Rutte-III maakt alles kapot: helft Nederlanders gaat er in 2019 in koopkracht op ACHTERUIT

Geen categoriejan 30 2019, 12:00
Dit is ronduit schokkend. Niet verrassend, wel schokkend.
Rutger van den Noort besloot onlangs om zelf eens langs te gaan bij het NIBUD om onderzoek te kunnen doen naar de economische verwachtingen voor dit jaar. Het kabinet schildert continu een heel positief beeld, maar Rutger was daar niet zo van onder de indruk. En dus dook hij in de cijfers.
Nu hij klaar is met zijn onderzoek komt hij tot de volgende, schokkende, conclusie:
https://twitter.com/RutgervdNoort/status/1090310613220376576
Op de website OpinieZ legt hij uit:

Qua inkomsten gaan de meeste huishoudens er in 2019 op vooruit. Mijn verwachting is wel dat huishoudens in 2019 0,2% minder inkomsten krijgen dan verwacht en 1,1% meer kwijt zijn aan de uitgavenkant dan uit de Nibud-berekeningen blijkt. Deze twee effecten zijn beide negatief en tellen op tot een koopkrachtverschil van 1,3%.

Rekenen we deze verslechtering door, dan kan worden vastgesteld dat in 2019 slechts de helft (50) van de 100 huishoudtypen een daadwerkelijke koopkrachtverbetering (“onder aan de streep”) heeft. Als dezelfde methodiek als het Nibud wordt aangehouden, dan gaat volgens mijn analyse de helft van Nederland er dit jaar op achteruit.

Dit is echt niet best. De regering geeft ons continu cijfers van Nibud die een heel ander beeld schetsen, maar dat komt doordat het Nibud een rekenmethode gebruikt die weinig affiniteit heeft met de werkelijkheid. Belangrijke onderdelen van het leven worden niet meegenomen in de berekening of kostenstijgingen worden onderschat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten