Ex-vrouw beschuldigt PVV’er Graus van mishandeling en gedwongen seks met beveiligers

Joyce Graus beschuldigt haar ex-man van zeer ernstige misdaden. Het PVV-Kamerlid ontkent, en Geert Wilders gelooft hem.

Ze leken nog zo gelukkig. Op een LARP-bruiloft in 2014 trouwde PVV-Kamerlid Dion Graus met zijn Joyce, en tot voor kort waren ze onafscheidelijk. Erg lang heeft het huwelijk geen stand gehouden. In 2017 verscheen Joyce nog aan zijn zijde bij Prinsjesdag als een soort piraat, maar ergens in het jaar dat volgde moet de band tussen de twee gestrand zijn.

En Joyce zoekt nu de publiciteit op, want ze heeft haar ex-man van een aantal zaken te beschuldigen. Ze verwijt hem haar te hebben gedwongen seks te hebben met zijn beveiligers om een rekening te betalen, en daarnaast haar geslagen te hebben.

“Volgens zijn ex dwong Graus haar tot seks met andere mannen, waaronder zijn privébeveiligers. Ook zou de PVV’er haar meermaals hebben bedreigd met fysiek geweld, en zou hij haar eenmaal een vuistslag hebben uitgedeeld.

Graus ontkent de aantijgingen in een reactie aan De Telegraaf. Volgens het Kamerlid is zijn ex-vrouw, die werkzaam is voor de PVV, psychisch in de war en kan zij de scheiding van afgelopen voorjaar niet verkroppen. “Er is niets van waar allemaal”, reageert hij in de krant. “Er speelt veel meer, ze is helemaal aan het doordraaien.””

Het openbaar ministerie moet nog besluiten of er vervolg wordt gegeven aan de aangifte. Mocht dat gebeuren, dan moet er bewijs worden gevonden. Zolang dat er niet is, kan Graus aanblijven als Kamerlid en blijft hij de steun van voorman Wilders genieten: “Hij heeft tegen mij alle aantijgingen ten stelligste ontkend; zonder bewijs van het tegendeel kan ik niet anders dan ervan uitgaan dat het niet zo is.

Tegen Graus is eerder aangifte van mishandeling gedaan. Ook dit is ontkend door de PVV’er, waarna de aanklacht geseponeerd werd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. poldi

  Na zoveel tijd, een vreemd verhaal van die ex-vrouw van Graus die blijkbaar al een tijd onder psychische behandeling is.
  Ook dat hij haar dwong om seks te hebben met beveiligers.

  En deze “aangifte” is wel heel toevallig zo vlak voor de verkiezingen.
  Past allemaal in het “Demoniseren PVV” strategie.
  Zou ze soms …….. ?

  1. Rien Noppen

   Natuurlijk, poldi, allemaal niks van waar.

   😉

   1. poldi

    Als je dit verhaal gelooft dan twijfel ik toch aan je IQ of ben je zo vergiftigd met anti-PVV haat.
    Ik denk eerder het laatste.

   2. flessenpost

    Noppes weet zeker dat alle beschuldigingen tegen Graus de absolute waarheid zijn, hij was er immers zelf bij…..

    1. Bosche draak

     Wie denk je wie de “beslagkom” mocht uitlikken naderhand?
     Tis Noppenkop’s hoogtepunt van de maand.

   3. Top

    Blablabla. Blaaskaak. In eerste instantie zou je denken, dat je misschien een trol zou kunnen zijn, ware het niet, dat je, eigenlijk, een bijzonder rijke (met name in familieverband, want je kinderen en kleinkinderen, dragen je op handen), gezonde, aimabele en intelligente man te boek staat. Hahahahahahaha Tiktaktiktak

  2. Beukman

   En deze “aangifte” is wel heel toevallig zo vlak voor de verkiezingen.
   Past allemaal in het “Demoniseren PVV” strategie.

   Een beetje zoals bij de berichtgeving over het vriendinnetje van Pechtold, “Demoniseren D’66” strategie?

  3. Lugar

   @Poldi: Jij zegt het en ik dacht het. Ik weet dat de kiezer zich daar helemaal niets van aan zal trekken. Wil je echte schade, bewezen schande? Ga dan grasduinen bij de VVD, D’66 (Pechtold) keur ik ook goed.

  4. HierBenIk

   Je hebt hem snel door!! 🙂

  5. sjun

   Zou het niet kunnen dat de psychiater over de rug van zijn patiënte politiek aan het bedrijven is via de massamedia? Of mag ik dat niet vragen?

 2. Beukman

  Ridder Graus heeft een vreemde voorliefde voor vrouwen die psychisch in de war zijn. Dit was niet de eerste die een aanklacht heeft ingediend wegens geweld.

  1. marco1

   @beukman. Ja ze brengen elkaar op ideeen. Ik weet niet of het waar of niet waar is dat moet een rechter ofzo maar uitzoeken. Wat ik wel weet is dat ex-vrouwen ertoe instaat zijn valse aangiftes te doen uit rancune. Dat heb ik nl zelf ook gehad met mijn ex en ik kan jiu met mijn hand op het hart verzekeren dat ik haar nooit maar met 1 vinger heb aangeraakt op de verkeerde manier.

   1. Beukman

    @Marco
    Mee eens.
    Bij Dion is er alleen sprake van een patroon, en dat maakt het extra verdacht.

    1. marco1

     Ja Beukman ik vind het ook wel verdacht maar laat eerst onderzoek plaats vinden Zoeen verdenking kan je toch schaden als het niet waar blijkt te zijn maar ik zou er niet heel raar vanop kijken mocht het waar zijn en dat is misschien wel heel slecht want dan veroordeel je iemand die misschien niks verkeerd heeft gedaan.

     1. Beukman

      We wachten het af, @Marco, en vertrouwen voorlopig Graus’ zijn blauwe ogen. Stel dat het waar zou zijn, dan heeft Dion de mazzel dat zo’n privé-bewaker waarschijnlijk de kaken op elkaar geklemd zal houden over seks als betaling; die kijkt wel uit, die gasten zijn doorgaans getrouwd.

     2. marco1

      Klopt de grootst e kans waar of niet waar is dat het geseponeerd word wegens gebrek aan bewijs.

 3. Tinneke

  Nu al???

 4. Eric 1

  Tuurlijk de PVV Weer onder uit halen vlak voor de verkiezingen fake news

 5. Groeneveld

  Ach, het is de Telegraaf maar. Het rioolvod dat in en na de oorlog fout was. In andere kranten heb ik het bericht niet zien circuleren. De Tellie is te goor om met je blote handen aan te pakken.

  1. Lugar

   @Greenfield: Soms wel soms niet. Je kunt de appel eten en de pitten toch uitspugen? Er staan soms wel degelijk goede artikelen in. Dat geldt trouwens voor alle couranten al sla ik sommige couranten graag over. Iedere journalist m.i. heeft wel enige literaire en journalistieke vrijheid.

  2. Beukman

   Dat is waar, @Duitse Vlieg. Laten we hopen dat Ridder Graus’ blazoen spoedig gezuiverd zal worden van deze ondermaatse beschuldigingen van deze vrouw en al die vorige vrouwen die Dion betichtten van losse handjes.

   Bovendien: Joyce heeft toch geen poot om op te staan, want zo’n privé-bewaker gaat echt niet uit de school klappen over seks als betaling; die kijkt wel uit, die gasten zijn doorgaans getrouwd.

  3. edoc431

   Mijn vogel en kat wil er nog niet op schijten
   Mams is op geld uit meer is er niet van

 6. Natte Scheet

  Als we het over de tokkiepartij hebben geldt het blijkbaar niet alleen voor de achterban

  1. marco1

   Nee idd een hoop bedorven personen bij dat Groen-Links.

 7. Spaanse kok

  Het PVV-Kamerlid ontkent, en Geert Wilders gelooft hem.
  .
  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Ridder Graus om andere redenen dan zijn politieke kwaliteiten door Wilders beschermd wordt.
  Er is geen ander kamerlid met zo een kleurrijke geschiedenis welke gehandhaafd blijft .

  1. Beukman

   Inderdaad. Alsof de ridder iets over Geert weet dat het daglicht niet kan verdragen.

 8. legalblond

  Iedereen met een beetje realisme heeft kunnen zien aankomen dat er natuurlijk wel een zeer negatief bericht over de PVV naar buiten gebracht moest worden nadat Wilders net meer dan een miljoen kijkers weet te trekken voor zijn optreden bij Jensen. Het is verkiezingstijd, dus de mainstream duldt geen enkel positief bericht over die vermaledijde anti-globalisten en tegenstanders van de fascistische EU

  1. Rien Noppen

   Ik begrijp dat in de complottheorie van legalblond de ex-vrouw van Graus in het complot zit.

   Wat denkt hij, onder druk gezet of betaald door de Linksche Kerk?

  2. Ooggetuige

   @legalblond: er zagen 517.000 mensen hoe Jensen Wilders geen strobreed in de weg legde. Jensen is een programma op RTL5. Veel mainstreamer dan dat kun je als zender niet zijn.

 9. Aytas

  Normaal gesproken zeg je zal wel, ware het niet dat de vertegenwoordiger van een ander land in hem gelooft. Wilders is corrupt tot op het bot. Marionet van David horowitz.

  1. Troelstra

   Daar komt de eeuwige Jodenobsessie van trollita Aytas weer eens als een aapje uit de mouw gekropen. Waarvan akte.

   1. Aytas

    Troelstra waar staat het woord jood? Jouw obsessie duidelijk.

  2. Rosasolis

   @Aytas. Dit klopt helemaal. Wilders is inderdaad een marionet van verschillende rijkaards uit Amerika, waaronder D. Horowitz. Die eind-redacteur is van het ver rechts
   Front Page Magazine. Die dagelijks vele nep nieuws verspreid, en het heerlijk vind om
   Democraten en andere niet-ver rechts bekenden te proberen te vernederen. Zoals de
   goedkope bewerkte foto van Angela Merkel in een burka, die voor wekenlang steeds gepubliceerd werd. Maar over Gorgeous Geert in Amerika: tenminste 1 of 2 keer per jaar wordt hij uitgenodigd als speaker op een congres van rijke rechts politieke- en business mannen. Zij betalen alles voor zijn reis en verblijf in een chique hotel in New York. Hij krijgt het “neusje van de zalm” te eten, met de duurste wijnen. Meestal blijft hij een week in New York, terwijl zijn geringe medewerkers in de PVV societeit hun slavenarbeid doen, met een lage salaris en geen extra vergoeding voor overwerk.

   1. Aytas

    Ik vind het zorgwekkend dat hier nooit over gesproken wordt.

   2. toetssteen

    @Rosasolis
    En waar kan ik daar een splinter van bewijs over vinden?

    1. Bosche draak

     Mevrouw dwaallicht doet niet aan uitleg dhr. Toetssteen, zij is meer van ellenlang ratelen….

     1. Rosasolis

      @ Bosche draak. Ik heb zojuist een bericht aan Dhr. toetssteen gestuurd die ook u kunt lezen. Waarom gaat u niet voor een lekker wandeling
      in een Bosche woud?…Of schrijft u vanuit een Bosche kliniek, waar uw bekent bent als het draak?

    2. Rosasolis

     @toetssteen. Als u 2 jaargangen van Front Page Magazine op internet nog kan krijgen van 2017 en 2018, zal u veel berichten en fotos kunnen lezen over de bezoeken van Wilders aan New York.

  3. Bosche draak

   Dat doet er niks aan af, onschuldig tot het tegendeel is bewezen.
   We hebben niks te schaften met het buitenland en je Horowitz klets raakt kant nog wal…

 10. Korporaal Monty

  Daar waar de meesten in een situatie als deze de kant van het slachtoffer kiezen, kiest Wilders de kant van de vermeende dader.

  Ook hier laat hij een vrouwelijk medewerker vallen net als hij met Willie Dille heeft gedaan.
  Moet deze vrouw ook zelfmoord plegen voor ze gehoord wordt.

  1. Siemien

   Jij praat met 2 monden

  2. toetssteen

   @Monty
   Uit het AD, ‘ Fractievoorzitter Karen Gerbrands bestreed dat Willie een fantaste was of in de war was.

   ,,Het beeld dat nu wordt geschetst als zou Willie een labiel gekkie zijn, wil ik met kracht ontkennen. Vriend en vijand zullen bevestigen dat Willie een ijzersterke vrouw is, die zich niet gek laat maken,” was gisteren de verklaring van de PVV.’

   U jokt nogal Monty.

   1. Rien Noppen

    De PVV heeft nimmer aangedrongen op een nader onderzoek naar deze zelfmoord. Dat was naar mijn beoordeling betekenisvol.

   2. Korporaal Monty

    @toetssteen
    “U jokt nogal Monty.”

    Wat jok ik?
    Heeft u Wilders zich horen uitspreken over Willie Dille?
    Probeert Wilders de hyena’s die haar ontvoerd, mishandeld, verkracht en de dood in hebben gedreven op te sporen?
    Ook haar laat hij vallen.
    Waarom?

 11. Rosasolis

  Waar er rook is, is er vuur. Maar zo gaat het altijd binnen de stiekem, gesloten PVV societeit. Ieder maand komen er nieuwe medewerkers erbij, terwijl andere verdwenen.
  Er is geen sprake van echte samenwerking binnen dit societeit. Je kunt ze niet eens bellen, want zij hebben een prive telefoon nr. Makkelijk is het om de klachten van een ex-vrouw van een vriendje van Geert gewoon te negeren, en doen alsof zij stapel gek is!

  1. marco1

   Doen of ze stapelgek is , is bij sommige vrouwen niet een hele grot opgave.

  2. marco1

   Waar rook is , is vuur. Dit is nu net de gedachte die sommige “me too” verhalen zo gevaarlijk maakt. Al heb je het niet gedaan , mensen blijven toch de twijfel hebben.

 12. Vit

  Volgens Graus heeft hij geen beveiligers dussss, dat lijkt me eenvoudig te verifiëren.

 13. Van der Scheur

  Zijn het beveiligers die door de overheid zijn toegewezen of van een willekeurig bedrijf? Het is nogal wat als die mannen zouden hebben geweten dat er dwang in het spel was.
  Het lijkt een vergezocht verhaal.

 14. TD

  Iedereen is onschuldig,tot zijn schuld bewezen is!

 15. BB

  Mocht dit kloppen, dan is dat natuurlijk verschrikkelijk.
  Vraag me wel af waarom hij zijn eigen beveiliging moet regelen.

 16. Rien Noppen

  Het valt op dat de vriendin van Pechtold op aanmerkelijk meer begrip van de reaguurders hier kon reken ter zake de verklaringen die ze deed over het onrecht dat haar zou zijn aangedaan.

  1. marco1

   Wat Pechthold heeft gedaan is dan natúúrlijk ook schandalig en die d66 man heeft het dan ook echt gedaan dat is bij Dion , die lid is v an een fatsoenlijke partij, nog maar de vraag.

 17. bejaarde

  Hoe schijnheilig van dit mens om hier NU mee te komen. Ik zou als DE vrouw, als ik mij zo mis/gebruikt zou voelen, stante pede aangifte gedaan hebben. Dit achteraf, cq met een zo’n lang delay aangifte doen, maakt die vrouw zich wel erg ongeloofwaardig. Dus indien een ongewenste daad zich voordoet/voordeed, direct aangifte doen, WIE de dader ook geweest moge zijn. Het lijkt die hele heise omtrent #metoo wel. Na jaaaaaaren pas aangifte doen of iemand volkomen kapot maken en vergeten dat zonder die iemand je nooit naamsbekendheid zou hebben gekregen. Deze vrouw heeft dus begeleiding nodig van een GGZ psychiater.

 18. bejaarde

  Om dit na zo’n lange tijd naar buiten te brengen, doet mij twijfelen aan de waarheid.
  Als vrouw ken je toch de weg, zelfs na de eerste keer linea recta naar de politie en niet wachten tot dit niet meer gecontroleerd kan worden.
  Waar twee kijven hebben twee schuld en hiermee praat ik de heer Graus niet goed.
  Laat eerst de waarheid maar eens boven tafel komen, want wie gebied tot zo iets en welke vrouw accepteert zo iets? Bij een goed verstand GEEN ENKELE VROUW, dusss??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.