Farage daarentegen is een politicus die wel dingen gedaan krijgt, maar vooral veel schade veroorzaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten