Beelden! Dijkhoff (VVD) spreekt carnaval toe: 'Ik ben een frikandel, een speciale!'

Geen categoriefeb 17 2019, 14:00
Het carnavalsseizoen barst weer los! Omdat de volksfeesten samenvallen met de verkiezingen kreeg Klaas Dijkhoff de kans om in de zuidelijke Nederlanden het podium van een feesttent te betreden en de aanwezigen een aantal woorden toe te spreken. Daar nam hij de prijs van 'Knoergoeie Brabander' in ontvangst. Neem de onderstaande beelden van Omroep Brabant even mee:
Als u dus nog niet weet waarop u wilt stemmen komende verkiezingen dan kunt u gewoon gaan voor de frikandel Dijkhoff speciaal! Een heerlijke smaakcombinatie van liberale beloften met een bittere nasmaak van belastingverhogingen en regeldruk. Op de beelden zien we een grappende Dijkhoff, die zich overduidelijk op z'n gemak voelt in z'n thuissituatie. Mooi om te zien en ook nog eens warm onthaald door zijn mede-Brabanders. Het kan natuurlijk niet anders.
De reden waarom Dijkhoff daar staat is omdat hij een prijsje heeft gewonnen. En niet zomaar een! Namelijk de titel van 'Knoergoeie Brabander'. Een hele eer. Dat is zoiets als een topvent in het Brabants. Dat de Brabanders een stel eigenheimers zijn met een bijzonder dialect mogelijk duidelijk zijn. Ze verwelkomen hun zoon met een lach en applaus en op de beelden zien we een echte gemeenschap.
Dijkhoff reageerde op zijn prijsje: 'Ik beloof dat ik niet naast mijn schoenen ga lopen. Ik snap het, ik ben ook maar gewoon een frikandel. Maar wellicht wel en speciale'. De lachers had hij al snel op zijn hand. Daarna vervolgde Dijkhoff zijn praatje met een politiek verhaal. Dijkhoff benadrukte in zijn speech het Brabants wij-gevoel: 'Eerst wisten ze in het westen helemaal niet wat we hier allemaal hebben. Nu jammer genoeg wel', daarmee verwijzend naar de toenemende populariteit van carnaval in oorspronkelijk niet-Katholieke delen van het land.
Verder maakte hij grappen over het Klimaatakkoord: 'Ja, zo lang het klimaatakkoord niet wordt uitgevoerd blijven de lichten wel aan'. De grap werd goed ontvangen. Maar Dijkhoff stemde toch echt in met de klimaatwet en het klimaatakkoord vloeit er uit voort. Tegelijkertijd heeft hij in de pers een opmerkelijke draai gemaakt. En ook voor het publiek laat hij zijn kritische noot nogmaals horen. Klaas Dijkhoff is een zeer aimabele man, dat blijkt wel uit de beelden.
Maar of de frikandel Dijkhoff speciaal gaat knallen komende verkiezingen is nog even afwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten