Ans Boersma heeft oogkleppen op: ziet ex nog altijd niet als jihadist

Geen categoriefeb 17 2019, 16:00
Journalist Ans Boersma wil nog steeds niet zien dat haar ex-vriend Aziz A. een jihadist is. Hij wordt er van verdacht een leidinggevende rol te hebben gespeeld in jihadistische terreurgroep Jabhat al-Nusra, die vecht tegen de Assad-regering in Syrië. Dat meldt het Parool.
In een NPO1-radioprogramma genaamd Onze man in Deventer, met Özcan Akyol, ging ze erover in gesprek. Daar gaf ze ook gewoon aan dat ze wist van de banden die haar ex-vriend had met Jabhat al-Nusra.
Kennelijk wil het niet bij haar doordringen dat Jabhat al-Nusra toch wel echt iets meer is dan een liberaal-democratische verzetsgroep die alleen tegen een dictatoriale regering vecht, om een kans op een vrije samenleving te kunnen realiseren. Dat wordt gewoon haarfijn tegengesproken en was zelfs al langer bekend. Jabhat al-Nusra werd vanaf mid-2016 als 'Al-Qaida in Syrië' gezien, met als doel een islamitische staat in het leven te roepen. Eerder nog, in 2012, werd de groepering al 'het meest agressief en succesvol' genoemd.
Dat Boersma dus toe heeft gegeven dat ze wist van zijn banden bij die club, maakt haar wat dat betreft ontzettend naïef of bewust onkritisch. Het argument om de banden van haar ex te zien 'in een andere tijdsgeest' en wat ze hier zegt:

"Ik zie hem niet als jihadist. Ik heb hem leren kennen als een Syriër. Ik zie hem als mijn ex. Ik spreek veel mensen die vluchten uit Syrië over een persoon als Assad. Ik heb er wel moeite mee hoe we zijn misdaden kunnen parkeren."

raakt dan ook kant noch wal. Ze had niet alleen oogkleppen op, er zat ook nog een dikke balk in d'r ogen, vastgezet met beton voor extra ondersteuning! Justitie beschikt over 17 afgeluisterde gesprekken waaruit zou blijken dat Aziz A. betrokken is geweest bij gevechten en moorden namens de organisatie. Bittere pil als dat zo blijkt, want dan heeft ze als tolerant, kosmopoliet en open-minded vrouwtje, gewoon het bed gedeeld met een ordinaire jihadistische terrorist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten