snapshot8

Engelse parlementariërs maken beklagelijke janboel van Brexit: nu leiderschap Theresa May uitgedaagd

Geen categoriedec 12 2018, 10:00
In het Verenigd Koninkrijk maakt de regerende Conservative Party er een complete chaos van: terwijl premier May haar Brexit-deal probeert aangenomen te krijgen, komt haar eigen partij in opstand. Ze hebben een vertrouwensstemming afgedwongen.
Ik zal maar eens even een kleine truth bomb opgooien: ik zou mezelf als anglofiel omschrijven, maar ik kijk al maanden met afschuw naar wat het hele politieke dossier Brexit heeft gedaan met het Verenigd Koninkrijk. De Britse uittreding is nu al bijna twee jaar het belangrijkste nieuws aan de overzijde van de Noordzee. Bijna al het andere nieuws wordt verdronken in de tsunami van Brexit-nieuws: leiderschapverkiezingen, onderhandelingen met Brussel, boze backbenchers in allerlei gevechten met de regering, mensen die een nieuw referendum eisen en natuurlijk de boeventronie van Nigel Farage die om de zoveel tijd weer wat te eisen heeft.
Maar zelfs voor de Brexit-standaarden hebben de Britten er nu pas écht een chaos van gemaakt. [icon name="hand-o-down" class=""]

"UK Prime Minister Theresa May will face a vote of no confidence in her leadership later on Wednesday.

Conservative MPs will vote between 18:00 GMT and 20:00 GMT.

The challenge to Mrs May's position comes after the required 48 letters calling for a contest were delivered.

Mrs May, who has been prime minister since shortly after the UK voted to leave the European Union in 2016, has faced criticism in her party for the Brexit plan she has negotiated."

Wat een chaos. Wat een ellende. Wordt het niet gewoon eens tijd dat die hele Brexit voorlopig in de ijskast gaat, misschien zelfs helemaal geschrapt. Wanneer is de rommel eindelijk genoeg voor de Britse parlementariërs in de Conservative Party?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten