BIZAR: De EU maakt haar eigen projectje kapot: daagt Polen voor EU-rechter

De Europese Commissie daagt de Polen voor een EU-rechter! Na aanvang van de Artikel 7 procedure moeten de Polen verantwoorden dat het land de pensioensleetijd van de rechterlijke macht wijzigt. Deze wijziging zou de onafhankelijkheid van de rechtspraak onder druk zetten, maar natuurlijk gaat het om meer. Bijvoorbeeld invloed in de rechtspraak van Polen. Maar ook omdat Polen niet meewerkt aan de herplaatsing van migranten. Het moge duidelijk zijn: de EU is ten dode opgeschreven als het niet snel verandert en inziet dat het niet tegen zichzelf kan strijden en groeien. 

Het doet pijn in Brussel en dus volgen wraakacties vanuit het centrum van de Europese macht om de Polen te straffen voor hun ‘verloochening van EU-principes’. Het is bijzonder onhandig van de Europese Unie om ruzie te zoeken met de oostelijke landen terwijl het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat, de zuidelijke economieën in puin liggen en grote onrusten bestaan over het feit dat Brussel jarenlang heeft nagelaten Schengen te verdedigen. Maar de Europese Commissie denkt, wanneer ze ruzie maakt met anderen, dat haar eigen falen onopgemerkt blijft. Daarom is het zo jammer dat de traditionele media het frame van Brussel volgt en vraag ik mijzelf af, waarom?

De reden moge duidelijk zijn: toen het land (Polen) lid werd van de EU ontving het extra subsidies. Maar, nu de Polen zaken doen waar Brussel niet vrolijk van wordt noemt men de Polen ineens ‘subsidiejagers’ in de Nederlandse pers. Wat een aanfluiting moet het zijn voor de Eurofielen. Jarenlang geld geven en dan nog niets wezenlijks voor elkaar krijgen. De Polen zijn gewoon de slimme jongens in het geheel. Respect voor hen! Zij hebben jarenlang kunnen profiteren van de achterlijke naïviteit in Brussel. Wellicht hadden ze gewoon iets minder snel met geld moeten strooien daar in Brussel? Wellicht hadden ze Polen iets minder eenvoudig toegang tot de EU moeten verschaffen? Maar nee, niet van dat alles. Net zoals VVD-Kamerlid Andre Bosman heeft men in Brussel geen zelfreflectie. Moeilijk hoor. zelfreflectie…

De wraakacties tegen de Polen doen het ongetwijfeld goed bij het niet geïnformeerde lezer, maar het is een veeg teken voor de stabiliteit van de EU. Wat we op dit moment aanschouwen is een van suïcide van Brussel. Waarschijnlijk hebben ze het zelf nog niet door, maar het is natuurlijk niet handig om verdeeld te zijn. Brussel lijkt instabiel. Het kraakt hevig, de barsten zijn zichtbaar en het is wachten op een implosie. De Polen zelf zijn in ieder geval niet onder de indruk. Warsaw beredeneerd dat de onafhankelijkheid van de Poolse rechtspraak wordt gegarandeerd door de National Council for the Judiciary. Nu gaat een EU-rechter dus een showproces beginnen tegen de soevereine Polen. Alles om de realiteit te kunnen ontkennen.

Orban heeft laten weten dat hij een christelijke Europese Unie wil. Dat is helemaal geen slecht idee gezien de woorden van Jezus: “Een ieder koninkrijk, dat tegen zichzelf verdeeld is, wordt verwoest; en een iedere stad, of huis, dat tegen zichzelf verdeeld is, zal niet bestaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

115 reacties

 1. Ernst Quispel

  Polen ontwikkelt zich tot een totalitaire staat. Als we dat toestaan in onze EU-waardengemeenschap maken we het Europese project kapot.

  1. Baaz

   “Polen ontwikkelt zich tot een totalitaire staat.”

   Dat is jouw mening en daar heb jij natuurlijk gewoon recht op. Ik hou er zelfs rekening mee dat je hier expres de tegenovergestelde stelling inneemt, dat doe jij stiekem wel eens vaker, stoute zuurdesem-jongen.

  2. fockingworst

   @ernst vind dat polen een totalitaire staat word omdat rechters benoemd worden.
   @ernst vind dan Amerika (the land of the free) ook een totalitaire staat daar worden al eeuwen rechters benoemd.

   1. Ernst Quispel

    Nee hoor, rechters moeten worden benoemd, maar niet door de politiek.

    Kun je dat snappen?

    1. fockingworst

     @ernst wil dat iedereen de mening van @ernst is toebedeeld.
     @ernst vind dat we hem moeten snappen en begrijpen.
     @ernst snapt nog niet dat de Pis partij in polen democratisch met een overgrote meerderheid aan de macht is gekomen.
     En ook het benoemen van rechters stond in het program van deze partij.
     @ernst is graag selectief voor democratie.
     @ernst mag ook zijn zegje doen op dds.

     1. Baaz

      “@ernst mag ook zijn zegje doen op dds.”

      Dat is een feit en geen mening. 😉

     2. Ernst Quispel

      Heeft Focking wel eens van de Trias Politica gehoord?

    2. Floris

     “Nee hoor, rechters moeten worden benoemd, maar niet door de politiek.

     Kun je dat snappen?”
     ————————————————————————–
     Wikipedia:

     “De President van de Verenigde Staten nomineert kandidaat-rechters, die ter goedkeuring aan de Senaat moeten worden voorgedragen. Eens goedgekeurd zijn ze benoemd voor het leven, tenzij ze zelf aftreden, veroordeeld zijn of afgezet (impeached) worden. Dit is anders dan bij de meeste deelstatelijke rechtssystemen, waar rechters moeten (her)verkozen worden.

     Bij de benoeming van rechters van hoven van beroep, maar vooral bij die van het Hooggerechtshof, speelt in de praktijk de politieke overtuiging en ideologie van de kandidaat-rechter een grote rol. Een Democratische of Republikeinse president zal dus eerder een rechter voordragen die dicht staat tegen zijn ideologie.”

     De VS ook een totalitaire staat?

     Worst bracht dit al naar voren maar daar ging Quispel niet op in, de gladjanus.

     1. Ernst Quispel

      De situatie in de V.S. is ook verre van ideaal.

     2. Floris

      Ernst krabbelt terug. Als blijkt dat in de VS de politiek zich bemoeit met het benoemen van rechters is het nu ineens niet meer totalitair maar “verre van ideaal”.

      In West-Europa is de situatie ook verre van ideaal omdat zowel het OM als de rechters vrijwel uitsluitend linkse meelopers recruteert die dikke schijt hebben aan de trias politica en zich lenen voor politieke processen en met 2 maten meten.

      Over totalitair gesproken. Dat zit links in het bloed.

     3. Ernst Quispel

      Ik krabbel niet terug, Floris Ik noemde Polen ook geen totalitaire staat maar ik meen dat de bewuste beweging naar ontmanteling van de Trias Politica Polen in die richting voert.

      Probeer de nuance op te pakken en probeer vandaag eens een keer niet op de man te spelen.

     4. Floris

      Natuurlijk krabbelt Ernst terug. Hij schreef “Polen ontwikkelt zich tot een totalitaire staat”.

      Daar gaf hij geen onderbouwing bij, daar heeft Ernst zichzelf van vrijgesteld.

      Later zei hij dat de politiek zich niet met de benoeming van rechters dient bemoeien omdat dit de trias politica ondermijnt.

      Nadat bleek dat dit in de VS, een zuivere democratie, ook gebeurt zwakte de roeptoeter z’n woorden af.

      Hij gleed weer eens uit over z’n eigen bananenschil.

      Hilarisch.

     5. Baaz

      Meneer Quispel is helemaal geen discussiepartner, dat is hij ook nooit geweest.

     6. Ernst Quispel

      De onderbouwing die ik gaf, Floris, is dat de machtenscheiding de kern van de rechtsstaat is. Het ondergraven ervan leidt tot het politiseren van de rechtsstaat. Daarmee is de totalitaire staat geen feit (Polen is dat ook nog niet, net zoals de V.S. dat niet is) maar het is wel, zoals een door mij geboden bron in deze draad aangeeft, wel een griezelige beweging er naartoe.

      Ben je het daarmee eens?

      De constitutionele situatie in de V.S. is overigens lastig vergelijkbaar met het Europese democratische model.

     7. fockingworst

      @baaz en @floris daarom ging ik er ook niet op in(de reactie van de huistrol @ernst.
      Mdiscussies loopt hij van weg.
      Hij probeert een stuk vlees in de arena te gooien sommige reaguurders springen bovenop het bedorven vleesje van @ernst en zijn trolkornuiten.
      Ik niet meer, deed dit ook 8 jaar geleden toen @ernst nog ging onder de nick simon brouwenstein bijvoorbeeld.

     8. Floris

      @ Worst: ik heb er soms lol in om de man op te hangen aan het touw dat hij zelf aanreikt.

      Dan begint hij te spartelen en te draaien omdat hij nu eenmaal niet tegen z’n verlies kan.

      Zo ook nu.

    3. Stanly2000

     Ernst,
     Een rechter wordt in Nederland voor het leven benoemd. Dit versterkt de onafhankelijkheid van de rechter, doordat hij niet bang hoeft te zijn om zijn baan te verliezen. ‘Voor het leven benoemd’ houdt in dit geval overigens concreet in ‘tot zijn/haar zeventigste verjaardag’. Rechters worden door de REGERING benoemd. De selectie vindt plaats door Landelijke selectiecommissie rechters. Deze commissie bestaat hoofdzakelijk uit juristen, maar kan tot 4 niet-juristen bevatten (op een totaal van 12)
     De regering heeft uiteraard niets met politiek te maken of toch?

     1. Floris

      “De selectie vindt plaats door Landelijke selectiecommissie rechters.”
      ——————————————————————-
      En die selecteren op politieke kleur omdat ze zelf hoofdzakelijk stijf links zijn. Het is een incestueus zooitje.

      De trias politica is in Nederland zo dood als een pier.

  3. chrism

   Nederland ook als we zo door gaan als nu .

  4. Adriaan

   Totalitaire staat? Ik denk beste @Ernst, dat je dit nogal dramatisch inschat. Ze zijn op enkele punten een rebelse club. Niets meer en niets minder. De EU is boos omdat Polen zich even niet aan hun regeltjes houdt. Dit wordt een tijd- en geldverslindende operatie.

    1. Adriaan

     Afschrikwekkend. Moet ik toegeven.

  5. HW

   Grappig die nationaal socialist Kwispel, nazi van het eerste uur. Zolang het geen linkse staten zijn noemt hij ze totalitair.

  6. Siemien

   @Ernst
   “in onze EU-waardengemeenschap”

   Hij zegt het echt..

   1. Siemien

    😉

    1. Baaz

     “in onze EU-waardengemeenschap”

     Weer een mooi voorbeeld van wat meneer Quispel ervan vindt.

     #art7

   2. Adriaan

    @Siemien, ik las het ook.
    Ik had een kramp in mijn buik van het lachen!

   3. Ernst Quispel

    🙂

  7. Jacco

   Waardegemeenschap achterlijke gek.hoog tijd dat die eurofielen eens op hun bek gaan

  8. Scaldis

   Q: Je bewering is onjuist. Wanneer was je voor het laatst in Polen?
   Ik vermoed dat je er nog nooit geweest bent want je hebt (weer) geen idee waar je het over hebt.

  9. Altea-Hills

   Hebben we dat dan niet in Nederland en in Europa ?
   Vraag het eens aan Gregorius Nekschot of Geert Wilders,en hoe zit het met de twee referenda’s die we gehad hebben,en hebben ze daar naar geluisterd zoals het behoord in een democraties land.
   Nee Ernst,je bekijkt het door een gekleurde bril,want wat ooit een EEG was,en die op een democratische leest was geschoeid,dat is verworden tot een EUSSR !!

  10. hans-e-pans

   De EU ontwikkeld zich tot een totalitaire staat.

  11. Pescador

   Ernst ik weet absoluut niet wie of erger wat je bent, maar een ding weet ik wel als polen de EU kapot maakt ga ik als dank in Polen wonen.
   ik zie hier heel veel onzin op de website voorbij komen zelf doe ik dat ook wel eens aan mee. maar jij spant werkelijk de kroon. als het goed gaat met de Nederlandse economie dan behoort iedereen ervan mee te profiteren maar helaas gaat iedere Nederlander die een gewoon inkomen heeft ¨de arbeider dus ¨er gewoon op achteruit, en dat weet rutte en zijn clubje ook wel maar die hebben daar lak aan net als jij blijkbaar. de crisis die we gehad hebben hadden wij ook aan rutte te danken als het zo door gaat komt er een nog grotere crisis. Polen ziet dat en komt in opstand ik hoop dat er snel meer volgen. De EU is in beginsel opgezet om de handel en wandel binnen Europa te bevorderen dat was goed voor de economie vervolgens kwam er een munt de EUro dit heeft veel geld gekost of het goed was durf niet te zegen daar zijn de meningen over verdeeld. wat ik wel weet is dat dronkendropje samen met onze landverrader langzaam bezig zijn alles in te palmen zodat een terug moeilijker wordt, wij moeten ons niet de wet voor laten schrijven door Brussel, wij moeten geen belasting gaan betalen voor andere landen in Europa en al die terroristen hebben wij hier ook niet nodig. hulp voor hen die het nodig hebben en de rest eruit schijt aan Brussel.
   jij hebt zeker nog niet door dat dit ons klauwen vol geld kost terwijl ons eigen land naar de klootten gaat

 2. HEM

  Naar aanleiding van een redevoering van één de leden van de Hoge Raad der Nederlanden schreef ik:

  “U voelt zich zo groot, dat u met een terechtwijzende vinger naar uw collega’s in Polen denkt te mogen wijzen.

  U voelt zich blijkbaar zo groot, dat aan u persoonlijk gerichte brieven afgedaan kunnen worden door een griffier.

  Echter, als er naar ú wordt gewezen, omdat er binnen uw eigen organisatie een en ander niet in orde is, dan maakt u zich klein. Dan duikt u weg.

  Vrijspraak voor een doodrijder, die twee jonge mensen de dood in joeg. Vrijspraak op basis van een door een Rechter geredigeerd proces-verbaal met diverse meinedige verklaringen. U reageert er niet op, u laat een briefje sturen door uw griffier. Corruptie in de rechtspraak valt blijkbaar niet onder de verantwoordelijkheid van de Hoge Raad.

  Ooit hoorde ik een filosoof zeggen:

  “Wie zijn eigen nest laat bevuilen, stinkt uiteindelijk zelf ook”

  Weet, dat voortaan ook aan u de geur van corruptie zal hangen. Dat u uiteindelijk medeverantwoordelijk bent voor de teloorgang van onze rechtstaat.”

  Het de balk in het eigen oog, dat de heersende klasse kortzichtig maakt.

 3. fockingworst

  Dit gaat brussel in elk optiek verliezen.
  Al winnen ze deze procedure dan is de kans groot dat het hele land gaat demonstreren.
  De polen zijn een sterk volk met een sterke sociale cohesie.
  De kans is groot dat ze dan uit de eu stappen.
  Polen heeft een zeer stabiele economie.
  Als je alleen al guy verhofstad bekijkt, het toppunt van idioterie.

 4. Florissa

  Wat een farce ,voor de EU rechter , wij van wc eend .
  Een eerlijk proces en dan ophangen ,Juncker aan de drank ,en hij takelt met de dag meer af .

 5. Adriaan

  De rebelse Polen hebben maling aan de EU-wetten. Ze zijn ervan overtuigd dat hetgeen zij hebben besloten, meer aansluit op hun visie van pensioengerechtigde leeftijden. Dat daardoor de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in gevaar wordt gebracht, ontgaat mij enigszins.

 6. Troelstra

  In Slowakije zijn ze ook verstandig.

  Slovakia is the last EU Member State without a single mosque, TRT World reports. Previous attempts to build have been halted by politicians.

  The country does not recognise Islam as a religion and only have a few thousand Muslim residents. Islam must not be taught in schools and the 5,000 Muslims, mostly European ones, who reside in the country are not officially recognised. They account for only 0.1% of the population

  1. Baaz

   ‘Het land erkent de islam niet als religie…’

   Kijk eens aan, dat hebben ze goed bekeken!

   1. Ernst Quispel

    Ja, als je de Grondwet niet onderschrijft vind je het prima als men de vrijheid van godsdienst afschaft.

    1. Baaz

     Slowakije erkent de islam dan ook niet als godsdienst, dus ook geen godsdienstvrijheid voor islam. Goed bezig daar in Slowakije.

 7. nienke

  Goed bezig daar, haal de islam maar niet binnen als zij de kans krijgen binnen te komen begint de ellende voor het land en het volk en zijn zij er niet meer uit te krijgen.
  Laat Brussel maar schreeuwen en stampvoeten, niets van aantrekken!!!!!!
  En als ze aankomen met allerlei straffen de EU uit liever uit de EU stappen dan hun regeltjes opvolgen.
  Houdt de islam buiten de deur.

 8. Eugenie de la Fleur

  „Het is bijzonder onhandig van de Europese Unie om ruzie te zoeken met de oostelijke landen terwijl het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat,“

  Ik heb een kramp in mijn buik van het lachen! De EU heeft Polen niet nodig. Andersom wel. Inschikken dus of opzouten. Als Polen zich niet aan de EU regels wil houden mogen ze hun heil vinden bij Putin

  1. Baaz

   “Ik heb een kramp in mijn buik van het lachen!”

   Komt dat niet van het azijnzuurdesem?

  2. Adriaan

   @Eugenie, ‘De EU heeft Polen niet nodig.’
   Ik denk dat je nu een kapitale denkfout maakt.
   Strategisch gezien is Polen zeer waardevol.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ben het eens met Adriaan. Geopolitiek en met betrekking tot de handel hebben we Polen, of eigenlijk heel Oost-Europa, hard nodig.

    1. Baaz

     Dat jij het hard nodig vindt betekent natuurlijk niet dat het ook hard nodig is.

   2. Meriadoc Brandebok

    Oost-Europa = de lidstaten in het Oosten, ter verduidelijking.

  3. fockingworst

   @eugenie heeft u al een flinke borrel achter de kiezen waardoor uw grootmoedswaanzin extreme vormen aanneemt?
   Polen is de best draaiende economie al jaren (procentueel gezien van de groei) in de eu.
   Polen is de sleutel richting ukraine en het machtige RUSSIA.
   Polen ligt zeer centraal gelegen gaspijpies vanuit rusland lopen er doorheen.
   @eugenie niet in de ochtend borrelen en discussieren, u trekt anders te snel een grote broek aan;)

 9. Adriaan

  Stelling: Ernst Quispel is een masochist.
  Hij krijgt dagelijks zoveel shit over zich heen gestrooid door diverse regeerders, dat hij het lekker moet vinden.

  1. Baaz

   Inderdaad. Het geslagen jochie van het schoolplein. Hoe harder je slaat hoe harder hij schreeuwt dat het toch geen pijn doet. Net zolang tot hij het ook echt lekker vindt.

  2. Blue monday

   Je kunt ook zeggen dat jij niet meer moet schelden.
   Geef die man de ruimte voor een eigen mening en reageer inhoudelijk. Volgens mij is dat alles wat hij vraagt.

   Intussen diskwalificeert de “anti-ernst” brigade zich steeds weer met domme scheldpartijen

   1. Baaz

    “met domme scheldpartijen”

    Tot zover de visie en conclusie van Maandag, en dat klopt, het is vandaag maandag.

   2. Adriaan

    @Blue, dan moet Ernst dat op een normale manier doen en niet met zijn zeer arrogante houding. Bovendien als wij zwart zeggen, zegt Ernst wit of andersom. Zelden, heel zelden zijn wij het eens met Ernst. Iedereen heeft zijn mening, maar Ernst haalt dikwijls het bloed onder je nagels vandaan. Dat is zijn manier van optreden. En dat moet maar eens gedaan zijn. Bovendien als er een vraag wordt gesteld, waarvan hij weet dat hij daar geen antwoord op heeft, kapt hij er mee en gaat tot vervelens toe taalneuquen. En daarom krijgt Ernst stront over zich heen. Basta!

    1. Ernst Quispel

     In plaats van het werpen met stront is een inhoudelijke reactie dan wel het negeren te verkiezen.

     1. Baaz

      Daarover lopen de meningen uiteen.

    2. Floris

     “@Blue, dan moet Ernst dat op een normale manier doen en niet met zijn zeer arrogante houding. Bovendien als wij zwart zeggen, zegt Ernst wit of andersom. Zelden, heel zelden zijn wij het eens met Ernst. Iedereen heeft zijn mening, maar Ernst haalt dikwijls het bloed onder je nagels vandaan. Dat is zijn manier van optreden. En dat moet maar eens gedaan zijn. Bovendien als er een vraag wordt gesteld, waarvan hij weet dat hij daar geen antwoord op heeft, kapt hij er mee en gaat tot vervelens toe taalneuquen. En daarom krijgt Ernst stront over zich heen. Basta!”
     ————————————————————————
     Zo is het en niet anders.

     Maar dit is hem al zo vaak gezegd. Hij trekt zich er niets van aan.

     Bij hem is dat aan een persoonlijksheidsstoornis te wijten en dus verklaarbaar.

     Wat minder verklaarbaar is, is dat er mensen zijn zoals Blue Monday die volkomen blind is voor zijn wangedrag cq dat wangedrag vergoelijkt.

     1. Ernst Quispel

      Floris heeft het onderwerp van de draad alweer weten te richten op zijn belangrijkste onderwerp mitsgaders ziekelijke obsessie: Ernst Quispel.

     2. Floris

      De taktiek van Ernst, daarin gesteund door zijn woordvoerder Brandebok: proberen zijn critici de mond te snoeren door ze obsessief te noemen of anderszins zwart te maken.

      Op de kritiek van Adriaan, en die van zoveel anderen die zich groen en geel ergeren aan deze megakwal, gaat Ernst niet in.

      Hij zal op dezelfde voet door blijven gaan.

      Derhalve zal hij oogsten wat hij zaait.

    3. Spaanse kok

     Gezellig, Floris is weer aanwezig.
     Tijd om de hond uit te laten.

     1. Ernst Quispel

      Ja, de man weet hier de sfeer in korte tijd te verzieken.

     2. Floris

      “Wat minder verklaarbaar is, is dat er mensen zijn zoals Blue Monday die volkomen blind is voor zijn wangedrag cq dat wangedrag vergoelijkt.”
      ——————————————————————-
      Ik dacht, laat ik verder geen namen noemen, maar het geldt uiteraard ook voor Spaanse Kok.

      Nu Brandebok nog en het trollen-ensemble is compleet.

      Kom er maar in, Guus.

     3. Baaz

      Scherp Floris, wederom kunnen de gladjakker en zijn trawanten niet tegen je op!

     4. Baaz

      “hier de sfeer”

      Begrijpelijke reactie, Floris zorgt er [mede] voor dat jij niet ongestoord en ongezien je trollengang kunt gaan.

     5. Meriadoc Brandebok

      Een obsessie is dwangmatig denken, een geestestoestand waarin een persoon (i.c. Floris) bezeten is van een specifiek idee (i.c. Ernst). Een persoon die ergens door geobsedeerd is, kan de gedachten (i.c. over Ernst) niet uit zijn hoofd zetten, hoewel hij of zij dit meestal wel wil. Het dwangmatig denken leidt vaak tot dwanghandelingen, ook wel compulsies genoemd (i.c. berichtten over Ernst).

      Dit behoeft niet altijd pathologisch te zijn. Een obsessie die bij de gezonde mens optreedt is meestal geen blijvende psychische gestoordheid. Is de obsessie wel blijvend, dan spreekt men van een dwangvoorstelling.

      Een bekende obsessie is stalken. Stalkers zijn geobsedeerd door een bepaald persoon en doen er alles aan om bij deze persoon in de buurt te komen.

     6. Ernst Quispel

      Meriadoc, je beschrijving van Floris is weliswaar treffend maar ik wijs er op dat je meegaat in het zieke spelletje van deze geobsedeerde figuur die dit blog vervuilt met het uitkafferen van opponenten met psychiatrische ziektebeelden.

      Deze man spoort voor geen meter. Ga er niet in mee!

     7. Meriadoc Brandebok

      Ja, Ernst, het past Floris als een handschoen, maar laten we maar ophouden met deze reacties. Straks is de draad weer vol off-topic reacties en dat willen we niet. Terugkerend naar de inhoud: in zowel Polen als Hongarije staan belangrijke democratische waarden onder druk en in Polen heeft dat zelfs tot een meningsverschil binnen de PiS-partij geleidt. Brussel heeft gelijk dat zij ingrijpt. (Overigens doet Brussel met Hongarije niets, dat moest vanuit het EP komen).

     8. Groeneveld

      Quispel is een ernstig ziek mens. Hij zal altijd proberen de ander onderuit te halen, diens quotes uit hun verband te rukken, beweringen om te draaien en stelselmatig uitspraken tegen de ander te gebruiken.

      Voorts ziet hij het als zijn taak om, n’importe welk onderwerp, direct een querulantenopmerking te plaatsen bij iedere draad met als enig doel het opwekken van geirriteerde en kwade reacties (flaming).

      Als je dit soort zaken permanent nastreeft ben je een zieke sadist en narcist: altijd de ander willen aftroeven en kleiner maken om jezelf groter te maken is een kwalijke obsessie.

      Kortom, Quispel deugt niet. Voor geen (centi)meter. Hij is een psychopatische patient en dat sommige reaguurders deze rat steunen zegt veel over hun (gebrek aan) beoordelingsvermogen. Quispel stinkt. Daar wil je niet bij horen.

     9. Baaz

      Het was de afgelopen niets en het zal ook niets worden zolang meneer Quispel aan boord is. Dat is zo onderhand wel bekend. Natuurlijk mag hij, als aanvoerder van de zuurdesembrigade, ook gewoon zijn mening ventileren. Laten we het dan ook maar zo benoemen en zien, dat klaart de lucht.

     10. Meriadoc Brandebok

      Mensen, genoeg over Ernst. Kunnen we weer terug naar de inhoud? Je weet wel, iets met de EU en Polen? De Visegrad? Hongarije? De PiS-regering?

     11. Baaz

      “Mensen, genoeg over Ernst.”

      Ik denk het niet meneer Brandebok, zuurdesem heeft namelijk de eigenschap dat het hele “brood” ermee doorzuurt wordt, je kent de gelijkenis vast wel? Mensen hebben al heel lang last van die zurigheid en net als met maagzuur leidt dat tot oprisping.

     12. Meriadoc Brandebok

      Dit lijkt me een overtreding van de regel “geen persoonlijke aanvallen”, Baaz.

     13. Baaz

      “Dit lijkt me…”

      Het lijkt mij een schoen, jij past de ‘m en trekt ‘m aan.

     14. Floris

      @ Groeneveld: helemaal juist.

      Zoals gezegd is voor Quispel de verzachtende omstandigheid dat het terug te voeren is op een persoonlijkheidsstoornis. Hij heeft zichzelf niet in de hand en valt daarom altijd terug op dit wangedrag. Hij is onverbeterlijk.

      Types als Brandebok (vooral hij), Kok en Maandag (en in het verleden ook Beukman) vallen op de keper beschouwd meer te verwijten omdat ze deze notoire querulant steevast bijvallen en uit de wind trachten te houden.

     15. Ernst Quispel

      Heeft psychiater Groeneveld nog een mening over de aantasting van de rechtsstaat in Polen?
      Dat was immers het onderwerp van deze draad.

     16. Baaz

      Wat is er meneer Quispel, waarom wil je nu ineens terug naar het onderwerp? Normaal gesproken heb jij geen enkele moeite met het verlaten van het onderwerp.

     17. Floris

      Quispel wordt van diverse kanten terecht op z’n wangedrag aangesproken en probeert nu wanhopig om daarvan af te leiden.

      # Onaanspreekbaar.

      # Onverbeterlijk.

      # Ongeneeslijk.

    4. Catweazle1

     Eigenlijk kun je dus concluderen dat e.q. een pool is….

     Een tegenpool in de meeste gevallen.

     1. Ernst Quispel

      Floris heeft maar eens een nieuwe nickname aangemaakt.

     2. Baaz

      “Floris heeft maar eens een nieuwe nickname aangemaakt.”

      Oeps… dat is een DDS-huisreglement artikeltje 4

     3. Floris

      “Floris heeft maar eens een nieuwe nickname aangemaakt.”
      —————————————————————–
      Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

    5. Ernst Quispel

     Adriaan, als mijn inhoudelijke stellingname slechts tot doel zou hebben de opponent tegen te spreken dan moet dat onvermijdelijk leiden tot inhoudelijke inconsistenties.

     Kun je die aanwijzen?

     1. Baaz

      “mijn inhoudelijke stellingname”

      Daar verschillende de meningen over, en zelfs het feit dat jij typeert als inhoudelijke stellingname wil dat nog steeds niet zeggen dat het ook zo is.

     2. Adriaan

      @Ernst, daar is geen beginnen aan. Ik heb jou dikwijls om nadere uitleg gevraagd en nooit antwoord gekregen. Dus ik laat het hier bij.

 10. Rosasolis

  Merkwaardig is het dat alleen 2 oost-Europese landen, Hongarije en Polen, het moeilijk maken voor de EU…terwijl zijn veel geld en economisch steun van de EU landen krijgen.
  Jaarlijks komen er steeds meer Polen naar ons land te werken of te studeren. Wij hebben velen in ons dorp in het Noord-kop. Zij vertellen hoe slecht het gaat met de economie en werkgelegenheid in Poland. Hoewel een aantal studenten terug naar Polen willen, nadat zij hun diploma’s hebben gekregen, willen de meeste werkers hier blijven. Af en toe kregen wij tomaten van een echtpaar die in een groente kas werken. Beiden spreken Engels, en studeren Nederlands op een Volksuniversiteit vlakbij.
  Zij willen hier blijven. In Anna Paulowna is er nu een Poolse delicatessen winkel, en ook een arbeidsbureau voor werkers uit Polen. De EU moet dit arme land blijven steunen, maar er moet geen misbruik van de Poolse regering zijn.

  1. Baaz

   “De EU moet dit arme land blijven steunen…”

   Dat mag jij vinden. Als die dronken Pool hier niet was geweest dat had Kim nog geleefd. Kim leefde namelijk op nog geen 30 kilometer van jouw woonplaats.

   1. Rosasolis

    @Baaz. U weet niet waar mijn woonplaats is. Er zijn veel dronken Nederlanders,
    die dagelijks door de politie worden vervolgd.

   2. Rosasolis

    @Baaz. Ik heb vergeten te melden over het vreselijk ongeluk in Anna Paulowna van enkele weken geleden, toen 4 jonge mensen dodelijk verongelukt werden, omdat hun Nederlandse chauffeur (inwoner van dit dorp), helemaal dronken was. In het midden van de nacht. Voor een hele week hingen de vlaggen half-stok. Nogmaals,
    ik woon niet in dit dorp.

 11. Top

  Zo maar een berichtje uit Duitsland.
  Niets aan de hand, doorlopen!
  complot
  Moskeeën verspreiden antisemitische complottheorieën over ‘Joodse samenzwering’ – Islam en Moslim Broederschap hebben dankzij bondskanselier Merkel vaste grond in Duitsland

  Shams Ul Haq (afbeelding: WikiMedia Commons (3)).

  De Pakistaans-Duitse moslimjournalist en terrorisme expert Shams Ul Haq (foto) ging undercover in enkele grote moskeeën in onder meer Leipzig en Dresden, en toonde aan dat imams en andere moslimgeestelijken in Europa ongehinderd kunnen blijven oproepen tot aanslagen, Jodenhaat, en zelfs het vermoorden van alle ongelovigen die zich weigeren te bekeren tot de islam.

  1. van Urk

   ”Democratie kan niet van buitenaf op een natie worden opgelegd. Elke samenleving moet op zoek naar zijn eigen weg, en geen weg is perfect.” Barack Obama

   1. Blue monday

    Helemaal mee eens, maar omdat Polen en Hongarije bewust EU-lid zijn (en veel geld daarvan krijgen)
    hebben ze zich geconformeerd aan de EU.
    Dus oprotten (ok) of luisteren en overeenkomstig handelen.

    1. van Urk

     De EU heeft anders wel beloofd dat de soevereiniteit -dus ook wat regeringen beslissen in hun eigen land- van de lidstaten niet in het geding zouden komen. Maar intussen bemoeit Brussel stelselmatig toch met de binnenlands politiek van alle lidstaten over zaken dat niks met economische samenwerking te maken heeft.

     1. Baaz

      @van Urk: Had jij iets anders verwacht?

    2. Rosasolis

     @Blue monday. Ik ben met u eens over eens over het corrupte beleid van zowel Hongarije als Polen. Geld van de EU krijgen terwijl zij een onmenselijke
     beleid uitvoeren. Zoals het nu gaat in Hongarije, in de concentratie kampen van Orban. Daarom vluchten duizenden Polen naar Nederland, om te proberen
     om via de EU een goede stabiele leven te mogen krijgen. De Europese Unie is het enige dat vooruitgang voor Europa kan betekenen.

     1. Stanly2000

      Rosasolis,
      Dus de Polen vluchten naar Nld omdat Orban concentratiekampen heeft?
      Trouwens heb je de bewijzen van deze kampen al geleverd? Zo ja misschien heb ik ze gemist en kun je nogmaals bewijzen hiervoor aandragen.

     2. Floris

      Rosa levert nooit onderbouwing of bewijsmateriaal aan.

      Ze kakelt maar wat.

 12. Blue monday

  Grappig dat de reaguurders die stemmen op de partij van het “polen-meldpunt” zo begaan zijn met de Polen.

  1. van Urk

   Dat begaan zijn heeft te maken met soevereiniteit voor ieder lidstaat. Als de Polen dit willen, laat ze dan toch. Zij bemoeien ook niet met onze rechtsstaat.

   1. Ernst Quispel

    Nee, de EU bestaat bij de gratie van gedeelde rechtsstatelijke beginselen. Als Polen zich ontwikkelt naar een fascistische staat hoort ze niet in de EU, laat staan dat de Europese belastingbetaler er bakken geld naar toe sluist.

    1. Baaz

     “Als Polen zich ontwikkelt naar een fascistische staat…”

     Je stuurt niet eens subtiel. Jouw gebruikte termen zijn leeg, hol en inhoudsloos. Het is een wormvormig aanhangsel aan jouw mening, je goed recht.

    2. Mart

     Dus ”eigengereidheid”(wat een eitjes) wordt nu als ”fascistme” veroordeeld door het politiek fenomeen Ernstig.

     1. van Urk

      ”Nee, de EU bestaat bij de gratie van gedeelde rechtsstatelijke beginselen” Hier weer een bewijs dat de EU stap voor stap een federale staat in wording is en Den Haag in de toekomst gesloten wordt als soevereine regeringsgebouw van een soevereine staat.

     2. Ernst Quispel

      Hier moet ik de heer van Urk gelijk geven: de EU koerst onvermijdelijk richting federale staat en Den Haag wordt op termijn een provinciehoofdstad.

     3. Siemien

      “en Den Haag wordt op termijn een provinciehoofdstad.”

      Oei ja daar heeft Ernst een nat plekje in zijn Mickey Mouse onderbroekje.

      Hitler zou een moord doen voor jou gedachtes

  2. fockingworst

   @blue monday zoekt spijkers op laag water en vind een contradictus in terminus.
   @blue monday goed gedaan en wat een humor hij in de tegenstelling heeft gevonden, knap.

   1. Top

    En jij bent de domoor, want jij en helaas velen anderen, betaald deze parasiet maandelijks.

    1. Ernst Quispel

     betaalt

     1. Floris

      “Dt-fetisjist, grammar nazi of hoe je jezelf ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.”

     2. Baaz

      Ach Floris, hoeveel fouten wil je van meneer Quispel zien? Ik heb ze gespaard.

 13. Mart

  Ik heb veel respect voor de Polen…ben er veel geweest met mijn ,schepen toen ze nog onder het Russische juk waren.De dokkers en de meiden belazerden het gezag waar ze bijstonden….trouwens het zelfde in Russische havens.Moeilijk te onderdrukken deze dappere volken.Waarom is de rest zo slap?Behalve deze oostlanden die nog weten wat onderdrukking is.

  1. Scaldis

   Precies, dapper én trots!

 14. Jacco

  Ernst quispel mega kwal .is nog zacht uitgedrukt

 15. P.Sisterons

  Leve de Polen. Hopelijk worden de Nederlanders wakker en gaan ze voluit voor een Nexit.

 16. C.A.Barstow

  Polen komen voor zichzelf en hun land op, zijn ze eindelijk van dat vervloekte communisme af of daar staat de volgende smeerlapperij aan de deur te kloppen.
  Kom op Polen houd je poot stijf en donder dat smerige EU zooitje terug naar Brussel.

 17. Gerlos

  Hopelijk wordt dit het begin van het einde van het gedrocht EU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.