Thierry Baudet (FvD) oogst kritiek voor prijzen van Chinese maanlanding op de ‘dark side of the moon’

Vandaag zetten de Chinezen voet op de maan. Niet zelf, maar middels een robotsonde die naar de achterkant van de maan vloog en vandaag is geland. Thierry Baudet (FvD) had er wel een mening over, die vond het groots. De sonde gaat de komende maanden op onderzoek uit op de ‘dark side of the moon’ aldus NOS.nl. De reacties op Baudet waren op Twitter zoals te verwachten was: uitermate negatief. Hem werd verweten dat hij onterecht de migratie en klimaatdoelstellingen vergelijkt met de wijze waarop China opereert. Dit omdat de Chinezen natuurlijk een van de grootste vervuilers zijn op deze aarde. Maar ook omdat Europa wel  degelijk ruimte ambities toont. 

Nu hebben de Chinezen met hun maanlanding een ruimteprimeur te pakken. Echter is het onjuist te denken dat de Chinezen wel ambities hebben en Europeanen niet. Zo hebben we in Europa de European Space Agency (ESA) en lanceren zij ook regelmatig instrumenten de ruimte in. Op 19 oktober 2018 nog schoot ESA de sonde BepiColombo richting Mercurius. Ook een prachtige lancering, maar niet ‘tweetwaardig’ blijkbaar want Baudet bleef stil toen het zo ver was. Toch is het mooi om te zien dat de FvD-voorman een voorliefde lijkt te hebben voor avondturen in de ruimte. Maar om nu migratie en klimaatdoelstellingen te vergelijken met de landing van een ruimtesonde is natuurlijk wel wat vreemd. Terecht dus dat de voorman van FvD kritiek oogst.

https://twitter.com/DalenDirk/status/1080775916945584128

Vanochtend was er nog onduidelijkheid over het succes van de Chinezen. “Tot twee keer toe trokken staatsmedia het bericht over de landing in, tot een wetenschapper voor de camera zei dat het gelukt was. Je kon aan de gezichten zien dat ze opgelucht waren.” aldus correspondent Eefje Rammeloo van NOS. Maar nu is het hoge woord eruit en kunnen de Chinezen terugblikken op een succesvolle landing. Vanwege de ongebruikelijke locatie van de sonde is er geen directe communicatie mogelijk met het gevaarte. De maan zit er immers nog tussen. Nederland was ook betrokken bij het geheel middels astrofysicus Klein Wolt en zijn team, die ontwikkelden een radioantenne dat de ‘nagalm van de oerknal’ zou kunnen detecteren.

Het had dus ook een momentje kunnen zijn om trots te vertellen over de Nederlandse bijdrage aan dit mooie succes. Maar nee.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Een genadeloze factcheck van DDS legt nepnieuws bloot. Mijn complimenten, Teunis.

  1. Duijndam

   Ik hoop dat het ironisch bedoelt, Meriadoc. Dit artikel is gelul over niks.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat ben ik niet met je eens, Duijndam, de leugenachtigheid in de tweet van Baudet wordt door deheer Dokter haarfijn blootgelegd. Je kunt een tweet van Baudet wel laten gaan met “ach, het is Baudet maar”, maar ik meen dat onzin moet worden bestreden.

    1. Groeneveld

     Meri, je kletst uit je nek. Baudet is nergens leugenachtig in zijn tweet. Hij schrijft: “China landt voertuig op donkere kant van de maan. Opnieuw een reminder dat er landen zijn die wél werken aan hun ontwikkeling ipv zichzelf stuk te maken via massale immigratie en 1000 mld aan klimaatonzin.”

     Hij vergelijkt niks, hij zet alleen feiten achter elkaar: Nederland maakt zichzelf inderdaad volkomen stuk met onverantwoordelijke massa-immigratie en het tot op het bot uitkleden van werkenden om duizend miljard op te halen en weg te gooien aan de klimaatflauwekul.

     Leg jij me even uit waar Baudet fout zit.

     1. Meriadoc Brandebok

      Met de nadruk op wél impliceert Baudet dat er ook landen zijn die niet werken aan hun ontwikkeling, in dit geval Nederland. Nederland betaalt – ik heb het even opgezocht – 2,20% van het budget van de ESA en werkt derhalve wel degelijk aan haar ontwikkeling. Baudet liegt dus.

      Lees ook even wat Teunis schrijft:

      “Echter is het onjuist te denken dat de Chinezen wel ambities hebben en Europeanen niet. Zo hebben we in Europa de European Space Agency (ESA) en lanceren zij ook regelmatig instrumenten de ruimte in. Op 19 oktober 2018 nog schoot ESA de sonde BepiColombo richting Mercurius. Ook een prachtige lancering, maar niet ‘tweetwaardig’ blijkbaar want Baudet bleef stil toen het zo ver was. Toch is het mooi om te zien dat de FvD-voorman een voorliefde lijkt te hebben voor avondturen in de ruimte. Maar om nu migratie en klimaatdoelstellingen te vergelijken met de landing van een ruimtesonde is natuurlijk wel wat vreemd. Terecht dus dat de voorman van FvD kritiek oogst.”

      Hier worden de leugenachtige trucs van Baudet feilloos aan de kaak gesteld.

     2. Groeneveld

      Meriadoc: Nederland betaalt 91,1 miljoen mee in het totale ESA budget 2018. Dat is net zoveel als een flink viaduct kost. Tegelijk is Nederland jaarlijks zo’n 6 miljard kwijt aan de massa-immigratie. Dus wat klets je nu toch?

      Los daarvan: Baudet vergelijkt helemaal niks. In het artikel wordt dat wel gesteld, maar het is een leugen. Baudet noemt twee feiten (China dat veel geld besteedt aan zijn ontwikkeling en Nederland dat 1000 miljard uitgeeft aan klimaatachterlijkheid) achter elkaar maar trekt geen vergelijking. Dat maken DDS en jij er van.

     3. Meriadoc Brandebok

      Nee, deheer Baudet noemt de Chinese ruimtevaart en het Nederlands asielbeleid in een adem. Dat is een stompzinnige en leugenachtige manier van formuleren. Zoals Teunis stelt werkt Nederland wel degelijk aan haar ontwikkeling door de bijdrage aan het ESA. Baudet impliceert dat Nederland dat niet zou doen en komt met het asielbeleid aanzetten. Het asielbeleid heeft niets met de ontwikkeling van de ruimtevaart te maken.

      De correcte manier van rederneren is de Chinese migratiecijfers en de Nederlandse migratiecijfers tegenover elkaar zetten. Daarna kan men bepalen welke van de twee landen een ruimhartiger asielbeleid voert. Aan de hand daarvan ksn men de conclusies trekken.

      Ook het klimaatbeleid heeft niets met de ruimtevaart te maken.

      Trap er niet in. Hij belazert je waar je bij staat. Ik begrijp niet waarom je dat verdedigt.

    2. Arie B

     Dan hoop ik voor je dat je in de bijstand of ww zit. Ik zie zoveel ongenuanceerd nieuws langskomen op de msm. Ik ben blij dat jij de wil hebt om nuance en evenwicht aan te brengen..

   2. fockingworst

    @ernst duijndam komt hier ALLEEN om anderen AF TE ZEIKEN met ZIJN MENING.

 2. HendrikJan

  Slim manneke die Thierry, hij heeft ook goede items en slaat altijd de spijker op zijn kop.
  Zo weet hij ook al dat Nederland, de auto in de ban doet, ivm het milieu.
  Hij vindt het ook gek, dat Nederland dan het duurste land is in Europa, als je gebruik moet/gaat maken van het openbaarvervoer.
  Goed manneke die Thierry.

 3. Tante Sidonia

  Onverschillig wat Baudet beweert/betoogd/spreekt, wordt door de “alles vernietigende correcte Gutmensch” tegengesproken!
  Deze “alles vernietigende correcte Gutmensch” , accepteert wel na 20 maart 2019 de (door dictatoriaal “kartel” beslist) duizelingwekkende kosten klimaat!
  Den-Haag/Hilversum/Grachtengordel (Volkskrant,e.d.) worden, volgens mij, met de dag wanhopiger. Angst voor afslachting 20 maart 2019?
  Luistert u Radio I, II of III? Elk uur draait de indoctrinatie, betreffende klimaat, op volle toeren! dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week en dat tot 20 maart 2019. Pfffffff,.
  En deze “alles vernietigende correcte Gutmensch” mogen alles liegen/bedriegen/waarheden verdraaien enzovoort,…?
  Maar o….. wee als een hun niet gezinde zijn/haar waarheid vertelt, dan zijn de rapen gaar!

 4. Siemien

  20 maart stem FvD Baudet of PVV Wilders

  1. JanKlaasen

   21 maart wordt lachen…

  2. Spaanse kok

   Staan die op de kieslijst voor de provinciale staten, waterschappen of eilandraden?
   Oh, afzender Zie Mien, dat zegt genoeg.

  3. Hermann

   Dat zegt @Lugar ook te pas en onpas. Er zij nog meerdere kandidaten… Hebt u het stokje voor even overgenomen?

   1. Lugar

    20 maart (dus niet 21 maart) wordt het inderdaad interessant. FVD & PVV gaan de boel oppoken.

 5. J.Rademaker

  Hij had ook kunnen schrijven over het pas 10 jaar durende en ongelooflijke kostbare project om een Europees GPS systeem in werking te krijgen omdat we niet van de Amerikanen gratis afhankelijk te zijn.
  Of over de HSL naar Brussel die maar niet wil lukken. Of over de neusverkoudheid van de buurvrouw.
  Hij heeft gekozen voor deze prestatie zo kort na Mao,een staatsman waardig.
  De Amerikaanse president heeft inderdaad goede momenten dat wel, niet relevant maar wat een originele vondst.

 6. wheelboy

  Je kan hem ook verder doortrekken. Zelf ben ik geen Baudet stemmer . Maar als hij bedoelt dat China wel innoveert en wij niet ondanks dat China een grote vervuiler is dan heeft hij voor een stuk gelijk . Nl China is al heel ver in het onderzoek na thorium centrales . Verder als wij . China is de grootste fabrikant van zonnepanelen . Heeft ondanks dat er een volksverhuizing aan te pas moest komen de grootste hydrocentrale ter wereld in de 3 kloven dam . Dus ja Baudet heeft voor een gedeelte gelijk

 7. Spaanse kok

  Foto: Thierry Baudet poseert voor twee FVD-vlaggen.
  .
  Eh….. Welke vlaggen?

 8. Duckday

  Wat is er mis mee Stop eens dit gezeik Doe dat eens gewoon over dit kabinet dat door leugens bedrog hoogmoed waanzin blijft zitten met al die likkers en dit land naar de klote helpt

  1. Top

   Dit zijn de lieden die aan het ”staatsinfuus hangen’ en u weet ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. Zie ze maar als uitkeringsslaven. De baasman zegt “spring” en de slaafjes vragen “hoe hoog baasman”?

 9. Hermann

  Volkomen mislukte tweet van Thierry. Alsof Nederland stilgezeten heeft mbt de ruimtevaart. Lodewijk van den Berg was de Nederlander die met de Spaceshuttle in 1985 werd gelanceerd.
  Nadien, Wubbo Okkels. Baudet kan zich beter bij het onderwerp houden. Nederland is wel degelijk betrokken bij de ruimtevaart. Er zijn fora waarbij de leden met elkaar discussiëren over dat onderwerp.

  1. Bosche draak

   Ik denk dat Baudet meent te zeggen als we meer in ruimte innovatie investeren en minder onze oren laten hangen naar de EU en hun geldverspillingen we nog veel meer zouden kunnen klaarspelen.
   Dan zou de volgende doorbraak zowaar voor ons zijn!

 10. Arubano

  Avondturen, mooi gevonden. Maar wel moeilijk kiezen tussen d/t kennelijk.

 11. victus

  Nagalm van de oerknal detectie antenne. In plaats van de knal pikt deze het gezanik van radio 538 op. Chinezen drukken dan gelijk de zelfvernietigings knop in als ze dat moeten aanhoren. Dan maar geen primeur.

 12. Piet51

  Chinezen zouden niet investeren in “klimaatonzin”? De chinezen investeren meer dan wie ook in de transitie naar groenere energie. Dat gaat de 1000 miljard in ruim 10 jaar heel ruim overschrijden. Wat trouwens ook veracht mag worden van een land dat 1,3 miljard inwoners telt. Maar baudet is niet zo heel erg goed op de hoogte van de inspanningen daar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.