Ans Boersma heeft oogkleppen op: ziet ex nog altijd niet als jihadist

Journalist Ans Boersma wil nog steeds niet zien dat haar ex-vriend Aziz A. een jihadist is. Hij wordt er van verdacht een leidinggevende rol te hebben gespeeld in jihadistische terreurgroep Jabhat al-Nusra, die vecht tegen de Assad-regering in Syrië. Dat meldt het Parool.

In een NPO1-radioprogramma genaamd Onze man in Deventer, met Özcan Akyol, ging ze erover in gesprek. Daar gaf ze ook gewoon aan dat ze wist van de banden die haar ex-vriend had met Jabhat al-Nusra.

Kennelijk wil het niet bij haar doordringen dat Jabhat al-Nusra toch wel echt iets meer is dan een liberaal-democratische verzetsgroep die alleen tegen een dictatoriale regering vecht, om een kans op een vrije samenleving te kunnen realiseren. Dat wordt gewoon haarfijn tegengesproken en was zelfs al langer bekend. Jabhat al-Nusra werd vanaf mid-2016 als ‘Al-Qaida in Syrië’ gezien, met als doel een islamitische staat in het leven te roepen. Eerder nog, in 2012, werd de groepering al ‘het meest agressief en succesvol’ genoemd.

Dat Boersma dus toe heeft gegeven dat ze wist van zijn banden bij die club, maakt haar wat dat betreft ontzettend naïef of bewust onkritisch. Het argument om de banden van haar ex te zien ‘in een andere tijdsgeest’ en wat ze hier zegt:

“Ik zie hem niet als jihadist. Ik heb hem leren kennen als een Syriër. Ik zie hem als mijn ex. Ik spreek veel mensen die vluchten uit Syrië over een persoon als Assad. Ik heb er wel moeite mee hoe we zijn misdaden kunnen parkeren.”

raakt dan ook kant noch wal. Ze had niet alleen oogkleppen op, er zat ook nog een dikke balk in d’r ogen, vastgezet met beton voor extra ondersteuning! Justitie beschikt over 17 afgeluisterde gesprekken waaruit zou blijken dat Aziz A. betrokken is geweest bij gevechten en moorden namens de organisatie. Bittere pil als dat zo blijkt, want dan heeft ze als tolerant, kosmopoliet en open-minded vrouwtje, gewoon het bed gedeeld met een ordinaire jihadistische terrorist.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. HendrikJan

  Als zij dat wel gaat erkenen, is haar slachtoffer rol over.

 2. FJ

  Dan sta je er ook goed op, totale mislukking van haar eigen mensenkennis .
  Heeft zij met een slager van mensen in bed gelegen. Dat moet wel een bittere pil zijn.
  Voor hetzelfde geld was zij nu ook een kopje kleiner geweest.

 3. Gekko

  Nooit wrijven in een vlek. Maar dat snapt Ans niet.
  Nog even en ze wordt zelf gedagvaard.

 4. HendrikJan

  In het beste Nederlands wat ik ken.
  NOP is een lul.

  1. bifbof

   Schijnt dat ze hem bij een groot bedrijf aanbevolen heeft als headhunter

 5. Michael M

  Als je haar gezicht al ziet spreekt het boekdelen, dom naïef en zielig.

  1. Rien Noppen

   Ze studeerde sociale en culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als docent en journalist.

   Heel erg dom kun je dan niet zijn.

   1. Arie B

    Je vergeet nog te zeggen dat ze voor links koos. Haar grootste fout en het begin van haar roze wolk.

   2. sjun

    Zowel de studierichting als het onderwijsinstituut is bepaald geen aanbeveling voor maatschappelijk functioneren. Mij lijkt het dan ook geen toeval dat de jihadrecrute daar Neo Marxistisch geïndoctrineerd werd en in weerwil van bewijzen bij refex de zaak tracht om te keren en te ontkennen.

   3. markw

    Blijkbaar wel, want zowel haarzelf als haar idiote broer worden verdacht van het financieren van terrorisme en nog meer..

    Alleen hele domme mensen gebeurd dat.. Helemaal tegen een organisatie waarmee Nederland open oorlog voert.

    Zelfde doen als we deden bij meiden die Nazis steuden. Kop kaalscheren en een een publieke schandpaal plaatsen

   4. Maurits Dekker

    Oh ja toch zeker wel, als je aan de UvA gestudeerd hebt kun je toch heel dom zijn.
    Het goed kunnen onthouden van de lesstof en het geven van de gewenste politiek correcte antwoorden op vragen van docenten betekent nog niet dat je slim en intelligent bent.

   5. Original NL

    Als je als westerse vrouw kiest voor een moslim vriendje verraad je je eigen afkomst en kies je voor onderdrukking.
    Dus toch heel erg dom dit wicht.

   6. bejaarde

    UvA, zegt genoeg

 6. Against The System

  Ze zit in de ontkenningsfase

  1. HendrikJan

   Ik denk meer aan de herkeningsfase.
   Vroeger zong men een liedje.
   Tam tam tam Arabierentam tam tam.

 7. Veteraan

  Het is al heel wat dat ze niet gepamperd en verdedigd wordt door de linkse media.
  Ik hoop toch echt dat ze niet ooit wat geld krijgt omdat er iets niet is goed gegaan met de beschuldigingen naar haar toe. Kan zo maar hier in NL hé.
  En het was vroeger nog erger, zelfs een fout adres ergens in een officieel rapport zorgde al voor vrijspraak en schadevergoedingen.
  Gelukkig krijgt Rechts steeds meer te zeggen en wat mij betreft scheren we haar kaal en smeren er pek op voordat we haar het land uitpleuren wegens landverraad.
  Komt me wel bekend voor trouwens, waar heb ik dat idee eerder gelezen ?
  Liever had ik gehad dat haar keeltje al door haar vriend was doorge….
  Maar ja, je kan niet alles hebben hé

  1. Rien Noppen

   “Liever had ik gehad dat haar keeltje al door haar vriend was doorge….
   Maar ja, je kan niet alles hebben hé”

   Zieke dwaas.

 8. worstcase

  Laten we stoppen te denken dat ze naïef is. Het is gewoon de alom bekende linkse tactiek. De leugen blijven herhalen tot iedereen er in trapt. Ze is voor honderd procent schuldig aan misleiding, vervalsing, hulp aan een moordlustige terrorist en daarom lid van een terroristische organisatie. Als zodanig moet ze worden berecht en mag ze nooit meer als journalist aan het werk. Beroepsverbod. Laat ze maar achter de toonbank in een halal slagerij aan het werk gaan dan kan ze toch nog een beetje nagenieten van dat bloederige. Wel na haar straf van minstens tien jaar natuurlijk.

 9. sjun

  Het Nederlandse volk moet tegen dit vervalsende, misleidende en gevaar binnenslepende individu in becherming worden genomen. Als vastzetten niet mogelijk is moet uitzetten mogelijk worden. Niet langer zou het keurslijf van politiekcorrectisme zulk maatschappelijk disfunctioneren mogelijk moeten maken.

 10. Arie B

  Ans moet de proceskosten betalen van haar claim tegen de staat (als die doorgezet wordt). Het is natuurlijk duidelijk dat ze die niet zal winnen (mits er geen juridische blunders gemaakt worden).

 11. Rud56

  Het is gewoon een heel dom links wijf, wat zo model kan staan als bijvoorbeeld zijnde GL-aanhang.

  Het is goed dat ze door de NRC is uitgekotst, hopelijk volgen meer van haar opdrachtgevers.
  En laat de AIVD haar maar goed in de gaten blijven houden, want naast uitermate dom is ze ook nog maatschappijgevaarlijk!

  1. Original NL

   Pek en veren voor deze troela!!

 12. Niet L niet R

  Liefde maakt blind is een spreekwoord, van toepassing op deze juffrouw!
  Haar liefde was en is een gevaarlijke jihahist!

 13. Bes Tolen

  Ik vind deze Ans een voorbeeld christen en ik kan dat als ervaringsdeskundige weten. Ervaringsdeskundige, wat een machtig woord uit het linkse vocabulaire. Veel christenen (ook anderen wel door de christelijke culturele beïnvloeding) hebben dit: aangepraat stevig geïndoctrineerd schuldgevoel. Dat levert minderwaardigheidsgevoel op waar tegenover ook vaak een meerderwaardigheidsgevoel staat. Een volslagen misplaatst meerderwaardigheidsgevoel maar het is wel een gevoel om je moreel boven anderen te stellen, dat menen te weten. Enkel en alleen omdat jij christen bij uitstek bent, die werk van het christenzijn maakt. En als je dan je vijanden vergeeft dan ben je super om een modern woord te gebruiken. Maar wie zijn dan je vijanden? Wel dat zijn de moreel verwerpelijken, de ingebeelde maar ook de door je zelf aangewezen groepen die maar hun gang gaan, hun eigen vrijheid nemen, die de ware christelijke leer aantasten. Uiteraard zijn dit soort christenmensen labiel maar lang niet voortdurend. Ze spreken maar al te vaak de ene keer hun benauwde opgelegde christelijke visie uit en de andere keer hun gezond verstand visie. Maar kijk uit want er zijn er onder, die als ze je verdenken zo kwaad worden dat ze je willen vermoorden. Vaak waren ze verlegen. Ook geconstrueerd bij gevoelige naturen. Vaak hadden ze ouders die hen niet begrepen en dat alleen al omdat ze even ongehoorzaam waren of erger (!) de ouders er altijd bang voor waren. Voor ontsnappingen. Ongehoorzaam aan wat? Juist. En die erge vijanden moet je koesteren, niet waar? Want ze kunnen beter worden. Als. En dat is je ware opdracht. Hoe gevaarlijk ook. Tweestrijd. Waar kies je voor? Je kunt helemaal niet kiezen voor je opdracht. Die heb je. Ach.

  1. sjun

   Ans is vergeten af te sterven aan haar ego. Ergo draagt zij geen christendom uit dat juist uitgaat van het nieuwe leven dat slechts de ruimte krijgt door het oude ego af te laten sterven in plaats van het te blijven voeden en op de hoeken van de straten de eigen goedmenselijkheid uit te venten.

   Daarnaast doet het zich sterk aanzien dat Ans vooral grossiert in eigen werken in plaats van zich te laten verlossen. Precies dat heeft ze gemeen met een Mohammedaan die het ook van eigen verdiensten voor islam moet hebben omdat er anders geen moslimparadijs volgt.

   En dan de boosaardige gelovige waaraan u refereert. Zulk adderengebroed werd door de grondlegger van de christelijke beweging al kinderen van de duivel genoemd vanwege de mooipraterij en agressie die naar buiten kwamen. Herlees uw culturele klassiekers nog eens om tot een iets meer rake duiding te komen. Maar ga er zeker mee door anderen de ogen te openen door de verbanden die u waarnam uit te blijven dragen en mensen tot zelf nadenken aan te zetten.

 14. Godefroy France

  weg met dit links antisemitisch tuig !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.