Amsterdam anno 2019! BIJ1-gevolg scheldt Joodse man uit voor “kanker-zionist”, weigeren hem hand te geven

De Dam in Amsterdam begint één van de meest jodenhatende plekken van heel Nederland te worden. Op deze plek – waar ook het Nationaal Monument voor de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog staat – vonden antisemieten het dit weekend nodig om Joden uit te schelden voor “kankerzionisten” en hen botweg te beledigen. Sasha Jacobs vertelt wat hem dit weekend overkwam.

Als gewone en geïnteresseerde voorbijganger werd ik – broer van ‘de man met de Israëlische vlag’ – direct gezien als ‘kanker-zionist’ en werd ik onmiddellijk omsingeld. De weg werd mij versperd door ca. 20-30 schreeuwende, spugende en bedreigende anti-Israël activisten, die hun plek op het grote plein opeisten en mij er weg wilden hebben.

Ik kreeg naast termen als ‘moordenaar’, ‘rot-Jood’ en ‘je hebt bloed aan je handen’ ook BIJ1-fractie- en gemeenteraadslid Jazie Veldhuyzen tegenover mij. Deze man, die koketteert met een Joodse voorouder …’dús heb ik niets tegen Joden’ (sic)- verwierf zijn zetel o.a. met de tekst:

“Ik wil mij binnen BIJ1 o.a. actief inzetten en hard maken, als adviseur bij klachten rond Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet, waarbij iedereen in Nederland gelijk behandeld dient te worden. Discriminatie vanwege geloof, overtuiging, politieke mening, ras, geslacht of welke grond dan ook, is niet toegestaan en daar zal ik voor waken….”

Hij voegde zich bij de haat-groep, herkende mij van mijn inspreek-momenten bij de Raad en toonde geen enkel leiderschap. Integendeel; hij lachte mij publiekelijk mee uit en weigerde mijn uitgestoken hand als teken van vrede en respect. Naderhand verklaart hij daarover in een tweet: “Ik geef geen hand aan zionisten, die er op uit zijn om te provoceren en die maandelijks komen inspreken bij de gemeente om het demonstratierecht van anderen te beperken.

Vervolgens proclameerde hij in luide en opruiende bewoordingen hoe een verderfelijk persoon ik wel was. Los van de onjuistheid van deze reactie (ik strijd namelijk louter tegen het antisemitische karakter van deze demonstraties, niet tegen het politieke sentiment ervan), heeft Jazie blijkbaar niet veel op met de democratie, als het hem onwelgevallig wordt. Wat doet hij dan eigenlijk bij de gemeente als volksvertegenwoordiger? Doen deze beelden ons ook niet erg denken aan 80 jaar geleden? De Davidster op mijn jas ontbreekt alleen nog….

Dit is Amsterdam anno 2019!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Heras

  Walgelijk, kan dit soort antisemitisme niet bestraft worden. Wij hebben zoveel te danken aan het joodse volk. Niet alleen op religieus gebied maar ook op het gebied van handel en innovatie, of de kunst.

  1. Rosasolis

   @Heras. Als wij onze westerse cultuur willen behouden, dan moet de joden altijd en
   immer deel van maken. Onze westerse beschaving is met de joden begonnen. Onze Bijbel en psalmen zijn met de Oude Testament begonnen. Dit oude leer gaat als een rode draad steeds door de hele Bijbel, van begin tot het einde. Ooit heeft een dominee tegen me gezegd dat alle christenen ook joden zijn. En inderdaad in vele kerken worden er tijdens de dienst een lezing eerst uit de Oude Testament gedaan, en later een lezing uit de Nieuwe Testament. Vele zo-geheten “Christenen” moeten weten dat Jezus, en zijn hele familie Joden waren, en ook zijn eerste volgelingen. Gelukkig wordt er in onze tijd veel meer aandacht gegeven aan joods-christelijk verhalen en tradities.

 2. henk vintage

  Er moet een wet komen die verbiedt dat dubbelpaspoort houders geen functie in het leger, bij de politie en in de politiek kunnen krijgen.
  De loyaliteit ligt altijd bij het land van het eerste paspoort.

  1. Tante Sidonia

   henk vintage

   Die wet komt er nooit!
   Teveel links- en Moslim-knuffelaars op ALLE Ministeries!

   1. FJ

    Dan wordt het toch tijd, dat de bezem door de ambtenaren gaat.
    Buiten teveel geld uitgeven heb je er niets aan.

    1. Vliegenvanger

     @ FJ, daar kan jij aan bijdragen door op de juiste partij te stemmen met de verkiezingen.

   2. Satty

    Zo werd er toen de communisten, socialisten en anarchisten het opnamen voor de joden voor wo2 ook gesproken door rechts. Misschien dat je de aanloop naar de holocaust eens moet gaan bestuderen.

    Ook Jordan Peterson de rechtse held is heel duidelijk hoe rechts de nazi’s waren en dat mensen als jij dezelfde taal uitslaan en het werkelijk gevaar zijn.

    1. fockingworst

     @sattytrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt je huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     1. edoc431

      @fockingworst hou er maar mee op kansloos om met die lul een gesprek aan te gaan, met alle trollen trouwens negeren die k*t kanslozen .

     2. Top

      Dit is een hoofddoekje vroeger hier al Satya acterend. Handophoudertje en heeft buiten dit hier, geen enkele vrijheid. Daar zorgt haar imbeciele familie wel voor.

     3. Top

      Al=als.

     4. Achja

      Gut is dit je nieuwe dingetje een beetje 7 dagen in de week 14 uur per dag dezelfde tekst copy pasten. Heb je geen sociaal leven?

    2. Siemien

     Zo werd er TOEN dit en TOEN dat en als zus en als zo.

     Maar wat vindt Satty er nou toch van dat een lid van bij1 een joodse man uitscheld en weigert een hand te geven?

  2. Satty

   Hoe zit dat dan met betalingen uit buitenland voor parlementariërs?

   1. bejaarde

    Hoe hark jij jouw inkomen binnen? Is daar al eens onderzoek naar gedaan?
    Pot verwijt de ketel

  3. Rosasolis

   @henk vintage. Er moet een nieuwe wet snel komen: geen dubbele paspoorten meer!
   Of je wil een Nederlandse paspoort, dan laat je zien dat u werkelijk ons land steunt.
   En als je tegen Een Nederlandse paspoort ben, dan ga terug naar Turkije. Waarom zijn jullie Turken hier? Ga terug naar je moederland. Turkije zal jullie wel verwelkomen.
   Maar er zijn vele jonge vrouwen die tegen het eis van Erdogan willen doorzetten:
   geen hoge onderwijs voor vrouwen, en geen belangrijke functie in het regering
   Volgens Erdogan moeten vrouwen niet gaan studeren, en gaan werken, maar heel jong trouwen en tenminste 3 kinderen gaan baren,
   Wie wil de eisen van dictator Erdogan steunen?

   1. Achja

    Ja alleen turken hebben 2 paspoorten. Mensen uit Canada hebben dat nooit..

 3. HendrikJan

  Het wordt iedere dag opnieuw onderstreept, door allerlei Linkse gasten.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Dit los je waarschijnlijk niet meer op, met een goed gesprek.

  Zo ver is het in Nederland gekomen, onder Balkenende en nu Rutte.

  1. Satty

   Jij bent degene die hier de joodse samenzwering theorieën leven in blaast. De familie Jacobs kan maar beter uitkijken waar ze hun steun zoeken.

   1. Scarletti

    Satty, Satty toch, daar zit u alweer fout.
    De nazi’s waren nationalistische socialisten. Dat zou u toch moeten weten aangezien de Islam hen steunde in de jodenvervolging.
    U claimt een opleiding genoten te hebben, veel geleerd heeft u niet. Zonde van de scholingskosten die de Nederlandse burgers voor u betaald hebben. U kost de samenleving alleen maar geld en u levert geen bijdragen sterker u vreet nog steeds uit de staatsruif

    1. HendrikJan

     Laat haar of hem lullen mijn beste, als boreling uit 1938 weet ik wat er met mijn kakschoolvriendje Daaf is gebeurt en laten we het daarbij houden.
     Van mij krijgt deze hem of haar geen enkele reactie.

   2. edoc431

    lul niet zo dom vent zoek hulp jij bent zover van het padje af niet te filmen

   3. Gewoonomdathetkan

    Satty je zit er naast .
    Je ben nog te dom om te schijten.
    Trol!!

   4. IJsbrand Koudvuur

    Satty schreef:

    “…De familie Jacobs kan maar beter uitkijken waar ze hun steun zoeken…”

    Inderdaad. Daarom komt de familie Jacobs ook op DDS hun traantjes laten zien.
    80% van de reaguurders zijn bijvoirbeeld dom genoeg om het Nationaal Socialisme en het fascisme links te noemen. Dit kan de (((familie))) Jacobs heel erg goed gebruiken….

    Zielepietjes.

   5. Siemien

    Aytas/Satty/Sattya/satan heeft een pest-hekel aan alles dat joods is, Aytas/Satty/Sattya/satan is een islamist…

 4. bejaarde

  De jeugd heeft de toekomst (zegt men), maar met zo’n dweil om je nek, waaraan je kunt zien wat hij aanhangt, wens ik geen toekomst te delen. Hoe onbeschoft, onopgevoed, de hand van de man te weigeren, uitlachen etc etc.

  1. Original NL

   Misschien kan de mossad een handje helpen dergelijke fascisten te laten verdwijnen….wat een slecht mens!!!

  2. Achja

   Alleen Geert mag dat iemand die moslima is weigeren een hand te schudden. Lekker selectieve verontwaardiging..

   1. bejaarde

    Achja: Is het niet andersom: de moslima, die de heer Wilders de hand niet zal schudden? Dom geboren en nooit iets bijgeleerd zeker.

   2. Bosche draak

    Dat is nooit gebeurd, niet gaan lopen raaskallen of verbale afranseling zal uw deel zijn…

 5. TD

  Hopelijk gaat élke stemgerechtigde op 20 maart en in de toekomst consequent het vakje aankruisen van de PVV of het FvD,het is de enige democratische manier om het tij te keren! (alternatief is enkel een burgeroorlog)

 6. Vrijedenkert

  Partijen zoals BIJ1 maar ook DENK en meerderen bestempelen zichzelf maar al te graag progressief, links, sociaal en inclusief! Ondertussen zijn ze gewoon antisemitisch en racistisch en zijn ze alleen maar uit op meer segregatie…

  Eigenlijk is het gewoon een vorm van facisme, nationaal-socialisme maar dan in een nieuw jasje.

  1. Achja

   Anti Israël is niet het zelfde als antisemiet. En als je als tegengeluid tijdens een anti Israël demonstratie met een Israëlische vlag gaat lopen zwaaien zal je geen hand krijgen van de tegenstanders. Of dacht je dat Pegida graag handjes schud met de imam als ze een varken aan het bbq en zijn.

 7. Rosasolis

  Er is een verschil tussen een jood en een zionist. Niet ieder jood is een zionist. In Israel stemt niet ieder jood voor de rechtse partij van Netanyahu. Velen willen een beter deal met de Palestijnen. Maar inderdaad antisemitisme neemt toe. Vandaag was er nieuws uit Frankrijk. Extreem rechts populisten komen bij elkaar over het hele land om joden uit te schelden. De regering heeft dit streng afgekeurd. Als het doorgaat, zal de politie ingrijpen.
  Af en toe correspondeer ik met Duitsland. Halle, noord-Duitsland is de geboorte plaats van G.F. Handel, onze grootste componist van oratoriums. Hij heeft veel bekende verhalen uit de Oude Testament bewerkt voor solo vocalisten, koor, en orkest. Vorige jaar kreeg ik een merkwaardig bericht uit dit stad. De oratorium vereniging ging
  Handel’s “Saul” uitvoeren. Zij nodigde een aantal beruchte extreem rechts jonge mannen uit om naar dit mooie concert te komen. En zij kwamen, omdat zij werden
  uitgenodigd als gasten. (Er was ook politie aanwezig). Iets heel merkwaardig gebeurde tijdens dit concert. Tijdens de prachtig mooie dodenmars voor Koning Saul. Er was geen droge oog in de kerk. Ook waren die kei-harde jonge mannen heel stil.
  Op het einde van de mars, stapte Een van die extreem jongens op en zei:
  “bitte, noch einmaal” (a.u.b. nog een keer) tegen het orkest. En dit gebeurde.
  Op het einde van het concert, vroeg dit jongen als zij nog een keer voor een volgende
  concert konden worden uitgenodigd. De voorzitter van de vereniging zei “Ja zeker, dat kan, als jullie rustig willen zijn en geniet van de concert”.

  1. Willem Alexander

   Een “vergissing” lieverd… het zijn niet extreem rechtsen die antisemiet zijn, maar juist links… , groen links, sp pvda. allemaal historisch en genetisch van dezelfde bron als de nationaal SOCIALISTEN en ook de fascisten een linkse beweging was (en is). Alleen het label valt niet goed, dus dan maar wat historie en feiten aanpassen en hupsakee daar hebben we de stormtroepen/bruinhemden anno 21ste eeuw: antifa.
   Als het niet zo achterlijk en gemeen was zou je er om kunnen lachen.

   Nog een wiets: nieuws van Sky “peiling laat zien dat 1 op de 20 Britten (!) antisemitisch is” Vergeet er wel bij te vertellen dat heden ten dage 1 op 20 daar moslim is…. zijn natuurlijk ook echte Britten, jawel…

   1. van Urk

    35 procent van de antisemitische incidenten in ons land komen van moslims, 18 procent van Links, 6 procent van Rechts en 5 procent van christenen.

   2. Satty

    Wat jij nu doet de feiten aanpassen. Fascisme is rechts, altijd geweest.

    1. Scarletti

     Satty, Satty toch, daar zit u alweer fout.
     De nazi’s waren nationalistische socialisten. Dat zou u toch moeten weten aangezien de Islam hen steunde in de jodenvervolging.
     U claimt een opleiding genoten te hebben, veel geleerd heeft u niet. Zonde van de scholingskosten die de Nederlandse burgers voor u betaald hebben. U kost de samenleving alleen maar geld en u levert geen bijdragen sterker u vreet nog steeds uit de staatsruif

     1. van Urk

      Als je extreem-Rechts bent, dan ben je een gevaar voor de rechtsstaat, als je extreem-Links bent alleen maar extreem-Links. Terwijl de combinatie Links en fascisme overbekend is..Stalin, Mao, Pol Pot. Laten we dus niet van de wijs brengen door linkse onderzoekers of trollen die een rechts politici via het etiket extreem tot een duivel willen maken.

  2. van Urk

   Het maakt niet uit of het nou een Jood of zionist is. Het zijn geen manieren van deze persoon dat lid is van een partij dat tegen discriminatie is. Maar ja..Het is voor zo,n nep-partij kennelijk toch onmogelijk om van alle mensen te gaan houden.

 8. Willem Alexander

  Lui als Jazie Veldhuyzen moeten we kwijt uit Nederland, volgens hun eigen motto “met alle middelen”.
  Wat een goor gespuis.
  En “Amsterdammers” hebben daar voor gestemd??
  Nou ja de echte dan..

  JV = een smeerlap

  1. FJ

   Past precies bij BIJ1. Net zo’n rassenhater als Sylvana.
   Moeten Amsterdammers op blijven stemmen, goed voor de reputatie van Amsterdam.

   1. Vrijedenkert

    Reputatie van vreystaat Amsterdam als open riool en broeinest voor criminelen staat buiten kijf!

 9. marco1

  Sylvana zal hier vast afstand van doen en een intern onderzoek. We wachten de berichtgevingen ervan wel af op DDS aangezien ze op de voet gevolgd word.

  1. FJ

   Ik geloof er geen biet van. Ja, commentaar leveren op de politie die die vent doodschoot omdat hij met een pistool kwam aangerend op deze agenten.
   Dat er idioten op de wereld rondlopen, moet zeker Sylvana bekend zijn als voormalig lid van Denk.

   Had Sylvana in de voorste rij gestaan, dan was er een klein Sylvanaatje geboren in de onderbroek van de partijleidervan BIJ1

  2. Troelstra

   Gemeenteraad valt over Sylvana Simons heen

   s.parool.nl/s-a4623108/

   De gemeenteraad heeft woensdagmiddag in ongekende bewoording kritiek geuit op Sylvana Simons (Bij1): Ze moet zich diep, diep schamen, heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt en zaait angst onder jongeren.

   DOOR: MICHIEL COUZY 13 FEBRUARI 2019, 15:36
   Reinier van Dantzig (D66) noemde het emotionele debat ‘het dieptepunt uit zijn carrière als raadslid.’

   Sylvana Simons had het debat zelf aangevraagd. Aanleiding was het schietincident eerder deze maand bij De Nederlandsche Bank, waarbij een man met, wat later bleek, een nepwapen door de politie is neergeschoten en uiteindelijk overleed. Het lijkt te gaan om ‘suicide by cop’, waarbij het slachtoffer zich bewust laat neerschieten door de politie.

   Bij1 sprak in de aanvraag voor het debat over een ‘bovenmatig aantal kogels’ en eiste ‘spoedige verantwoording van het college over het toepassen van dit buitensporige en onnodige politiegeweld.’

   Gedeisd houden
   Simons had nog geen woord gezegd, of SP-raadslid Nicole Temmink sprak al haar onvrede uit over het debat. De Rijksrecherche doet nog onderzoek naar het incident en politici moeten zich tijdens dit onderzoek gedeisd houden, vindt ze.

   Simons gaf aan dat ze de integriteit van de politie niet in twijfel wil trekken, maar wel vragen wil stellen. De toon die Bij1 had gebruikt bij de aanvraag van het debat was ‘te scherp’, erkende ze. “Dat was wellicht een faux pas”.

   Daarmee was de kou niet uit de lucht, want het debat ontplofte toen Simons zei van jongeren van kleur te horen dat die bang zijn te worden neergeschoten door agenten. “En die zorgen zijn niet onterecht.”

   Schamen
   Eric van der Burg vond dat Simons zich ‘kapot moet schamen.’ “U wekt de suggestie dat mensen van kleur te vrezen hebben van de politie. Dat is walgelijk. De agenten stonden er voor u omdat er klootzakken waren die u bedreigden.”

   Sofyan Mbarki (PvdA) vond dat Simons jongeren bang maakt. Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) zei dat de politiek zich niet hoort uit te spreken als nog onderzoek loopt door de Rijksrecherche. “U zegt dat jongeren zich zorgen moeten maken dat ze worden neergeschoten door politie. U moet zich diep schamen. Ik neem het hoogst persoonlijk op.”

   Simons nam geen woord terug. “Ik spreek mensen wiens leven beïnvloed wordt door het feit dat zij een bepaalde kleur hebben. Kleur is voor mensen van kleur een bepalende factor. Zij vragen mij dat met u te bespreken.”

   Burgemeester Femke Halsema hield het kort. “Dit lijkt mij geen moment om over het functioneren van de politie te spreken. Ik heb gisteren met de twee agenten gepraat. Dit is juist niet waarom je agent wordt. Je wilt mensen dienen, de stad veiliger maken. Dit is een traumatische gebeurtenis.”

 10. Vrijedenkert

  Nog meer gesjeesde meningen van deze verzameling BIJ1-dorpsgekken!
  Optreden politie te geweldadig:
  https://www.nu.nl/binnenland/5738337/agent-boos-op-sylvana-simons-na-kritiek-op-onnodig-aantal-kogels-bij-dnb.html#coral_talk_wrapper

 11. Niet L niet R

  Ik ga over mijn nek van deze joden haat!
  Haal nog meer van dit tuig binnen, waar blijft de regering om dit schandelijk gedrag aan te pakken, het heeft niets meer van doen, met vrije menings uitging!
  Maar de regering kijkt de andere kant op, 4 mei staan zij weer op de dam , maar kunnen beter daar nu wegblijven!!!!!

 12. Westerling

  De anarchist en antisemiet Michail Bakoenin schreef over de joden:”Met één voet staan ze in het bankwezen, met de andere in de socialistische beweging, met hun achterwerk zitten ze in de Duitse pers.

 13. DennisEijs

  ‘Smirk’ BIJ1 (queen bee) is toch voor gezamelijkheid? Zo te zien dus niet, het zoveelste haat partijtje.

 14. edoc431

  Tja Amsterdam was in 40-45 ook al beroemd met joden er is niks veranderd jammer

 15. Gerlos

  TE TRIEST VOOR WOORDEN, stelletje onbenullen deze linkse idioten

 16. Veteraan

  Ik hoop dat ik die Jazie Veldhuyzen nog eens tegenkom waar er niet zoveel van die getuigen rondlopen [voor een goed gesprek natuurlijk hoor, ben niet zo van dat onnodig geweld]. Moet daarvoor toch eens naar dit soort protesten gaan.
  Zal eens overleggen met wat ex militairen, lijkt me zinnig om daar eens een ander geluid te laten horen en de Israëliërs te verdedigen als ze zo worden aangevallen.
  Zal me wel weer een taakstrafje kosten dan maar die voer ik met plezier uit en natuurlijk bij een organisatie waar het ook echt nut heeft.
  Tja, je moet iets over hebben voor je overtuiging.

 17. Roughwood

  Gelukkig is en wordt het steeds duidelijker bij welke lokale en landelijke partijen de antisemieten te vinden zijn. Je hebt dus geen stemwijzer nodig om zeker te weten op welke foute clubjes je in de toekomst in ieder geval NIET moet gaan stemmen!

 18. IJsbrand Koudvuur

  Poeh jee….!

  …Ben ik effe blij dat ik geen jood ben.

  🙂

 19. Gebruikersnaam

  Walgelijke lui! Gaan ze zich binnenkort dan ook nog bekeren tot de Islam?

 20. jorisxl

  Ik snap niet dat omstanders dat zomaar laten gebeuren als ik daar had gelopen had ik dat Arafat sjaaltje door ze moslim strot geslagen die rat,het rechtssysteem beschermd die verguren die ons land bezetten.

 21. Gewoonomdathetkan

  In Frankrijk neemt het antisemitisme toe. De afgelopen zes jaar zijn in Frankrijk tien mensen vermoord omdat ze joods waren. Telkens had de dader een islamitische achtergrond!!!

  1. Siemien

   Sssssssssssst niet te hard zeggen

 22. Arie B

  Dat luizige schorem heeft waarschijnlijk nog nooit 1 dag gewerkt. Leven van uitkeringen en malafide steunpotjes. Ik zou ze adviseren een keer fatsoenlijk te wassen en aan het werk te gaan. Leegte maakt leeghoofdigen, dat zien we schrijnend hier.

 23. oknarf

  Dit soort volk stemt en is lid van DENK…
  Een en al felle jodenhaat.

 24. Christina

  Ze laten hun ware gezicht zien die bij1 trollen troep.
  Het enigste waar die partij in uitblinkt is dat ze te walgelijk voor woorden Ijn, en voorop loopt de grootste trol, pruikenbuik SS!!
  Een naam die bij haar past!!!

 25. Troelstra

  Zodra het woord Zionisten valt mogen de alarmbellen af. Dan hangt er dikwijls een zweem van de stank van virulente Jodenhaat omheen.

 26. janszm

  De top van de ambtenaren zijn onze regeerders. Na iedere verkiezing blijven zij zitten. Zij zijn de fluisteraars van iedere, niets wetende minister.
  Verander die top na elke verkiezing.

  Helaas, dan is er weer een sub-top. We kunnen niet alles bij de vuilnis zetten, hoe goed dat af en toe zou zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.