BIZAR: De EU maakt haar eigen projectje kapot: daagt Polen voor EU-rechter

Geen categorienov 12 2018, 12:07
De Europese Commissie daagt de Polen voor een EU-rechter! Na aanvang van de Artikel 7 procedure moeten de Polen verantwoorden dat het land de pensioensleetijd van de rechterlijke macht wijzigt. Deze wijziging zou de onafhankelijkheid van de rechtspraak onder druk zetten, maar natuurlijk gaat het om meer. Bijvoorbeeld invloed in de rechtspraak van Polen. Maar ook omdat Polen niet meewerkt aan de herplaatsing van migranten. Het moge duidelijk zijn: de EU is ten dode opgeschreven als het niet snel verandert en inziet dat het niet tegen zichzelf kan strijden en groeien.
Het doet pijn in Brussel en dus volgen wraakacties vanuit het centrum van de Europese macht om de Polen te straffen voor hun 'verloochening van EU-principes'. Het is bijzonder onhandig van de Europese Unie om ruzie te zoeken met de oostelijke landen terwijl het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat, de zuidelijke economieën in puin liggen en grote onrusten bestaan over het feit dat Brussel jarenlang heeft nagelaten Schengen te verdedigen. Maar de Europese Commissie denkt, wanneer ze ruzie maakt met anderen, dat haar eigen falen onopgemerkt blijft. Daarom is het zo jammer dat de traditionele media het frame van Brussel volgt en vraag ik mijzelf af, waarom?
De reden moge duidelijk zijn: toen het land (Polen) lid werd van de EU ontving het extra subsidies. Maar, nu de Polen zaken doen waar Brussel niet vrolijk van wordt noemt men de Polen ineens 'subsidiejagers' in de Nederlandse pers. Wat een aanfluiting moet het zijn voor de Eurofielen. Jarenlang geld geven en dan nog niets wezenlijks voor elkaar krijgen. De Polen zijn gewoon de slimme jongens in het geheel. Respect voor hen! Zij hebben jarenlang kunnen profiteren van de achterlijke naïviteit in Brussel. Wellicht hadden ze gewoon iets minder snel met geld moeten strooien daar in Brussel? Wellicht hadden ze Polen iets minder eenvoudig toegang tot de EU moeten verschaffen? Maar nee, niet van dat alles. Net zoals VVD-Kamerlid Andre Bosman heeft men in Brussel geen zelfreflectie. Moeilijk hoor. zelfreflectie...
De wraakacties tegen de Polen doen het ongetwijfeld goed bij het niet geïnformeerde lezer, maar het is een veeg teken voor de stabiliteit van de EU. Wat we op dit moment aanschouwen is een van suïcide van Brussel. Waarschijnlijk hebben ze het zelf nog niet door, maar het is natuurlijk niet handig om verdeeld te zijn. Brussel lijkt instabiel. Het kraakt hevig, de barsten zijn zichtbaar en het is wachten op een implosie. De Polen zelf zijn in ieder geval niet onder de indruk. Warsaw beredeneerd dat de onafhankelijkheid van de Poolse rechtspraak wordt gegarandeerd door de National Council for the Judiciary. Nu gaat een EU-rechter dus een showproces beginnen tegen de soevereine Polen. Alles om de realiteit te kunnen ontkennen.
Orban heeft laten weten dat hij een christelijke Europese Unie wil. Dat is helemaal geen slecht idee gezien de woorden van Jezus: "Een ieder koninkrijk, dat tegen zichzelf verdeeld is, wordt verwoest; en een iedere stad, of huis, dat tegen zichzelf verdeeld is, zal niet bestaan."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten