Hommeles! Twee PVV-fracties strijden in Purmerend om de titel: ‘De ware PVV’!

Verwarring en hommeles bij de PVV in Purmerend! Gemeenteraadsleden Shirley Soenjoto en Nicole Moinat claimen beiden de titel  ‘ware PVV fractie’! Eerder al was er een machtsstrijd gaande bij de lokale afdeling en stopte de samenwerking na een breuk. Toen de gemoederen tot rust leken te komen bleek weer stront aan de knikker. Wat is er allemaal gebeurd? Laten we bij het begin beginnen. 

Enige tijd geleden werden in het Noord-Hollandse stadje Purmerend drie personen gekozen voor de PVV-fractie van de gemeenteraad: Soenjoto, Van Dongen en Moinat.

Het politieke jaar begon stroef en raadslid Soenjoto schreef er een brief over. Daaruit bleek dat het niet boterde tussen de drie raadsleden en dat Van Dongen en Soenjoto vakkundig ‘buiten de loop’ werden gehouden door Moinat. Er werd ‘wel overlegd, maar niet met ons’. Uiteindelijk brak de fractie en nu vechten twee verschillende ‘PVV-fracties’ om de titel en voeren ze beiden het PVV-logo op hun communicatie-uitingen. Tim Hofman verbaasde zich op Twitter over de verschillende PVV-dimensies:

De ironie wil dat de twee groepen haaks tegenover elkaar staan op één (voor Wilders) belangrijk onderwerp: het algemeen kinderpardon. Of het een trollactie betreft of een serieuze couppoging weten we niet, maar Soenjoto en Van Dongen lieten in een statement weten dat zij vóór het algemeen kinderpardon zijn. Maar het wordt nog gekker, terwijl Soenjoto en Van Dongen het PVV-logo blijven voeren impliceren andere PVV’ers dat de twee fraudeurs zijn. Zo stelt het Twitteraccount van de PVV in Noord-Holland dat ‘Nicole Moinat de enige echte PVV Purmerend is’ en dat het standpunt van Soenjoto en Van Dongen niet door de partij wordt gesteund.

Moinat zou de enige ware ‘vertegenwoordiger van de partij’ zijn.

Tja, hommeles bij de PVV. Niet verrassend. Eerder al schreef Chris Aalberts een analyse waarin hij zijn twijfel uitte over de combinatie PVV en Soenjoto. Hij stelt op ThePostOnline: “Soenjoto personaliseert vanaf nu het probleem van populistisch rechts: daar roept men al vijftien jaar hetzelfde zonder er al te veel mee te bereiken. Nooit leidde dit tot reflectie of heroverweging van al die uitgesleten standpunten. Nooit leidde het tot de conclusie die Soenjoto al binnen een paar maanden trok: je zult moeten samenwerken om iets te bereiken.”

En de samenwerking was dan ook het punt waar het wéér misging. Dit keer in Purmerend.

Zo kennen we meer verhalen van strijdende afdelingen. Bijvoorbeeld in Groningen waar fractieleden van de PVV met elkaar ruzieden en het verhaal bereikte de lokale pers. Aanleiding was toen het groeiende wantrouwen tussen de twee fractieleden. De fractievoorzitter beschuldigde zijn collega  van het uitvoeren van een ‘dubbele agenda’. Wantrouwen dus. Het lijkt een patroon te zijn bij de PVV. Ongetwijfeld dat de organisatiestructuur en de daaruit voortvloeiende instrumenten voor communicatie en draagvlak een verklaring vormen.

Zonder fatsoenlijke organisatorische structuren voor het communiceren en het creëren van draagvlak groeit wantrouwen natuurlijk veel eenvoudiger. En als er niet gecommuniceerd dan kan het zomaar zijn dat PVV fractieleden compleet andere denkbeelden hebben die haaks op elkaar staan. Zoals nu in Purmerend. Hoe het nu verder moet tussen de Soenjoto-PVV en de Moinat-PVV is weten we niet. De Moinat loyalisten willen dat Soenjoto stopt met het voeren van de partijnaam. Daarom onderzoekt de burgemeester of de Soenjoto-PVV het recht heeft om zich zo te noemen.

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Gekko

  Ik stel voor dat er een ledenvergadering wordt uitgeschreven om te bepalen wie wel en wie niet namens de PVV mag optreden. Debat moet niet al te moeilijk zijn. De PVV kent immers maar 2 leden. Die komen er met elkaar vast wel uit.

  1. Spaanse kok

   Quote : Ik stel voor dat er een ledenvergadering wordt uitgeschreven om te bepalen wie wel en wie niet namens de PVV mag optreden.
   .
   Vaak ligt humor op straat .
   Deze keer staat de humor op DDS: een ledenvergadering van de PVV.

   1. Rien Noppen

    Ja, een uitstekend plan, een algemene ledenvergadering voor het enige lid van deze democratische partij, de Grote Leider Geurt. Ik acht hem wel in staat in vergadering met zichzelf een helder besluit te nemen.

    🙂

  2. toetssteen

   @Gekko
   Andere partijen kennen tov de stemmers max 4% leden en daarvan is slechts 3% actief binnen de partij. Kortom het is het zoeken naar een pluisje in het heelal.

   1. Blue monday

    Beter dan nix komma nul leden.

 2. Beukman

  Ein PVV!

  1. Groeneveld

   🙂

  2. Henk-Jansen

   wollen wir mehr oder weniger PVV?

 3. Troelstra

  De PVV is een politiek bedrijf georiënteerd op landelijke politiek en moet niet hun vingers branden aan de lokale politiek. Lokale politiek moet je aan de lokalo’s overlaten. Het kiezersvacuüm voor PVV-equivalente lokale partijen is er en zal er blijven. Kies daaruit je sollicitanten zonder dat de schade van allerlei bedrijfsongevallen aan je blijft kleven. Gratis strategisch advies.

  1. Rosasolis

   @Troelstra. Correctie: De PVV is een niets meer dan een stiekem prive societeit, zonder leden, die alleen enkele medewerkers van G. Wilders hebben. Die geen enkele inspraak in ZIJN beleid hebben…Hoe is het mogelijk dat mensen op dit gesloten societeit kunnen, en willen stemmen?

 4. Blue monday

  Kwestie van niveau….als de raadsleden al zo dom zijn, dan weten we ook wel hoe het met de kiezers staat.

 5. nienke

  Blue Monday@

  Wat is dit nou voor een rot opmerking? jij bent zeker een (intelligente) D66 OF VVD.er.
  Daar is zeker NOOIT stront aan de knikker??
  Ik ben toevallig ook een PVV er.

  1. Blue monday

   Het is helaas een feit. Hoe lang bestaat de PVV nou al?

   Wat hebben ze bereikt en noem eens een prominent en goed PVV kamerlid dat de laatste jaren is opgestaan?

   Tis een oude kliek met een oude boodschap en jij stinkt er gewoon in.

   Dat noem ik dom, ik zou maar eens nadenken i.p.v. dom achter de niet bijster slimme meute aan te hollen.

   1. Robert75

    Wat is oud aan de boodschap van de PVV ?

 6. nienke

  @Blue Monday.

  Dat noem ik dom, zou maar eens nadenken i.p.v. achter de niet bijster slimme meute aan te hollen.

  Ben 80 jaar en heb genoeg levenservaring om te begrijpen wat goed voor ons land is en ik loop niet achter de meute aan.
  Maar ik begrijp heel goed dat deze situatie waar ons land zich op het ogenblik in bevind niet door kan gaan en er moet een halt toegeroepen worden, deze enorme migratie van miljoenen migranten gaat NIET lukken.
  De integratie is al een totale mislukking dat beaamt toch iedereen.
  Geen huizen, geen werk, en op den duur is de sociale pot ook leeg.
  Ik weet niet achter welke zogenaamde intelligente partij jij aanloopt maar ik zou als ik jou was maar even goed nadenken voor dat je achter de meute aanloopt.

 7. Rosasolis

  Er is iets fout in dit artikel: n.l. dat de PVV fractieleden heeft. De PVV is niet een gewone politieke partij. Toen Wilders 15 jaar de PVV oprichte, kreeg dit vereniging de status als societeit bij de K.v.K….maar niet als openbare politieke partij. En tot deze dag is er niets veranderd. De PVV is niets meer dat een prive, gesloten societeit, die alleen enkele vriendjes van Geert als MEDEWERKER toelaat, die geen enkele stemrecht hebben! Deze mensen zijn niet FRACTIELEDEN. Bovendien, heeft de PVV geen leden, geen ledenvergadering, geen nieuwsbrief, geen correspondentie mogelijkheid en alleen een prive telefoon nummer. Welke normale vrij denkende mens zou zo’n stiekem societeit willen steunen…waarvan de normale Nederlander helemaal niets te
  vertellen heeft?

  1. Gekko

   Rosalis, je kunt lid worden van een politieke partij. Dan kom je er achter dat je helemaal niks te vertellen hebt. Je mag alleen betalen. Het verschil met de PVV (slechts 2 leden, meer is volgens hun statuten niet mogelijk) is dan niet zo groot. En je bespaart wel mooi jaarlijks ten minste 50 euro contributie uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.