Filmpje voor de eurofielen: Nigel Farage legt uit waarom het VK een Brexit doet

Nigel Farage. Bron: YouTube / Prager University
Foto: Nigel Farage. Bron: YouTube / Prager University

Waarom gaat het Verenigd Koninkrijk (VK) eigenlijk uit de Europese Unie? Daarvoor zijn veel redenen te bedenken, maar uiteindelijk kan niemand het zo goed uitleggen als Nigel Farage (UKIP), die ten tijde van het referendum campagne voerde voor het ‘leave’-kamp. Daarom deel ik een kort filmpje van Prager University waarin Farage uitlegt waarom het VK een Brexit doet. Ondertussen lijkt het plan van Theresa May de Britse eilanden zo’n 4% aan economische groei te kosten. Daarmee lijken de kosten van Mays brexit enigszins te overzien en in ruil daarvoor krijgt London wel zeggenschap over haar grenzen en land terug. Een goede deal dus?

Het principe waar Nigel Farage van uit gaat is dat bestuur het best functioneert op lokaal niveau. Decentraal en democratisch bestuur dus, dicht bij de mensen. Volgens hem is centralisering een groot gevaar voor de vrede en veiligheid van Europa. Hij ziet Brussel als een megacratie waar ongekozen bureaucraten volledig vreemd van de lokale realiteit richtlijnen en verordeningen schreeuwen richting de lokale regio’s. Farage legt de vinger op de zere plek daarmee. Ook het democratische karakter van de EU is vrijwel non-existent. Mensen zeggen: ‘Ja, maar er is een parlement!’ Zo is het, maar de invloed van het parlement is klein. De echte baas in Brussel is de Europese Commissie, onder aanvoering van voorzitter Jean-Claude Juncker.

Naast de Europese Unie staan nog tal van andere (semi-) officiële organisaties aan de wieg van het beleid dat vanuit Brussel onze kant op komt. Denk bijvoorbeeld aan de Europese ministerraad en de Raad van Europa. Het is één grote chaos waar burgers door de bomen het bos niet meer zien. En dat alles in een poging de nationale democratieën uit te hollen en te verbloemen dat dit überhaupt gebeurt. Lekker makkelijk beleid implementeren dus voor Rutte. Terwijl het Verenigd Koninkrijk Brussel vaarwel zegt speelt de EU de gebeten hond. Zo is de harmonie ver te zoeken en valt de Europese Commissie haar eigen lidstaten aan. Zo hadden ze onlangs een akkefietje met Polen en initieerde zij een Artikel 7-procedure tegen het land. Ook Hongarije werd op de hak genomen middels een twijfelachtig rapport van Judith Sargentini (GroenLinks).

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

40 reacties

 1.   

  De Brexit gaat de Britten enorme economische schade betrokkenen, ook de variant van May die de Britten ook veel gaat kosten maar de schade enigszins beperkt omdat het een halfslachtige Brexit is.
  Alleen het terugdraaien van de Brexit voorkomt grote economische schade.

  1.   

   Bij een totale Brexit gaat het de Britten zuur opbreken. Het mag wat kosten, 9% kleiner wordt de Britse economie. Wat je in de afgelopen jaren bij elkaar gesprokkeld hebt aan groei, is weggewaaid. Op lemen voeten staan heeft wel wat.

  2.   

   Die Brexit gaat Het VK fors besparen op uit de hand lopende cumulerende migratiekosten nu het weer baas is in eigen land en over eigen grenzen. Oook zullen de Engelsen hun eigen visgronden weer kunnen gebruiken, eigen importtarieven kunnen hanteren en vooral eigen lucratieve handelscontracten kunnen afsluiten met Rusland en China.

   Te verwachten valt dat de Britse landbouw weer rendabel wordt en dat bemoeizuchtige betuttelzieke Europeanen het land zullen gaan verlaten. Ook daarover hoeven de Britten niet rouwig te zijn. Nu wordt het zaak om weer te gaan investeren in Britse cultuur, Britse waarden en Britse mentaliteit.

   1.   

    Laat me raden, Sjun weet ook zeker dat een Nexit ons land groot economisch voordeel zal opleveren.

    :)

    1.   

     “Sjun weet ook zeker dat een Nexit ons land groot economisch voordeel zal opleveren”

     Inderdaad Ernst en er zijn er meer die dit zien, jij daarin tegen wenst natuurlijk open grenzen en meer islam…

  3.   

   @Ernst. Ja inderdaad wil May de Brexit aanzienlijk zachter houden, voor 2 belangrijke redenen: 1. haar plan zal leiden tot een economisch belasting tot 4%, maar een harde brexit zal tot een 7% belasting stijging leiden. Er zijn gigantische financiele problemen in de UK. 2. Omdat zij vreest de onverbiddelijk tegenslag van een harde Brexit wil zij haar landgenoten beschermen. Waarom zou je je vriendelijk samenwerking met de EU helemaal neerleggen en vergeten? Misschien is er wel wat goede nieuws. Recentelijk waren er meer dan 500,000 mensen uit de hele EU naar Londen gekomen, om te demonstreren tegen de Brexit. Waaronder velen die eerst voor ja stemden, maar nu tegen zijn. Daarom heeft de EU assemblee besloten dat de Brexit al lang niet definiet zal zijn. Dat de UK het nog steeds kan terugdraaien. Dat noem ik samenwerking en vriendschap.

 2.   

  Kan niet wachten op een Nexit

  1.   

   Vandaag nog!

   1.   

    10 jr geleden ….nog beter!!

    1.   

     Dat reken ik ook goed!

  2.   

   Het liefst gisteren.

   1.   

    Dat reken ik ook goed! ;)

  3.   

   @Vraagtekentje. Er zal nooit een “Nexit” komen, omdat de meeste van onze burgers het niet willen. Er komt binnenkort een nieuwe bestuur van de EU, om het te vernieuwen.

 3.   

  Ga petitie tekenen op website van fvd tegen ondertekenen Marrakesh pact.

  1.   

   Vanzelfsprekend al gedaan, iedere Nederlander die van zijn land houd gaat die petitie tekenen, voor de rest, een goed verstaander heeft aan één woord genoeg.

  2.   

   Yo..!!

 4.   

  Farage heeft volkomen gelijk.

  De macht ligt bij ongekozen autocraten en hun hun geldverslindende bureaucratisch apparaat en het zogenaamde Europarlement is een tandeloze tijger.

  Het doet echt aan de Sovjet-Unie denken.

  1.   

   En het is nóg erger! De macht ligt in Brussel en ze doen precies wat ze zelf willen.

   “We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don’t understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.”
   ~Jean Claude Juncker 1999~

  2.   

   Ab-so-luut Floris, Farage is duidelijk, laat de hele kliek in z’n hemd staan, Farage veegt de vloer aan met al die gasten…en met feiten..

   1.   

    @Siemien: Je zou veilig kunnen stellen dat het enorme succes van de Brexit is toe te schrijven op zijn conto!

    1.   

     @Siemien: Bovendien is de Brexit het mooiste voorbeeld van echte democratie, het volk heerst!

 5.   

  Vrijheid is wat waard.
  Het kost de Britten alleen veel omdat de e.u.
  Reageert als een klein kind.
  En als het fair zou gaan, maakt het de stap voor andere landen veel te makkelijk.
  De e.u. is Europa aan het slopen .

  1.   

   Ik begrijp dat de zondebok voor deze stupide beslissing nu wordt gezocht in Brussel.

   Voor het voortschrijdend inzicht is het al winst dat geen enkele reaguurder hier nog durft te beweren dat de Brexit een profijtelijke zaak is. Zelf de meest fanatieke Brexiteer hier erkent dat het economisch een ramp is.

   Laat het een les zijn voor de dwazen die zich nog een Nexit in het hoofd durven halen.

   1.   

    Jazeker is de Brexit op termijn een profijtelijke zaak voor de Britten. Je moet alleen even geduld hebben. De Brexit is vooral een ramp voor Europa.

    1.   

     Groeneveld kan zijn ongelijk niet toegeven en verschuilt zich achter een stelling die alleen op zeer lange termijn kan worden getoetst.

     Hij erkent in elk geval dat op de korte termijn de economische schade voor het UK groot is. Dat beweerde hij enige tijd geleden niet, toen geloofde hij dat Farage en Johnson de waarheid spraken.

     1.   

      Jij moet je zuigende op je neusfluit fluitende stinkbek houden.
      Het is een feit dat jij werkelijk overal je onzin plempt, tegen alles ingaat, terwijl jezelf volledig en compleet voor lul staat hier.
      Jij bent hier het zuurdesem..

     2.   

      Het is goed dat Floris meer achtergrondinformatie heeft gegeven over je rattengedrag naar die belastingambtenaar op een ander blog. Ik geloof Floris onvoorwaardelijk omdat ik hem nog nooit op een leugen heb kunnen betrappen.

      Jij bent een nog veel viezer en smeriger psychopaat dan ik al dacht. Alles aan jou is rot, zwart en verdorven – je bezit geen enkele moraal.

     3.   

      Ik geloof dat ik een gevoelige plek raakte.

      Groeneveld zou er overigens goed aan doen zich niet als een klein kind te gedragen.

     4.   

      “Jij bent hier het zuurdesem..”

      Ik neem het als een compliment en dank u hiervoor.

     5.   

      Je praat idd veel poep, Ernst.

     6.   

      Groeneveld moet inmiddels toch wel begrijpen dat hij Floris in diens uitlatingen over Ernst niet serieus moet nemen. De man is volslagen geobsedeerd.

     7.   

      Quispel, ik ben niet gevoelig voor welke van jouw opmerkingen dan ook.

      Ik reageerde verontwaardigd omdat ik net daarvoor de bijdrage van Floris had gelezen over jouw NSB-gedrag, waarvoor je bijna kopgeld kreeg voor het aangeven van een belastingambtenaar en veroorzaken van diens ontslag omdat je hem te RECHTS vond.

      Ik had niet voor mogelijk gehouden dat je zo’n smerig en gewetenloos varken kon zijn. Je bent minder dan het vuil onder mijn schoenzolen. Een onbenul zonder moraal, een stinkende linkse drol en je verdient het slechtste wat een mens kan overkomen.

   2.   

    “Laat het een les zijn voor de dwazen die zich nog een Nexit in het hoofd durven halen.”

    Jammer dat je dit niet in het gezicht durft te zeggen van deze mensen, ik denk dat je dan je neusfluit aan de wilgen kan hangen…

    1.   

     Wat bedoel je precies met die neusfluit, Siemien. Ik ken die term niet.

 6.   

  Eurofielen zijn nep Nederlanders, die willen Nederland degraderen tot een kleine provincie en met de tong uit de mond achter Duitsland en Frankrijk aan hijgen en alleen maar JA knikken.

  Laat het een les zijn voor dwazen die ten koste van alles inclusief onze welvaart lid zullen en moeten blijven van deze zuipschuitenbrigade. Hoe ze het in hun hoofd durven te halen.
  Die arrogante Euro parlementariërs hebben zo’n drempel opgegooid om andere landen schrik aan te jagen van als je het lef hebt om eruit te stappen zullen jullie moeten betalen. Als je lid wordt van de EU ben je je vrijheid kwijt en als je eruit wil moet je betalen, het zoveelste bewijs is geleverd dat het een dictatoriale Clan is. Die 40 miljard ?? nou ze konden wat mij betreft in de stront zakken die hele Clan. Als je voor het hele jaar lidmaatschap geld hebt betaald en je gaat er na 1 jaar uit krijgen ze niks. ga je er na een half jaar uit dan dient Brussel de resterende 6 maanden terug te betalen, zo simpel is het. Maar Brussel en betalen is geen goed huwelijk, het is alleen maar incasseren incasseren en nog eens incasseren. Hoop dat andere landen dit niet zien als een drempel en er ook gewoon uit stappen zodat die dictatoriale Clan krijgt wat het verdiend : als een toren in elkaar stort.

 7.   

  Nigel Farage weet waarover hij praat.

 8.   

  ‘Het principe waar Nigel Farage van uit gaat is dat bestuur het best functioneert op lokaal niveau. Decentraal en democratisch bestuur dus, dicht bij de mensen.’

  Dan kan er maar 1 antwoord zijn, weg met de staat. Door kleine natiestaten bevorder je de onderdrukking door de bedrijven.

 9.   

  N. Farage is een “has-been”. Hij was oprichter van het UK Independant Party, maar enkele jaren daarna is er uitgestapt. Hij is een van de huidige oproerkraaiers in het Britse parlement samen met B. Johnson, en T. Robinson ( die onlangs heeft voorlopige borg heeft gekregen van het hoge hof, maar toch veel geld aan het hof moet betalen); het definitieve uitspraak van het hof volgt binnen enkele weken).
  Allemaal zielige figuren. Overigens werd er vermeld in Trouw dat als de Brexit plan van T. May doorgaat, het gaat Gr. Brittanie 4% aan economische groei kosten, maar als het niet doorgaat en het een harde Brexit gaat worden, dan zal het 7% meer worden. Trouw vertelde dat er nog steeds tijd is om de hele Brexit te stoppen.

  1.   

   Trouw ‘vergat’ te vertellen welke cumulerende kosten het VK zou binnenkrijgen via Calais en via contributieverhogingen om allerhande EU experimenten en uitbreidingen met Narcostaatjes als Kosovo en corrupte staten als Roemenië, Bulgarije en Oekraïne te kunnen bekostigen. Het VK is daaraan ontsnapt en zal daarvan binnen enkele jaren al zichtbare vruchten plukken.

 10.   

  Ben er al druk mee bezig met de brexit , bij mij komt geen auto meer op de oprit, met gemacht von krupp stahl .

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!