Beelden! Veldslag tussen politie en elementen van de 'Gele hesjes' in Parijs

Geen categoriejan 12 2019, 21:00
Spectaculaire beelden van de 'Gele hesjes' kunnen we u niet onthouden. In tegenstelling tot de Nederlandse afdeling maken ze het in Parijs véél te bont. Daar raakten agenten en demonstranten weer slaags en werden waterkanonnen ingezet. Op de beelden lijkt het wel oorlog en de raddraaiers verpesten natuurlijk de beeldvorming voor tal van Fransen, die legitieme kritiek hebben op het regeringsbeleid van Emmanuel Macron. De hoeveelheid extra politie is veelzeggend.
Ravage, rook, traangas, bloed zweet en tranen. En rode sterren!
Op de beelden zien we behoorlijk wat geweld. Maar goed dat deze mensen het nu niet voor het zeggen hebben. Als dit een voorproefje is voor hun visie dan rest Frankrijk niet beter dan dat van Macron. Want de boom herkent men aan de vruchten. Een paar rellende mensen omver spuiten met waterkanonnen behoeft dan ook geen verbazing. Het kan niet zo zijn dat de halve binnenstad wordt gesloopt en dat dit dan mag doorgaan als 'protest'. Dit is overduidelijk geen respectvol activisme.
Maar veel Fransen zijn nog steeds boos op Macron en die gaan ook de straten op. Die doen het heel anders dan de typetjes op de Champs-Élysées. Het eens zo machtige centrum van het grote Franse republiek werd vandaag het symbool van desintegratie en rebellie. Jammerlijk hoe Frankrijk langzaam vastloopt. Het is wéér een tegenslag voor het mooie Europa waar de problemen zich opstapelen. Sommige relschoppers lijken deel uit te maken van antifa. Vaak te herkennen aan de rode sterren.
Maar er loopt van allerlei gespuis tussen. Het moge duidelijk zijn dat Frankrijk niet in staat is zichzelf in de hand te houden. In Parijs waren 5.000 agenten op de been. In het gehele land waren dat er 80.000! Dat aantal illustreert wel de omvang van de demonstraties in Frankrijk. Terwijl eerst nog gedacht werd dat de protesten afzwakten. Meer dan 50 personen werden gearresteerd en er vielen weer tientallen gewonden.
Gelukkig gaat het in Nederland stukken vriendelijker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten