Rutte-III maakt alles kapot: helft Nederlanders gaat er in 2019 in koopkracht op ACHTERUIT

D.C.Atty / Flickr.
Foto: D.C.Atty / Flickr.

Dit is ronduit schokkend. Niet verrassend, wel schokkend.

Rutger van den Noort besloot onlangs om zelf eens langs te gaan bij het NIBUD om onderzoek te kunnen doen naar de economische verwachtingen voor dit jaar. Het kabinet schildert continu een heel positief beeld, maar Rutger was daar niet zo van onder de indruk. En dus dook hij in de cijfers.

Nu hij klaar is met zijn onderzoek komt hij tot de volgende, schokkende, conclusie:

https://twitter.com/RutgervdNoort/status/1090310613220376576

Op de website OpinieZ legt hij uit:

Qua inkomsten gaan de meeste huishoudens er in 2019 op vooruit. Mijn verwachting is wel dat huishoudens in 2019 0,2% minder inkomsten krijgen dan verwacht en 1,1% meer kwijt zijn aan de uitgavenkant dan uit de Nibud-berekeningen blijkt. Deze twee effecten zijn beide negatief en tellen op tot een koopkrachtverschil van 1,3%.

Rekenen we deze verslechtering door, dan kan worden vastgesteld dat in 2019 slechts de helft (50) van de 100 huishoudtypen een daadwerkelijke koopkrachtverbetering (“onder aan de streep”) heeft. Als dezelfde methodiek als het Nibud wordt aangehouden, dan gaat volgens mijn analyse de helft van Nederland er dit jaar op achteruit.

Dit is echt niet best. De regering geeft ons continu cijfers van Nibud die een heel ander beeld schetsen, maar dat komt doordat het Nibud een rekenmethode gebruikt die weinig affiniteit heeft met de werkelijkheid. Belangrijke onderdelen van het leven worden niet meegenomen in de berekening of kostenstijgingen worden onderschat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

50 reacties

 1.   

  Tja, hij deed ook nog iets in het onderwijs toch? Maar welke school wil zo’n ongelofelijke leugenaar als pedagoog voor een klas zetten? Mocht er toch zo’n school zijn dan is hier sprake van helerschap. Mislukt als regeringleider, mislukt als pedagoog. Kortom, mislukt als mens. Ga heen Rutte en vertoon je nooit meer!

 2.   

  Geen verrassing. Kampioen belastingheffen en lastdrukker.

  In 2012 ging de btw al van 19 naar 21%, dit jaar gaat het lage btw-tarief van 6 naar 9%. En daar blijft het niet bij. In twee jaar tijd is de Nederlander >45 euro per maand extra kwijt aan volkomen zinloze energie- en klimaatheffingen. Bij elkaar opgeteld zit er dus minder in onze portemonnee en meer in de kas van Rutte, tot meerdere eer en glorie van Brussel en de scheepsladingen aan asielzoekers, en hun nareizigers. De afgelopen 10 jaar waren dit er meer dan 400.000(!) en die kosten bij elkaar ruim 9 miljard euro per jaar!

  #stemzegweg

 3.   

  Dat wordt dringen voor autochtone nederlanders bij de voedselbank,die illegalen staan er al voor zonsopgang in de rij!

 4.   

  Dit overtuigt niet echt. Van den Noort is een uiterst rechtse blogger die publiceert op het extreem-rechtse blog OpinieZ.

  Hij interpreteert er lustig op los en heeft waarschijnlijk een appeltje te schillen met dit Kabinet dan wel de VVD.

  Het lijkt me beter conclusies te trekken op basis van meer objectieve bronnen.

  1.   

   De mensen hier zijn alleen rechts op het gebied van anderen de schuld geven. Rechts zijn ze niet.

   1.   

    Aytas heeft twee linker handen en voeten,om het politiek links te benadrukken!

    1.   

     Aytas heeft een uitkering dus het kan haar niet bommen dat de werkende blanke man daarvoor opdraait. Aytas discrimineert niet als ze gratis geld kan krijgen

   2.   

    “op het gebied van anderen de schuld geven.”

    Je zou eens in de spiegel moeten kijken, de kans bestaat dat in elkaar getimmerd word door je eigen spiegelbeeld..

  2.   

   Quisling is natuurlijk nooit vooringenomen! Zijn ‘objectieve bronnen’? Linkse deug-MSM en de Nederlandse Propaganda Omroep. Welke gretig worden gesouffleerd door ‘volledig onafhankelijke’, nauwelijks meer serieus te nemen, (overheids)onderzoeksclubjes die op hun beurt weer stevig zijn geïndoctrineerd door de zittende Haagse machtskliek en ministeries. Want wie betaalt bepaalt nietwaar? De uitkomst laat zich in zo’n geval raden.

  3.   

   @Noppen, het is simpel: kijk wat je er aan inkomen netto op vooruit gaat dit jaar. Trek daar van af: hogere energielasten, gemeentebelastingen, zorgpremie, alle kostenstijgingen van boodschappen enzovoort. Mijn huishoudboekje laat een negatief saldo zien. En ik ben bang dat het bij heel veel Nederlanders niet anders is.

  4.   

   Dit heeft niets met links of rechts temaken maar met de portemonnee van meerdere mensen vanmorgen ook gelezen meerdere mensen nogmaals worden leeg geknepen door Rutte we gaan naar de kloten door hem weg ermee

  5.   

   Rien knoppen reageer hier eens op !!!
   Energie 20 euro om meer . Boodschappen 3% 12 euro per maand . Verzekeringen omhoog inclusief ziektekosten. Verzekering 15 euro . OZB belasting 5 euro euro pm afvalstoffen heffing + 5 euro pm. Dan zit ik al op 57 euro wat ik meer kwijt ben per maand . Dan reken ik nog niet benzine prijs stijging water ivm BTW en dingen die je zo geen erg in hebt oa abonnement krant enz .Dan kom ik wel op dikke 60 euro pm uit.

   1.   

    Oeps vergat in mijn geval de belangrijkste nog . Omdat belasting schijf verlaagd is is dus ook mijn aftrek hypotheekrente lager dus als ik dat erbij reken dan kom misschien wel ergens op 80 of meer euro per maand uit . Wat ik al meer moet krijgen om niet achteruit te gaan . Ik had deze maand 55 euro meer . Zegt zat denk ik .

  6.   

   Zoals het kabinet? Hahahahaha… In alle bronnen die ik tot nu toe gezien heb is nooit het complete verhaal vertoond. Of het ging om de inkomstenkant, of dat en een deel van de uitgaven, of de btw-verhoging was niet meegenomen etc. Toen de energiemaatschappijen ook de kosten gingen verhogen was het hele plaatje al op zn gat. Ik moet de eerste nog spreken die erop vooruit gaat overall.

   1.   

    Ari b
    Ik ben hem nog niet tegen gekomen .Moet wr eerlijkheidshalve bij zeggen ken geen mensen die 2x modaal verdienen . Maar de gewone burger als die zijn. Laatste salaris strookje van 2018 vergelijk t met nu en al zijn verhogii opteld dan gaat de grootste helft er op achteruit. Maar die domme NL kijkt niet die gelooft Rutte en concorten nog steeds . Rien knoppen is er een groot voorbeeld van

 5.   

  Heb je het artikel van rutger gelezen voor je de kop schreef?

 6.   

  Rien noppen en aytas .
  De twee domme flapdrollen.

 7.   

  Dit is de bevestiging van mijn vaak herhaalde mening, Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Nederland moet keihard afrekenen met de Rutte, een kloon uit de Bilderbergcultuur.
  De inwoners van Nederland vragen geen leugens, ze vragen eerlijk zijn, openheid en geen gekonkel achter gesloten deuren.
  1V opiniepanel, heeft net de uitslag bekend gemaakt, aangaande een onderzoek voor steun voor de klimaatdoelen.
  Deze steun neemt zienderogen af, met ca 14% in het nieuwe jaar.
  Nu snappen de mensen pas, wat GL en Rutte 3 ons wilt laten betalen.

 8.   

  Zo lang de bevolking op de VVD en het CDA blijft stemmen zullen er mensen op achteruit blijven gaan

  1.   

   Ze staan beide nog niet op het lijstje van zeker niet bij mij dus ik zou zomaar 1 van die domoren kunnen zijn die Rutte in het zadel houd.

   1.   

    Geeft niets marco1.
    De een is goed in dit de andere in dat.
    Als je er maar goed over nadenkt.
    Voor je het weet ga je ook Rutte doorzien.
    Maak anders gewoon een afspraak met je huisarts.
    Twee weten meer als één.

    1.   

     Ik ben er nog over aan het nadenken er staan er nog een paar op het lijstje van mogelijk wel buiten het CDA en VVD. Ik zal het adres en de naam van mijn huisarts proberen te achterhalen voor advies.

  2.   

   Vlak het (C)DA inderdaad ook niet uit, Wilders nam Madeleine van Toorenburg niet voor niets onder handen.

 9.   

  Aytas als jij je hier niet thuis voelt op dds waarom ben jij nog hier, en schrijft iedere dag onzin…. Het is niet verboden om op te tyfen. Jij probeert hier toch niet jou evangelie te verkondigen.,want daar zit niemand op te wachten…. En daarbij gebruik jij woorden als nazi en fascist zonder daar de correcte uitleg van te weten en of snappen……. Ik snap jouw zielige persoon niet…….

 10.   

  De prioriteiten van dit kabinet liggen bij de multinationals en de grootindustrie (wens VVD). Die hebben opnieuw belastingverlagingen gekregen. En daarnaast bij de gelukszoekers (wens CU en D66). Het CDA draait als vanouds. Die zijn slechts in regeermacht geïnteresseerd. Daarom denk ik dat Buma en zijn mensen de hardste afstraffing gaan krijgen bij de komende verkiezingen.

  Mijn stem gaat naar FvD of SP, daar ben ik nog niet helemaal uit. Ook SGP maakte een heel klein kansje. Tot gisteren, maar vandaag was Van der Staaij weer helemaal op de hand van de regering, dus hij valt definitief af.

  1.   

   Je ziet het niet maar op dit moment zit ik (virtueel) op mijn knietjes om jou te smeken op het FvD te stemmen moord gozer.

   1.   

    Partijtrouw ontroert.

  2.   

   Sgp is altijd op de hand van diverse regeringen geweest of het moet over de zondag gaan of abortus . Dan SP Ik stemde er altijd voor gemeente raad voor .tot alles hier sgn inkomstafhankelijk werd het stadhuis een dependance van Ankara of rabat werd . Want het is een en al hoofddoek . De OZB in 3jaar met 25 steeg en de gemeente van een vermogende na een die diep in de schuld zit . Das de SP samen met de rest van links dat hier regeer d dankzij die klote studenten die hier ook mogen stemmen .

 11.   

  Indien de helft er op achteruit gaat, gaat die andere helft er op vooruit.
  Gewoon zorgen dat je bij de goede helft hoort.
  De kop boven het artikel spreekt zichzelf tegen.
  Alles kan niet kapot, hoogstens de helft.

  1.   

   Dat is dan mooi meegenomen of zoiets.

   Verder alles goed?

  2.   

   Spaanse kok
   “Indien de helft er op achteruit gaat, gaat die andere helft er op vooruit.”
   Hoeft niet persé zo te zijn, de andere helft kan ook pas op de plaats maken!

  3.   

   Sp kok doe je nou ff een klavertje hier , reken kundig ben je dus
   niet zo,n wonder .

 12.   

  Rutte moet gewoon tweedehands autoverkoper worden (elektrische).

  1.   

   Daar zit inderdaad meer brood in dan in vervuilende auto’s.

   1.   

    Hij zal doodleuk verkondigen dat de accu-set 100 jaar meegaat, ech wel.

  2.   

   Dat is hij toch al jaren, maar een onbetrouwbare auto verkoper!
   Kijk maar hoe wij er voorstaan als Nederland!

 13.   

  De helft achteruit en 30% blijft gelijk de rest gaat er 1.5% aan koopkracht op vooruit hahahahahahahahaha laat mij niet lachen

 14.   

  De schrijver is het niet eens met de rekenmethode van het Nibud. Dan ben ik eerst erg geïnteresseerd in die bezwaren tegen de Nibud-methode, voor ik een mening wil hebben over de conclusies van de schrijver van het artikel. Nu is die info wel heel summier en kan niemand er niets mee..

  1.   

   Dus iemand alles?

   1.   

    Dank voor de correctie, maar u daagt me uit me hier uit te kletsen. Daarom toch ook een aanvulling op uw redenering. Als niemand er niets mee kan, betekent dat meer dan dat er iemand is die er alles mee kan, maar dat iedereen er alles mee kan. In dit geval klopt dat 100%. Want hier kan iedereen er alle kanten mee op, omdat er geen achtergrondinfo wordt gegeven, waarmee ongewenste interpretaties worden vermeden. Maar toegegeven, het wordt zo wel wat complex en het kan een stuk eenvoudiger en duidelijker: … en kan niemand er iets mee.

 15.   

  Dat vermoedde ik al. Gaan mensen er op vooruit dan is dat heel weinig, misschien 20 eurootjes ofzo.
  De vvd heeft dan woord gehouden en kan zich op de borst kloppen. Jammer voor de lagere inkomens want die moeten inleveren. Maar goed, de hoogste inkomens gaan er in elk geval flink op vooruit. En daar ging het om.

 16.   

  Is toch duidelijk die gewoon nuchter nadenkt.
  Hoeveel illegale immigranten zijn er binnen gekomen die wij een gratis vacante in ons land geven!
  En dan de werkelijke oorlogsslachtoffers die niet terug gaan om hun land op te bouwen,ook die moeten wij voor het grootste gedeelte onderhouden!
  De linkse elite noemt dit populistisch !

 17.   

  Nubid is op de hand van de regering, ze moeten zo met cijfers schuiven dat het lijkt alsof we er op vooruit gaan. En dan gaat die dictator lopen verkondigen dat iedereen er op vooruit gaat. Ik ben die Trutte zo zat. Arrogante niksnut, totaal geen ruggegraat.
  Dat is vandaag wel weer gebleken.

 18.   

  Wat gaat het toch slecht in Nederland, weekend nog even in de stad die vol was van het winkelend publiek en er werd gekocht bij het leven. Even wat drinken en hapje doen, nou dat was zoeken naar een plaatsje. Zo slecht is het gesteld in ONS LAND

  1.   

   Omdat Gerlos mensen ziet winkelen, gaat het goed met Nederland? Ik had je wijzer ingeschat, Gerlos, valt me tegen.

  2.   

   gerlos
   Ga eens keer kijken bij de voedselbank daar worden de rijen alleen maar langer . Je wil niet weten hoeveel mensen de maand een week te lang is . Niet na je zelf kijken . Als ik dat zou doen als 2 verdiener zou ik overal schijt aan moeten hebben.

 19.   

  Ik heb het hier vorige week al beschreven . Dat je op z’n minst per maand zon 70 euro erbij moet hebben wil je wr op vooruit gaan . Dat hier bij navraag wr niemand 70 euro per maand er bij had gekregen .

 20.   

  Niet goed gelezen Gekko, sr werd juist veel gekocht in de winkels en de lunchrooms/eetcafés zaten zo goed als vol. En Wheelboy er zal altijd een groep mensen zijn die financieel problemen hebben was zo en blijft zo, maar het schijtnt dat er minder mensen afhankelijk zijn van de voedselbank.

 21.   

  AOW: +19€ ; Pensioen : -4€; Energie voorschot +40€.
  De 3% btw verhoging tel ik (nog)niet mee. De andere eventuele verhogingen tel ik ook nog niet
  Dus -25€ per maand
  Alles (beter)weter Rien Noppen. Wat klopt niet? Wat is rechts?
  Nog steeds worden wij voor de gek gehouden

 22.   

  Mijn beste Rutger van den Noort, gaarne uw huiswerk opnieuw doen, onder alle kabinetten van deze Brusselse hielenlikker zijn we er op achteruit gegaan. Weet u nog, meneer wilde zelfs 2 miljard van de gewone burger stelen (te kort doen) en dit gezellig aan Unilever te geven. Rutte heeft helemaal geen interesse in de Nederlandse bevolking en aast alleen op een mooi baantje in Brussel.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!