'Gevaarlijke' Chinese sekte krijgt voet aan de grond in Nederland: feministen zullen het tof vinden want "de nieuwe Jezus is een vrouw"

Geen categoriejan 28 2019, 9:00
Haar naam is Yang Xiangbin.
Yang Xiangbin woont als 'vluchteling' in Amerika. Hoewel ze geboren werd in China is ze daar niet langer welkom -- in ieder geval niet buiten een gevangenis of strafkamp -- omdat er een sekte rond haar bestaat. De sekte is in beginsel christelijk van aard, maar met een extra Chinees laagje: volgens aanhangers is Jezus Christus al herboren. Zijn naam is dus... Yang Xiangbin. En in deze tweede hoedanigheid is Jezus een vrouw.
Allemaal hartstikke grappig natuurlijk, ware het niet dat experts de sekte "gevaarlijk" noemen.

Hun werkwijze zou wijzen op een sekte: nieuwe aanhangers worden langzaam afgezonderd van familie en vrienden en moeten voortdurend donaties doen. Hoe meer geld, hoe dichter de navolger komt bij de wedergeboren God – die volgens Chinese media van de miljoenen aan inkomsten inmiddels een luxe villa in New York heeft gekocht.

Met andere woorden, de 'kerk' (KAG) is eerst en vooral een fantastische manier voor mevrouw Xiangbin en haar echtgenoot om zich te verrijken. Dat is natuurlijk vrij ernstig, maar op een bepaalde manier nog wel iets van onschuldig. Minder onschuldig is het feit dat in China in 2014, een potentiële volgelinge dood werd geslagen omdat ze de kerk haar contactgegevens niet wilde geven. De manier van 'evangelie' bedrijven van de KAG is dus nogal agressief te noemen.
Het zal niemand verbazen dat de sekte onderhand verboden is in China. Nou geldt dat voor meer 'religies' (zoals Falun Gong, wat toch onschuldig is), maar in dit geval kun je je er iets bij voorstellen.
Afijn, deze gevaarlijke sekte is tegenwoordig ook erg actief in ons land. Met name via Facebook worden potentiële volgelingen geïdentificeerd en vervolgens lastiggevallen. Sorry: ik bedoel natuurlijk 'gecontacteerd.' Ze spelen het spelletje vrij slim... tot de persoon erin wordt gezogen, waarna hij of zij eerst en vooral behandeld wordt als een melkkoe -- maar dan met geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten