Totaal geflipt! Fiasco Fiscus kost de belastingbetaler maar liefst 540 MILJOEN euro

Dit gaat nergens over.

De Telegraaf komt vandaag met een schokkend bericht over het fiasco bij de Belastingdienst. Die moet namelijk flink ‘betalen’ aan (oud-) medewerkers:

De miljoenen verslindende vertrekregeling van de Belastingdienst blijkt nog meer te gaan kosten. Ook medewerkers die al een voorschot hadden genomen op hun pensioen en afscheid hadden genomen, hebben recht op een zak geld.

Dan denk je bij jezelf: dit kan niet kloppen. Nou, jawel. Zoals De Telegraaf uitlegt is de regeling zo ruim dat zelfs mensen die in de aanloop naar hun pensioendatum onbetaald verlof hebben opgenomen, recht hebben op de uitbetaling. Zij moeten tienduizenden euro’s per persoon krijgen. En andere vertrekkende medewerkers krijgen tonnen mee.

Volgens de krant komen de geschatte kosten daardoor momenteel uit op 540 miljoen euro. Maar, let wel: dat bedrag kan nog verder oplopen. Er lopen namelijk nog meer zaken van (ex-) werknemers tegen de Belastingdienst. Als zij die ook winnen gaan de Fiscus weer geld overmaken.

Natuurlijk heeft de Belastingdienst zelf op zich geen geld. Het is een overheidsinstantie. Iedere cent die de Belastingdienst uitgeeft is dan ook van de belastingbetaler. Jij en ik betalen de vertrekpremie van deze mensen dus.

Het is een grof schandaal. Welke staatssecretaris en minister worden hiervoor naar huis gestuurd? Of wordt dit soort wanbeleid tegenwoordig normaal gevonden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. AS210854

  Nu weten we ook waarom ze Wibbes op Groningen gezet hebben, komt nooit goed met de Groningers.

  1. sonar

   Is vanaf het begin een Kwibus geweest ,zoals het hele kabinet non-valeurs zijn.

 2. Stanly2000

  Is dit niet de man geweest die gepromoveerd is van staatssecretaris naar minister en nu gaat over de financiën van het klimaatakkoord?

 3. RPML

  Dit is één van de grofste ambtelijke bankovervallen uit het laatste decennium. Wiebes bleek om de tuin geleid door zijn eigen personeel, die een meer dan riante regeling voor zichzelf hadden bedacht, hem daar 2 uur van te voren over informeerden en het toen publiekelijk maakten zodat het niet meer teruggedraaid kon worden. Een gedeelte hebben ze toen nog teruggedraaid, maar gold pas vanaf dat moment (3 maanden later) en toen bleek bijna iedereen zich al aangemeld te hebben voor de regeling. Bovendien vertrokken de waardevolle mensen en bleef het brandhout zitten. Later bleek ook nog eens dat er belasting over de regeling betaald moest worden (nota bene een door belastingspecialisten bedachte regeling), dat noem ik gewoon bewuste en regelrechte oplichting.

  Alle bedenkers en uitvoerders zouden voor het gerecht gehaald moeten worden. Ze hebben willens en wetens de Staat opgelicht.

  1. Lugar

   “Alle bedenkers en uitvoerders zouden voor het gerecht gehaald moeten worden. Ze hebben willens en wetens de Staat opgelicht.”

   Vanzelfsprekend!

 4. HendrikJan

  Straf deze nonchalante kwibussen af, deze groep zich Rutte 3 noemende niet voor dit vak kababele personen, moet men degraderen tot het niveau wat zij wel beheersen.
  Laat ze niets doen.
  Het kost wat, maar ze doen er niemand kwaad mee.
  Stem in Maart en in Mei, op een partij die zich niet aangetrokken voelt, tot het gedachte goed van deze Rutte clan.

  1. Lugar

   “Straf deze nonchalante kwibussen af,…”

   Gaat natuurlijk niet gebeuren. Ze doen maar wat en het ‘ergste’ wat kan gebeuren is dat ze zonder ‘gedoe’ aftreden. Als ze dat ‘netjes’ doen wordt hen een VN-baantje of een burgemeesterspost beloofd. Weet je waarom? VVD c.s. wil geen gedoe, ze hebben namelijk állemaal politieke boter op hun hoofd en ze zijn állemaal chantabel vanwege de partijdiscipline. VVD spant overigens de kroon, ik heb het een tijdje bijgehouden maar volgens mij zitten we inmiddels op zeven opgestapte oplichters?

 5. lvdv

  Dit gaat nergens over?

  Jawel, dit gaat over BOB (Buitengewoon Onbekwame Bestuurders).
  Voor hun promotie heten ze nog BOA (Buitengewoon Onbekwame Ambtenaren).
  Het verschil tussen een BOB en een BOA is dat de eerste (zichzelf) een bonus mag toekennen.
  Voor de rest zijn de identiek, zelfs de ellebogen…
  en Nederland is er van vergeven.

 6. Lugar

  De Fiscus gaat zich daar natuurlijk helemaal niets en nulkommanul van aantrekken. Als je meer van dat soort bullsh*t wil moet je gewoon op VVD, CDA, D’66 of ChristenUnie stemmen.

 7. JohanD

  Moet ik die mensen die zeggen;” sorry ik kan U niet helpen meneer daar gaat een andere afdeling over, schrijf maar een brief.” ook nog een een bonus voor hun halve werk geven? Schandelijk!

 8. Crassus

  Wanneer je een riante vertrekregeling krijgt aangeboden dan maak je daar gebruik van. Je begint voor jezelf een adviesbureautje aan huis en adviseert de burger bij het invullen van zijn aangifte. Of een MKB’er hoe watte besparen.

 9. J.C.

  Die Kwiebes had even niet opgelet, zei hij: het was hem door de vingers geglipt.

  Een voorbeeld van een slappe hap, die de Nederlandse belastingbetaler heeft opgezadeld met een honderden miljoenen euro’s extra kostende reorganisatie van de belastingdienst (waarbij vooral de hoogopgeleide -wellicht VVD stemmende- belastingmedewerkers hebben kunnen profiteren van de peperdure argeloosheid van de toenmalige staatssecretaris in Rutte II), en die nu vanzelfsprekend minister in Rutte III is geworden en de afhandeling van de schade in Groningen regelt, naar het lijkt met dezelfde argeloosheid (alleen krijgen de Groningers nou -misschien wel daardoor- juist weer niet wat hen toekomt).

 10. Florissa

  Een ambtenaar denkt simpel ,kom je tekort verhogen we gewoon de boete ,en aan het eind hebben we alles mooi opgelost .
  De helft minder ambtenaren zou anders ook veel problemen oplossen .

 11. TD

  Stel je voor dat de PVV en FVD straks aan de macht komen dan is Nederland onbestuurbaar,alles gaat dan in de soep lopen is het huidige verhaal van Rutte 3,immers het effieciënte huidige beleid is niet te evenaren en heeft alles in de hand!
  Het is voor de kiezers inmiddels duidelijk dat Rutte weinig klaarmaakt(zelfs geen vrouw) en dat elk volgend kabinet het minstens betere kan!

 12. Tante Sidonia

  Ach wat maakt het uit!
  Doen we, na de binnenkort extreme verhogingen klimaat, extra belasting heffen; welke het zal zijn moeten we nog bepalen. Grootste kans: ademhaling-belasting!
  O ja , lieve burgers, we (Den-Haag) we moeten ook nog denken aan de uitvoering Marrakech-pact. Dus gaan we bedenken welke belasting, extra, kunnen invoeren!
  Plannen zijn om de ademhaling-belasting in twee-en te splitsen: de in-adem-belasting en de uit-adem-belasting!
  Geachte burger ; u ziet hoe wij ( kabinet) druk bezig zijn! Het berekenen en uitvoering van de te nemen maatregelen worden na 20 maart 2019 bekend gemaakt!

 13. Tante Sidonia

  O ja,… eind van de maand nadert!
  Benieuwd of de beloofde (Rutte) loonsverhoging er in zit!

 14. Original NL

  En jan met de pet mag incl aow gat zonder oprotpremie doorwerken tot 67 en 3 mnd.
  Thanks politiek!

  1. Original NL

   Tis ook zwaar werk de belastingbetaler omdraaien en uitschudden!!

   1. Koos sssss

    Ik geef het je anders te doen…… tussen het koffiedrinken en dutten door nog 1 uur werken ook nog.
    Sommigen houden er trauma’s aan over, met slapeloze dagen enzo. Van 1 belastingambtenar is bekend, dat hij zelfs 1 week lang geen oog meer kon dichtdoen op zijn ……. ehhh……… werk.

    1. bejaarde

     Ze drinken ook graag de hele dag door koffie, ze mochten eens wakker worden en echte beslissingen moeten nemen. (ik kan dit makkelijk zeggen als dochter van wijlen een gemeente ambtenaar)

 15. Koos sssss

  Sinds de bekendwording van de woekerpolisaffaire worden er nauwelijks nog levensverzekeringen afgesloten.

  Zo beschouwd lijkt het mij dan ook zinvol dat wij geen belasting meer afdragen. Het verdwijnt toch maar in de zakken van die burgerhatende ambtenarren.

 16. TD

  Ik kan het bijna niet afwachten,stel je voor bij provinciale verkiezingen massaal gestemd op FVD en PVV,prachtig voor de Eerste kamer verdeling naderhand!
  Allemaal die linkse zeikberen,mond dicht en afdruipen!

 17. Bes Tolen

  Het personeelsbeleid bij de Belastingdienst is al lang beneden peil. Om op personeel te bezuinigen werden fouten in berekeningen ingeweven, die na verloop van tijd waren vergeten. Nou ja, die fouten berustten op gebrekkige kennis van zaken. Langer geleden werd een hoger personeelslid ontslagen wegens demotie zo iets. Iemand, die het dus niet meer zag zitten of dat ze het niet met hem zagen zitten zo iets. Maar wel iemand, die algemene punten op het gebied van hoe je een salaris e.d. moet berekenen, voor de rechter bracht. Het ging om vijf onderwerpen en in alle vijf rechterlijke uitspraken kreeg de exit man gelijk. Of de fiscus nu ook intern de berekeningen voor anderen heeft gecorrigeerd, weten ze daar alleen maar zelf, vrees ik. Of erger.

 18. bejaarde

  En van welke partij was dit stuk onnozelheid?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.