Europees Parlement pakt Hongarije aan met strafmaatregelen

Hongaarse premier Viktor Orbán krijgt een flinke klap te verduren vanuit het Europees Parlement. Judith Sargentini heeft met haar ‘Hongarije-rapport’ de basis gelegd voor stemming over de strafmaatregelen waar nu met een meerderheid mee is ingestemd. Dat meldt de NOS.

448 Europarlementariërs stemden voor en 197 tegen. Artikel 7, ‘the nuclear option’, kan hiermee worden geactiveerd en kan ertoe leiden dat Hongarije het stemrecht in de EU verliest. Judith Sargentini van GroenLinks pleitte hiervoor in haar rapport over Hongarije waarin ze meende dat Orbán de democratie aan het afbreken is. Hij zou rechters, mediafiguren en academici vervangen voor ‘vriendjes’ maar ook Europese subsidies misbruiken en racistische maatregelen hebben ingesteld. Guy Verhofstadt zei zelfs dat het huidige Hongarije nooit lid van de EU had kunnen worden.

Nu is natuurlijk de vraag wat er met Hongarije en Orbán gaat gebeuren. De kans bestaat dat hij naar andere wegen gaat zoeken die hem leveren wat hij nodig heeft. Hij meent op te komen voor zijn land, de Hongaarse democratie en cultuur. Wellicht heeft Rusland baat bij het steunen van Hongarije om zo verdeeldheid te zaaien bij de rest van de EU. Ook bestaat de kans dat Orbán de migranten aan zijn grenzen doorsluist naar de rest van de EU als een ‘fuck you’ naar types als Sargentini en Verhofstadt.

Dit is natuurlijk allemaal speculatie maar in de politiek blijft een reactie nooit lang uit, helemaal niet wanneer er dit soort maatregelen als artikel 7 in werking worden gezet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

101 reacties

 1. Tengo Kawana

  Dit is een geweldige doorbraak!
  De EU zal als waardengemeenschap alleen kunnen bestaan als ze de rotte appelen uit de mand gooit. Racisme, fascisme en schendig van grondrechten hoort in de EU niet thuis.
  Hongarije zal moeten kiezen of delen. Het zal wel delen worden want deze failed state kan niet zonder de subsidiestromen van de EU.

  1. Black Jack

   @Tengo “schending van grondrechten en EU” en dat in 1 zin

  2. netwat

   Wat een onzin kraam jij uit zeg! Failed state. Man man man. Ben je uberhaupt wel eens in Hongarije geweest? Nee? Dan moet je je mond houden? Met je racisme en fascisme. Is dat je enige ingedoctrineerde ingevingen die je op kunt noemen? Dit domme mens weet bij god niet wat er speelt in de grote mensen wereld kijk alleen maar naar die naieve rotkop van haar. Verschrikkelijk!

   1. deelszon

    @Netwat je kunt erop wachten dat onze islamitische antisemiet Tengo je gaat wijzen op het woord “ingedoctrineerde” want dat doen taalneuzertjes..

    1. Onno

     Waaruit blijkt dat antisemitisme ? Reageren via een ander komt zwak over. De pers in Hongarije is aan banden gelegd. Als hij werkelijk voor zijn volk staat laat hij het volk spreken.

     1. Capo

      Willem Onno Tengo.

     2. sjun

      Waaruit blijkt volgens jou de dat pers in Hongarije aan banden is gelegd? (Of heb je dat maar gewoon overgenomen en beweer je dat hierabsoluut in een poging anderen het ook te laten aannemen.) Ex staatssecretaris Dzsingisz Gabor was toch erg duidelijk over de situatie in Hongarije en werd maar gauw weggedraaid voordat hij de mensen nog veel beter kon gaan voorlichten op het publieke net. Bekijk het gedeelte van de uitzending maar eens waarin Gabor over Hongarije aan het woord komt: https://twitter.com/EenVandaag/status/1039915152676511744

   2. Tengo Kawana

    Failed state is een wellicht wat te sterke term maar dat het met Hongarije slecht gaat is wel duidelijk

    https://www.trouw.nl/home/helft-jongeren-wil-weg-uit-hongarije~a18bf023/

    1. Koos sssss

     Dat geldt ook voor jongeren uit Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. Landen die stuk voor stuk kansloos zijn in de EU. Daarbij te bedenken, dat op dit moment de autoindustrie voortvarend de productie vanuit Frankrijk naar elders verplaatst en de staatsschuld van Frankrijk is opgelopen tot ca. 100% BNP.

     Zullen we het maar niet hebben over alle afspraken van het Verdrag van Maastricht, die de EU aan de kant heeft gezet en verruild voor een dramatisch wanbeleid.

     En de volharding van de benoeming van Sellmayr, ondanks dat zelfs de EU ombudsman dit afkeurde.

     De vraag is, of de EU het vertrek van Hongarije en Polen overleeft.
     Waarschijnlijker is het scenario, dat kort daarop Griekenland en Italië vallen en daarmee de complete EU in hun val meeslepen.

  3. wheelboy

   Jij hebt echt een plaat voor je hoofd Tengo maar dat heb ik al vaker gezegd .Als jij je huishouden zo zou runnen als je hier schrijft zit je op zn minst aan de schuldsanering .

   Alle ex ijzeren gordijn staten zijn relatief gezien arm . Zij weten maar te goed dat berg met vluchtelingen miljarden kost .Die ze liever geven aan de opbouw van hun land en eigen bevolking . En ben blij dat Hongarije ze tegen houd .Want na meen 5 jaar mogen ze zich overal in Europa vestigen .Denk jij dat die dan in een armzalig Roemenië of Bulgarije of Hongarije blijven .Ik denk dat die exact na 5 jaar hun biezen pakken er linea recta ri west Europa komen . Verder denken als je neus lang is is niet je sterkste kant .

  4. Hoofdpiet

   De enige reden dat deze linkse fascistische partij groen links Hongarije wil straffen is omdat ze geen islamitische nietsnutten wil binnen laten

  5. netwat

   Hier:

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/2571799/rusland-gaat-kernreactors-bouwen-in-hongarije

   Ben je nu blij Tengo?

   Wat ben jij en al dat naieve linkse gespuis dom. Dit was al voorspeld. En je juicht het nog toen ook. Hoe dom ben je. Om pislink om te worden zulken als jou en sergentini.

 2. Blue monday

  Mevrouw Sargentini werd hier gisteren nog neergezet als een Europarlementariër die in 10 jaar geen zak had gedaan of bereikt.

  Dit is een waar huzarenstukje.

  Overigens, niet mijn partij, is ze een der beste Europarlementariërs…maar dat zijn onderwerpen die DDS niet zoveel interesseren.

  Kortom, knap werk en nu aanpakken die corrupte Hongaren die klagen op Europa, maar wel braaf alle subsidies en steun willen opstrijken.

  1. Floris

   Huzarenstukje?

   Zit je weer te provoceren?

   1. Ni28

    “Politiek vakwerk van Sargentini”, de trol bewijst zij eigen kwaliteit door haar hersenspinsels als vakwerk aan te merken. En zo sukkelt Brussel maar voort.

  2. Capo

   “(…) die klagen op…”

   Natuurlijk klaag je niet ergens op maar je klaagt ergens over!
   Je gevoel voor de Nederlandse taal is zo erbarmelijk dat we hier te maken hebben met een eerstejaars asielzoeker of een ongeletterde, nogal domme Nederlander.

   Ik ga uit van het laatste, het lijkt me beter dat je eerst de Nederlandse taal machtig wordt en pas dan je gaat verdiepen in de politiek.

   1. Original NL

    In your face blauwe!!

   2. loes530

    Sargentini die gaat weg

  3. Tengo Kawana

   Ja, politiek vakwerk van Sargentini.

   Fantastisch dat haar dit is gelukt. Dit zijn de maatregelen die de EU echt sterk maken.

   1. swetsnek

    ER GAAT NOG WEL MEER LUKKEN WACHT MAAR AF LOL

    1. Onno

     Reken maar !

     De Balkanlanden moeten zo snel mogelijk aansluiting vinden bij de Europese Unie. ‘Anders zullen andere landen onze buren inpikken’, waarschuwt de Commissievoorzitter.
     Afrika is de toekomst, meent Juncker. Tegen 2050 is een op de vier wereldburgers een Afrikaan. Daarom moet Europa investeren in een ‘echt en fair partnerschap’. ‘Afrika heeft geen liefdadigheid nodig. Europa heeft net zo hard behoefte aan zo’n partnerschap.’
     Investeren in Afrika is daarom het ordewoord. Niet, zoals vroeger, enkel via ontwikkelingssamenwerking, maar in projecten die Afrika aantrekkelijker maken voor privé-investeerders. Die economische steun kan de komende vijf jaar tot 10 miljoen nieuwe jobs leiden, denkt de Luxemburger.

  4. Lol Kwipsel

   Is zij 1 van de beste? Dat verelt dan veel over de rest. Een persoon die tot nu toe nog niet in staat is geweest om verder te kijken dan haar beschermde en ozo benepen gedachtewereldje als bekwaam af te schilderen? Ik kom ook ooit uit dit volstrekt door een benepen eng gedachtenkokertje beheerste maatschappelijke ziekte vandaan. GL!

  5. sjun

   Als je dat een huzarenstukje noemt dan hebben we de beste antireclame voor het Europarlement en de Brusselse carrièrepolitici op kosten van elke natiestaat in Europa wel te pakken. Er wordt met een kanon op de mug Hongarije geschoten met dank aan Sargentini die half Europa onder uitvreters bedolf en ook nog opmerkte dat er geen enkele jihadi tussen de vluchtelingenstromen zat. Bord voor de kop heeft in Judith Sargentini een gezicht gekregen. Heel vervelend dat je daar als Nederlander in de rest van Europa weer mee geassocieerd zult gaan worden.

   1. Tengo Kawana

    Sjun reageerde nog niet op de grootschalige corruptie van Orban en zijn familie en de miljoenen EU-subsidiegeld die in zijn eigen zakken verdwenen.
    Ook dat was onderdeel van het briljante rapport van Sargentini en die criminele corruptie gaf wellicht de doorslag in het besluit van het EP deze kleptocratie niet langer te laten voortduren.

    1. sjun

     Sargentini miste dan weer de dubbele maat die ten opzichte van Hongarij gehanteerd wordt. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/09/13/opinie-derk-jan-eppinck-eu-mikt-op-hongarije-maar-schiet-in-eig/

     Jij hebt vast een deugdelijke bron voor jouw absoluut gebrachte beschuldiging van corruptie.

 3. Bloem

  Schande

  1. DolleDries

   Het doet denken aan het derde rijk. Het is dat er nog geen EU leger is anders waren ze binnen gevallen

   1. Tengo Kawana

    Elke vergelijking gaat mank, zullen we maar zeggen.

    🙂

    1. Blue monday

     Dolle Dries droomt graag weg bij de daadkracht van het derde rijk.

   2. Duke

    Dat EU leger moet er nog komen. Dat willen ze heel erg graag bij de EU. Daarom breken ze eerst nationale defensies af.

    1. A3aan

     U wordt op uw wenken bediend, Juncker wil om te beginnen 10.000 man voor de grensbewaking? https://www.tijd.be/dossier/europareeks/juncker-eist-wereldrol-op-voor-euro-en-europa/10048707.html

     1. Tengo Kawana

      Dat is geen Defensie-inspanning maar een versterking van de douanetaken.

     2. Capo

      Pisvlekje.

     3. Stanly2000

      Tengo Ernst, domme jongen. Sinds wanneer doet de douane aan grensbewaking?

     4. Tengo Kawana

      Stanly, het is in elk geval geen militaire taak.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Grensbewaking

     5. Stanly2000

      Ernst toch blijf je een domme jongen. De grensbewaking ligt bij de Kmar of de koninklijke marechausee en dit is wel degelijk een onderdeel van de krijgsmacht!

     6. Tengo Kawana

      Ja, het is een politiekorps met een militaire status. Dat erken ik.

 4. DolleDries

  De EU in verval en twee idolen zitten hier te juichen voor een pyrrusoverwinning.

  1. Original NL

   Dries…..
   …De EU in verval en twee idolen zitten hier te juichen ….
   U bedoelt waarschijnlijk mongolen.

 5. Ritter

  Judith Sargentini is van die tweets waarin ze beweerde dat er met de massale migratie uit de islamitische landen absoluut geen jihadisten meekwamen naar Europa. Hoe anders is het toch gelopen. Deze mevrouw en een beruchte wegkijker wat de gevlogen aangaan betreffende illegale migratie. Geen verrassing natuurlijk want ze is van GroenLinks.

  Deze mevrouw heeft geen enkele geloofwaardigheid maar de EU leiders willen nu eenmaal Hongarije met haar strike migratiebeleid “pakken” en straffen.

  Bizar is natuurlijk dat Orban enorm populair is in zijn land en het strikte migratiebeleid grote steun heeft van de bevolking. Dat kan bepaald niet gezegd worden van mensen als mevrouw Judith Sargentini van GroenLinks.
  ————————-

  VIDEO: Nigel Farage verdedigt Viktor Orbán in het Europees Parlement
  https://www.youtube.com/watch?v=U0aSreRg0yg

 6. Ritter

  Toespraak Viktor Orbán in het Europees Parlement: beschuldiging van “machtsmisbruik” door de EU
  https://www.youtube.com/watch?v=twmUTMw6IdY

 7. DolleDries

  Ik had ook liever nu al de Oekraïne er bij gehad die zijn helemaal niet corrupt

  1. Blue monday

   De EU heeft de Oekraïne er liever niet bij.
   Liever had ik ook geen Oostblok landen bij de EU gezien, democratie is daar nog nieuw en staat er constant onder druk.

   1. Stanly2000

    Blauwtje, wat jij vindt is niet aan de orde en volstrekt onbelangrijk.

 8. Ritter

  De EU is niet meer serieus te nemen als personen als Judith Sargentini benoemd worden.

  Zij is die mevrouw die “wegkijkt”. Toen had zij het mis en nu ook met het “straffen” van Hongarije.

  Vraagtekens bij benoeming Sargentini in EU-commissie terreur

  “De benoeming van Sargentini roept behoorlijk wat vragen op. ‘Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen. Is hysterie.’ Dat waren de stellige woorden van GroenLinks-europarlementariër Judith Sargentini op Twitter, in mei 2015.

  Maar haar uitlating werd gelogenstraft door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, die een jaar later meldde dat jihadorganisaties wel degelijk terroristen op pad stuurden via de enorme immigrantenstroom vanuit Turkije naar Europa.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/09/judith-sargentini-benoemd-in-eu-commissie-terreur-540904/

 9. DolleDries

  Uit een nieuwe enquête van Voxmeter voor Ritzau blijkt dat er brede steun bestaat voor verandering van het vluchtelingenbeleid zoals voorgesteld door de Deense Volkspartij Jyllandsposten.
  54 procent van de respondenten is het ermee eens dat vluchtelingen in Denemarken tijdelijk moeten worden geholpen voor repatriëring in plaats van te worden geïntegreerd voor permanent verblijf. Slechts 24 procent is het daar niet mee eens.
  Tijdens de fiscale onderhandelingen van vorig jaar drong de partij erop aan om de focus te leggen op de tijdelijke terugkeer van vluchtelingen in plaats van hen te integreren.
  Het voorstel zal opnieuw worden ingediend wanneer de regering de onderhandelingen over de begrotingswet voor volgend jaar bijeenroept en de Deense Volkspartij heeft deze keer duidelijke steun van de bevolking.
  Martin Henriksen, buitenlands woordvoerder van de Deense Volkspartij, zegt tevreden te zijn en neemt namens zijn partij de eer op zich voor de uitkomst van de meting: “In alle bescheidenheid hebben we dit thema op de politieke agenda gezet.
  “Het heeft ook de andere partijen gedwongen een standpunt in te nemen, en ik denk dat ik een aantal standpunten heb verplaatst”.
  Slechts 10 procent van de 100.000 asielzoekers die in de afgelopen tien jaar naar Denemarken zijn gekomen, zijn daarna naar huis teruggekeerd.
  In augustus verklaarde premier Lars Løkke Rasmussen (V) dat hij dit najaar met de Deense Volkspartij zou onderhandelen over een nieuw immigratiebeleid.

 10. palko

  Ik verbaas me er over dat bij het vermelden van de aantallen voor- en tegenstemmers (448 en 197) totaal niet gerept wordt over het aantal blanco stemmers, te weten 42. Als je die bij de tegenstemmers optelt, kom je, volgens mij, niet aan een 2/3-e meerderheid. Overigens beschouw ik figuren als Frans Timmermans en Judith Sargentini als een schandvlek voor de Nederlandse samenleving. Die hopenlijk snel vergeten wakker te worden uit hun linksche dromen. Terwijl tegelijkertijd het misdadige instituut EU wat mij betreft mag imploderen. Ik zou Viktor Orbán willen oproepen vooral door te gaan met de Orbanisatie van Europa. Waarbij linkse, dus criminele, partijen tot zwijgen worden gebracht. De Fidesz-partij van Viktor Orbán doet in Hongarije gewoon wat elke fatsoenlijke politieke partij zou moeten doen: goed luisteren naar het eigen volk.

  1. Blue monday

   Meneer Palko beroept zich o zijn gevoel, de Europarlementariërs op feiten.

   En die liegen er niet om..

   Nu is het bekend dat veel reaguurdertjes van een ogenschijnlijk daadkrachtig bestuur en ferme uitspraken houden.
   Dat corruptie, vriendjespolitiek, schimmige geldstromen, uitholling van de rechtspraak en democratie en haat jegen alle niet-Hongaarse elementen verontrustende vormen aan begint te nemen.

   Wederom zien we in Palko die alle rode stoplichten negeert en te lu is om zich in de feiten te verdiepen.

   1. Capo

    “(…) en te lu is om zich…”

    Je gevoel voor de Nederlandse taal is zo erbarmelijk dat we hier te maken hebben met een eerstejaars asielzoeker of een ongeletterde, nogal domme Nederlander.

    Ik ga uit van het laatste, het lijkt me beter dat je eerst de Nederlandse taal machtig wordt en pas dan je gaat verdiepen in de politiek.

    1. Original NL

     And again in your face blauwe!!!

   2. Stanly2000

    Blauwe mongool,heeft het zeker over Nederland.
    Dat corruptie, vriendjespolitiek, schimmige geldstromen, uitholling van de rechtspraak en democratie en haat jegen alle niet-Nederlandse elementen verontrustende vormen aan begint te nemen.

  2. DolleDries

   Dat viel mij ook op 2/3 maal 751 is 500 stemmen. Daar komen ze lang niet aan

   1. palko

    @DD, ik hoor net op de Hongaarse televisie dat zelfs 48 leden blanco hebben gestemd. De Hongaarse Minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, verdenkt de EU ervan dat ze de regels m.b.t. deze stemming onaangekondigd hebben gewijzigd. Verbaas ik me daarover? Nee.

 11. DolleDries

  Ik denk een groot deel van de oosteuropese eu landen zich nu achter de oren krabt. Dit is zo’n ongelofelijke aanslag op de souvereiniteit dat de eu skepsis flink zal toenemen. Kan alleen nog maar met nog meer geld teruggekocht worden. Nederlander trek die portemonaie maar weer.

  1. palko

   @Dolle Dries, een of andere non-valeur waagt hier het te stellen dat Europarlementariërs zich op feiten baseren. Hik, hik, hik, ik kom bijna niet meer bij. Europarlementariërs vooral die ter linksche zijde beroepen zich alleen maar op zelfbenoemde feiten. Dat weet zelfs een klein kind. De Hongaarse Fidesz partij doet wat elke zichzelf respecterende politieke partij zou moeten doen: Goed luisteren naar de kiezer. Onder het motto van ‘Geen woorden maar daden’.

   1. Stanly2000

    Ik weet wie. Blauw mongooltje is brugklassertje en praat de linkse prietpraat na.

    1. Elu Thingol

     Verkeerde been uit het Hongaarse bed gestapt?

 12. cornholio

  Tengo wil die zielige profiteurtjes onderbrengen in een land waar volgens hem racisme en fascisme bestaat, zoals in elk Europees land.
  De Hongaren weten wel wat ze met dat tuig moeten doen! Daar horen we nooit meer iets van en Orbán zal de subsidies blijven opstrijken. Jammer dat Europa nog steeds aan mensenhandel doet.

 13. Hamer Sikkel

  De Europese Unie mag van ieder afzonderlijk soeverein land niet uitmaken welk beleid men wil voeren ten aanzien van vluchtelingen en/of asielzoekers.
  Anders zal Hongarije buiten de EU moeten komen.
  Een streven voor iedere Europese natie.
  Geen dictaat vanuit Straatsburg, Brussel alsmede Luxemburg!

 14. netniet

  Wensdenkers United. Artikel 7 heeft bij mijn beste weten een unanieme stemming nodig. Polen stemt tegen, jammer.

 15. sonar

  Judas Sargentini krijgt toch nog een probleem,de strijd is nog niet gestreden.
  Orban laat zich geen oor aan naaien door een stel onnozelen randdebielen.
  Dit kan wel eens het begin van het einde zijn van die mafia club.

 16. Tengo Kawana

  Laten we hopen dat nu ook de weg is vrijgemaakt om Polen een lesje te leren.

  1. sonar

   Laten we de weg een vrij maken voor jou Tangaslip dan kan in een ruk Nederland verlaten en naar het Midden Oosten verdwijnen als zandhaas.

  2. Capo

   “Laten we…”

   Nee hoor, niet “we”. Je bent een zuigtrol en hoort thuis op Joop.nl

   1. Ni28

    Hij roept “we” in zijn eenzaamheid.

    1. Original NL

     Hij kan er niets aan doen Ni28..het zijn de stemmen in zijn hoofd..

   2. Floris

    Daar heeft hij over nagedacht. Hij staat hier moederziel alleen op een paar anderen na, maar daardoor laat hij zich niet uit het veld slaan. Door steeds de wij-vorm te gebruiken probeert hij de illusie te creëren dat hij namens anderen spreekt.

    Het gebruik van sokpoppen dient hetzelfde doel: de illusie creëren dat er hier sprake is van een flink contingent linkserds met een “ander geluid”.

    W I M had illusionist moeten worden.

    1. Tengo Kawana

     Ik gebruik geen sokpoppen, Floris, dat weet je donders goed.

    2. Floris

     Maak het niet erger voor jezelf dan het al is, W I M. Iedereen hier weet dat je een multinicker en een pathologische leugenaar bent.

    3. Capo

     @Floris: “Het gebruik van sokpoppen dient hetzelfde doel: de illusie creëren dat er hier sprake is van een flink contingent linkserds met een “ander geluid”.”

     De keren zijn ontelbaar dat hij zichzelf bewierookte met één van zijn talloze multinickers.

     1. Tengo Kawana

      Sprak de multinicker Capo.

      Floris kan op geen enkele manier aantonen dat ik naast Tengo hier een andere nickname gebruik. Zijn bewering mist elke grond.

  3. swetsnek

   GA NAAR DE EFTELING CHILD LOVER EN DROOM LEKKER VERDER HAHAHAHAHAHA
   SOMMIGE RANDDEBIELTJES ZIJN WERKELIJK ECHT VAN GOD LOS HAHAHAHAHAHA

 17. swetsnek

  DAT WIJF MOET GEWOON HAAR STRIJKPLANK PAKKEN EN VERDER NETJES HAAR MUIL HOUDEN EN REGEREN AAN MENSEN OVERLATEN DIE SPIJKERS MET KOPPEN SLAAN

 18. Capo

  Het EP gaat zichzelf nóg populairder maken bij de EU-bevolking. Dat wordt lachen gieren brullen met die arrogante Brusselse slapjanussen.

 19. Ni28

  De foto van Sargentini, is dat voor of na?

 20. Ad Infinitum

  Verheugend is het nieuws uit het FD over de Euro. >De Europese Commissie komt nog voor het eind van dit jaar met voorstellen om de rol van de euro op het wereldtoneel te versterken. Dit kondigde Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker woensdag aan in zijn laatste grote beleidstoespraak in het Europees Parlement in Straatsburg. Jean-Claude Juncker tijdens zijn ‘State of the Union’.
  Jean-Claude Juncker tijdens zijn ‘State of the Union’.Foto: Jean-Francois Badias/AP
  Juncker wil de gezamenlijke munt van negentien EU-landen tot het gezicht maken van ‘een nieuw en onafhankelijker Europa’. Hij zei het ‘absurd’ te vinden dat nu nog 80% van de Europese energie-importen in dollars worden afgerekend, terwijl maar 2% van die import uit de Verenigde Staten komt.<

  1. Tengo Kawana

   Ja, dit zijn de essentiële stappen om tot een sterkere EU te komen.

   Zeker nu de V.S. zich ontpoppen als een onbetrouwbare partner is dit de enige goede weg.

   1. Stanly2000

    Sinds de invoering van de Euro is dat nog niet gelukt. Waarom zou het nu wel lukken dan?

 21. Ni28

  “Geweldige doorbraak”, Brussel heeft vandaag de tijdbom voor de EU ingesteld.

 22. DolleDries

  Nog iets over Hongarije.

  Carla del Ponte, voormalig hoofdaanklager van het Joegoslaviëtribunaal en tot vorig jaar lid van de VN-onderzoekscommissie voor Syrië, is “geschokt” dat Nederland steun leverde aan strijdgroepen waarvan bekend was dat zij mensenrechten schonden. “Alle partijen in het conflict plegen misdaden. Nederland weet dat de oppositie oorlogsmisdaden pleegt.”

 23. nienke

  De dictators EU.zijn precies de islam jij luistert naar mij en als je het niet doet komen wij met strafmaatregelen.
  Totaal geen respect voor een ander die meent het anders te zien als de EU.
  Altijd maar dreigen dat stelletje dictators.

 24. Two Ravens Black Kettle

  Je hebt landverraders en je hebt mensen die de landverraders verachten

  Je hebt mensen die terroristen hand-en-spandiensten verlenen en mensen die weigeren hun kinderen te laten slachten op het altaar van (bedorven-)morele voortreffelijkheid.

  Twee categorieën
  Victor wil de kinderen van Hongarije beschermen tegen de Judith Sargentini’s van deze wereld.

  1. Onno

   De jeugd van Hongarije wil weg. Zij worden beperkt in hun studiemogelijkheden, onvoldoende geclassificeerd werk. De universiteit van Soros wordt met sluiting bedreigd. Is dat bescherming van de jeugd door ze af te remmen? Hoe groot is de kans op een goede baan.

   1. Tengo Kawana

    Wat weinigen echt beseffen dat Orban een maffiabaas is die zichzelf en zijn familie schaamteloos verreikt met miljoenen EU-subsidie.
    Hongarije is een criminele oligarchenstaat die wij met EU-geld spekken. Weinig van dat geld bereikt de gewone bevolking, het wordt vooral opgestreken door Orban en zijn kring van oligarchen.

    https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/13/rijk-worden-door-god-geluk-en-orban-en-dankzij-de-eu-a1592056

    1. Tengo Kawana

     Voor degenen hier die Orban als een echte leider vereren is het goed dit artikel te lezen.

     https://www.ft.com/content/ecf6fb4e-d900-11e7-a039-c64b1c09b482

    2. Tengo Kawana

     En dit: ttps://www.reuters.com/investigates/special-report/hungary-orban-balaton/

    3. Onno

     Zou dat hier gebeuren dan is het huis te klein. Orbán komt ermee weg en krijgt alle applaus. Is dat nu domheid of ongijn. O

     1. Tengo Kawana

      Ik houd het op domheid dan wel een onvermogen cognitieve dissonantie te hanteren.

 25. sjun

  Het lijkt me goed om wederhoor te verspreiden: https://www.youtube.com/watch?v=lwrvvvK0uUY

 26. Gerlos

  Hongarije zal er niet wakker van liggen en het gedrocht EU heeft wederom een flinke deuk op gelopen.

 27. Lex

  Denk je nu echt dat Hongarije zich laat dwingen om die gezellige moslims toe te laten die net als bij ons het land willen domineren en verkankeren.

  Zij weten wat voor tuig dat is.

  Dan maar geen stemmingen in het Europees parlement.

  Wel vind ik dat er onderzocht moet worden wat er met de Europese gelden is gebeurt in Hongarije is corruptie heel normaal.

 28. poldi

  Hoe kan je nou in vredesnaam uitgaan van een rapport opgesteld door een linkse GL madam, ook nog eens niet gekozen.
  Ze spreekt vast niet vloeiend Hongaars, dus praat ze alleen maar met mensen die Engels spreken (voor zover ze dat zelf kan zonder briefje) en met name die mensen die uiteraard tegen Órban zijn. Geloof maar niet dat ze met mensen gesproken heeft die vöór Órban zijn. Dat doet een GroenLinkser niet. En dat rapport is doorslaggevend. Lachertje. En zo gaan onze dictatoriale EU parlementariërs om met deze landen. Terwijl ze zelf van alles beslissen zonder ook maar enig mandaat van de burgers van de EU. Hij zal het wel niet doen, maar wat gaaf zou het zijn als Hongarije zegt, prima, wij stappen eruit. Geen stemrecht binnen de EU, zoek het zelf maar uit. Wij sluiten onze grenzen.

 29. Original NL

  Onze linkse toilet “dame”……wat een truttebol.

 30. Morales

  Dit feestje gaat voor de EU lekker niet door. Het eerste land dat een veto heeft uitgesproken heeft zich al aangediend.

  https://www.europa-nu.nl/id/vkrq9e0a4qz2/nieuws/polen_wil_geen_straf_voor_hongarije?ctx=vh6ukzb3nnt0&s0e=vhdubxdwqrzw

  1. Tengo Kawana

   Op welk veto-recht doelt Morales?

   1. Stanly2000

    Ben je nou zo dom of doe je maar also?f

  1. Tengo Kawana

   Ongelooflijk dat er hier nog mensen zijn die de kleptocraat Orban durven te verdedigen.

   1. Original NL

    En ongelovelijk dat er nog sukkels zijn die het eu beleid durven te verdedigen en helemaal opgewonden worden van zo’n groen linkse deugteef.

    1. Capo

     En dat er nog steeds zuigtrollende sneeuwvlokjes rondhangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.