‘Gevaarlijke’ Chinese sekte krijgt voet aan de grond in Nederland: feministen zullen het tof vinden want “de nieuwe Jezus is een vrouw”

Haar naam is Yang Xiangbin.

Yang Xiangbin woont als ‘vluchteling’ in Amerika. Hoewel ze geboren werd in China is ze daar niet langer welkom — in ieder geval niet buiten een gevangenis of strafkamp — omdat er een sekte rond haar bestaat. De sekte is in beginsel christelijk van aard, maar met een extra Chinees laagje: volgens aanhangers is Jezus Christus al herboren. Zijn naam is dus… Yang Xiangbin. En in deze tweede hoedanigheid is Jezus een vrouw.

Allemaal hartstikke grappig natuurlijk, ware het niet dat experts de sekte “gevaarlijk” noemen.

Hun werkwijze zou wijzen op een sekte: nieuwe aanhangers worden langzaam afgezonderd van familie en vrienden en moeten voortdurend donaties doen. Hoe meer geld, hoe dichter de navolger komt bij de wedergeboren God – die volgens Chinese media van de miljoenen aan inkomsten inmiddels een luxe villa in New York heeft gekocht.

Met andere woorden, de ‘kerk’ (KAG) is eerst en vooral een fantastische manier voor mevrouw Xiangbin en haar echtgenoot om zich te verrijken. Dat is natuurlijk vrij ernstig, maar op een bepaalde manier nog wel iets van onschuldig. Minder onschuldig is het feit dat in China in 2014, een potentiële volgelinge dood werd geslagen omdat ze de kerk haar contactgegevens niet wilde geven. De manier van ‘evangelie’ bedrijven van de KAG is dus nogal agressief te noemen.

Het zal niemand verbazen dat de sekte onderhand verboden is in China. Nou geldt dat voor meer ‘religies’ (zoals Falun Gong, wat toch onschuldig is), maar in dit geval kun je je er iets bij voorstellen.

Afijn, deze gevaarlijke sekte is tegenwoordig ook erg actief in ons land. Met name via Facebook worden potentiële volgelingen geïdentificeerd en vervolgens lastiggevallen. Sorry: ik bedoel natuurlijk ‘gecontacteerd.’ Ze spelen het spelletje vrij slim… tot de persoon erin wordt gezogen, waarna hij of zij eerst en vooral behandeld wordt als een melkkoe — maar dan met geld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. gister

  een grote zuivering naar maoïstisch model.

  1. Meester Kong

   Zou zeggen, schrijf een script..

 2. TD

  Nog een sekte erbij?
  We hebben al de EU sekte,Rutte3,wanneer houdt het eens op?

  1. Adriaan

   + 🙂

 3. Robert75

  Alsof dat de enige is tegenwoordig. Er zijn vele valse Christussen vandaag de dag. Zoals bv de Matreya, Sergei Vissarion, Jesus Miranda, TB Jozua. En zo lopen er nog honderden. als je de Bijbel hebt dan trap je daar niet in want Jezus heeft daarvoor gewaarschuwd dat er vele valse Christussen zullen komen. Het is vervulling van profetie.

  Mat 24:5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden.

  Mat 24:23,24 Als iemand dan tegen u zegt: Zie, hier is de Christus of daar, geloof het niet;
  want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zó dat zij – als het mogelijk zou zijn – ook de uitverkorenen zouden misleiden.

 4. Adriaan

  Ik heb een soort van déjà vu. Nog kort geleden een artikel over een WhatsApp-berichtje. Stuur me snel geld, want ik moet een schuld aflossen. Zo gaat dat dus ook met sekten. Geef me geld en ik laat jezus tot je komen. Tja, dan vraag je er toch zelf om? Dus hoezo gevaarlijk?

  1. Robert75

   Nou het zijn natuurlijk gewoon misdadigers. Ze liegen, ze bedriegen, ze misleiden, ze plukken je kaal, ze verrijken zichzelf over je. Het is crimineel gedrag. En dat geldt niet alleen voor al die valse Christussen waar veel mensen voor vallen. Je moet je niet vergissen . Sommige van die figuren hebben duizenden aanhangers hoor.

   Maar dat geldt ook voor die zogenaamde fate healers dier zeggen dat ze mensen kunnen genezen zoals Jezus dat deed. je ziet ze voornamelijk in de pinkster gemeentes. En veel mensen geloven dat. Ze denken genezen te zijn maar ze blijven natuurlijk gewoon ziek. Met alle gevolgen van dien. Want als je gelooft genezen te zijn ga je niet meer na de dokter. En dat kan zelfs tot je dood leiden.

   1. AnnaKlaver

    Zoek hulp

   2. Adriaan

    Als je daarin gelooft, ben je niet helemaal bij de les. Hoe kun je nu geld geven aan een verhaal dat niet klopt. Dan ben je toch zelf dom bezig?

    1. Robert75

     Nou Jezus heeft in ieder geval gezegd dat er vele valse Christussen zullen komen die velen zullen misleiden. En dan kan jij zeggen dat dat verhaal niet klopt maar we kunnen ook niet zeggen dat het niet klopt want er lopen inderdaad vele valse Christussen rond. Dus dat klopt in ieder geval wel.

     1. Siemien

      @Robert ++

    2. marco1

     Daarom weten ze meestal hun slachtoffers goed uit te kiezen. De labiele figuren en wat betreft het genezen van ziektes is het vaak de laatste strohalm voor zieke mensen dus makkelijke slachtoffers voor oplichters. Toch zeker die onmensen die misbruik maken van de hoop op genezing moesten ze heel gard straffen maar mocht er een God zijn da doet die dat wel ooit.

   3. struisvogelpolitiek

    @Robert75
    Lijkt wel Groen Links. 🙂

 5. Crassus

  Het gebruik van Ve Tsin werkt hallicunerend. Dat is de oorzaak. Foodlog.nl heeft hierover geschreven.

 6. fusilier

  Heb een keertje een dienst meegemaakt bij een pinkstergemeente,daar waren mensen die praatten in tongen taal. Verstond er helemaal niks van.Zulke dingen kunnen natuurlijk snel uitgelegd worden dat het een sekte is . Wat natuurlijk ook begrijpelijk is, als buitenstaander.

 7. HendrikJan

  Er zijn best wel twijfelachtige clubjes in Nederland.

  Nee, nee, HJ, dat is niet op Rutte 3 van toepassing, het gaat over een sekte.

  Oh.

 8. Bes Tolen

  Het idee is niet verrassend. Ik dacht er zelf nog aan een paar weken geleden niet wetende dat er al zo’n sekte bestond. De concurrentie zal ik niet aan gaan hoewel ik weet dat de meest dwaze ideeën voor de betreffende godsdienst altijd nog wel meer aanvaardbaar zijn dan de waarheid over diezelfde godsdienst. Volgelingen zijn er altijd wel te verkrijgen en onder vrouwen bijna altijd wel duidelijk meer dan onder mannen. Het idee is eenvoudig maar heeft daardoor bepaalde kracht. Zeker in deze tijd. Zoals altijd scheppen godsdiensten een ophoping van rijkdom bij enkelingen, de leiders. Geen nieuws op zich; alleen een grote waarheid hier.

 9. Rosasolis

  Amerika is De land van de sektes. Dit is alweer een. Het zal overgaan. Net als de vele van vroeger. De meeste Amerikanen hebben een goede les geleerd van de Jonestown sekte die zelfmoord moesten plegen in Guyana, Zuid-Amerika. Duizenden mannen, vrouwen en kinderen moesten via een gif drankje in slaap vallen en doodgaan.
  De laatste deel van de Bijbel vertelt over de “Laatste Tijd”. Dat onze planeet zal vreselijke oorlogen en rampen krijgen. Maar op een bepaalde tijd zal Jezus alweer verschijnen om de mensheid te redden…Wat er in de Bijbel staat zal voor velen moeilijk te lezen zijn. Maar er is Een bekende oratorium die het duidelijk doorgeeft wat zal gebeuren: Handel’s Messiah.
  Iedereen kent de vrolijke eerste deel van dit grote geliefde werk over het leefde van Jezus. Maar velen kennen niet de laatste deel van Messiah. Het begint met de grote aria voor bas stem en solo trumpet. “The trumpet shall sound and the dead will rise incorruptable. And we shall be saved”. Dit gebeurd wanneer de Messiah (Jezus) terugkomt om de wereld te redden, volgens de Bijbel… Maar niet in de gedaante van wie anders dan ook. Als je meer hierover willen horen luister een keer naar:
  De terugkeer van Jezus, van Olivier Messian, voor viool en piano, die een prachtige mooie compositie schreef voor viool en piano: De Terugkeer van Jezus…Hij schreef dit mooie compositie terwijl hij in een concentratie kamp terecht kwam…omdat hij geen muziek voor de Nazi’s wilde schrijven. O. Messian had alleen een potlood en enkele vellen muziek papier toen hij naar een van de ergste concentratie kampen werd gestuurd…Na de bevrijding kwam een skelet binnenlopen op de muziek afdeling van de
  conservatorium van Parijs…O.Messian. Hij was gered, vreselijk gezwakt maar terug
  gekomen. Wij moeten niet de Bijbel verlaten. Je hoeft niet dagelijks om te gaan met oude leidingen…maar vergeet ze niet, en hou die sterke en lieve boodschappen in je hooft, die je misschien heb geleerd tijdens je kindertijd.

  1. marco1

   Ach Rosalis maakt u zich voor degene die veel reacties op DDS lezen wat betreft moeilijk lezen van de Bijbel maar niet te veel zorgen die zijn wel wat gewend.

   1. Rosasolis

    @Ach lieve marco, ik ben veel jaren eerder abonnee/correspondant van DDS dan u.
    Wij weten hoe het gaat met de huidige trolen gedrag.

 10. Gerlos

  Weer een nieuw sprookje in geloofs het land, amen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.