'Rot op, vieze strontzionist,' schreeuwden Franse gele hesjes tegen Frans-Joodse filosoof Finkelkraut

'Rot op, vieze strontzionist,' schreeuwden Franse gele hesjes tegen Frans-Joodse filosoof Finkelkraut

De 'gele hesjes' in Frankrijk worden beschuldigd van antisemitisme. Een groep schold de Frans-Joodse filosoof Alain Finkelkraut uit toen hij tegenover ze stond. Frappant, want hij sympathiseerde in het begin nog met de beweging! Dat meldt de NRC.

"Rot op, vieze strontzionist! Rot op naar Tel Aviv. Wij zijn het volk en Frankrijk is van ons,”

schreeuwden een groep gele hesjes zaterdagmiddag naar de man. Finkelkraut, die de groep in de beginfase van hun bestaan nog heeft geanalyseerd, moest nu in veiligheid worden gebracht. Hij typeerde de gele hesjes als:

"Demonstranten uit de provincie die het 'progressieve gedachtegoed' tegenover 'economische en culturele onzekerheid' van hun levens in de 'dode hoek van de triomferende diversiteit' verwierpen."

Met andere woorden; normale Fransozen die het stadse, tolerante diversiteitsdenken de middelvinger geven en wel klaar zijn met het idee dat iedere jandoedel in hun land maar direct Frans en daarmee een aanwinst is. Wellicht heeft hij gelijk, maar voorzag hij niet dat deze beweging hem daarmee kennelijk óók aan de kant schuift middels antisemitische scheldkanonnades.

De Franse politiek reageerde natuurlijk geschokt en verontwaardigd en poogden dit voorval direct bij de eigen tegenstander in de schoenen te schuiven. Zo gaf Marine Le Pen gaf de schuld aan 'extreem-links' en bedoelde daarmee de socialistische partij La France Insoumise (LFI), die ook door Finkelkraut zelf als antisemitisch werd bestempeld. LFI zou namelijk wegkijk gedrag vertonen wat betreft migranten die duidelijk antisemitisch zijn.

De Europese kandidaat voor LFI twitterde dat Finkelkraut al jaren haat verspreid in Frankrijk door kritiek te leveren op jongeren in de banlieue (straatschoffies in buitenwijken), het onderwijs en moslims. Dit terwijl uit een peiling blijkt dat zo'n 44 procent van wie zichzelf identificeert als lid van de gele hesjes, gelooft in een wereldwijd zionistisch complot.

En dit is wat je krijgt als iedereen zomaar aan kan sluiten bij een groep: een stel idioten die het roer overnemen en ineens voor jou als lid gaan praten! Er gaan ook al geruchten over dat 'extreem-links' of 'de overheid' de groep zou hebben geïnfiltreerd om de boel in diskrediet te brengen. In zo'n geval is antisemitisme natuurlijk the weapon of choice, maar ja, zie dat maar eens te bewijzen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties